- 5 Kasım 2015
- 2.178
- 2.610
- 53
- 39
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #57.201
Sıvı kaplı olması ilk gün için önemli hastane bile 1 gün sonra yikio çocuğu ama göbek Kordonu kızımda düşmeden yikmadim 17.gun düştü ve kızım banyo yapmayı sonrasında Hiç sevemedi her banyoda ağlama kusma ben artık banyo günü stres oluodum Bu bebeğimde aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum benim yigenimi eve getr diler hemen yikadilar hemde hergün çocuk sudan çıkmak istemesdi.gobek kordonunu bezle kapatarak yikamislar hep.kafamda deli sorular ya
Maşallah allah gönlüne göre versin bu iri olucak insallah
Evet Doğana kaşar böyle alırsa çok iyi inşallah böyle dewam etsin minnoş. Bende sildim kızımı ama çok geç düştü şimdide öyle düşerse yaz günü olmaz bitek silmekle çocuk sonra bide banyoyu sewmez se yine naparim ben ya çok zor oluo inan banyoyu sevmeyinceHayırlısı canım önce saglik sonrada biraz toplu olsun isterim tabii.özellikle muz çok kilo aldırıyor bebeğe.kafası minnak bizimki nin. Bugün ilk defa saçlarını ve kirpiklerini net gördük o kadar tuhafti ki :) her hafta böyle kilo alsa yeter doğana kadar toparlar vaktini bekler se :) magnetler ve sandık süsleme süper canım hayırlı uğurlu olsun :)
Bu arada bende oğlumu göbek düşünce yıkamistim ama her gün sabunlu suyla sildim 10.gün banyo yaptırmıştık. Bunda nasıl olur hiç bilmiyorum bayaa da sıcaklar denk gelecek senin kızın baya geç düşmüş
Hayırlı ramazanlar kızlar. Bugun 32+3 uz calisabilir raporu icin dr a gelmiştik usg de herssy yolunda görünüyordu dr nst istedi ve ciddi sancılarim olduguni yatis yapmasi gerektigini soyledi sok oldum cunku sanci hissetmiyorum erkwn dogum riskim varmış o yuzden twdavi uygulayacaklarmis 20 dk da 4 kere 100 u gorduk nst de Hastanedeyiz şimdi biraz azaldi sancilar nst de. Yarin brlli olcak aon durum ilk gebeliğm ve korkuyorum basina boyle biaey gelen var mi kizim daha xok kucuk dualarinizi eksik etmeyin ://
Mr sonucunuz inşallah çok çok iyi çıkar canım. Hamileliğin hep dusunmekle ve stresle geçti inşallah sonrasında doya doya güzel ferah günler yasayacaksinkızlar geldik kontrolden bir değişiklik yok. mr sonucunu bekliyoruz o daha net gösterecek herşeyi. nst ye girdim sancı çıkmadı.haftaya tekrar nst ve kontrol var. bide yanındaki asistana kordona bak falan dedidoktor. burda ne var ne düşünüyosum falan dedi asistan da hımm falan dedi. kafama takıldı araya girip soramadım da canım sıkıldı bi hafta bunu düşünürüm artık.
@kalinkam senin kontrol nasıl geçti???
gayet normal.bizde 33+1 de persembe gunu 2150 ciktik.46 da boyu.dun baska doktora gitmistim 33+5de 2400 48cm cikti ve doktor cok cok iyi kilosu ve boyu ilerde gidiyor dediKızlar ya canım sıkıldıdoktordan çıktım şimdi 33+2 bugün, bebeğin boyu 45 cm iyi ama kilosu 2150 gram dedi..az geldi bana sizce nasıl?sizin bebişler kaç kilolarda Allaha şükür herşey yolunda bi sıkıntı yok ama kilosuna takıldım
Duydum duydum yarasin size de bebislere de kilolar
Yinede xok küçükler canım ya kızım kuvoz de kalsın istemiyorum daha çok çok küçük em azından 37 yi bi gorseydik ya:/
Ya canım ben bu ara her yemekten sonra tuvalete gdiorum SİNİR OLDUM neden acaba varmı sendeeDuydum duydum yarasin size de bebislere de kilolar
Yıkamamak bence de saçma. Ben de ebelerin tavsiyesine çok şasirmistim zaten. Doğum öncesinde takip ettiğim doğum hikayeleri videolarında yikiyorlardı hep. Biz eve gelince dayanamadık kv ılık suyla sildi. Neticede öyle de durması kötü yanı.Can'ım bana çok saçma geliyor bu konu. Ben oğlumu ocak doğumlu olmasına rağmen hastaneden eve gelince yıkamıştım, ve hergün yıkadım 5 günde de göbeği düşmüştü. bu oğlumu da inşallah yıkamayı düşünüyorum, hele ki temmuz sıcağında asla yıkamadan durmam. Önemli olan göbeğin iyi kurutulması. Demek istediğin tabaka verniks sanırım o da her Bebek'te olmuyor, oğlumda yoktu.
Biz suyla sildik her tarafını. Ben kim ne dese ona inandım ilk gebeligimde. Hele ki hastane uyarinca kaçınılmaz yaptım dediklerini :)Benim kv tarafı sakın yıkama dedi ama ben kızımı hastaneden getirir getirmez yıkattım miss gibi, tertemiz giydirdim. Yine aynısını yapmayı düşünüyorum. Ne deselerde yine yıkarım ben :)
Evet hatta dedim ki yemek saatlerim düzenli diye sindirim ve bosaltim sistemimde mi düzenli çalışıyor diye dusundüm. Mideye baskı b uyuk belkide yer yemez sistemler harekete geçiyor.Ya canım ben bu ara her yemekten sonra tuvalete gdiorum SİNİR OLDUM neden acaba varmı sendee
Önceden bunu yaşlılar söylerdi ama şimdi hastaneler söyleyince dedikelrini yapmak durumunda kalıyorsun canim. Bi araştıralım biz bunu iyiceBende yikamadim canım mâlesef bişi olursa laf ederler kv ler doye. İlk gün yikanmio o tBaka ilk gün önemli memorialde 2.gjn yikiolar çocuğu gece bile olsa. Ama ewe çıkarken tembihliolar göbeği düşmeden yikamayin iltihaplanir diye bende çok celiskideyim napcam bilemiyorum ya
Demekki normal yani napalım kabizliktan iyidirEvet hatta dedim ki yemek saatlerim düzenli diye sindirim ve bosaltim sistemimde mi düzenli çalışıyor diye dusundüm. Mideye baskı b uyuk belkide yer yemez sistemler harekete geçiyor.
canım özel bişey yaptın mı Maaşallah miniğe nazar değmesinCanım ben toplam 400 gr almışım bu hafta 300 gr bebek 100 gr da kendime almışım. 36+3 günlüğüz oğlum tamda bu kilo ve boyda doğmuştu 39 haftalikken :))
Sen araştırmişsın canim bana gerek kalmadı :) o halde sadece ilk gün yikamayalim. Zaten yıkamamak çok mantıksız bunu nasıl öneriyor ebeler anlayamadım ben.Yine eğitimde ebemizin söylediği şey suydu: bebek ilk anda verniks denilen koruyucu bir maddeyle doğar bunun 24 saat yıkanmaması gerek bebek kurulanabilir. Diğer konuda ise yıkamama çok eskide kaldı, yeter ki banyodan sonra kuru tutun ve ilk on beş gün bebeği sadece suyla yıkayın ve banyodan sonra iyice nemlendirin. Ben yine de rahat edemedim ve yabancı kaynakları da araştırdım ve yıkamayın diye bir uyarıya rastlamadım. Bebişlerimiz zaten yaz bebeği olacaklar onların da serinlemeye ihtiyacı var kendinizden pay biçin.
Vallahi eşimle konuştum annesi laf eder bişi olursa ben çekemem diye sinir oluorum annesi olarak kararı ben vericem sonuçta kızımda pişman oldum bunu yıkicam inşallah göbeğine bez tutarım islanmasin diye kimsede ağzını açmasin inşallah lohusa halimle dayanamam lafaÖnceden bunu yaşlılar söylerdi ama şimdi hastaneler söyleyince dedikelrini yapmak durumunda kalıyorsun canim. Bi araştıralım biz bunu iyice
Yikicam ben de canim ya herkes böyle yazmış tamamdırBen de kizimi gece 12 de dogurdum. Ertesi gun cikis yapildi ve doktorumuz gobegine dikkat ederek yikayabilecegimizi soyledi. Eve geldik ve ertesi gun yikadik. Yani iki gunlukken yikadik.. Bir hafta sonra da gobegi dusmustu.
Bebegin dogdugunda uzerindeki tabakanin faydasi buyuk..
Dr boyle söyledi de canim kv ye. Tıbbın ustune konuşamaz belki :)Vallahi eşimle konuştum annesi laf eder bişi olursa ben çekemem diye sinir oluorum annesi olarak kararı ben vericem sonuçta kızımda pişman oldum bunu yıkicam inşallah göbeğine bez tutarım islanmasin diye kimsede ağzını açmasin inşallah lohusa halimle dayanamam lafa
Eltime doktoru yikanmicak demiş onu deyipduruo simdidenDr boyle söyledi de canim kv ye. Tıbbın ustune konuşamaz belki :)
Aa bak aklima ne geldi oraya su deymeden yıkamak gerekiyorsa idrar tahlili için rkek bebeklere verilen yapışkanlı pipi torbaları varya ondan geçirip yikasak nolur ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?