- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #57.501
Kafadaki sikintimiz devam ediyor tatlım kafa çapı 2 3 hafta önde gidiyor suan ama çok sorun etmiyorum sezeryan büyük ihtimal canım gelisimimiz maşallah çok güzel 33+3 te 2300 kg idi hamileligim şükür ki ağrısız sızisiz sorunsuz geçiyor 22 haziranda tekrar çağırdı NTS falan girmedim canım 22 haziranda tam olarak 37 hafta dolmuş oluyor büyük ihtimal ondan 1 hafta sonra da sezeryan a alır şimdiden öyle heyecanlıyım ki kuzum :) :) :)slm canımm biz iyiyiz sen ve bebeğin nasılsın?son durumunuz nedir tatlııım?
Ah canım benim ya... hiç üzülme lütfen bünye meselesi bu. Senin elinde olan bir şey değil. Ve Allah ne zaman ol derse o zaman oluyor. Yeter ki sağlıkla gelsin bebeğin.vallahi yazdıklarım için hakkınızı helal edin tüm kızlar. niyetim asla kimseyi kırmak üzmek değildi. eğer sürç-i lisan ettiysem affola :) yaşadıklarımı ve tecrübelerimi paylaşmak istedim sizlerle ve sizden de çook şey öğrendim.
birşey kısmet olmadı mı olmuyor işte. ben ki normal doğum hayalleri kurarken @EmiraSalih in dediği gibi gerçekler başka oluyor. yeniden su azalması nedeniyle sezaryen olacağım ve yine erken doğum. inanın anlamıyorum ve anlasam ne olacak zaten :)) neden oluyor, bir hatam mı var ?? ama sorgulamıyorum da kendimi, hatam olmadığına inandığım için. bunun kadar rahat (az iş yaptığım) geçirdiğim hiç bir gebeliğim olmamıştı diye düşünüyorum ancak arkadaşlarım da delirdin mi sen? 2 çocuğun var ilgilenmen gereken ve gurbettesin daha ne olsun diyorlar.
sonuç olarak kısmetimde yine bir ikizler burcu bebeği var :)) ben anladım ki başka burçta bebek doğuramıyorum :)) bu bebeğim denizden de erken gelecek gibi görünüyor çünkü 5 günde 4cm azalma var suyumda. annemi aradım, fatura vs işlerini halledip gelecek en yakın zamanda inşallah. eşimde izin alıyor, inşallah sıkıntısız gelir o da yanıma. tam yatış pozisyonunda takılacağım bir süre :)) gerçi bu saatten sonra yatsam nolur kalksam nolur :)) siz sakın böyle düşünmeyin ama olurmu :) bu benlik birşey, artık dalgaya vurdum işi :))
bu gün steroid (ciger geliştirici) iğnemi de oldum, yarın da olacağım. bakalım yarın ne çıkacak kısmetime :) dr ne diyecek :) hissediyordum, 30. haftadan itibaren, hareketleri denizin hareketlerine çok benziyordu. tarif te edemiyorum ki farkı ne diye sorarsanız :) ihtimal vermek istemedim hiç ancak ölçümler ortada. 2 haftada 5 cm azalan su 5 günde 4 cm azaldı. yapacak birşey yok.
kafam biraz karışık, dağınık yazıyorum kusuruma bakmayın. hakkınızı helal edin, ben yana helal olsun hepsi. inşallah herşey iyi ve güzel olacak :))
iyiki girmişim bu foruma, iyiki tanışmışız. hepimiz için en güzelini nasip etsin allahım inşallah :))
sizi seviyorum kızlaaaaar :))
@HejaR12ALTINIM @gunesim @tulaykavas @jindam @gvn1907 matsiyahoje @idilduam @isimbulamayananne @defnekiz misam S sssn @meleq47 @_oceanshine_ @enbisevdigim
yazmadıklarım ne olur alınmayın, iananın aklım çalışmıyor :)
7.ayıma kadar hamile gibi değildim hiç.Hatta hop oraya hop buraya.Bazen hamile olduğımu bile unutuyordum,merdiven inip çıkarken beni birisi uyarana kadar kendime gelemiyordum :) 7.aya girmemle dedim tamam ben hamileyim.Ayaklarda ellerde şişmeler,bir ağırlaşmalar,sağa sola dönememeler vs :) Ayaklarım şişliği dışında çok şükür beni zorlayan pek bir şey olmuyor.Aslında iş yerinde ayağımın altında bir çöp kutusu var oraya uzatıyorum hep ama yine de ayakkabılarım olmuyor.sabak giyiniyorum zar zor ama sonrasında olmuyor.Doktorum bolca su tüketmemi söyledi 2 lt gibi içiyorum ama iş yerinde ne yaparsam yapayım geçmiyor.Allahtan eve gidince 15-20 dakika ayaklarımı yüksekte tutunca geçiyor.Su vs bilemem ama kesinlikle istirahatle alakalı bir durum.İnce çorap da fena yapıyor.Üst kısmı lastikli olduğu içino da yapıyor.Açık ayakkabı sandalet vs giyme huyum hiç ama hiç yok ama sanırım bu zamanlarda en iyisi.Az kaldı biraz daha sabır,sonrası selamet inşallah
sagol canim Acil doktoru ultrasonla bakmadi direk kas agrisi sogukta mi kaldin dedi. Yoksa bende sizin gibi dusunuyordum ama agri oyle boyle degildi agladim agridan hareketle artiyoduGeçmiş olsun canım acaba ayağını falanmı dayamıştıda o ağrı yapıyordu benimde kasığıma olur ama dayanamayacak gibi değil
Canım ne güzel bizde inşallah cumartesi günü alacağız günü :) Hiç panik olma çok kısa süren birşeymiş yaklaşık 15 dakika kadar sürüyormuş ve hiçbirşey hissetmeyeceksin acı olarak dedi doktorum, sadece müdahale edildiğini hissedeceksin ama onda da zaten tüm ekip seni rahatlatmak için elimizden geleni yapacağız dedi, eşim de olacak, içeride dinleyeceğimiz müzikler bile hazır şuan. İnan hiç korkmuyorum ve kendi isteğimle sezaryen olacağım. Çok düşünme ve büyütme kafanda bana hep normal doğum videolarını izle bak ne güzel vs dediler daha beter korktum :) Sezaryen adı üstüne prenses doğum... Şimdi normal yapacak arkadaşlar topa tutmasın beni tabiki de sağlıklı olan o ben de biliyorum ama bizim gibi travmatik derecede korkanlar için de alternatif var sonuçta
Artik uykusuz gunler basladi terlemede oluuyor.hormonlar tavan yapti galibagece çok wc ye kalkıyorum ayrıca sahurada kalkıyorum acaba o yüzdenmi tam uykumu alamıyorumki , ter konusu aynı ölüyorum normalde hiç terlemezdim ama şimdi sıcaktan yapış yapışım
ALTINIM tatlııımmm sen niye kendini bu kadr strese sokuyorsun bakiiiim canım az rahatla gevşe bakiiim herkes normal doğum yapacak diye bi kanun var mı bakıyorum heeemenn baktım yoook senin pskolojik durumun neye izin veriyorsa öyle yapma hakkın var mı? ona da bakiiimmm baktım evet var eee o zaman daha ne önemli olan bebeğin öyle ya da bölye ordan sağlıklı bi şekilde çıkması ve hooop kucağına gelmesi sen böyle stresli geçirme son günleri baaak 14 gün kaldı ohh missss :) sabırsızlıkla bekliyoruz mini mini minnoş kızını :)
Oyyy teyzesi cok tesekkur ederiz hepimiz saglicakla kucagimiza alalim insallaj iyiki sizleri tanidim destek oluyoruz birbirimize yok onun bunun sozu insan mahvoluyo en yakin arkadasim bilee aaaaa seseryanmii nedenn delimisin siye tepki verdi nasil delirdim anlatamam
Dr un dogru soylemis canim. Psikolojik hazır değilsen normal doğum olmamalı zaten. Zorlamanın bi anlamı yok bence. İçin rahat olsun önemli olan bebeğine sağlıkla kavuşman.Haklisin canim insan duaunuyor iste doktorda anneme sezeryan isteen bi hastayi normale alamayiz onlarin psikolojisi cok onemli dedi bakarsiniz aninsancisi olur acilmasi olur mecbur normale girer dedi ama sezeryan gunumuzu aldik bugun anestezi doktoruylada konustum belatinuyusturcaklar hayirlisi i
14 u gecmiyosa korkma yine tuzsuz az yagli hamur isinden uzak dikkat et insallah bide yukseliyo diye stres yapma canim sonucunda iyi gelir insallah.gunaydinnnn
bugun 34.haftamiz bitiyor.ben tansiyon takibine devam ediyorum.yediklerime cok dikkat ediyorum.yalniz 2 gundur tansiyonum yuksek 14u gecmedi ama yine de cok korkuyorum.yarin tahliller yenilecek ve usg miz var bakalim ne diyecek doktorum.
ağrı değilde doktorum erkek o yüzden o konu beni çok tedirgin ediyorCanim 38.haftada yapiyo normalde doktorum.sizinkilerde muhtemelen 37 38 arasi yapar ona gore hazirlikli ol.yani aci demeyeyimde rahatsizlik hissi oluyo ister istemez kasiyosun cunku.dayanilmicak birseymi kesinlikle degil.Hafif agrisida illaki olacak.heleki kendini kasmazsan hic olmaz.ben kasmama ragmen asiri agrim olmadi :)
Bir tosuncuk daha geliyor az kalmış canım hayırlıolsun bitanem sağlıkla gelsin insallah
Amin canım seninki de mübarek olsun :)Selam kızlar Nasılsıniz ramazan-i serifiniz mübarek olsun insallah gorusmeyeli umarım iyidir herkes ben hepinizi çok özledim
vallahi yazdıklarım için hakkınızı helal edin tüm kızlar. niyetim asla kimseyi kırmak üzmek değildi. eğer sürç-i lisan ettiysem affola :) yaşadıklarımı ve tecrübelerimi paylaşmak istedim sizlerle ve sizden de çook şey öğrendim.
birşey kısmet olmadı mı olmuyor işte. ben ki normal doğum hayalleri kurarken @EmiraSalih in dediği gibi gerçekler başka oluyor. yeniden su azalması nedeniyle sezaryen olacağım ve yine erken doğum. inanın anlamıyorum ve anlasam ne olacak zaten :)) neden oluyor, bir hatam mı var ?? ama sorgulamıyorum da kendimi, hatam olmadığına inandığım için. bunun kadar rahat (az iş yaptığım) geçirdiğim hiç bir gebeliğim olmamıştı diye düşünüyorum ancak arkadaşlarım da delirdin mi sen? 2 çocuğun var ilgilenmen gereken ve gurbettesin daha ne olsun diyorlar.
sonuç olarak kısmetimde yine bir ikizler burcu bebeği var :)) ben anladım ki başka burçta bebek doğuramıyorum :)) bu bebeğim denizden de erken gelecek gibi görünüyor çünkü 5 günde 4cm azalma var suyumda. annemi aradım, fatura vs işlerini halledip gelecek en yakın zamanda inşallah. eşimde izin alıyor, inşallah sıkıntısız gelir o da yanıma. tam yatış pozisyonunda takılacağım bir süre :)) gerçi bu saatten sonra yatsam nolur kalksam nolur :)) siz sakın böyle düşünmeyin ama olurmu :) bu benlik birşey, artık dalgaya vurdum işi :))
bu gün steroid (ciger geliştirici) iğnemi de oldum, yarın da olacağım. bakalım yarın ne çıkacak kısmetime :) dr ne diyecek :) hissediyordum, 30. haftadan itibaren, hareketleri denizin hareketlerine çok benziyordu. tarif te edemiyorum ki farkı ne diye sorarsanız :) ihtimal vermek istemedim hiç ancak ölçümler ortada. 2 haftada 5 cm azalan su 5 günde 4 cm azaldı. yapacak birşey yok.
kafam biraz karışık, dağınık yazıyorum kusuruma bakmayın. hakkınızı helal edin, ben yana helal olsun hepsi. inşallah herşey iyi ve güzel olacak :))
iyiki girmişim bu foruma, iyiki tanışmışız. hepimiz için en güzelini nasip etsin allahım inşallah :))
@HejaR12ALTINIM @gunesim @tulaykavas @jindam @gvn1907 matsiyahoje @idilduam @isimbulamayananne @defnekiz misam S sssn @meleq47 @_oceanshine_ @enbisevdigim
oyy anneciğine uğurlu gelir minik inş . sağlıklı olsunda kilo önemli değil anneside bebişte sağlıklıca olsunlarda inş.alan denemesi canım, 24 temmuzda alan sınavı var. bu sene çok çalışamadım ama üzerime düşeni yapmaya çalıştım diyebilmek istiyorum. doktorumun dediği gibi 12 temmuzda doğarsa bebişim beni sınava götürecek Allah kısmet ederse. haziran 16'da da bizim kontrol var merak içindeyim ne kadar büyüdü acaba diye :) maaşallah, Rabbim sağlık versin hepsine.
vallahi yazdıklarım için hakkınızı helal edin tüm kızlar. niyetim asla kimseyi kırmak üzmek değildi. eğer sürç-i lisan ettiysem affola :) yaşadıklarımı ve tecrübelerimi paylaşmak istedim sizlerle ve sizden de çook şey öğrendim.
Benim Dr umda erkek. Biraz da ayarsız muayene yapıyorlar. Ama elden ne gelir. Oglumda açıklık muayenesinde acıdan çok utancımdan ter dökuyordum. Kıpkırmızı oluyordumağrı değilde doktorum erkek o yüzden o konu beni çok tedirgin ediyor
Benimde esim girecek muzik falan kimse bisey demedi bana dogum fotigrafcisi onerdi doktorum arastirdigim
Kadariyla biraz masrafli sanitim sen ne dusunuyorsun canim
lütfen, çok rica ediyorum asla böyle bir hisse kapılma. eğer düşüncesi bile seni bu kadar rahatsız eden birşey için zorlansan neler olacak kim bilir. bu herşey için olabilir. eğer imkanın varsa tabiki işine geleni, rahat edebileceğini düşündüğünü tercih edeceksin.
bu kadar korktuğun birşey için kimse sana baskı yapmamalı, en iyisini sen hissedersin.
sezaryen de bir doğum şeklidir ve VAR dır, doğuma uygun olmayıp sonradan uydurulmuş birşey değildir. 100 yılı aşkın süredir yapılabilen birşey için bu kadar sorgulama gerçekten de çok lüzumsuz. sen kendini nasıl iyi hissedeceksen öyle olsun :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?