- 20 Ocak 2015
- 8.708
- 8.197
- 248
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #57.821
Çok iyi yapmışsın gitmekle canım. gelince yaz olur mu sonucu merak ettim inşallah iyidir kuzunArkadaşlar merhaba. 2 gündür bebişin hareketlerini çok hissedemiyorum.Halbuki ondan önceki günler çok fazla hissediyordum.Açıkçası biraz tedirgin olmaya başladım.Acaba suyumda bir azalma mı var ya da başka bir durum mu söz konusu bilemedim.Yakın tarihli arkadaşlardan sularının azaldığını da görünce doktorumu aradım saat 4 e randevu aldım.En azından bir şey yoksa da içim rahat edecek.Bir kaç kişi bebişlerin yeri daraldığı için hareket kısıtlaması olduğunu belirtmiş ama bir kaç gün öncesine kadar maşalalhı vardı bayağı hareketliydi şimdi ise çok nadir hareket ediyor ve çok hissetmiyorum bu hareketleri.İhmalkarlık etmek istemedim bir kontrol etsin bakalım doktor.Umarım her şey yolundadır.
Ogutulmus deniz kadayıfı alacaksın aktardan. 1 tatlı kasığından az cezveye koyup üzerine 1 cay bardağı süt koyup kısık ateşte sürekli karıştırarak pisireceksin. Kaynayinca kapatıp dinlenmeye alacaksın iliyinca iyi şekilde suzeceksin 1 kesme seker ile karıştırıp çocuğa icereceksinizŞu tarifi bi daha kopyalasana cnm yaaa güya yazacaktım ama unutmuşum şimdi hangi sayfada old. Bulamam
Oy yavrum en iyisi olmuş onun icinde senin içinde canım sağlıkla büyüsün inşallah minik kuzu inşallah sutunu de kabul ederBebegimin suyu sınırdaydi surekli son 1 ayda da kilo alımı yavaşlamışti en son gittiğimde zaten kilo kaybı başlamıştı ve hareketleri yoktu Dr yatirdi kontrol altına baktı bir gelişme yok beklemenin anlamı yok alalım dedi bizde kabul ettik iyi ki kabul etmişiz bebek su yok diye kendine yer ararken kordonu dolamisti eline ayağına doğduğunda eli mordu neyse sorun kalmadi hareketlerinde
canım benim geçmiş olsun allah yardımcınız olsun. bence acil işleri hallet şimdilik. hastane çantasını galan hallet onları yıka ütüle. kalanları doğumdan sonra bile yaparsın bebiş uyudukça. zaten moralin bozuk bir de beden yorgunluğu olmasın sanaselam kızlar ya canım sıkkınBen çalışıyorum hala.. hep annemle son ay bitiririz diye planlamıştım hazırlıklarımı.. Ama annemin ani bir rahatsızlığı çıktı son 10 günde peş peşe 2 ameliyat oldu.. maalesef ki tiroid kanseri olduğu ortaya çıktı.. doğumumda bile yanımda olmayacak kız kardeşim ablam yada kuzenim yok...zaten bol şişme ve bel ağrılı bir hamilelik geçiriyorum.. ancak yıkama işlerimi yapabildim.. ne ütü ne dizme yapacak takatim olmuyor.. saat 7 de evdeyim ve sadece pazar tatilim var.. doktorda 37 de gelebilir bebk dedi .. Kayınvalidem de de eşimin nene ve dedesi kalıyor ve dedesi hasta ameliyat olacakmış o ona bakmak zorunda olacak önümüzdeki haftalar.. Ne yapacağımı bilmiyorum eşim ayrıntı iş beceremez dizme ütü vs hiç yapamıyor..
napsam nasıl bir plan çizsem kendime.. tek başıma hevesim de kaçtı annecim öyle yatıyor. hevesliydi kaldı öyle.. ben rahatsız çok üzülüyorum ağlamaktan çok yıprattım kendimi..
Bizim günlerimiz aynıymış yeni farkettim. En son ne zaman gittin cnm sen. Bebeğin boyu kilosu nasıldı ben dün gittim bu ay bebegi besleyememissin dedi
Çok normal ben kızımda ispanaktan tiksindim 3 Yıl ispanak yemedim hatta
İyi nutelladan tiksinmedin senkızım 7 yaşında, gebeliğimi de katarsan neredeyse 8 senedir karnabahar yemiyorum :))
Ayyy saol tatlim valla inşallah senin kızında öyle olucak idil ablası gbi hanim hanimcik.ay maşallah ya darısı başımıza inşallah.
bize ders ver nasıl böyle yetiştirdin kızını? biz de uygulayalım tavsiyelerini. hayran kaldım hanım hanımcık kızına
Aynen canım ama zayıf gebe kalmanın faydaları kendimden biliorumCanım çok teşekkür ederim aslında aldım ama göstermediğimi söylüyor herkes bebisler sağlıkla doğsun da gerisi önemli değil
Ogutulmus deniz kadayıfı alacaksın aktardan. 1 tatlı kasığından az cezveye koyup üzerine 1 cay bardağı süt koyup kısık ateşte sürekli karıştırarak pisireceksin. Kaynayinca kapatıp dinlenmeye alacaksın iliyinca iyi şekilde suzeceksin 1 kesme seker ile karıştırıp çocuğa icereceksinizkiz dogurmadan hasta ettin yavrucegzi inşallah hiç gerek kalmaz kullanmaya allah sağlık versin yavrulara
ben bugün gittim, 2 günde bir gidiyorum. erken doğum yapacağım, en fazla 10 gün :)
bende plesenta yaşlanması başladı, kireçlenme, su azlığı vs. boya kiloya hiç bakmıyoruz bu aralar, tek ilgilendiğimiz plesentam :)
senin bebeğinin boyu kilosu ne kadar ölçüldü ? ne zaman ?
Cok tesekkur ederimgözün aydıııın :))
Haklısın bazen bir anda ağlıyorsun hamilelikte çok değişti ben gündüz uyuyamazdim mesela bir anda uykum geliyor kelebekten bile korkarım normalde yerimden firlarim şimdi korkuyorum yine ama daha soğukkanlı yaklasiyorum böceklere ve beni üzen olaylara bazen de ağlayınca kızımda n Özür diliyorum sen de soğukkanlı ol bence bu hayatta en iyisi öyle olmak yeri geliyor buradaki maneviyat yetiyor banageçmiş olsun canım. ben kokay kolay ağlamazdım ama hormonlardan hepimiz sulu göz olduk. biraz güçlü durmamız lazım haklısın aslında ama artık iyice yoruldum heralde salıveriyom muslukları :)
Kıyamam canım benim rabbim inşallah sağlıkla doğmasını nasip etsin. Annelik kolay değil diyorlar gerçekten öyleymiş bir can için nelere katlanabiliyoruz.Sağol canım .. evet hala var ağrılar devam her hafta nst ve cati muayenesine giriyorum 36 haftaya getirdik cok şükür böyle böyle bir dogsada bitse artık delik desik oldum iyice bir serumun izi geçmeden yenisi açılıyor ve benim.5 yaşında kizim var benden asla ayrilamayan çocuk bile korkuyor artık çoook zor
canım benim allah yardımcınız olsun inşallah en kısa zamanda sağlıkla evinize geçersiniz haftan çok erken değil bebişin kısa zamanda toparlar kendini. bol bol sütün olsun inşallah emmese bile sütünü verirlersr çok büyük faydası olurKızlar ben doğum yaptım dün saat 1 de doğuma aldılar salı günü kontrol için gittim bebekte sıkıntı çıktı doguma aldılar 35+3 de doğum bebek ultrasyonda 2160 gr di doğumda 1800 Gr dustu şuan kuvezde emme reflexsi zayıf ve ciğer gelişimi oluşmamış onun için kuvezde kalacak bende durumlar böyle
bende epidural hakkında bilgi istiyorum omurilik e sıvı verildiği için his kaybı olur mu öyle birşey var mı ne kadar sağlıklı konuyla ilgili bilgisi olan var mı bi de spinal var fark tam olarak nedir ?bilen duyan varsa yazsın :)
kıııııızzzzzzzzzlaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarkafayı yemek üzereyim sabah sabah bitle böcekle uğraşıyorummm
yatak odamın balkonunda klimamın üstüne kumru yuva yapmış o da bitlenmiş pislik
bu bitlerde klimanın iç ünitesinden içeri girmiş sabah sabah bi baktım klimanın takılı oldugu duvara ben şoooook minik minik böceeeeeeeeeek zaten fobim var zaten tikliyiiim bi de yılışıklar üstüme geliyorlarsüpürge makinesiyle çektim ama bitmiyor ki dışardaki motordan içeriye giriyorlar salaklar
duş aldım odaya girmiyorum akşam eşim gelince artık ne yapacaksa yapsınne yapmalıyım bilginiz var mı bunlar nazsıl gidecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?