• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Temmuz Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    379
Baktirmistim sorun yoktu ama yarın tekrar baktiracam aç karnına gidecem benim de aklıma geldi şeker bakalım sorun yoktur umarım suyun fazlası neden zararlı olsun ki anlamadım canım

Canım normalde de suyun fazlası zararlı o yüzden Söyledim; fazla miktarda su zehirleme yapabiliyor diye biliyorum .

hahahaaaa :) ben hemen teşhisi koyayım, mitomani hastası bir kv :)) ben artık gülüyorum :) aynı durumdayız, aramızda hiçbirşey geçmedi ancak o zaman zaman bunalıma giriyor ve acayip davranışlar sergiliyor. en son ben tr ye gittiğimde kafede buluşmaya karar verdik ve ben biraz dinlenip daha sonra gittim. gittiğimde oğlumla arka tarafta oyun oynadıkları için keyiflerini bozmak istemedim çünkü oğlan beni görünce bana yapışıyor ve biliyorum ki kv de kıskanıyor ve huzursuzluğuna hakim olamayıp zehir ediyor kendine ve bize ve çocuklara günü. neyse ben masamıza oturdum ve çay söyledim, nasıl olsa oyun bitince gelecekler diye. anam aradan 5 dk. geçmedi oğlan geldi bu yok ortalıkta :)) sordum nerede diye, kafenin sahibi ' arka kapıdan çıktı gitti dedi :)) ben gülmeye başladım, eşim anlamadı ne olduğunu vs.. uzatmayayım.ikinci buluşmamızda da bana hoşgeldin demedi, yüzüme bakmadı ve direk çocukların yanına gitti :) hakkı var sadece çay ısmarlayacağı zaman içermisin diye sordu :))) 6 gün boyunca aramızdaki tek muhabbet bana çay içermisin demesi ve benim ona hayır teşekkürler demem oldu :)

tabii ben üzülmedim ya da kırılmadım çünkü biliyorum ki normal değil, ama annem yanımızdaydı ve kadının gözleri pörtledi :))) eminim ki kırılmıştır, insan çok şaşırıyor gerçekten :)) ama inan ki aramızda hiç birşey geçmedi olumsuz, ben asla terbiyesizlik etmedim ona karşı, çocuklarla çok ilgilendi zamanında vs. ama bu aralar iyi değil. ben de hiçbirşey yapmıyorum, eskisi gibi haber vermiyorum, aramıyorum, sormuyorum ve en önemlisi de bilmek istemiyorum :)))

Canım yazdıklarını şaşkınlıkla okudum çünkü böyle bir insanın dünyada tek olduğunu ve bana denk geldiğini sanıyordum:) Ben de senin gibi onu rahatsız bir insan olarak kabul ediyorum ve yaptıklarına sinirlenmiyorum artık. Anlatsam inanmayacağınız gariplikleri var kadının ama cafenin arka kapısından gizlice giderek seninki de iddialı bir performans sergilemiş. Tanışırlarsa çok güzel anlaşabilirler bence :)

Kızlar ben geldim herşey yolunda sıkıntı yok. Merak edenler için yine 2 hafta önde çıktı şuan 48cm 2300kgs herhangi bir problem yok Dedi doktorum ama ilk 3 ayın ultrasonlarını istedi ordan gelişimine bakacak eğer ilk 3 ayda da 2 hafta öndeyse adet tarihini geriye çekeceğiz Dedi. Genelde bebekler 3. Aydan sonra ileride çıkıyormuş; bakalım inş geriye almaz. Alınırsa haziran 16-17 gibi alırız Dedi ; 1 ay kalmış oluyor :)

Ilgilenmemesini tercih ederim :) cunku benimkisi tamamen gosteris amacli ilgileniyomus gibi yapiyo :) cok alakasiz ama bisey anlatayimda gül :)
Ultrason goruntusunu annemlere kvlere halalarimiza falan whatsapp kullanan merak eden herkese buyuk bi hevesle yolladim. Kv sadece kendisine yolladigimi dusunmus:) gorumcelerine gitmis resmi gostermeye halalarda bizde var biz bakip bakip seviyoruz demisler. Kv annemi arayip resmi herkese gondermis ben gostericektim cok bozuldum neden herkese yollamis diye beni sikayet etmis :KK70:
Size yolladimi diyip anneme resmi yollamis :KK70: cocuk benim cocugum yani istedgmi yaparim resmiyle yani :) anneme yollamasi hani bana yolladi bende size yollayim sizde gorun bari hali falan garip geliyo bana :KK70:

Seninki de çok iddialıymış ama en azından kıskançlık diyebilirsin, böbürlenme diyebilirsin, kendisini özel hissetmek istiyor diyebilirsin... Bi analizini yapabilirsin yani. Benimkinin davranışlarını anlamlandırmak mümkün değil. Bir dediği bir dediğini, bir günü diğer gününü tutmaz. Var bir rahatsızlığı ama ben henüz çözebilmiş değilim. Ama dediğin gibi hiç bir işime karışmaz. O yönden iyi :)

Kayınvalidelerden bahsetmişsiniz. O zaman kendi kayınvalidem ile ilgili tek bir cümle kurarak çıtayı en yukarıya çıkarmak istiyorum müsadenizle. 31. haftada olduğumuz şu güne kadar kadın bir kere bile merak edip, çocuğun ismini ne koyacaksınız diye sormadı. Sadece o da değil, hiç bir şey sormuyor. Cinsiyetini öğrenmeye gideceğimiz günü önceden haber vermiştik, randevudan sonra bir kaç hafta boyunca arayıp kız mı erkek mi diye sormasını bekledim, sormayınca ben yine insanlık edip arayıp söylemiştim. Şimdi hiç birşeyi o sormadan anlatmıyorum. O da arayıp sormuyor zaten. Böyle böyle doğumda öğrenir artık ismini. İşin garibi küs falan değiliz. Yüz yüze geldiğimizde de aşırı samimi davranıyor. Bu arada ilk torunu olacak bu. Daha ilgisiz kayınvalidesi olan varsa kapışalım :)

Aynı biz :) valla bir sorun olsa rahatlıcam diyeceğim ki böyle Dedi , ben de böyle yaptım ama o kadar bile görüşmüyoruz :) görüşünce de o kızzıııımmm diye sever bende annecim annecim :) resmen tiyatro :) eşim aradı hamile olduğumu söyledi 1 hafta sonra aradı :) bu Zamana kadar da 3 kere sanırım, geçen ay 2 gün geldi oturdu oturdu gitti ne adını sordu ne birşey artık bana sinir geldi ben söyledim :)

Aynı biz :) valla bir sorun olsa rahatlıcam diyeceğim ki böyle Dedi , ben de böyle yaptım ama o kadar bile görüşmüyoruz :) görüşünce de o kızzıııımmm diye sever bende annecim annecim :) resmen tiyatro :) eşim aradı hamile olduğumu söyledi 1 hafta sonra aradı :) bu Zamana kadar da 3 kere sanırım, geçen ay 2 gün geldi oturdu oturdu gitti ne adını sordu ne birşey artık bana sinir geldi ben söyledim :)

Seninki de mi adını sormadı :) Ama çok saçma değil mi ya, hiç mi merak etmez insan. Ben hamileliğimin ilk 3 ayı hastalıktan kafamı kaldıramadım. 3 ay yattım, su bile içemiyordum kusmaktan. Hiç arayıp sormadı. Hala da sormaz nasılsın diye. Ama karşı karşıya gelince canım cicim.
Ben de eskiden sinirleniyordum ama artık gülüyorum. Sen de hiç sinirlenme. Olduğu gibi kabullenince kafan daha rahat oluyor :)

Kızlar ben geldim herşey yolunda sıkıntı yok. Merak edenler için yine 2 hafta önde çıktı şuan 48cm 2300kgs herhangi bir problem yok Dedi doktorum ama ilk 3 ayın ultrasonlarını istedi ordan gelişimine bakacak eğer ilk 3 ayda da 2 hafta öndeyse adet tarihini geriye çekeceğiz Dedi. Genelde bebekler 3. Aydan sonra ileride çıkıyormuş; bakalım inş geriye almaz. Alınırsa haziran 16-17 gibi alırız Dedi ; 1 ay kalmış oluyor :)
Ben de salı gidicrm canım sen yazınca heyecanlandım benimki de bu kilolara gelmiştir. Ayy maşallah kuzulara :)

Merhaba herkese iyi aksamlar:)

Umarim herkes cok iyidir. Bizim de dun kontrolumuz vardi 37. Haftaya kadar da calisabilir raporumu aldim. Oglusum 1700gr ve 40cm olmus. Tombik yanaklari var:) Hersey iyi gidiyor dedi normalde 2 hafta sonra gel dicektim ama 3 hafta yapalim sonra zaten haftada bir geliceksin dedi. Gece uyurken bacaklarimda kramp oluyor benim onun acisina uyaniyordum osteocare ilacimi gunde 2 ye cikardi. Toplamda da 9 kilo aldim simdiye kadar onun da gayet iyi oldugunu soyledi. Artik sonlara yaklasiyoruz bir panik basladi bende :KK47:

Allah hepimizin yardimcisi olsun, saglik sihhat versin hepimize ve bebislerimize. Dogan bebeklerimiz de tez zamanda iyilesirler saglikla annelerinin kucaklarinda insallah.

kızlar size bir şey danışacağım.. bebeğimi sağ salim kucağıma alınca inşallah malum kurbanını kestireceğiz. biz eşimle hep keseriz dağıtacağımız herkese dağıtırız kalanıyla eve bebek görmeye gelen eşimin akrabalarına yemek yaptırrız diye hesap ettik.Çünkü bizim aileden gelenler yemez yemek lohusa görmeye bebek görmeye gidilince kısa oturur bi börek çörek veya sadece şerbetle bile kalkılır.. rahatsız olunur diye ..ama onlarda illa her gelene ağır yemekler olmalıymış. davet yemeği tarzı olacakmış herkese. e malum 20 aile gelse en az 20 davet yemeği yeni doğum yapıp masraftan çıkan bir aileye zor diye öyle düşünmüştüm. ancak kv. o öyle olmaz kesilen adak sadece dağıtılacak ben onu dağıtırım eşe dosta siz de ayrı yemek için ya bir tane daha kesin yada her yemeğe alırsınız ayrı ayrı dedi.:110: zaten bi sürü masraf oluyor bu ara ve açıkcası herkesi de yedirip içirmek zorunda değilim ki hani uzaktan gelinir vs ama 10 dk mesafeden geleni 5 saat ağırlayıp yemek tatlı vs yediremem ki.. bilmediğimden bişey diyemedim siz olsanız ne derdiniz dediği mantıklımı ben mi bilemiyorum acaba ?
Valla aynı sülale benim esimin tarafinda da var yemeksiz kalkmazlar bana kalirsa yanlış ama ışte tadimiz kaçmasın diye ses etmiyoruz etsiz yemekte yemezler bide o var sen esine şöyle kesin adagi yarısını dağıtın yarısında kasapta kusbasiyaptırın bitti gitti 2 tane kurban kesmekte nedir can mi dayanır maddi olarak

O ne ya kurban kesiyorsun onun atıyorum kavurmasını yaparsın yanına tamam çorba pilav ayran tatlı ver ama hem kurban kes onu dağıt hem de ağır yemek yap bi de yemek için ayrıca kurban kes. Bu insanlar nerelerine yicek o kadar şeyi. Zaten yenmez. Yada sen nası yapıcan nası yaptırcan. Bana abes geldi o iş.
Ama en iyisi eşinle çözmen konuyu. O daha önce eş dosttan kendi çevresinden nasıl gördü nasıl yapmak lazım daha iyi bilir kendi adetlerine göre ayarlar.
Bizde tavuklu pilav ayran yada pide ayran dağıtılır. Öyle sofra kurulmaz mesela
Kız ben lohusa idim15 kişi vardı evde ben yardımcı olamasamda yemekler pisti yediler bide 2 posta çayları onlerine gitti zaten lohusa insan agresif oluyor bir defolun gidin az uyim dedim artık maddi boyutunu da dusun 1 çeyrek altın takip 2 katı masraf ettirdi insanlar bana ben o yüzden sinir oldumm mevlüt yapmayacagim dedim keseriz adagi durumum olunca dagitirim bitti gitti onlar sağ ben selamet

Ayyy bol bol su iç ödem gtsin canım ya tuzuda kes inşallah sismesin ayakların dah çok. Bide muhakkak ayaklarını yukarı koy
Kız tuzlayip tuzlayip domat yiyorum hep tuzu çıkarmadım hayatımdan bugün oğlanı az parka götürdüm eve gelene kdr ayaklarım berbat olmuştu arada yükseğe koyuyorum ama gündüz çocuk olunca ne mümkün uzanıp yatmak bir çocuğu daha olan bir anne olarak anlarsın beni ya cisim geldi der ya kakam geldi zaten her dk aç bir cocugum var dinlenmek mümkün olmuyor maalesef

Kızlar merhaba ;
Forumun sessiz takipçilerinden biriyim. 33 haftalık gebeyim,inşallah haziran sonu- temmuz başı oğlumuza kavuşacağız.
En son geçen hafta randevum vardı. Doktor bey bundan sonra 2 haftada bir gelmem gerektiğini ve nst 'ye bağlanmam gerektiğini söyledi. Geçen hafta itibariyle 9 kilo aldım. Bebeğin gelişimi de şimdilik haftama göre çok şükür uygun gözüküyor.

Bugün eşimle beraber ; toplum sağlığı merkezi tarafından verilen anne- babalar için gebelik eğitimine gittik. Katılım belgemiz bile var :) Biz İstanbulda oturuyoruz. Bağlı bulunduğumuz kaymakamlık tarafında bu tarz eğitimler veriliyor. Bence siz de bulunduğunuz ilde bu tarz araştırma yapın. Eğitimi ; ebe hanım veriyor. Aslında gebeliğin başlangıcında bu eğitime gitsek belki daha çok faydalı olurdu. Bugün için aklımda kalan ve bence yararlı olan bilgileri sizlerle paylaşmak isterim:

- Öncelikle ilk 6 ay mutlaka anne sütü verilmeli , su dahi ( ki inşallah bebeklerimiz yaz sıcağında doğacak) verilmemeli. Sütün gelmesi için sabretmek gerekli, mutlu annelerin mutlu bebekleri olurmuş :)
- Bebekler kesinlikle kundaklanmamalı ( bu konuda okuduğum kitap tam tersini savunuyor, o yüzden bu konuyu bir de çocuk uzmanına danışacağım)
- Bebekler sola veyahut sağa doğru yatırarak uyutmak gerekliymiş.
- Bebekler için önü çıtçıtlı bodylerin daha kullanışlıymış. Yaz bebeği olsa bile üzerlerine ince bir yelek giydirmekte yarar varmış. Bebekler özellikle başlarından çok üşüdükleri için bol bol şapka almakta fayda varmış .
-bu dönemde anne adaylarının gece yatarken özellikle sola doğru yatmaları gerekliymiş
- Yine bu dönemde , anne adaylarının tansiyon yüksekliği sebebiyle başı dönebileceğinden , böyle bir durumda yine hemen sola dönüp uzanmak gerekiyormuş.
- Bu dönemde mümkünse , oturarak duş almak gerekliymiş.( denge sorunu olabileceğinden) Doğumdan sonra da ayakta duş almak gerekliymiş( enfeksiyon riskine karşı)
- Doğumdan sonra da demir takviyesi yapmak gerekliymiş. Çünkü doğumda kaybedilen kanın yerine gelmesi için en az 2-3 ay zamana ihtiyaç varmış.
- Bebeklerin doğum sonrası aşılarının sağlık ocaklarında yaptırmak daha sağlıklıymış( çünkü denetimleri son derece sıkıymış)
- İlk doğum sancısı,başta yarım saatte bir gelen ,sonra daha da sıklaşan kasıklara doğru gelen bir sancıymış. Yalancı doğum sancısı , yürüyüş yaptığımızda kesilirmiş. Aradaki farkı buradan anlayabilirmişiz.

Aklımda kalanlar şimdilik bunlar. Bence faydalı bir eğitimdi. Fırsatınız var ise siz de değerlendirin derim.
Şimdiden herkese hayırlı doğumlar, Allah sağlıkla kucağımıza almak nasip etsin.

Kızlar bi de şu bebeğin sırtından diken çıkarma die bişey var hiç duydunuz mu bebeği banyo yaptırırken belini ona ova kıl gibi şeyler çıkarıyolar bebeğe bat ar mış ağlaması ondan mış. Kaynanam kesin bizim kıza da yapacak ama ben daha önce kimse de görmedim ve korkyrm açıkçası eşimde yapsın bişey olmaz diyo ablamın kıza falan da yapmış nolck diyo zaten yaparsa bişey diyemem de hiç duydunuz mu siz
Duymadım ben canım hiç ama eskiler bisi biliyordur yaptırır misin die sorarsan yaptirmam kemiğini falan kaydirirlar diye korkarım kaynanam yikarken ayagindan salladi oğlanı da ben cinnet gecirdim bana etik gelmiyor pek bu tarz seyler

canım ben onu duydum videoları falan da nette.
tecrübeli anneler bi okusun doğru mu düşünüyorum.
o zaten büyüyünce kayboluyo çıkarmaya gerek yok. onun şöyle bi güzelliği var bebeğin sırtüstü yatmasını engelliyor. böylece allah korusun kusmuğunda tükürüğünde boğulmasını engelliyor. ilk başlarda yan yatırıyorsun zaten. olur da sırtüstü yatarsa da o kıl rahatsız ediyo bebek ağlıyo. bence o orda varsa bir sebebi var. ellememek lazım.
siz ne dersiniz? @batideniz @insanbuL 1cicek3bocek 1cicek3bocek ve tecrübeli diğer annişler?
Düşüncemi belirttim canım bana pek doğru gelmiyor yapmadikta duymadım da oglumda maşallah 6 ayına kdr aglamadi bile ne uyku sorunu ne gaz ne başka bisi gayet sorunsuz büyüdü

Kızlar bide bebeği eve getirip ilk banyo suyuna tuzz atma var bilen vardır belki. Tuzla yıkanan bebek daha sonrada hiç kokmazmış. Gerçektende biz iki kardeşiz beni yıkamışlar öyle bir kokma terleme durumum olmaz çok nadir, ama kardeşimin teni çok ağır kokar kendi bile rahatsız.
Bunuda yapmayı planlıyorum, Ağrı dikenini ilk kez duydum ana yapmayı bilen varsa onuda yaptırıcam. Ben severim böyle şeyleri :KK48:
Tuz olayının dogrulugu olabilir esim hiç kokmaz terlemez bile ve çevremde çok gördüğüm var ama inan yapmadik oğlana biz

Maşallah maşallah ay az kalmış :KK46:

Back
X