• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Temmuz Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    379
Ankarada bi arkadaşım 22 aylıkken başlamalisin vaktini geçirme dedi. Doğumda yakın. Beni strese soktu. Bezini doldurduğu zaman kendisi gelip. Söylemeye başladı son günlerde. Ama sanki hazır d eğil gibi.
Bence 2 yaşını doldurmali her cocuk farklıdır bide sen bi dene ztn hazirsa 1 gün de halloluo ama benim nacizane fikrim çok erken ben olsam tenezzül etmem yipranirim çünkü yapamaz daha ya.biz 2.5 da hazır olduk o zman a kadar 2 kere denedim yapamadık ben sinir olduğumla kaldım

Yaaa masallah o zaman senin patrona cok iyi

Canım aslında biraz karşılıklı; ben home office çalışıyorum 32. haftamda başlattım raporumu ama hala çalışıyorum evden, işimi takip ediyorum tabi eskisi gibi 9-18 çalışmıyorum; sadece iş olduğunda pc başına oturuyorum.Doğum haftasına kadar da bu şekilde devam edeceğim, doğumdan sonrada en fazla 15-20 gün yokum sonra yine işimin başındayım. 15-20 gün için zaten maaşını yatırmıyorum diyemezdi, dese ayrılırım zaten ona daha maliyetli olur :)

Ankarada bi arkadaşım 22 aylıkken başlamalisin vaktini geçirme dedi. Doğumda yakın. Beni strese soktu. Bezini doldurduğu zaman kendisi gelip. Söylemeye başladı son günlerde. Ama sanki hazır d eğil gibi.

Canım her çocuk farklıdır ama şimdi havalar ısınırken başla rahat edersin çünkü bu bir süreç; çocuğu salacaksın biraz özgür takılacak işeyince farkında olacak vs... Geçen yaz bu zamanlar yeğenim daha 1,5 yaşında bile değildi ama farkındaydı yani çişi ya da kakası geldiğinde duvar diplerine, masa altlarına giriyordu,perde arkalarına saklanıyordu annem de önce salondaki halıyı kaldırdı ve bez bağlamamaya başladı en fazla 4-5 kere işemiştir, lazımlığa oturtup bekliyorduk yapsın diye yapmadan kaldırmıyorduk. Sonuç biz kazandık 1,5 yaşında başladı söylemeye :) Şuan bazen otobüs yolculuklarında vs bağlıyor yine annem ama inan daha cuma günü 6 saat yol geldi hiç yapmamış, molada tuvalete götürmüşler... Şuan farkındaysa eğer şahsi fikrim çok da beklemeden ufak ufak başla eğitime...

Ben sorunlu anne evet topige geldim anlaşıldığı üzere :KK70:
Peki tecrübeli ve bilgili annişler oğlum ağustosta 2 yaşını dolduracak ya hani, yatağı için fikir alışverişinde bulunduk. Kimi çocuk küçük yatagi yarı ortopedik olmalı dedi, kimi beş yaşına kadar yarı ortopedik sonrasında tekrar tam ortopedik yatak almak zorunda kalacaksınız,uzun sure yarı ortopedik te yatamaz rahatsız eder dedi. Açıkçası kafası karışık döndüm mağazalardan. Bu hafta yatağını alicaz. İki defa yatak alma fikri bana cok uzak.ileriye yönelik bi oda beğendik. Sizler neler yaptınız acaba?
D Daisymom @batideniz idilduam idilduam HejaR12 HejaR12 @gvn1907 @tulaykavas ve bizim gibi çok çocuklu olup etiketleyemedigim annişler :dondurma:
Kuzucuğum ben maalesef beşik falan alamayacağım :( Maddi olarak bayağı bi sıkıştık. Ama alacak olsaydım takım olarak beşiği, yatağı, uyku setiyle Meltem mobilyadan alacaktım onun yatakları ortopedikti. Zaten bebek yatakları farklı üretiliyor onlara uygun olarak. Bildik bir markadan aldıktan sonra o kadar irdelemene gerek olmadığını düşünüyorum ;)

Canım asıl amaç şu 16 haftalık izin sürende iş veren sigorta primini ve maaşını ödemek zorunda değil nedeni de 4 aylık izin sürende iş kaybına uğruyor ve belki senin yaptığın iş için yerine eleman almak zorunda oluyor, bu sorumluluğu işvereni ve çalışanı korumak adına devlet alıyor ve sigortan yatarak maaşını devlet vermiş oluyor ve ne işverenin cebinden para çıkmış oluyor ne de senin kaybın oluyor... Uygulamada firmalar ya ödeme yapmıyor sen devletten alıyorsun, ya da hem sgiortanı hem maaşını veriyor. Sonuçta onların senin paranı yatırması senin bu ödeneği almana engel değil, yani devlet burda çalışanın yanında eğer şirketin senin maaşını ve sigortanı ödedi diye devlet sana bu parayı ödememezlik yapmıyor....Özel şirketlerde şu talepte olabiliyor; işveren diyorki ben senin maaşını sigortanı yatırayım ama sen bu parayı aldığında şirkete ödeyeceksin. Çok şükür benim firmamda birşey demedi patronum ben senin sigortanı, maaşını yatıracağım aldığın parada bebeğin ben karışmıyorum dedi :KK200: Ama dediğim gibi bu para zaten Analık geçici iş göremezlik ödeneği ve çalışamadığı ve maaşını almadığı günlerde anneyi ekonomik için mağdur etmemek için...Yani işveren senin maaşını vermeyebilir
Anam o ne güzel bir patronmuş öyle

Screenshot_2016-05-25-00-33-06.webp Screenshot_2016-05-25-00-31-49.webp
Hangisini önerirsiniz kararsız kaldım

Geçmiş olsun tommikim dikkat et kendine

Burçlara yerleştireceğim Can'ım ben
O zaman sorun olmaz biiznillah

Hah aynen en mantıklısı kuzum

O tatlı tatlı yetin inşaallah
Ben de hacışerif düşünüyorum

Annesi dikkat eder
Düzelir inşaallah
Sağlık olsun inşaallah

Ay Can'ım doktor ne derse onu yap
Duamız seninle

Can'ım bu çatı acılı Bi şey mi yahu
Sabretsin kuzucuklar biraz daha

Maşallah sizeee

Oh oh maşallah Bebişlere

aha hasa oturanboğamı
Ay bebiş bebiş annesi

Valla korkutmak gibi olmasın sağlam acıyor tabi bünye meselesi bilemiyorum :(

Hepinizi etiketleyemiyorum guzel anneler hepinizden Allah razi olsun dun sabah sunni sanciyi aldik mecbur kendi sancim olmadigi icin ama sunni de kar etmedi doktorum hic acilma olmadigi icin mecburi sezeryana aldi spinal anestesi ile dogumum gerceklesti bebisimide suan kuveze koydular suyumuz erken geldigi icin enfeksiyon riski ve cigerleri icin ama umutlu konusuyorlar sanirim cok durmayacak ins kucagimizada bi an onve alirlar yanliz sutum gelmiyo kizlar tecrubeli anneler ne yapmam lazim surekli sagiyorum ama henuz bisi yok 12 saat okdu dogum edeli bebisimi daha fszks bekletmek istemiyorum fikirlerinize ihtiyacim var

Hepinizi etiketleyemiyorum guzel anneler hepinizden Allah razi olsun dun sabah sunni sanciyi aldik mecbur kendi sancim olmadigi icin ama sunni de kar etmedi doktorum hic acilma olmadigi icin mecburi sezeryana aldi spinal anestesi ile dogumum gerceklesti bebisimide suan kuveze koydular suyumuz erken geldigi icin enfeksiyon riski ve cigerleri icin ama umutlu konusuyorlar sanirim cok durmayacak ins kucagimizada bi an onve alirlar yanliz sutum gelmiyo kizlar tecrubeli anneler ne yapmam lazim surekli sagiyorum ama henuz bisi yok 12 saat okdu dogum edeli bebisimi daha fszks bekletmek istemiyorum fikirlerinize ihtiyacim var
Rabbim en kisa zamanda kucağına almayi nasip etsin canim Allahın izniyle bebisin çıkıcak en kisa zamanda.sut için incir çok faydalı 2 incir akşamdan suya koy onu sabah iç diğer 2 sinde ye bol bol su iç.gelucek inşallah sütün.bide hurma ye Medine hurması ama arkasından bol su iç lütfen su önemli süt oluşumunda

Günaydın kontrolümüze gittik en sonunda 1 aydır görmeyince son günler geçmek bilmedi 30+1 haftada 1500 gr olduğunu söyledi. Burada yazan arkadaşlara göre biraz az geldi kilosu inşallah normaldir.

Slm güzel anneler 34 haftalık hamişim bugün doktora gittim bu güne kadar herşey uyumlu iken doktorum ultrasonda 33haftalık görünüyor dedi suyu iyi dedi bu bi sıkıntı mı olabiliyor mu kilosu 2175dedi az mı sizce doktorum çok yorum yapmadı ve artk haftada bi geliceksin dedi nts var haftaya daha erken değil mi sizler başladınız mı ntsye ben mi panik yapıyorum yoksa bi problem mi var korkuyorum:KK17:

Canım sıkıntı olsa doktorun söyler zaten sana, söylediği kilo zaten net bir kilo değil çünkü bebeğin boyutlarına göre cihaz bir rakam hesaplıyor yine aynı şekilde haftasını da boyutlarına göre hesaplıyor yani senin bebeğin minyon ise 1 hafta geride gözükmesi normal; mesela biz hep uzun doğmuşuz şimdi bebeğim de 32.haftada 48.cm çıktı 2 hafta önde gözüküyordu ama bu onun 34.haftalık olduğu anlamına gelmiyor dedi doktorum sadece boyutlarından dolayı böyle bir rakam veriyor cihaz dedi. Önemli olan suyunun yeterli olması zaten geri kalan herşeyi doktor ultrasonda görüyor dediğim gibi bir sıkıntı olsa zaten sana söyler. Nst için de erken değil, 35-36.haftada başlıyor doktorlar daha erken başlayan bile var, ben bu hafta 34.haftamdayım, bir sonraki randevum 36'da o zaman gireceğim. Bence içini ferah tut sıkıntı yapma kendine...

Günaydın kontrolümüze gittik en sonunda 1 aydır görmeyince son günler geçmek bilmedi 30+1 haftada 1500 gr olduğunu söyledi. Burada yazan arkadaşlara göre biraz az geldi kilosu inşallah normaldir.

canım kiloya çok takılma sıkıntı olsa doktorun zaten beslenmen konusunda seni uyarır, her bebek bir olmuyor bir de çok kilolu olması da iyi birşey değil ortalama aralıkta ise doktorun için yeterli oluyor.Bir de cihazlar ne kadar doğru hesaplıyorki artı eksi 300gr yanılma payı var...Şuan 6.aydasın inan bundan sonra çok hızlı kilo alıyorlar haftada 200-300gr arası ya da daha fazla...Bu arada kaşar, muz, çiğ badem, ceviz bebeğe çok kilo aldırıyor , ben çok yemediğim halde her gün arada 1 tost,1 muz, bir avuç çiğ badem yemeye özen gösteriyorum doktorumun tavsiyesi idi :KK200: Bir de yemeklerden sonra yarım saat sol tarafına doğru uzanmak bebeğin daha çok oksijen alarak daha iyi beslenmesine yardımcı oluyormuş :anneadayı:

İlk önce hayırlı olsun Rabbim analı babalı büyütsun Bebeğinizi size bağışlasin inşallah. Korkma sutun gelecek inşallah bende sezeryan olmuştum dolu dolu 3.gün gelmişti sütum. Eczanede satılan still tea humananın çayı var belki dr söylemiştir onu icebilirsin bol su,birde corekotunun faydasını görmüştüm bir çay kaşığı corekotunu ağızdan çiğneyen yiyorsun tadı biraz acı gelirse balla karıştırıp da yiyebilirsiniz.

Biz hastaneye geldik bakalım iyi hberlerle çıkalım inşallah :anneadayı:

Ayy hadi hayirli haberlerle dön bekliyoruz.

Canım sen ve bebeğin en kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz inşallah, dualarım sizinle :KK200: 3 güne kadar gelmemesi normal sanırım çoğu doğum hikayelerinde okudum, hiç kasma ve strese sokma kendini hemşirelerden destek alabilirsin bol su içip memeyi uyarmanı tavsiye edeceklerdir, kuzenim 36.haftada doğum yaptı 3 hafta önce çörekotunu kaynatmıştı, bir de malt içecekler çok moda ama işe yarıyor mu bilmiyorum

Back
X