2016 temmuz bebişleri büyüyooor :)

Hallolur inşallah canım, başlamadan önce hallet de sıkıntı yaşama.

Dayanamadım bugün götürdüm doktora. Burda da çok iyi bir dr var. 3 tüp kan verdik ama herşeye bakıyor. Bakalım ne çıkacak

Merhabalar guzel anneler
9. Ay asisi olmadan once arkadasima kan tahlili yaptirin bakip ona göre yapacagiz asiyi demis hemsire. Bana hic oyle bisey demediler bilginiz var mi bu konuda
Bir de uygar pirana gibi oldu valla. Iki disi var altta hatta bir bucuk diş mememi koparacak cok aciyo hem ısırıyor hem çekiyor valla evlat olmasa cekilmez

Canım biz prof a gitmiştik hiç öyle birşey demedi. Ama tabi başka sebeple tahlil yaptırmıştık. Belki bundan dolayı tekrar istememiş olabilir. Direkt getirin yaptırın dedi.

Dişleri için de, yeni diş çıkarıyor olabilir. Asaf her diş çıkarmadan önce memeyi bayağı ısırıyordu. Üst dişlerini bi kontrol et.

Hallolur inşallah canım, başlamadan önce hallet de sıkıntı yaşama.

Dayanamadım bugün götürdüm doktora. Burda da çok iyi bir dr var. 3 tüp kan verdik ama herşeye bakıyor. Bakalım ne çıkacak

Ne zaman sonuçlanacak canım haber et mutlaka beni de

Bugün doktora gittik. 8 aylık oldu artık oğlum. 70 cm, 7.7 kg. Çok zayıf. Moralim çok bozuluyor ama yapacak birşey yok.

Lamba, saat, çiçek, lambayı yak/söndür, balon, balonların renkleri, oyuncak çeşitleri gibi şeyleri uzun zamandır biliyor. Sürünüyor ama emekleme şeklinde değil, asker sürünmesi gibi :)
Koltuktan inmeyi de öğrendi. Koltuğa bırakıyorum, hemen aşağı iniyor gayet kontrollü bir şekilde :) fakat ayakta duramadığı için iner inmez ben tutuyorum.

Ek gıda konusuna girmek istemiyor canım ama bahsetmek istiyorum yine de. Gündüz emmeyi ve mama yemeyi bıraktı. Sabah 9-10 kahvaltı( 1 yumurta, 1 yk peynir, 3-4 adet bebe bisküvisi) , 1-2 gibi yarım kase meyve, akşam 5 te de 1 kase çorba. 7 buçukta da aç uyuyor. Gece belki 10-15 kez ağlayarak uyanıyor ama sadece 2-3 kez emiyor. O da zorla ve 2-3 dk o kadar.

Demir ilacı olarak ferrum kullanıyoruz 8 damla. D vit 4 damla, biogaia 5 damla, arada sırada 1 tatlı kaşığı da çinko veriyorum.

Dil gelişimi biraz yavaş, henüz kelime yok sadece hece var. Me me , de de heceleri çıkarıyor ve yumurtaya da emme diyor. Bir de bilinçli bir şekilde inga diyor.

Bakalım bir sonraki ay neler bekliyor bizi :)

uygar eymen canim 9.ay asisi meselesini senle mi konusmustuk?

Haftasonu oğlumu doktora goturduk oyle bir asiyla ilgili bilgisi olmadigini soyledi bugun de saglik ocagina gittik hic asidan bahsetmedi sadece tam kan tahlili yaptirin sonuclari kaydedelim dedi.

Kızlar bebeğim saçını çekiyor benim ki de çekiyor fena.. bir de emzikle yüzüne vuruyor uykulu zamanlarında normal mi bu ???
benim oglumda emerken uykusu geldigi zaman sacini cekiyor otururken elinde ne varsa yuzune kafasina vvurabiliyo normal seyler bunlar bence

Canım ne oldu sonuölar

Canım demir eksikliği çıktı sadece. Dr da demir eksikliği de uykusuzluk, iştahsızlık yapar dedi. Biraz da boğazı kızarmış. Onun dışında diğer bütün değerler normal çıktı.

Demir düzelsin de bakalım uykusu nasıl olacak.

Çok sağol sorduğun için :)

9.ay aşısını bakanlık kaldırmış rahatlafım. Zaten yaptırmayacaktım. İyi oldu. Rsmen kobay gibi kullanılıyor bebekler farkında değiliz

Bir sıkıntısı var gibi sanki canım. Ya bir yeri ağırıyor ya da onu sinirlendirecek durum gelişiyor. Uykuda mı yapıyor? Uykuluyken mi yapıyor? Yani tam uykuya dalmadan mı?

Uykuya dalmadan önce mutlaka vuruyor emziğüni suratına veya saçonı çekiyor. Dişe yoruyorum bende dalmakta sıkıntı yaşıyoruz kaç gündür

Evet cnm benimle konusmustun
Valla bilemedim kafam cok karisik yaptirmali miyim tahlil niye yapiliyor oncesinde ne var icinde bilemedim

9.ay aşısını bakanlık kaldırmış rahatlafım. Zaten yaptırmayacaktım. İyi oldu. Rsmen kobay gibi kullanılıyor bebekler farkında değiliz
Öyle mi
Eeee bakanlik bazi yerlerde mi kaldirmis bu asiyi benim hemsirem niye hic bisey soylemiyo bana yaaaa sinir oluyorum

Öyle mi
Eeee bakanlik bazi yerlerde mi kaldirmis bu asiyi benim hemsirem niye hic bisey soylemiyo bana yaaaa sinir oluyorum

Bugün öğrendim bende hemşire değişti bizim çok şükür iyi bir tane gelmiş.

Kan tahlili istemişti ben saçı çok terliyor diye yaptırmıştım daha önceden onun çıktısını verdim. Kan vermekten kurtulduk :)

Merhabalar ben agustos annesiyim burayi da sessiz takip edenlerdenim:) 9. Ay aşısı hakkinda konuşulmuş. Bizim hemsiremiz isteğe bagli oldugunu yaptirmak istersek bir sure oncesinde yumurta beyazini 3 gün sureyle yedirmemi söyledi. Yumurta beyazina alerjisi olanlarin yaptirmamasi gereken bir asiymis

Demir'i de düzelir inşaallah kuzum huzurlu geceler uykular olsun kuzuma

Uykuya dalmadan önce mutlaka vuruyor emziğüni suratına veya saçonı çekiyor. Dişe yoruyorum bende dalmakta sıkıntı yaşıyoruz kaç gündür

Evet canım ya dişle ya uykuyla bir zoru var. Geçer merak etme. Onu yaptığında ilgisini başka şeye kaydırmaya çalış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…