2016 temmuz bebişleri büyüyooor :)

Benim deniz 19-20 aylıkken rota virüs oldu, aşısı yoktu denizin. O zaman yoktu heralde ki yaptırmamışız.

Nasıl bir ishal anlatamam. Altında bezi var ama paçalarından akıyordu yavrumun kakaları :))) ve ağlıyor du öyle bezen çıkınca kakaları, hiç hoşlanmıyor du.

Zorla elektrolit dengesini bozmamak için şeker-tuz karışımlı bir ilaç veriyordum. Hatırlamıyorum adını. Şiringayla ağzına sıkıyordum.

Diyeceğim o ki, mutlulukla yaptırın bu aşıyı. Evde kendiniz de yapabilirsiniz, ağızdan çünkü. Sırf bunun için Dr A gitmeye gerek yok aklınızda bulunsun. Ama en ufacık damlası bile çıkmamalı ağzından. Emzik yöntemi işe yarıyor bu gibi durumlarda :)))

Benim deniz 19-20 aylıkken rota virüs oldu, aşısı yoktu denizin. O zaman yoktu heralde ki yaptırmamışız.

Nasıl bir ishal anlatamam. Altında bezi var ama paçalarından akıyordu yavrumun kakaları :))) ve ağlıyor du öyle bezen çıkınca kakaları, hiç hoşlanmıyor du.

Zorla elektrolit dengesini bozmamak için şeker-tuz karışımlı bir ilaç veriyordum. Hatırlamıyorum adını. Şiringayla ağzına sıkıyordum.

Diyeceğim o ki, mutlulukla yaptırın bu aşıyı. Evde kendiniz de yapabilirsiniz, ağızdan çünkü. Sırf bunun için Dr A gitmeye gerek yok aklınızda bulunsun. Ama en ufacık damlası bile çıkmamalı ağzından. Emzik yöntemi işe yarıyor bu gibi durumlarda :)))

Ayyy 4 kızın mı var? Allahım şanslarını bahtlarını sağlıkla açık etsin inşallah :))

Ay ben kaşınıyorum galiba ya :)))

İçim gitti valla, çook şanslısın :) maşallah sübhanallah :)

Benim de bir kız, bir oğlan ve bir bebek kızım var :))

Hayırlısı olsun, inşallah herşey yolunda gitsin, çok güzel olsun :))

Hiç bilmiyorum Tunceli yi ve giden tanıdığım da yok maalesef.

Kesinlikle katılıyorum, bende aynı hatayı yaptım oğlumda ve zaten kolik olan çocuk beter oldu ne zaman saatli emzirmeye başladım ve daha sonra mamaya biraz daha rahatlamıştı.

Dün erken kalkayim dedim sana heveslendim aksama kadar basim agridi uykusuzluktan :) bu defa hic bi is yapamaz oldum topigin tek uykucusu benim heralde :)

Sorma ya, beni bıraksan 12 de yatar öğlen 11 de kalkarım valla. Tek değilsin bacım, inşallah deliksiz uyuyacağımız günler yakındır :)))

Arkadaşlar bilen biri varsa yardim edebilir.mi ben 25 gun.once dusuk yaptim ertesi gun kurtaj oldum.kontrollerime de gitim bisey yok dendi.hemde bir kac doktora gozuktum.25 gun gecti.aradan benim hala sag Kasigim tuplerime dogru.belime dogru agri.var ne olabilir.acaba

Kızlar bebeklerde kan damlası mı kullanılıyor biraz büyüyünce. Bugün arkadaşım söyledi de ben hiç duymamıştım daha önce

Kizlar 6 gun sonra 40imiz çıkacak devlet hastanesine gideceğim kalça usg mız var cektirmedik henüz Benim de muayenem var. Spiral taktirabilirim devlette değil mi 40in çıkınca taktirabilirsin demişti dr devlet takarmi
Takar tabi ablam da bana devlete git taktır dedi.o da öyle yapmıştı ben öyle hatırlyrm

Canım babyes sling aldık kullandım kızım içinde yadirgadi sanki bilemedim iki buklum olmaları normal mi yoksa ben mi yapamadım bakabilir misin fotoya

:)

Duruşu gayet iyi ama elinle kafasını destekliyormısun yoksa elini çekince de aynı pozisyonda kalıyor mu?

Biraz daha kullanınca en rahat pozisyonu bulursun :)

:)

Duruşu gayet iyi ama elinle kafasını destekliyormısun yoksa elini çekince de aynı pozisyonda kalıyor mu?

Biraz daha kullanınca en rahat pozisyonu bulursun :)
Destekliyorum canım ben biraz korktum kızım garipsedi sanki bilemedim yani normal mi tutuyorum bir de koymak çıkarmak da zormuş sanki zamanla biraz daha büyüyünce pratiklesirim İnşallah

Canım, bizimki d
Elvo

Bebeğin kaç günlük?

3 saatte bir versen şimdilik, küçükse 4 saat uzun bir süre.

3. Aydan sonra 4 saate çıkarırsın ya da şimdilik sadece gece.

Canım bizimkinin 40ı yarın çıkıyor hayırlısıyla.
Şuan 5,500 kg. 1 haftada 400gram almıs. Aslında benim icin sorun fazla kg alması değil, düzensiz beslenmesiyle gaz sıkışması yaşaması..
Her huzursuz olduğunda acaba doymadı mi diye düzensiz bi sekilde meme verdim. Genelde 3 saatte bir emziriyordum. Ama son 3-4 gündür bazen 1 bucuk-2 saatte verdigim de oldu.
Ebeye göre bebeğim sürekli sindirim halinde ve her emmesinde biraz daha gaz depoluyor. Yani kısacası içtiğini sindirmesine fırsat vermemişim farkında olmadan.
O yüzden mecburen bugün 4 saate çıkardım süreyi. Sandığimdan daha kolay oldu. Hemen özet geçeyim:
Önce 12:30da emdi bizimki,
Saat 16:30a dayanana kadar ağlama krizlerine girdi 14:30dan itibaren, sesi gittikce yükseldi. Bir yandan uykuus var tabii, mememi uykuya dalmak için istiyor. Her yükseldiginde sakin kalarak onu da sakinleştirdim ve rezeneli bebek çayından verdim. Bazen içti bazen kendini yırtmaya devam etti. Emziğini de denedim bir cok kez. Bazen aldı bazen attı. Ama sonunda zafer benim oldu. Emme saatine yakın sakinleşti ve saati gelince inanın bana o açlık krizinde olan cocuk zar zor burnunun ucuyla emdi sanki. İkinci memeyi zor verdim, emdi emdi uyudu kaldı.
Ve birdahaki emme vaktine kadar resmen uyudu
Saatlerimiz 20:30 ve 00:30 gibi devam etti. Arada huzursuz olma durumu yok
Sabaha kadar ne olacak bakalım, Allah kerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…