- 20 Ocak 2015
- 8.708
- 8.197
- 248
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
o gazdan oluyo canım.maşallah kilo alımı iyi.Tam olarak öyle değilde . Mesela son 3-4 gündür bazı geceler memedeyken sanki çekiyo çekiyo gelmiyo kendini sıkıp ağlıyo. Acaba gazdan mı yoksa süt mü gelmiyo anlamıyorm. Memeden çekip elimle sıktığımda süt çıkıyo hep. O yüzden kafam karışık.
Yoksa zaten 4 kere üzrerime işiyo zaten
Kilo alımı bir ayda 1 kg 250 gr. Doktor devam süte dedi. Ben hareketlerinden şüphelendim.
Selam anneler bu gün 9 günlük olduk göbeği daha düşmedi normalmi sizinki kaçıncı gününde düştü bide tam bir haftalikken sağlık ocağında 200 grm almış dedi doktora gittik ordada 140 dedi hangisi doğru bilmiyorum bi haftada ne kadar alması gerekiyor
o gazdan oluyo canım.maşallah kilo alımı iyi.Tam olarak öyle değilde . Mesela son 3-4 gündür bazı geceler memedeyken sanki çekiyo çekiyo gelmiyo kendini sıkıp ağlıyo. Acaba gazdan mı yoksa süt mü gelmiyo anlamıyorm. Memeden çekip elimle sıktığımda süt çıkıyo hep. O yüzden kafam karışık.
Yoksa zaten 4 kere üzrerime işiyo zaten
Kilo alımı bir ayda 1 kg 250 gr. Doktor devam süte dedi. Ben hareketlerinden şüphelendim.
İlk aşımız oldu inşallah ateş olmaz ya
Canim benim kızımın da öyle alnında ve gözünün üstünde leke var inşallah gecerCan'ım göz kapaklarında ve alnının ortasında kızarıklık var
Netten araştırdım da 6 aya kadar geçebiliyormuş
İniaallah geçer bizimkilerde
Sağlık olsun da inşaallah
D vitamini kullanmıyorum
Doktora danışıp bakacağım
Burun temizliği için de şu Bi ucu bebeğin burnuna bi uçu da ağzına alıp nefesle içine çekip temizlenen alet var ondan aldık rahat ettik
Oldukça çekiyoruz
Gaz için çay kullanmıyorum bebeğe
Ben rezene içiyorum
Yavruma da çok mecbur kalırsam gaz damlası var bitkisel onu kullanıyorum
Kızlar, bebişleriniz her emmeden ya da mamadan sonra gazını çıkartıyor mu?
Oğlum bazen gaz çıkarmıyor o kadar uğraşmama rağmen, ben de belli bi süre sonra yatağına koyuyorum artık. Özellikle geceleri emzirdikten sonra öyle yarım saat gaz çıkarmasnı beklemek baya bi yorucu oluyor. Sizlerde de aynı sorun var mı merak ettim.
Ben sabahtan beri yollardayım. Kaç şube dolaştım, kaç sgk yerine gittim. Banka sgk da sgk ise bankada kusur buluyor. Çıldırcam artık alamadım paramı bugün de son gündü zatenCanim ben gittim bugün tekrar bankaya benim ziraat hesabım var direkt oraya yatmış
o gazdan oluyo canım.maşallah kilo alımı iyi.
sıkınca süt geliyosa emerken baya geliyodur endişe etme.
bazen ben sıkınca süt gelmiyo ama emerken kızımın ağzında süt oluyo
aynı yazı elli kere gidiyo sinir oldum ya.
eastnbull kakamız böyle
inşallah kızmazlar koydum diye
Eki Görüntüle 1869478
valla bana miss gibi geliyo kakasının kokusu.Cnm bizimde böyle başından beri hep pütürlü. Endişelenme .
Ayol kim kızacakmış ya. Dert etme böyle şeyleri boşver. Biz babasıyla oğlumuzun kakasını kokluyoruz ekşi ekşi nasıl güzel geliyor. Zaten bu duygular içinde olan biri tepki vermez :)
Cnm bizimde böyle başından beri hep pütürlü. Endişelenme .
Ayol kim kızacakmış ya. Dert etme böyle şeyleri boşver. Biz babasıyla oğlumuzun kakasını kokluyoruz ekşi ekşi nasıl güzel geliyor. Zaten bu duygular içinde olan biri tepki vermez :)
Dün de benim üstüme çiş yaptı öylece emzirdim kuzumu, nolcak annesi o çiş bile güzel kokardır tabii.valla bana miss gibi geliyo kakasının kokusu.
Bugün bezinden çişi taşmış yatağımıza işemiş kızım ama hiç önemsemedim çarşafı değiştiririz biter.onun çişi su zaten mis gibi kuzum. ama sonuçta benim çocuğumun kakasından tiksinen olabilir çok da normal karşılarım yani.
yalnız kusmuğu felaket kokuyo benim kızın öyle böyle değil. kolay kolay da gitmiyo kokususeninki de öyle mi
Canim bizde ilk mama verdiğiniz de öyleydi aynentecrübeli annişler yardım edinnn bebeğimin kakasında susam tanesi gibi parçalar var. ilgilenene özelden foto atabilirim. dün iki kez mama vermem gerekti ondan olabilir diye düşündüm ama mamanın çıktığı kaka baya kötü kokuyo bu kaka normal kokuyor
Insallah gecer saglikten degerli hicbisey yok. Allah evlatlarimizin da bizim de sagligimizi korusun insallahTanı koyulursa bi kac ay dr takibi yapiyorlar. Gecmez de bebek kilo kaybina ugrarsa operasyon yapiyorlar. Ama buyuk olasilikla bebek buyudukce o da geciyor canim.
biz reflü yatagı aldık küçük tasınır birsey cogu zaman onda uyuyor .kusma gibi bir problemi olmadıselam herkeseeee
benim bebegim nerdeyse dogdugundan beri kusuyor.kilo alimi normal oldugu icin doktor slklntl gormedi hic.kusuklu bir kizim var.alistik biz.fiskirarak kusmuyor ama baya kusuyor.
matsiyahoje normal ole taneli kaka.benim kiziminda oyle.44 gunluguz
canım ayda 800 gr-1 kg normal.birde bebek ilk çıkınca ödemi oluyor kilo veriyor onun üstüne almıs kiloyu notmal yaniSelam anneler bu gün 9 günlük olduk göbeği daha düşmedi normalmi sizinki kaçıncı gününde düştü bide tam bir haftalikken sağlık ocağında 200 grm almış dedi doktora gittik ordada 140 dedi hangisi doğru bilmiyorum bi haftada ne kadar alması gerekiyor
Canım ben birkaç gündür buhar makinesi kullanıyorum. Klima doğumdan beri 52 gündür çalışıyor, benim bir haftadır Burnum kanamaya başlayınca geceleri buhar makinesini açmaya başladım rahatladım.
Geçmiş olsun canım peki soğuk mu yoksa sıcak olani mi seninkiCanım ben birkaç gündür buhar makinesi kullanıyorum. Klima doğumdan beri 52 gündür çalışıyor, benim bir haftadır Burnum kanamaya başlayınca geceleri buhar makinesini açmaya başladım rahatladım.
Hamilelik ve ardindan lohusalik gelince hepimiz eslerimizden biraz uzaklastik. Biraz zaman gecince gelen giden azalinca insallah eski halimize doneriz. Yeni bebek dogunca duzen bozuluyo mecburen biraz sabirli olmak lazim :)Çok canım sıkkın. Sizlerle paylaşmak istedim başka paylaşabileceğim birileri yok çünkü şu şartlarda.
Bebeğim bugün 22 günlük. Annemlerde kalıyoruz yaklaşık iki haftadır. Evim çok yakın annemlere ama çok güneş aldığı için dayanılmaz sıcak oluyor, el kadar bebek bile akşamın 10'unda dahi boncuk boncuk terliyor. Hem de annem sağolsun çok yardımcı oluyor bu ilk zamanlarda. Eşim tabii sesini çıkarmadı ilk günler ama insanlık hali, nereye kadar dayanabilir bir başkası böyle bir duruma. Günler geçtikçe evimizden gitgide daha soğuma yaşayabileceğimizi (ki bazı yapısal sorunlar var evde ve kiracıyız, evden pek memnun değiliz), işte evdeki büyük tv den bile tv izlemeye kadar basit şeyleri özlediğini dile getirdi. İnanılmaz bozuldum. Biliyorum zor ama benim de desteğe ihtiyacım var. Kendisi doğum yaptığımdan bu yana yoğun çalışmak durumunda kaldı mesai arkadaşı da evlendiği için, tam 3 hafta. Anlayamadı bebeğin varlığını. Hem iş koşturmacası, hem 'kendi' evinde olamaması.. Bebekle de çok ilgilenemedi haliyle. Her akşam geç geldiğinden yorgun düştü uyuyakaldı ben de onu yorgun diye elimden geldiğince uyandırmamaya çalıştım.
Asıl meseleye gelirsem.. Az önce bir söz söyledi ve resmen yıkıldım. Bazen kızım var mı yok mu anlayamıyorum, bilmiyorum neden dedi. Koşturmacadan, yorgunluktan olabilir dedi. Kızıma bakamıyorum, sevemiyorum dedi. Haliyle yüzüm düşünce bana kızma beni anlamanı istiyorum sadece dedi. Babalık hislerim daha tam oluşmadı dedi. Eşim dışardan bakıldığında inanılmaz saygılı, beni seven biri olarak bilinir ve benim ailmden herkes dahil ona bayılır. Ama herkesin bir böyle yanı var galiba dayanmak için. Yıkıldım ya. Hani bildiğin ama dile gelmeyen şeyler vardır ve sen duyduğunda mahvolursun ya bu da tam öyle bir şey.
Ne yapmam lazım bilmiyorum. Koşar adım uzaklaştığımı eşimden kaç gündür kendime söyleyemiyordum ama gidişat böyle. İçimi dökmek istedim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?