ben alaturkada zorlaniyorum ya bebek sıkısıyor mu napiyorsa tepinmesinden isimi goremiyorumkızlar wc olarak hangisini kullanıyorsunuz.
bir de bayramda ben seyahat etsem mi acaba doktora sorucam tabi zamanı gelince ama sizin bu konudaki görüşleriniz nedir.
özel araçla 6-7 saatlik bir yol ben o zaman 30-31 haftalarda olacağım. eşimin memleketine gideceğiz.
22. haftamda gidip gelmiştik doktor izin vermişti o zaman.
Hazırlıklar ne alemde hanımlaar??
Bizim bebenin odasının perdesi dışında her şeyi geldi, anneciğimin dikeceği nevresimler pikeler kaldı bir de. Artık ufaktan yıkayıp ütüleyip yerleştireyim diyorum eşyalarını da. Bi deterjana karar verebilirsem. Rüyamda bile parfümsüz deterjan arıyordum
Kızlar sizde de iştahta artış var mı? Aklıma sürekli yemek geliyor, meyve falan atıştırmaya çalışıyorum ama kesmiyor. Sürekli açım bu aralar neredeyse :)
Ayyy olurmu ole sey canim hosuma qitti ona utandim sakin ole bisey dusunme saka yaptim ben doqru soyluyosun evhamliyim burda bazi arkadaslarda takiliyo bana senin adin bole olsun diye falanAyyyy çok özür dilerim canım ya inan yorgunluktan mıdır nedir aklımda evininhatunu var ama evhamlıhatun yazmışım, kusura bakmaçok utandım şimdi
Ayyyy çok özür dilerim canım ya inan yorgunluktan mıdır nedir aklımda evininhatunu var ama evhamlıhatun yazmışım, kusura bakmaçok utandım şimdi
Yok canim yok walla kizmiyorum hatta sen oyle deyince cok komik qelmisti hosuma qitmistiEvininhatunu sanirim benim yuzumden oldu bu hatun evhamli ama yapicak bisey yok kizmiyorsun dimi? :)
oksurugum tam manasiyla gecmedi ama cok buyuk olcude azaldi. sesim hala boru gibi cikiyordrucilla nasil oldun canim iyimisin biraz daha ?
Bu tur hastaliklar antibiyotiksiz qecmiyo ya mecbur kalinca iciliyo napalim bebeqede zarari yoksa sknti yok yani :):) en azindan halsizliqin qecmistir hadi bakalim daha iyi olursun insaAllah tekrar qecmis olsun canimoksurugum tam manasiyla gecmedi ama cok buyuk olcude azaldi. sesim hala boru gibi cikiyorsali gecesi antibiyotige basladim ilaclar etkisini gosteriyor. artik bi zahmet yani 10 gundur ancak duzeliyorum :) gozum de baya gecti gibi. damlalari keseyim dedim hatta ama sanirim daha tam gecmemis sabah yine capaklanma vardi ufak. goz damlalari da devam yani bikac gun :) kendimi hasta gibi hissetmiyorum en azindan. sagol canim sordugun icin
İstersen doktora bi git belki daha etkili bi ilac vardır. Ama buyumemesi için dediğimi mutlaka uygulamaya çalış.Esimde aynısını söyledi canım yapmaya çalışayım çokta korkuyorum çok aciyor
Bi kez beyin cerrahiden aldım bel fıtigim var.kadın doğumdan mı aldınız nasıl yaptınız
Gecmis olsun cnm kabız olmaman lazim duphalac diye bir surup var kullanmani öneririmKızlar sanırım ben hemoroid oldum çok canım yanıyor(
Yok canim yok walla kizmiyorum hatta sen oyle deyince cok komik qelmisti hosuma qitmistidoqru soyluyosun evham yapa yapa sende teshisi koydun
Canım tarifini verebilirmisin granola nın
Kızlar sizde de iştahta artış var mı? Aklıma sürekli yemek geliyor, meyve falan atıştırmaya çalışıyorum ama kesmiyor. Sürekli açım bu aralar neredeyse :)
Yaptim canım biraz hafifledi gibi acısı evde anestol vardı onu sürdüm inşallah fayda ederİstersen doktora bi git belki daha etkili bi ilac vardır. Ama buyumemesi için dediğimi mutlaka uygulamaya çalış.
Tamam canım aliyim ozamanGecmis olsun cnm kabız olmaman lazim duphalac diye bir surup var kullanmani öneririm
Bu tur hastaliklar antibiyotiksiz qecmiyo ya mecbur kalinca iciliyo napalim bebeqede zarari yoksa sknti yok yani :):) en azindan halsizliqin qecmistir hadi bakalim daha iyi olursun insaAllah tekrar qecmis olsun canim
drucilla cnm iyiki antibiotige baslamissin hastalik durumun cok uzun sürdü senin biliyorsun gebelikte enfeksiyon cok tehlikeli bu sebeple iyi yapmissin birkac gune birseycigin kalmaz ama antibiotik bitince bir kan verip crp baktir vucuttaki enfeksiyon seviyesini ölcüyor
Hic ihmal etme dr a git canm. Kizim da başladı kroniklesti ara ara çok feci oluyorum. Geçen hafta çok kotuydum. Dr a gotureyim dedi eşim. İse yaramayacak ama tamam dedim. Ay iyiki gittim. Teşhisi hemen koydu ve krem tavsiye etti. Inan iki gün çektiğim acıya üzüldüm. Ben de hemoroid var sandım değilmiş. Catlakmis benimki. Anestol ve proctolog ü uyutmaya mercimek tanesi kadar alıp karıştırıp hem ağrıyan yerine içine hem dışına sürdüm. Sürdüğüm an etkili oldu. Kuculmuyor artık benimkiler zaman zaman şişiyor. Ama kremi surdugun an rahatlıyorsun.kesinlikle dr a git. Sonra pişman olma.Esimde aynısını söyledi canım yapmaya çalışayım çokta korkuyorum çok aciyor
Çok teşekkür ederim canım tarif içinVeririm tabi çok kolay üstelik.
400 gr yulaf ezmesi, 1-2 avuç çiğ badem, 1-2 avuç ceviz, (bu kuru yemişleri istediğin gibi değiştirebilirsin, fındık, çekirdek içi, kaju yeter ki ekstra tuzla kavrulmamış olsun), kuru yemişleri iri taneli kalacak şekilde robottan geçirebilirsin ya da cevizi ve bademi altıya falan kesebilirsin bıçakla, 1 su bardağı kuru meyve (ben yaban mersini koydum ama bunlar fazla olursa daha lezzetli oluyor yine kuru üzüm, kayısı vs. koyabilirsin), 3-4 yemek kaşığı tarçın, göz kararı ama bolca hindistan cevizi rendesi (bende rendesi yoktu normal hindistan cevizi koydum). İstediğin tadının yakışacağını düşündüğün başka baharat varsa kullanabilirsin, keten tohumu, susam gibi şeyler koyabilirsin. Zaten yaptıkça şekillenecek damak tadına göre. Bu kuru malzemeler büyük bir kapta karıştırılıyor. Ayrı bir kapta yarım çay bardağı sıvı yağ (hindistan cevizi yağı, zeytinyağı, fındık yağı ve başka tohumların yağını kullananlar olmuş bunda tercih yine sana kalıyor), 3-4 yemek kaşığı bal, 2-3 yemek kaşığı pekmez, meyve rendesi (bende armut vardı onu kullandım ama hazır bebek püreleri de kullanan olmuş). Sıvı malzemeleri de karıştırıyoruz iyice. Sonra sıvı malzemeleri katı malzemelere katıp yulaflar iyice ıslanana kadar karıştırıyoruz. Bunları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayıp 150 derece ısıtılmış fırına atıyoruz. Ben 2 tepsiye yaydım malzeme çok olduğu için. 10-15 dakikada bir çıkartıp ters yüz ediyoruz ki iyice kurusunlar. Yarım saatten sonra malzemelerin yanmaya yüz tuttuğunu düşünürsen fırının derecesini biraz düşürebilirsin. 40 dakikada falan oluyor ortalama olarak, altı üstü her yeri kuruduktan sonra fırından çıkartıp soğumaya bırak, soğuduktan sonra da cam kavanozda ve buz dolabında 10 güne kadar dayanır diyorlar, ama düşününce daha uzun süre de dayanabilir çünkü içinde nem kalmamış oluyor.
Ben hep açım ya, kahvaltıdan kalkmadan kalktıktan sonra ne yesem diye düşünüyorum, yataktan kalkmadan bugün de şunları yerim diye plan yapıyorum, aklım başımdan gitti yemek diye diye :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?