- 17 Haziran 2016
- 3.779
- 4.547
- 53
- 33
ben alaturkada zorlaniyorum ya bebek sıkısıyor mu napiyorsa tepinmesinden isimi goremiyorum
bizim de odasi icin bir tek hali ve lamba kaldi. bir de 1-2 tane daha battaniye, alez, yastik ve yorgan alsam iyi olacak sanirim. ilk etapta yastik yorgan kullanilmayacak ama firsatim olursa cikarayim aradan diyorum. onun disinda kendim icin gogus ucu kremi ve yedek gecelik almam lazim. vay be baya baya bitirmisim ben alisveris olayini :)) bugun kiyafetleri yikadik annemle utuleyip kaldiricaz ama henuz yerlestiremiyorum mobilyalarin kokusu cikmadigi icin. bayrama kadar bi daha gelemeyecekler o yuzden esyalar ciksin aradan dedik. cunku sonrasinda evin temizligi var. tum isler birikmesin. 1 ay 15 gun kala da onlari yapar cantayi hazirlariz artik. geri kalani dogumu bekleme :))
benim o en bastan beri var olan istahim bugunlerde ortada yok. yemem gerekenleri yine yiyorum ama her dk tikinma istegim gecti :) hastaliktan ya da ilaclardan sanirim. gerci hala abur cubur istegi gelio arada ama eskisi gibi degil :)
Adim evhamlihatun kaldi yaaa resmentabi canim bende koy sutunu az az atiyorum buzluqa oyle iste kaynatip iki qun falan icebiliyorum.Ya bende sert tekmeler istiyorummmm 26+3 olduk ama hala ufak ufak tekmeler var annem diyoki kiz cocuklari fazla hareket etmez diyo benimi kandiriyo yoksa yaaa
Ayyy valla ben de o kadın kadar olmasamda rahat olmaya çalışıyorum. Akşam oğlum uyuyunca eşimle yürüyüş yapmaya gidiyoruz oturuyoruz bir cafefe takılıyoruz bana da biraz mola oluyor kayınvalidem bakıyor. Zaten uyuyunca uyanmadığı için rahat oluyor . Bence biraz kendimizede zaman ayırmamız lazım anne iyi olmalı ki bebeğede yansısın oda iyi olsun.oğlumda ilk 3-4 ay stresli geçmişti kolik bit bebekti amq genel olarak rahat olmaya çalışırım. Muhtrmelen bu bebeği çok daha rahat biyütürüm diye düşünüyorum nede olsa tecrübeli olacağız.
bende alaturkada zorlanıyorum ya afedersin ayağımı düz basamıyorum =(ben alaturkada zorlaniyorum ya bebek sıkısıyor mu napiyorsa tepinmesinden isimi goremiyorum
bizim de odasi icin bir tek hali ve lamba kaldi. bir de 1-2 tane daha battaniye, alez, yastik ve yorgan alsam iyi olacak sanirim. ilk etapta yastik yorgan kullanilmayacak ama firsatim olursa cikarayim aradan diyorum. onun disinda kendim icin gogus ucu kremi ve yedek gecelik almam lazim. vay be baya baya bitirmisim ben alisveris olayini :)) bugun kiyafetleri yikadik annemle utuleyip kaldiricaz ama henuz yerlestiremiyorum mobilyalarin kokusu cikmadigi icin. bayrama kadar bi daha gelemeyecekler o yuzden esyalar ciksin aradan dedik. cunku sonrasinda evin temizligi var. tum isler birikmesin. 1 ay 15 gun kala da onlari yapar cantayi hazirlariz artik. geri kalani dogumu bekleme :))
benim o en bastan beri var olan istahim bugunlerde ortada yok. yemem gerekenleri yine yiyorum ama her dk tikinma istegim gecti :) hastaliktan ya da ilaclardan sanirim. gerci hala abur cubur istegi gelio arada ama eskisi gibi degil :)
Canım ben de dün evde elimde metreyle odanın ölçülerine falan baktım, 3 lü dolap çok istediğim yere çok rahat sığıyor. 3lüye karar verdik kesin olarak. İnşallah haziran başı gibi de alıcaz. Benim de takım çok hoşuma gitti, aradığım gibi sade bir bir model. İçime sindi benim de.
ben ayağımı düz basamıyorum karnımdan alaturkadaalaturka kullaniyorum. doguma hazirlik acisindan o daha iyiymis. digerinde çömelme olmadigi icin reflüyü ve kabizligi daha cok arttiriyomus. iyice agirlastikca belki mecburen digerine gecerim ama kullanabildigim kadar alaturka kullanirim.
En guzelini yaptin cnm benim bu serklajli durumum olmasa ben de bu donemde cikardim tatile zira gozuken o ki bu sene deniz yuzu goremeyecegiz :) hersene enaz 1 kere deniz tatili yaptigim icin bana öyle zor gelecek ki eşime de tabi... bana ekimde antalyada suya girilir mi sıcak olur mu gidebilir miyiz diye soruyordu birkac gun önce :) bu sene antalya ya tasinmis arkadaslarimiz var onlara danisacagim tabi ama zor gozukuyor artik önumuzdeki sene temmuz basini iple cekecegiz sanirim...
canım benm arkadaşım memurdu süt izni bi süre 4 saat çalışıyorsun, bi sürede 6 saatInşallah sınava girdiğinde sonuç gönlüne göre olur. Plesanta previa bebeğin eşimin aşağıda olması ve erken doğum riski var. Normalde doğum izni 32 de başlıyor ama çalışabilen 5 hafta daha çalışıp o 5 haftayı doğum sonu iznine ekliyor ben 32 de ayrilicam doğum sonu da 2 ay izin süt izni nasıl olur hiç düşünmedim ücretsiz izne ayrilsam diye düşünüyorum
ohh maaşallah süpersin canımgec kalmadin,bundan sonra her gun hic aksatmadan yersin.
ben de süt ve yumurta hastasiyim ama ilk aylar mide bulantisindan istemeye istemeye yemistim ama simdi duzeldim cok sukur.
her gun mutlaka 2 haslanmis yumurta,1 bardak sut,5-6 ceviz,8-10 findik,kayisi,siyah kuru uzum,en az 1 kase yogurt tuketiyorum. 3 litre su iciyorum. tahin pekmez karisimi veya bal yiyorum. mevsim sebzesi ve meyvesi yiyorum mutlaka.
ücretsize de ayrılabilirsin bak 657 değil misinAlan arkadaşlar var özeller parayla veriyorlar 500-700 değişiyor hastaneye göre ama bizde alanlar oluyordu ohal yüzünden sıkıntı olur belki ama seneye ne olacak bilemeyiz bende kasım sonrası heyetle fln ilk dönemi kapatayım diyorum
ben ayağımı düz basamıyorum karnımdan alaturkada
klozeti hiç sevmem hijyenik ve rahat gelmiyor bana ama mecbur kaldım
canım sen o zaman hiç gitme hemde tatil diyorsun keyfi bi şey sonuçtaBen carsamba gittigimde sordum,bir sonraki kontrolde tatil isine bakalım dedi.bizde 4-5 saatlik bir yola gitmeyi düsünüyoruz ama ne der bilmiyorum bende o zaman 33.hafta da olacagım,bir de bnde plasenta previa var ya,belki izin vermez
ohh maaşallah süpersin canım
sütü hangisinden içiyorsun
belki aynı zamanda doğurcaz seninleTamam canim bi sorayimeqer sezeryan olursa 3 qun yatis oluyo insaAllah normal olurda fazka kalmayiz :) ben bunalirim varya 5 kadin 5 bebek 10 kisiyle tamda sicaklar bastiriyo Allah yardimcimiz olsun
günlük değil mi hangisipaket sutlerden aliyorum canim. en son "tek süt" aldim.
yaa yoğurtluda güzel oluyordu tüh nerden öğrendin demiri aldığını canmcanim yogurdu cikar tariften. semizotunun icindeki demiri aliyor.
ince bulgurun uzerine sicak su dök,şişmesini bekle. sonra semizotlarini ekle. ben elimle bölüp atıyorum. cevizleri de agzina gelebilecek boyutlarda küçült. yani toz halinde olmasin. limon da sıkabilirsin.
ben ayrıca aksam yemeginin yaninda da salata olarak yapiyorum. onu da domates,salatalik ve semizotu seklinde tuketiyoruz,biraz da zeytinyagi ve limon döküyorum.
afiyet olsun canim,bebislere de afiyet olsun,yesinler büyüsünler
tamam canım arada sancı girmeye başladı her şeyi normaldi geçen hafta gittiğimde 7 aylık doğcak diye korkmaya başladımben de oldum olasi klozeti sevmem ama boyle durumlar icin de cok iyi. bir sure sonra belki oturulmaz alaturkaya ve gerek olur ona.
eger çömelemiyorsan zorlama tabi canim.
Canım inşallah yeni miniğin çok uysal bir kız olur annesinin arada dinlenmesine izin verir. Canım bende gece güzdüz emzirdim 15 ay boyunca sabaha kadar 11 kez uyandığı oluyordu birgün yine uykusuz gecenin r sabahı neredeyse evi yakıyordum dalgınlıktan ocağın üzerinde tahtakaşık unutmuşum eşime dedi. Bu böyle olmayacak ben akıl sağlığımı kqybedeceğim uykusuzluktan. Zaten bebeğimde o kadar uyanmaya uykusuz kaldığı için gündüz hızursuz ve mutsuzdu. Bende uyku danışmanı pınar sibirsky den uyku eğitim aldım. Çocuk 3 günde kendi odasında kendi kendine uyumayı öğrendi hemde sabaha kadar deliksiz 12 saat tabi ben şok um. Uykularıma kavuştum çok şükür. Çocukta uykusunu almaya başlayınca tam bir melek oldu ve iştahı açıldı. Bende artık akşamları kendime zaman ayırdım hatta sıkılmaya başladım acaba ne yapsak diye düşün boşluğa düştük. Sonrada akşamlarımız bize kaldı. O kadar pişmanım ki 14 ayı uykusuz geçirdiğim bilsem çok daha erken alırdım uyku eğitimini. Allah izin verirse bu bebişte 4-5 ayı dolunca direkt tine pınar hanımla irtibata geçeceğim bir daha bu kadar uykusuz kalmaya niyetim yok. Canım bu arada pınar hanımım kendi adıma youtube kanalı var kendi adına çok güzel bebek uykusu şle alakalı videolar paylaşıyor yeni doğam ile ilgili de var bakmanı tavsşye ederimNe güzel ya :) inşallah ikincide ben de biraz daha rahat olmak istiyorum, umudum var, ama Ayşe gibi olursa imkansız... çünkü iki yaşına kadar gece gündüz emdiği için her an uyanabiliyodu; ve bensiz kesinlikle tekrar uyumazo yüzden akşamları da öyle bi şansımız olmadı bizim pek... uyanıkken zaten çok çok zor bırakıyodum... hem o zor bebekti hem ben zor anne yani ama tabi bi süre ağlayıp susan bebeklerden olmaması da bi etken... çünkü bizimki susmuyor, katılıyordu
kolay gelsn canm oruç mu tutacaksınIyi qeceler kizlarhadi bakalim "sahur" seruveni baslasin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?