2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Aman aman masaAllah diyelim canim oyle korkutucu seyler yasama zaten ne quzel yaaa nedense bende ikinci couckta yorqunluk deil ama kafamin daha rahat olacaqina eminim suan istr istemez ewde tek olduqum icin dusunmeyeceqim varsada dusunuyorum.En azindan simdi kizim olursa diqer bebeqimi bukadar takmam kafama :) hadi bakalim az kaldi cok sukur qececek bu qunler kucaqimiza alinca hersey bitecek ama sen ve senin qibi ikinci kez anne olacak olanlar niraz daha fazla yorulacak ama quzel yonden bakarsak cifte mutluluk olacak saqinda bi kizin solunda bi kizin Rabbim saqlikli omurler nasip etsin ikisinede

Herkeste olacak diye bir kaide yok ki canm. Kendini iyi hissettikten sonra bence erteleme derim. Lohusaligi var sonrasında dhaa korkuluyor açıkçası. E bebek uyumadi düzene girmedi derken süreç daha uzayabiliyor. Annesin ama essin aynı zamanda. Yinede kendini iyi hissediyorsan ve dr sakınca gormuyorsa diye ekleyeyim Allah muhafaza birşey olacağı tutar sebep olmak gibi olmasin

Amin cnm,,, dün akşam berbat durumdaydım, aşırı yoruldum... eşim geldi halime de acımış heralde, kızı aldı havuza indirdi... dayanamadım bi kahve yapıp peşlerinden indim... o manzaranın güzelliğini anlatamam sana; sonra hayalimde bi kız da diğer koluna ekleyiverdim, daha ne isticem ki hayattan dedim... erkek çocuğu da çok istemiştim ben ama hepsinin yeri ayrı demek ki, onları baba kız böyle başka türlü bi aşk yaşarken görmek eşsiz bi duygu,,, iki olunca nasıl olacak Allah bilir... O yüzden dediğin gibi her türlü yorgunluğa değer,, vücut nihayetinde dinlenicek bi zaman buluyor, mühim olan bütün kemiklerin sızlarken bile "çok şükür" diyebilmek :)

Yok yok farkindayim canim bende diyorum kendime bebek oldu diye hani ihmal etmeyim sonucta erkek falan bide yeni ewliyiz bakalim zaman ne qosterecek hayirlisi olsun simdilik tum odak noktamiz cocuk oldu :):)

Canım ben hastanenin doğum eğitimine katıldım, orda şöyle bir hastane çantası listesi verdiler bize. Çok net değil fotoda belki ama kaydedip yakınlaştırınca biraz daha belli oluyor. Okuyamadığın yer olursa sor söylerim :)

Eklentiler

• IMG_5888 (1).webp
    7,1 KB · Görüntüleme: 95

bebek için 2 tane hastane çıkışı, 3-4 zıbın, 2 tulum, 2 pijama takımı, bez, ıslak mendil, emzik, şapka, eldiven, 2 battaniye, 1 bebek çarşafı ve yastık kılıfı bu ikisi benim kişisel tercihim. hastane çarşafında yatsın o da yıkanıyor dersen alma hiç. benim içim rahat etmiyor. hem hijyen açısından hem hastane çarşaflarını granül sabunla yıkadıklarını sanmıyorum :) evde o kadar özenip çocuğu ilk an o çarşaflara yatırmak ne kadar mantıklı bilemiyorum. göğüs kalkanı. (gereksiz görüyordum ama kullananlar çok memnun ve hava aldırdığı için yara olmadığını söylüyorlar. bir de ilk zamanlar süt akıyor sürekli. üstün başın ıslanıyor. bunu da engelleyecek. ped yapışıyor göğse. ve yara olamsına sebep oluyor. ama slikon meme ucu değil göğüs kalkanı. ikisi farklı. göğüs ucun yoksa büyük boy enjektör al. göğüs ucunu çıkartmakta işe yarıyor. doğumdan önce göğüs ucunu çıkartmaya çalışma erken doğuma sebep olabiliyor. göğsün uyarılması. göğüs kremi. göğüs yareası yüzünden çok acılar çektiğimden an elzemi bu benim için. ilkinde hiiç tedbir almamıştım bunda azami çaba göstereceğim. şiddetle tedbir almanı öneririm. bebek için pişik kremi.

kendin için gecelik veya pijama hangisini kullanıyorsan 2 takım yeterli. büyük beden olsun. bebek doğar doğmaz eski kilomuzda olmayacağız malum. bir de sabahlık. çorap, yelek(bazıları çok üşüyormuş) ben aralıkda doğum yapmama rağmen üşümedim hiç. ama o çoraplar giyilecek :) sütün gaz yapar ağrın olur kalıcı hastalık olursun gibi korkutmalara maruz kalacaksın ve 2 3 ay boyunca ayağını çıplak gören herkes öcü görmüş gibi davranacak ve ayağına çorap terlik giymen konusunda söz sahibi olacaklar :) peki diyeceksin ve giyeceksin o çorabı. yoksa mevzu uzar :) hastane için taç terlik vs.. bakım çantası (diş macunu diş fırşası makyaj yapacaksan makyaj malzemelerin)
şimdilik aklıma gelenler ve benim koyacaklarım bunlar. başka aklıma bişey gelirse yazarım. ben bir de günlüğümü almıştım. sancılar arttıkça yazım bozulmuş falan okuyorum hala hoşuma gidiyo :) böyle psikopatça davranışlar sergilediğinde bıyık altından gülüyorlar sana onu göze alıyorsan yap derim :)

Cnm belki sende de aynıdır durum diye sorayım dedim görünce. İlkinde benim göğsüm dümdüz oldu,, çok zorlandım emzirmekte. Ama şimdi 2 sene emzirmenin sonucu mu bilmiyorum baya normal, acaba doğumdan sonra yine içeri kaçar mı? Ay çok garip bi soru oldu ama ikincide de işe yaramıyor bazı tecrübeler demek ki :)))

Günaydın hanımlar, bugün eşimle taşınmaya karar verdik ama benim hamileliğim bu durumdan etkilenecek gibi. Biz şimdi avrupa yakasında oturuyoruz geçen yıl eve çıkarken ev sahibiyle sıkı pazarlık sonucu evi 1200tl ye tuttuk. Zaten diğer evinde eşim kalıyordu, düzenli kira ödediğini bildiğinden verdi evi ama bu defa da bu yıl 200tl kira arttırmak istiyor 1400tl olacak yani kiramız. Ev öyle yeni falan da değil, yalıtımı çok kötü. Kışın 400tl doğalgaz parası ödedik ve elektrikli soba yaktık en az 200tl geldi elektrik de ancak ısındık, ki evin çoğu odası soğuktu. Bizim parayı sokaktan kazandığımızı falan sanıyor bunlar heralde
Çok sinirliyim. Neyse biz de bir haftadır ev bakıyoruz aynı paraya anadolu yakasında site içi çok güzel evler var hem de havuzlu falan ama doktorum ve doğum yapmayı istediğim hastane avrupa yakasında. Sizce doğum öyle aniden olan birşey mi? Yani oradan buraya gelmemiz zor mu olur? Her ihtimale karşı oradan hastane belirleyeceğiz ama buradaki hastanenin yeni doğan kısımı çok iyi, ventiletörlü küvezleri birden çok falan. Doktorum 34. haftaya kadar kesinlikle burası ama diğer haftalarda istediğin hastane olur dedi. Zaten taşınmamız da 34 den sonra olacak. Sizce ne yapmalıyım? Çocuk doğmadan da düzenimizi kurmak gerekir...

Canım ne güzel yazmışsın uzun uzun. Hemen yazıyı kopyalayıp kendime mail atıyorum önümüzdeki haftalarda çok ihtiyacım olacak bu tavsiyelere. Çok teşekkürler üşenmeden yazdığın için...

canım ya hakikaten cok değişik bir şey. Benim tüp bebek olup da iki embriyo koymalarına rağmen açıkçası ikiz fikri hiç yoktu aklımızda nedense. Ama diyorum ki rabbim şükürler olsun ki bizim daha önce kaybettigimiz bebegimizi de bize bahsetti heralde. İlk zamanlar aslında çok farkında olamıyordum çünkü hep bir korku mevcuttu gerci hala var da şimdi tam idrak etmiş durumdayız bizimkilerin şu anda ikisinin de ayakları sağ tarafta o yüzden habİre sağıma çalışıyorlar bazen dönüyorlar bi sağdan bi soldan geliyor tepikler... ama şimdiden birine ne aldıysan diğerinin de eksik kalmaması psikolojisi. Mesela odalarini yapiyorum konseptlerine uygun erkege bir pike takimi buldum denk geldi aldim kiza bulamadim o konsepte uygun henuz, ay bildigin vicdan azabi aslinda ne buyuk dert dimi Yada seslenirken ilk kızım mi dedim oğlum mu dedim aman darilmasinlar gibi enteresan psikolojiler mevcut. Esitlik bozulacak falan diye panik oluyor insan. En cok doktorda komik oluyor bu kiz olan miydi yok erkek olan miydi falan yada üç boyutlu fotograflarini veriyor bizim doktorumuz her seferinde bak bu kiz bu erkek karistirmayalim falan baya komik oluypr Allah isteyen herkese nasip etsin canım, bazı tanıdıklarimin ilk çocuk sonrası ikiz oluyor belki sana da öyle olur belli mi olur hem ailede de vardı sizde dimi? Gerçi ilk çocuk sonrası daha zor olur tabi ama Allah nasip ederse diyecek ne var ki...

Teşekkürler canım bende öyle biliyorum hatta 37 civarı suni sancıyla normal Doğum başlatan doktorlar varmış bakalım dr ne diyecek
Bide ultrason fazla ölçebiliyor ya 4 der sezaryen yapar 3.5 fln çıkarsa üzülürüm :)

Kızıma hamileyken İstanbul'da oturuyordum Avrupa yakasında 9 ay Anadolu tarafına geçtim sadece doktor için doğum için Avrupa tarafında istediğim gibi bir hastane bulamadım ve yine anadolu tarafına gittim doğum için arabanız varsa çok sorun değil aslında sancin başladığında yola ciksan yine yetisirsin

ayyy ben hep kontrollü olmam gerektiği için babasına taşıtıyorum ama uyurken yalnızsam ve taşımam gerekiyosa da taşıyorum ne yapayım Allahım sana emanet Bismillah diyorum alıyorum. kapıdan her çıktığımızda hadi anne yarışalım diyo. annecim bebek var ya koşamam diyorum 7 aydır. dün niyeyse çok içten söyledi gaza geldim yarış yaptım :) göbeğimi tuttum koşar gibi yaptım o da, koşmadım yani. ayy bi karnım ağrıdı sonra ödüm koptu. hayırlısıyla bi tamamlayalım sağ salim başka bişey istemiyorum. premseslik eksik kalsın :)

makineler artık çok iyi eskiye göre yanılma payı çok az. 100 200 gram. 3600 diyodu bana 3450 doğdu çocuğum. tabi ödem atıyomul falan biraz düşüyomuş kilosu o da var. benim de kafama suratı büyük şişko yüzlü falan dedi o takıldı şimdi. doğumda sıkıntı olur mu ki diye

bizdede durum tam tersi ayıptır söylemesi benim hormonlar tavanda ama eşim korku psikolojisinde oldu hep aman bişe olacak diye babalık psikolojisi midir nedir bu anlamadım.bu saatten sonrada ben ağırlaştım artık bizde ev arkadaşı gibi olduk anlicağın

Oooo walla herseyi eksiksiz yazmissin canik cok saqol tamam tek tek hazirlayip qozden qecirecem bunlari cok tesekkur ederim yine biseyler olursa ekle sen bisey unutmayalim orda panik olmayim sonra şu bu yok diye

Aslinda erkekler daha cok korkuyo varya banada oyle qeldi ben kendimi iyi hissediyorum sen neyden korkuyon dedim olsun son anda bisey olur falan boswer diyo e kendi bilir o ole dediqi icinde iste ben aldatma ruyalari qorup duruyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…