- 17 Haziran 2016
- 3.779
- 4.547
- 53
- 33
Aman aman masaAllah diyelim canim oyle korkutucu seyler yasama zatenGünaydın cnm,, benimkinin de hareketler minimumda şu an.. çok yoruluyorum bu ara, o yüzden heralde.. pimpiriklenmemeye çalışalım :))) şöyle düşün, ben dün kızı dışarı çıkardım, canım çıktı (öğlene kadar da temizlik vs yapmıştık) ve dönüşte arabada uyudu. Hooop kucakladım eve çıkardım :) inan ki ilk bebekte hamilelik daha önce de konuştuğumuz gibi resmen kraliçe olma hali.. ikincide kafaya istesen de fazla takamıyosun çünkü evde halihazırda bi prens veya prenses var ve onu ihmal etme şansın yok... hamileyim diye uyandırıp yürütemiyosun,, gece yarısı uyanıp ağladığında kucak istediğinde alamam diyemiyosun... parka götür salıncağa indir bindir,, banyo yaptır, beraber zıpla hopla, oyun oynayalım dediğinde yerlere otur vs... bunlara rağmen bi kanama vs olmadığı için bile inan çok şanslı sayıyorum kendimi...
Herkeste olacak diye bir kaide yok ki canm. Kendini iyi hissettikten sonra bence erteleme derim. Lohusaligi var sonrasında dhaa korkuluyor açıkçası. E bebek uyumadi düzene girmedi derken süreç daha uzayabiliyor. Annesin ama essin aynı zamanda. Yinede kendini iyi hissediyorsan ve dr sakınca gormuyorsa diye ekleyeyim Allah muhafaza birşey olacağı tutar sebep olmak gibi olmasinCok sukur bi skntim olmadi hic doktorda oyle bisye demedi hani iliski yasak qibisinden ilk zamanlar korkmuyodum sonra arkadaslarimin kanamalari falan oldu benimde qozum korktu nedense yaklasamiyorum oda korkuyo bebeqe bisey olacak diye 27 haftadir ew arkadasi qibi olduk anlayacaqinbu cantanin icine ne koyarsaniz paylasalim kizlar siz tecrubelisiniz bizimlede paylasinda ona qore hazirlayalim
Aman aman masaAllah diyelim canim oyle korkutucu seyler yasama zatenne quzel yaaa nedense bende ikinci couckta yorqunluk deil ama kafamin daha rahat olacaqina eminim suan istr istemez ewde tek olduqum icin dusunmeyeceqim varsada dusunuyorum.En azindan simdi kizim olursa diqer bebeqimi bukadar takmam kafama :) hadi bakalim az kaldi cok sukur qececek bu qunler kucaqimiza alinca hersey bitecek ama sen ve senin qibi ikinci kez anne olacak olanlar niraz daha fazla yorulacak ama quzel yonden bakarsak cifte mutluluk olacak saqinda bi kizin solunda bi kizin Rabbim saqlikli omurler nasip etsin ikisinede
Yok yok farkindayim canim bende diyorum kendime bebek oldu diye hani ihmal etmeyim sonucta erkek falan bide yeni ewliyiz bakalim zaman ne qosterecek hayirlisi olsun simdilik tum odak noktamiz cocuk oldu :):)Herkeste olacak diye bir kaide yok ki canm. Kendini iyi hissettikten sonra bence erteleme derim. Lohusaligi var sonrasında dhaa korkuluyor açıkçası. E bebek uyumadi düzene girmedi derken süreç daha uzayabiliyor. Annesin ama essin aynı zamanda. Yinede kendini iyi hissediyorsan ve dr sakınca gormuyorsa diye ekleyeyim Allah muhafaza birşey olacağı tutar sebep olmak gibi olmasin
Cok sukur bi skntim olmadi hic doktorda oyle bisye demedi hani iliski yasak qibisinden ilk zamanlar korkmuyodum sonra arkadaslarimin kanamalari falan oldu benimde qozum korktu nedense yaklasamiyorum oda korkuyo bebeqe bisey olacak diye 27 haftadir ew arkadasi qibi olduk anlayacaqinbu cantanin icine ne koyarsaniz paylasalim kizlar siz tecrubelisiniz bizimlede paylasinda ona qore hazirlayalim
Cok sukur bi skntim olmadi hic doktorda oyle bisye demedi hani iliski yasak qibisinden ilk zamanlar korkmuyodum sonra arkadaslarimin kanamalari falan oldu benimde qozum korktu nedense yaklasamiyorum oda korkuyo bebeqe bisey olacak diye 27 haftadir ew arkadasi qibi olduk anlayacaqinbu cantanin icine ne koyarsaniz paylasalim kizlar siz tecrubelisiniz bizimlede paylasinda ona qore hazirlayalim
bebek için 2 tane hastane çıkışı, 3-4 zıbın, 2 tulum, 2 pijama takımı, bez, ıslak mendil, emzik, şapka, eldiven, 2 battaniye, 1 bebek çarşafı ve yastık kılıfı bu ikisi benim kişisel tercihim. hastane çarşafında yatsın o da yıkanıyor dersen alma hiç. benim içim rahat etmiyor. hem hijyen açısından hem hastane çarşaflarını granül sabunla yıkadıklarını sanmıyorum :) evde o kadar özenip çocuğu ilk an o çarşaflara yatırmak ne kadar mantıklı bilemiyorum. göğüs kalkanı. (gereksiz görüyordum ama kullananlar çok memnun ve hava aldırdığı için yara olmadığını söylüyorlar. bir de ilk zamanlar süt akıyor sürekli. üstün başın ıslanıyor. bunu da engelleyecek. ped yapışıyor göğse. ve yara olamsına sebep oluyor. ama slikon meme ucu değil göğüs kalkanı. ikisi farklı. göğüs ucun yoksa büyük boy enjektör al. göğüs ucunu çıkartmakta işe yarıyor. doğumdan önce göğüs ucunu çıkartmaya çalışma erken doğuma sebep olabiliyor. göğsün uyarılması. göğüs kremi. göğüs yareası yüzünden çok acılar çektiğimden an elzemi bu benim için. ilkinde hiiç tedbir almamıştım bunda azami çaba göstereceğim. şiddetle tedbir almanı öneririm. bebek için pişik kremi.
kendin için gecelik veya pijama hangisini kullanıyorsan 2 takım yeterli. büyük beden olsun. bebek doğar doğmaz eski kilomuzda olmayacağız malum. bir de sabahlık. çorap, yelek(bazıları çok üşüyormuş) ben aralıkda doğum yapmama rağmen üşümedim hiç. ama o çoraplar giyilecek :) sütün gaz yapar ağrın olur kalıcı hastalık olursun gibi korkutmalara maruz kalacaksın ve 2 3 ay boyunca ayağını çıplak gören herkes öcü görmüş gibi davranacak ve ayağına çorap terlik giymen konusunda söz sahibi olacaklar :) peki diyeceksin ve giyeceksin o çorabı. yoksa mevzu uzar :) hastane için taç terlik vs.. bakım çantası (diş macunu diş fırşası makyaj yapacaksan makyaj malzemelerin)
şimdilik aklıma gelenler ve benim koyacaklarım bunlar. başka aklıma bişey gelirse yazarım. ben bir de günlüğümü almıştım. sancılar arttıkça yazım bozulmuş falan okuyorum hala hoşuma gidiyo :) böyle psikopatça davranışlar sergilediğinde bıyık altından gülüyorlar sana onu göze alıyorsan yap derim :)
Canım ne güzel yazmışsın uzun uzun. Hemen yazıyı kopyalayıp kendime mail atıyorum önümüzdeki haftalarda çok ihtiyacım olacak bu tavsiyelere. Çok teşekkürler üşenmeden yazdığın için...bebek için 2 tane hastane çıkışı, 3-4 zıbın, 2 tulum, 2 pijama takımı, bez, ıslak mendil, emzik, şapka, eldiven, 2 battaniye, 1 bebek çarşafı ve yastık kılıfı bu ikisi benim kişisel tercihim. hastane çarşafında yatsın o da yıkanıyor dersen alma hiç. benim içim rahat etmiyor. hem hijyen açısından hem hastane çarşaflarını granül sabunla yıkadıklarını sanmıyorum :) evde o kadar özenip çocuğu ilk an o çarşaflara yatırmak ne kadar mantıklı bilemiyorum. göğüs kalkanı. (gereksiz görüyordum ama kullananlar çok memnun ve hava aldırdığı için yara olmadığını söylüyorlar. bir de ilk zamanlar süt akıyor sürekli. üstün başın ıslanıyor. bunu da engelleyecek. ped yapışıyor göğse. ve yara olamsına sebep oluyor. ama slikon meme ucu değil göğüs kalkanı. ikisi farklı. göğüs ucun yoksa büyük boy enjektör al. göğüs ucunu çıkartmakta işe yarıyor. doğumdan önce göğüs ucunu çıkartmaya çalışma erken doğuma sebep olabiliyor. göğsün uyarılması. göğüs kremi. göğüs yareası yüzünden çok acılar çektiğimden an elzemi bu benim için. ilkinde hiiç tedbir almamıştım bunda azami çaba göstereceğim. şiddetle tedbir almanı öneririm. bebek için pişik kremi.
kendin için gecelik veya pijama hangisini kullanıyorsan 2 takım yeterli. büyük beden olsun. bebek doğar doğmaz eski kilomuzda olmayacağız malum. bir de sabahlık. çorap, yelek(bazıları çok üşüyormuş) ben aralıkda doğum yapmama rağmen üşümedim hiç. ama o çoraplar giyilecek :) sütün gaz yapar ağrın olur kalıcı hastalık olursun gibi korkutmalara maruz kalacaksın ve 2 3 ay boyunca ayağını çıplak gören herkes öcü görmüş gibi davranacak ve ayağına çorap terlik giymen konusunda söz sahibi olacaklar :) peki diyeceksin ve giyeceksin o çorabı. yoksa mevzu uzar :) hastane için taç terlik vs.. bakım çantası (diş macunu diş fırşası makyaj yapacaksan makyaj malzemelerin)
şimdilik aklıma gelenler ve benim koyacaklarım bunlar. başka aklıma bişey gelirse yazarım. ben bir de günlüğümü almıştım. sancılar arttıkça yazım bozulmuş falan okuyorum hala hoşuma gidiyo :) böyle psikopatça davranışlar sergilediğinde bıyık altından gülüyorlar sana onu göze alıyorsan yap derim :)
Sensitivewitch nasil bi duyqu ikiz annesi olmak yaaa bende cok isterdimmm mesela hareketlerini falan bizim hissettiqimizin iki kati hissediyosundur demi iki kalp atisi iki bebek ne quzel bisey Rabbim saqlicakla kucaqina almayi nasip etsin vaktinde
Teşekkürler canım bende öyle biliyorum hatta 37 civarı suni sancıyla normal Doğum başlatan doktorlar varmış bakalım dr ne diyecek@yorgun_86sertk60 eşim doktora sordu önden gitmesinin kilosunun fazla olmasının ne sakıncası var diye. doğumu zorlaştırabilir çok kilo alırsa erken doğuma sebep olabilir dedi. başka bir sıkıntı yaratmaz dedi.
Kızıma hamileyken İstanbul'da oturuyordum Avrupa yakasında 9 ay Anadolu tarafına geçtim sadece doktor için doğum için Avrupa tarafında istediğim gibi bir hastane bulamadım ve yine anadolu tarafına gittim doğum için arabanız varsa çok sorun değil aslında sancin başladığında yola ciksan yine yetisirsinGünaydın hanımlar, bugün eşimle taşınmaya karar verdik ama benim hamileliğim bu durumdan etkilenecek gibi. Biz şimdi avrupa yakasında oturuyoruz geçen yıl eve çıkarken ev sahibiyle sıkı pazarlık sonucu evi 1200tl ye tuttuk. Zaten diğer evinde eşim kalıyordu, düzenli kira ödediğini bildiğinden verdi evi ama bu defa da bu yıl 200tl kira arttırmak istiyor 1400tl olacak yani kiramız. Ev öyle yeni falan da değil, yalıtımı çok kötü. Kışın 400tl doğalgaz parası ödedik ve elektrikli soba yaktık en az 200tl geldi elektrik de ancak ısındık, ki evin çoğu odası soğuktu. Bizim parayı sokaktan kazandığımızı falan sanıyor bunlar heralde
Çok sinirliyim. Neyse biz de bir haftadır ev bakıyoruz aynı paraya anadolu yakasında site içi çok güzel evler var hem de havuzlu falan ama doktorum ve doğum yapmayı istediğim hastane avrupa yakasında. Sizce doğum öyle aniden olan birşey mi? Yani oradan buraya gelmemiz zor mu olur? Her ihtimale karşı oradan hastane belirleyeceğiz ama buradaki hastanenin yeni doğan kısımı çok iyi, ventiletörlü küvezleri birden çok falan. Doktorum 34. haftaya kadar kesinlikle burası ama diğer haftalarda istediğin hastane olur dedi. Zaten taşınmamız da 34 den sonra olacak. Sizce ne yapmalıyım? Çocuk doğmadan da düzenimizi kurmak gerekir...
ayyy ben hep kontrollü olmam gerektiği için babasına taşıtıyorum ama uyurken yalnızsam ve taşımam gerekiyosa da taşıyorum ne yapayım Allahım sana emanet Bismillah diyorum alıyorum. kapıdan her çıktığımızda hadi anne yarışalım diyo. annecim bebek var ya koşamam diyorum 7 aydır. dün niyeyse çok içten söyledi gaza geldim yarış yaptım :) göbeğimi tuttum koşar gibi yaptım o da, koşmadım yani. ayy bi karnım ağrıdı sonra ödüm koptu. hayırlısıyla bi tamamlayalım sağ salim başka bişey istemiyorum. premseslik eksik kalsın :)Günaydın cnm,, benimkinin de hareketler minimumda şu an.. çok yoruluyorum bu ara, o yüzden heralde.. pimpiriklenmemeye çalışalım :))) şöyle düşün, ben dün kızı dışarı çıkardım, canım çıktı (öğlene kadar da temizlik vs yapmıştık) ve dönüşte arabada uyudu. Hooop kucakladım eve çıkardım :) inan ki ilk bebekte hamilelik daha önce de konuştuğumuz gibi resmen kraliçe olma hali.. ikincide kafaya istesen de fazla takamıyosun çünkü evde halihazırda bi prens veya prenses var ve onu ihmal etme şansın yok... hamileyim diye uyandırıp yürütemiyosun,, gece yarısı uyanıp ağladığında kucak istediğinde alamam diyemiyosun... parka götür salıncağa indir bindir,, banyo yaptır, beraber zıpla hopla, oyun oynayalım dediğinde yerlere otur vs... bunlara rağmen bi kanama vs olmadığı için bile inan çok şanslı sayıyorum kendimi...
aslında kullanıyorum ama sevmiyorum ya ilaç içmeyi o yüzden biraz düzensiz.Bu kadar etkileyeceğini düşünmemiştim hiç.ilaç kullanıyor musun canım? düşük sanki biraz. et pekmez kan yapan şeyler ye olur mu.İhmal etme.
makineler artık çok iyi eskiye göre yanılma payı çok az. 100 200 gram. 3600 diyodu bana 3450 doğdu çocuğum. tabi ödem atıyomul falan biraz düşüyomuş kilosu o da var. benim de kafama suratı büyük şişko yüzlü falan dedi o takıldı şimdi. doğumda sıkıntı olur mu ki diyeTeşekkürler canım bende öyle biliyorum hatta 37 civarı suni sancıyla normal Doğum başlatan doktorlar varmış bakalım dr ne diyecek
Bide ultrason fazla ölçebiliyor ya 4 der sezaryen yapar 3.5 fln çıkarsa üzülürüm :)
bizdede durum tam tersi ayıptır söylemesi benim hormonlar tavandaCok sukur bi skntim olmadi hic doktorda oyle bisye demedi hani iliski yasak qibisinden ilk zamanlar korkmuyodum sonra arkadaslarimin kanamalari falan oldu benimde qozum korktu nedense yaklasamiyorum oda korkuyo bebeqe bisey olacak diye 27 haftadir ew arkadasi qibi olduk anlayacaqinbu cantanin icine ne koyarsaniz paylasalim kizlar siz tecrubelisiniz bizimlede paylasinda ona qore hazirlayalim
Oooo walla herseyi eksiksiz yazmissin canik cok saqol tamam tek tek hazirlayip qozden qecirecem bunlaribebek için 2 tane hastane çıkışı, 3-4 zıbın, 2 tulum, 2 pijama takımı, bez, ıslak mendil, emzik, şapka, eldiven, 2 battaniye, 1 bebek çarşafı ve yastık kılıfı bu ikisi benim kişisel tercihim. hastane çarşafında yatsın o da yıkanıyor dersen alma hiç. benim içim rahat etmiyor. hem hijyen açısından hem hastane çarşaflarını granül sabunla yıkadıklarını sanmıyorum :) evde o kadar özenip çocuğu ilk an o çarşaflara yatırmak ne kadar mantıklı bilemiyorum. göğüs kalkanı. (gereksiz görüyordum ama kullananlar çok memnun ve hava aldırdığı için yara olmadığını söylüyorlar. bir de ilk zamanlar süt akıyor sürekli. üstün başın ıslanıyor. bunu da engelleyecek. ped yapışıyor göğse. ve yara olamsına sebep oluyor. ama slikon meme ucu değil göğüs kalkanı. ikisi farklı. göğüs ucun yoksa büyük boy enjektör al. göğüs ucunu çıkartmakta işe yarıyor. doğumdan önce göğüs ucunu çıkartmaya çalışma erken doğuma sebep olabiliyor. göğsün uyarılması. göğüs kremi. göğüs yareası yüzünden çok acılar çektiğimden an elzemi bu benim için. ilkinde hiiç tedbir almamıştım bunda azami çaba göstereceğim. şiddetle tedbir almanı öneririm. bebek için pişik kremi.
Aslinda erkekler daha cok korkuyo varya banada oyle qeldi ben kendimi iyi hissediyorum sen neyden korkuyon dedim olsun son anda bisey olur falan boswer diyo e kendi bilirbizdede durum tam tersi ayıptır söylemesi benim hormonlar tavandaama eşim korku psikolojisinde oldu hep aman bişe olacak diye babalık psikolojisi midir nedir bu anlamadım.bu saatten sonrada ben ağırlaştım artık bizde ev arkadaşı gibi olduk anlicağın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?