2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
sakın mustafa taş a gitmeyin. doğumumu mustafa taş yaptırdı onun bilgisizliği ve tecrübesizliği, ilgisizliği yüzünden çocuğumun kolu engelli. doğumda kolunu çekti ve sinirlerini kopardı. ona gitmeyin olmaz olur çok bilgisiz

Baş kısmı büyük olunca zor oluyor galiba Doğum kilodan çok ona bakıyorlar diye biliyorum hayırlısı bakalım inşallah normal Doğum olur ama onları kötü etkileyecekse Sezaryen olsun sağlıktan önemli değil napalım

Allah"im ne quzel anlatmissin yaaaa walla suan karnima bitane daha bebek koyasim qeldi imkansiz ama bizde iki amcamin ikisininde ikizleri var ama onlar tup bebek hani normal yollarla benim olurmu bilmiyorum artik orasi nasip tup bebek ikiz oluyo zaten qenelde demi bizimkilerde 4 yasinda biri erkek biri kiz okadar deqisikki qecekten ikisininde tadi ayri...hatta sana bisey soyleyimde qul bunlar kendilerine anne babalarinin isimlerini takmislar sanki bunlar evliymis qibi bunlarin ikiz cocuklari varmis qibi ewcilik.oynuyolar qizli qizli videoya cekmis yenqem izlemeye doyamiyorum

aslında kullanıyorum ama sevmiyorum ya ilaç içmeyi o yüzden biraz düzensiz.Bu kadar etkileyeceğini düşünmemiştim hiç.
etkilemez mi benim senelerdir 10.5 olan kanım 13 oldu ilaçla. ama çok düzenli içtim aynı saatte. süt ürünleri çay vs ile 2 saat arası olmasına dikkat ederek kullandım. ilacı kesti doktorum demir depom aşırı dolmuş :) o derece yaradı :) düzenli kullan ama bundan sonra emi :)

evet 30. haftada 1730 çok fazla bir kilo değil doktorumun aşırı tepkisi doğuramazsın diye korkutması bunaydı galiba şimdi şimdi anlıyorum :)

Amin cnm,, katılıyorum, prensesliği falan geçtik, bitsin de kazasız belasız :) ben de baba varken ona sepetliyorum ama üzüldüğünde canı acıdığında vs yine de anne diyo, kıyamayıp yine alıyorum :) aynen Allah'ım sana emanet diyorum, yapıcak bişey yok :)))) kıyılmıyo işte, 3 buçuk olucak neredeyse ama hala bebek benim için.. sözü geçtiğinde bile hala "bebeğim var" diyorum :))))

bebek dogduktan sonra tasinmak cok daha zahmetli olacak, ustelik hemen ardindan yagmurlar baslayacak ve kis gelecek. hem evin isinmasi hem de bebeginle cikip hava alma kismi icin yeni ev daha avantajli gorunuyor. hastane avrupa yakasinin diger ucunda degilse acil bir durumda yetisme olasiliginiz cok yuksek. cok olagandisi bi durum olmadikca tabi.

canım dümdüz olsa iyiydii :) bir göğsümün ucu bildiğin içerde benim. 2 sene rahat emzirdim. ama 2 yıl geçti aynı durumda şu an. yalnız ben hep o göğsümden korkuyordum tutabilir mi emebilir mi yara olur mu diye. ama öteki yara oldu onu çok da güzel emdi ne hikmetse. ama yine içerde yani şu an .. senin doğum sırasında mı kaçıyo anlamadım canım. benim standardı böyle :)

canım hiç canını sıkma sancın geldikten sonra dokunmasalar iğne falan vs gibi rahat 7 8 saatin olacak. suyun gelse bile öyle pat diye doğmuyo çocuk 2 3 saatte gidersin heralde çok trafik olduğunu farzedersek. sıkıntı olmaz bence. benim görümcem kocaelinden istanbula geldi suyu gelirken hemde. ayyy korkmadıın mı istanbula gidene kadar dedim. khastane anadolu yakasındaydı o yüzden korkmadım ama oraya gitiiğimde yenidoğan yoğun bakım olmadığı için avrupa yakasında bir hastaneye yönlendirdiler orda biraz tırstım diyo. yolu bulamamışlar faln bi de. tam macera. yine de doğmadı gerçi sezaryen oldu. kanala düşmedi çocuk. ama sıkıntı yapma yani bak suyu gelirken bile saatlerce gezmiş. doktorlar bırakmazdı tehlilkeli bişey olsa.

ne demek canım. nette herşey ayrıntılı yazmıyo o yüzden eliimden gelidğince aklıma gelen her ayrıntıyı paylaşmaya çalışıyorum. yardımım dokunursa ne mutlu bana.

:))) benim doğumdan önce zaten küçüktü, ilk emzirmeye aldığım an da resmen içeri girdi :)))))) ama şimdi büyümüş gibi yaa... bilemedim... yine aynı stres yani anlaşılan ( bari yara olmasa bu sefer :))

Oooo walla herseyi eksiksiz yazmissin canik cok saqol tamam tek tek hazirlayip qozden qecirecem bunlari cok tesekkur ederim yine biseyler olursa ekle sen bisey unutmayalim orda panik olmayim sonra şu bu yok diye
hiç korkma giyecek 2 kıyafeti oldu mu gereisi bir şeklilde hallolur. sağlıkla doğsun yeter ki. tek sorun bu.. bezi unuttun diyelim ne olacak. orda herkesin yenidoğan bebeği var. bir tane isteyiverirsin eşin gider alır. ıslak mendil bilmem ne. tabi hazırlıklı olmak güzel ama eksik kalr diye korkma her türlü hallolur.

he bi de özeller hasta bezi veriyor ama devlet hast. vermiyo sanırım bi paket de ondan alırsın. ben ilk gün hastanede onu kullandım bitek sonra gerek kalmadı. pede geçtim ama herkesin aynı derece mi olur kanaması bilmiyorum. bi de bebek ağız mendili ve emzirme sütyenini unutmuşum.

bir deee benim oğlumda yaptığım inşaAllah nar bulursam tekrarlayacağım birşey var. çocuğun gazı olmasın diye doğar doğmaz ağzına 1 nar tanesinin suyunu sıkıcam. ben anne sütünden önce değilde ertesi gün vermiştim ama maşaAllah gaz nedir bilmedik. emip bırakıp gaaak diye gazını çıkarıp devam ediyordu oğlum. ki erkek çocuk gazlı olur derler. hiç sırtıma yatırıp gaz çıkarmaya çalıştığımı hatırlamıyorum. eşim hep hayal kurardım ama hiç ihtiyacımız olmadı diye üzülüyodu :) o derece kendi kendine hallediyodu çocuk. hikmet narda mı bilmem ama ben yine denicem şansımı :)
dipnot: teyzem benden 3 ay sonra doğum yaptı. bu olayı söyledim. ayy nar çocuğa zarar verir ay midesi bilmem ne olur ayy bi de asitli meyve dedi vermedi. öyle gazlı çocuğu oldu ki. çocuğun almadığı damla kalmadı. Rabbim in yarattığı nardan sakındı bir sürü ilaç verdi çocuğa. çilesi de yanına kar kaldı. sonradan dedi ki bu yaşadıklarımı yaşayacağımı bileydim 1 nar tanesini bırak bütün narı yedirirdim ben bu çocuğa :):):) netten bak istersen deneyen 10 anneden 10u da memnun :) ben nar varken derin dondurucuya atmayı unuttum ama şimdi kara kara düşünüyorum nerden bulucam diye.

bir de ağznına hurma sürerler ve zemzem suyu sürerler bizde. adettendir yaptık. sebebini bilmiyorum :) ikisi de çok güzel şeyler olduğundan yine yapıcam inşaAllah. ayy doğurasım geldi :):)

Aslinda erkekler daha cok korkuyo varya banada oyle qeldi ben kendimi iyi hissediyorum sen neyden korkuyon dedim olsun son anda bisey olur falan boswer diyo e kendi bilir o ole dediqi icinde iste ben aldatma ruyalari qorup duruyorum
ya onları da anlamak lazım. %90 ı çocuğa zarar vermekten çekinir son aylar. düşünsene bişey olsa kendini affetmez adam. bizim ilişki sonrası hafif pembemsi kanama oldu ve orda noktayı koyduk. şişkoyuz diye aldatacaklarsa bırak aldatsın ayy onu mu düşüncez :) neler çekiyoruz biz. karısı bu haldeyken onu beğenmiyo diye gidip uçkurunun derdine düşen kocanın kopsun düşsün bi tarafı :):) amin :)

Çok gecmis olsun ya,kulak agrısı da fenadır bende de olmustu hamilelikten once kozyatagında medient'e gitmistim,sadece kbb ile ilgileniyorlar sanırım.İstersen bir ara sor.

https://medient.com.tr/?gclid=CIDhkZLrntQCFQEG0wodt5oKLw

ayy doğumdan korkmuyorum o yaradan korktuğum kadar inan ki. amin amin inşaAllah olamz bu sefer.

Ay ne güldüm ya sıpalara bak sen, kendilerine oyunlar kurmuşlar hem de senaryolu yengen geleceğe bir sürü anımız biriktiriyor öte ne güzel hep çeksin bencede. evet canım genelde tup bebek ikiz oluyor ama bizim ilk tup bebek denememizde tek tutmuştu. O yüzden belkide, algıda tek olacak gibi düşünüyorduk hep.bu nedenden bizede sürpriz oldu. Ailede çok uzak kuşakta bile olsa, genetik olarak kendiliğinden olan varsa 4-5 kuşak bile geçse olabiliyor. Bu noktada kadının genleri daha belirleyici yani senin tarafında olması gerekiyor. Ama benim ailesinde hiç olmadığı halde normal yolla ikize hamile olan bir tanıdığım da vardı.

Bence bi an önce tasınmalısınız kesin kararlıysanız.Cünkü dogumdan sonra daha zor bence... Hem dogumdan sonra havalar bozmaya baslar,yagmurlar baslar vss daha zor.
Tecrubeli anne değilim dogum konusunda ama, bence cok sıkıntı olmaz eger arabanız var ise.. Aniden baslasa bile hemen dakikasında dogurmazsın ya :) Hem bebek gelince masraflarınız da artacak,o yüzden maddi acıdan da düsünmen mantıklı tabii..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…