Baş kısmı büyük olunca zor oluyor galiba Doğum kilodan çok ona bakıyorlar diye biliyorum hayırlısı bakalım inşallah normal Doğum olur ama onları kötü etkileyecekse Sezaryen olsun sağlıktan önemli değil napalımmakineler artık çok iyi eskiye göre yanılma payı çok az. 100 200 gram. 3600 diyodu bana 3450 doğdu çocuğum. tabi ödem atıyomul falan biraz düşüyomuş kilosu o da var. benim de kafama suratı büyük şişko yüzlü falan dedi o takıldı şimdi. doğumda sıkıntı olur mu ki diye
Allah"im ne quzel anlatmissin yaaaacanım ya hakikaten cok değişik bir şey. Benim tüp bebek olup da iki embriyo koymalarına rağmen açıkçası ikiz fikri hiç yoktu aklımızda nedense. Ama diyorum ki rabbim şükürler olsun ki bizim daha önce kaybettigimiz bebegimizi de bize bahsetti heralde. İlk zamanlar aslında çok farkında olamıyordum çünkü hep bir korku mevcuttu gerci hala var da şimdi tam idrak etmiş durumdayız bizimkilerin şu anda ikisinin de ayakları sağ tarafta o yüzden habİre sağıma çalışıyorlar bazen dönüyorlar bi sağdan bi soldan geliyor tepikler... ama şimdiden birine ne aldıysan diğerinin de eksik kalmaması psikolojisi. Mesela odalarini yapiyorum konseptlerine uygun erkege bir pike takimi buldum denk geldi aldim kiza bulamadim o konsepte uygun henuz, ay bildigin vicdan azabi aslinda ne buyuk dert dimi Yada seslenirken ilk kızım mi dedim oğlum mu dedim aman darilmasinlar gibi enteresan psikolojiler mevcut. Esitlik bozulacak falan diye panik oluyor insan. En cok doktorda komik oluyor bu kiz olan miydi yok erkek olan miydi falan yada üç boyutlu fotograflarini veriyor bizim doktorumuz her seferinde bak bu kiz bu erkek karistirmayalim falan baya komik oluypr Allah isteyen herkese nasip etsin canım, bazı tanıdıklarimin ilk çocuk sonrası ikiz oluyor belki sana da öyle olur belli mi olur hem ailede de vardı sizde dimi? Gerçi ilk çocuk sonrası daha zor olur tabi ama Allah nasip ederse diyecek ne var ki...
etkilemez mi benim senelerdir 10.5 olan kanım 13 oldu ilaçla. ama çok düzenli içtim aynı saatte. süt ürünleri çay vs ile 2 saat arası olmasına dikkat ederek kullandım. ilacı kesti doktorum demir depom aşırı dolmuş :) o derece yaradı :) düzenli kullan ama bundan sonra emi :)aslında kullanıyorum ama sevmiyorum ya ilaç içmeyi o yüzden biraz düzensiz.Bu kadar etkileyeceğini düşünmemiştim hiç.
evet 30. haftada 1730 çok fazla bir kilo değil doktorumun aşırı tepkisi doğuramazsın diye korkutması bunaydı galiba şimdi şimdi anlıyorum :)Baş kısmı büyük olunca zor oluyor galiba Doğum kilodan çok ona bakıyorlar diye biliyorum hayırlısı bakalım inşallah normal Doğum olur ama onları kötü etkileyecekse Sezaryen olsun sağlıktan önemli değil napalım
ayyy ben hep kontrollü olmam gerektiği için babasına taşıtıyorum ama uyurken yalnızsam ve taşımam gerekiyosa da taşıyorum ne yapayım Allahım sana emanet Bismillah diyorum alıyorum. kapıdan her çıktığımızda hadi anne yarışalım diyo. annecim bebek var ya koşamam diyorum 7 aydır. dün niyeyse çok içten söyledi gaza geldim yarış yaptım :) göbeğimi tuttum koşar gibi yaptım o da, koşmadım yani. ayy bi karnım ağrıdı sonra ödüm koptu. hayırlısıyla bi tamamlayalım sağ salim başka bişey istemiyorum. premseslik eksik kalsın :)
bebek dogduktan sonra tasinmak cok daha zahmetli olacak, ustelik hemen ardindan yagmurlar baslayacak ve kis gelecek. hem evin isinmasi hem de bebeginle cikip hava alma kismi icin yeni ev daha avantajli gorunuyor. hastane avrupa yakasinin diger ucunda degilse acil bir durumda yetisme olasiliginiz cok yuksek. cok olagandisi bi durum olmadikca tabi.Günaydın hanımlar, bugün eşimle taşınmaya karar verdik ama benim hamileliğim bu durumdan etkilenecek gibi. Biz şimdi avrupa yakasında oturuyoruz geçen yıl eve çıkarken ev sahibiyle sıkı pazarlık sonucu evi 1200tl ye tuttuk. Zaten diğer evinde eşim kalıyordu, düzenli kira ödediğini bildiğinden verdi evi ama bu defa da bu yıl 200tl kira arttırmak istiyor 1400tl olacak yani kiramız. Ev öyle yeni falan da değil, yalıtımı çok kötü. Kışın 400tl doğalgaz parası ödedik ve elektrikli soba yaktık en az 200tl geldi elektrik de ancak ısındık, ki evin çoğu odası soğuktu. Bizim parayı sokaktan kazandığımızı falan sanıyor bunlar heralde
Çok sinirliyim. Neyse biz de bir haftadır ev bakıyoruz aynı paraya anadolu yakasında site içi çok güzel evler var hem de havuzlu falan ama doktorum ve doğum yapmayı istediğim hastane avrupa yakasında. Sizce doğum öyle aniden olan birşey mi? Yani oradan buraya gelmemiz zor mu olur? Her ihtimale karşı oradan hastane belirleyeceğiz ama buradaki hastanenin yeni doğan kısımı çok iyi, ventiletörlü küvezleri birden çok falan. Doktorum 34. haftaya kadar kesinlikle burası ama diğer haftalarda istediğin hastane olur dedi. Zaten taşınmamız da 34 den sonra olacak. Sizce ne yapmalıyım? Çocuk doğmadan da düzenimizi kurmak gerekir...
canım dümdüz olsa iyiydii :) bir göğsümün ucu bildiğin içerde benim. 2 sene rahat emzirdim. ama 2 yıl geçti aynı durumda şu an. yalnız ben hep o göğsümden korkuyordum tutabilir mi emebilir mi yara olur mu diye. ama öteki yara oldu onu çok da güzel emdi ne hikmetse. ama yine içerde yani şu an .. senin doğum sırasında mı kaçıyo anlamadım canım. benim standardı böyle :)Cnm belki sende de aynıdır durum diye sorayım dedim görünce. İlkinde benim göğsüm dümdüz oldu,, çok zorlandım emzirmekte. Ama şimdi 2 sene emzirmenin sonucu mu bilmiyorum baya normal, acaba doğumdan sonra yine içeri kaçar mı? Ay çok garip bi soru oldu ama ikincide de işe yaramıyor bazı tecrübeler demek ki :)))
canım hiç canını sıkma sancın geldikten sonra dokunmasalar iğne falan vs gibi rahat 7 8 saatin olacak. suyun gelse bile öyle pat diye doğmuyo çocuk 2 3 saatte gidersin heralde çok trafik olduğunu farzedersek. sıkıntı olmaz bence. benim görümcem kocaelinden istanbula geldi suyu gelirken hemde. ayyy korkmadıın mı istanbula gidene kadar dedim. khastane anadolu yakasındaydı o yüzden korkmadım ama oraya gitiiğimde yenidoğan yoğun bakım olmadığı için avrupa yakasında bir hastaneye yönlendirdiler orda biraz tırstım diyo. yolu bulamamışlar faln bi de. tam macera. yine de doğmadı gerçi sezaryen oldu. kanala düşmedi çocuk. ama sıkıntı yapma yani bak suyu gelirken bile saatlerce gezmiş. doktorlar bırakmazdı tehlilkeli bişey olsa.Günaydın hanımlar, bugün eşimle taşınmaya karar verdik ama benim hamileliğim bu durumdan etkilenecek gibi. Biz şimdi avrupa yakasında oturuyoruz geçen yıl eve çıkarken ev sahibiyle sıkı pazarlık sonucu evi 1200tl ye tuttuk. Zaten diğer evinde eşim kalıyordu, düzenli kira ödediğini bildiğinden verdi evi ama bu defa da bu yıl 200tl kira arttırmak istiyor 1400tl olacak yani kiramız. Ev öyle yeni falan da değil, yalıtımı çok kötü. Kışın 400tl doğalgaz parası ödedik ve elektrikli soba yaktık en az 200tl geldi elektrik de ancak ısındık, ki evin çoğu odası soğuktu. Bizim parayı sokaktan kazandığımızı falan sanıyor bunlar heralde
Çok sinirliyim. Neyse biz de bir haftadır ev bakıyoruz aynı paraya anadolu yakasında site içi çok güzel evler var hem de havuzlu falan ama doktorum ve doğum yapmayı istediğim hastane avrupa yakasında. Sizce doğum öyle aniden olan birşey mi? Yani oradan buraya gelmemiz zor mu olur? Her ihtimale karşı oradan hastane belirleyeceğiz ama buradaki hastanenin yeni doğan kısımı çok iyi, ventiletörlü küvezleri birden çok falan. Doktorum 34. haftaya kadar kesinlikle burası ama diğer haftalarda istediğin hastane olur dedi. Zaten taşınmamız da 34 den sonra olacak. Sizce ne yapmalıyım? Çocuk doğmadan da düzenimizi kurmak gerekir...
ne demek canım. nette herşey ayrıntılı yazmıyo o yüzden eliimden gelidğince aklıma gelen her ayrıntıyı paylaşmaya çalışıyorum. yardımım dokunursa ne mutlu bana.Canım ne güzel yazmışsın uzun uzun. Hemen yazıyı kopyalayıp kendime mail atıyorum önümüzdeki haftalarda çok ihtiyacım olacak bu tavsiyelere. Çok teşekkürler üşenmeden yazdığın için...
canım dümdüz olsa iyiydii :) bir göğsümün ucu bildiğin içerde benim. 2 sene rahat emzirdim. ama 2 yıl geçti aynı durumda şu an. yalnız ben hep o göğsümden korkuyordum tutabilir mi emebilir mi yara olur mu diye. ama öteki yara oldu onu çok da güzel emdi ne hikmetse. ama yine içerde yani şu an .. senin doğum sırasında mı kaçıyo anlamadım canım. benim standardı böyle :)
Onun için demiştir canım onlar başa bakıyor aslında biz kilo sanıyoruz amaevet 30. haftada 1730 çok fazla bir kilo değil doktorumun aşırı tepkisi doğuramazsın diye korkutması bunaydı galiba şimdi şimdi anlıyorum :)
hiç korkma giyecek 2 kıyafeti oldu mu gereisi bir şeklilde hallolur. sağlıkla doğsun yeter ki. tek sorun bu.. bezi unuttun diyelim ne olacak. orda herkesin yenidoğan bebeği var. bir tane isteyiverirsin eşin gider alır. ıslak mendil bilmem ne. tabi hazırlıklı olmak güzel ama eksik kalr diye korkma her türlü hallolur.Oooo walla herseyi eksiksiz yazmissin canik cok saqol tamam tek tek hazirlayip qozden qecirecem bunlaricok tesekkur ederim yine biseyler olursa ekle sen bisey unutmayalim orda panik olmayim sonra şu bu yok diye
ya onları da anlamak lazım. %90 ı çocuğa zarar vermekten çekinir son aylar. düşünsene bişey olsa kendini affetmez adam. bizim ilişki sonrası hafif pembemsi kanama oldu ve orda noktayı koyduk. şişkoyuz diye aldatacaklarsa bırak aldatsın ayy onu mu düşüncez :) neler çekiyoruz biz. karısı bu haldeyken onu beğenmiyo diye gidip uçkurunun derdine düşen kocanın kopsun düşsün bi tarafı :):) amin :)Aslinda erkekler daha cok korkuyo varya banada oyle qeldi ben kendimi iyi hissediyorum sen neyden korkuyon dedim olsun son anda bisey olur falan boswer diyo e kendi biliro ole dediqi icinde iste ben aldatma ruyalari qorup duruyorum
Çok gecmis olsun ya,kulak agrısı da fenadırsagol canim tesekkur ederim.
yok canim ya. duzeliyor gibi oldum. hadi dedim bitireyim antibiyotigi yarim birakmayayim iyiyim diye. 4 gun oluyor kutu biteli, bikac sabahtir bogazim aciyor hadi dedim gecer. bu sabah daha fena kulagima vurmaya basladi. doktora gidicem bugun tekrar
ayy doğumdan korkmuyorum o yaradan korktuğum kadar inan ki. amin amin inşaAllah olamz bu sefer.:))) benim doğumdan önce zaten küçüktü, ilk emzirmeye aldığım an da resmen içeri girdi :)))))) ama şimdi büyümüş gibi yaa... bilemedim... yine aynı stres yani anlaşılan( bari yara olmasa bu sefer :))
Allah"im ne quzel anlatmissin yaaaawalla suan karnima bitane daha bebek koyasim qeldi imkansiz ama bizde iki amcamin ikisininde ikizleri var ama onlar tup bebek hani normal yollarla benim olurmu bilmiyorum artik orasi nasip tup bebek ikiz oluyo zaten qenelde demi bizimkilerde 4 yasinda biri erkek biri kiz okadar deqisikki qecekten ikisininde tadi ayri...hatta sana bisey soyleyimde qul bunlar kendilerine anne babalarinin isimlerini takmislar sanki bunlar evliymis qibi bunlarin ikiz cocuklari varmis qibi ewcilik.oynuyolar qizli qizli videoya cekmis yenqem izlemeye doyamiyorum
Günaydın hanımlar, bugün eşimle taşınmaya karar verdik ama benim hamileliğim bu durumdan etkilenecek gibi. Biz şimdi avrupa yakasında oturuyoruz geçen yıl eve çıkarken ev sahibiyle sıkı pazarlık sonucu evi 1200tl ye tuttuk. Zaten diğer evinde eşim kalıyordu, düzenli kira ödediğini bildiğinden verdi evi ama bu defa da bu yıl 200tl kira arttırmak istiyor 1400tl olacak yani kiramız. Ev öyle yeni falan da değil, yalıtımı çok kötü. Kışın 400tl doğalgaz parası ödedik ve elektrikli soba yaktık en az 200tl geldi elektrik de ancak ısındık, ki evin çoğu odası soğuktu. Bizim parayı sokaktan kazandığımızı falan sanıyor bunlar heralde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?