hiç korkma giyecek 2 kıyafeti oldu mu gereisi bir şeklilde hallolur. sağlıkla doğsun yeter ki. tek sorun bu.. bezi unuttun diyelim ne olacak. orda herkesin yenidoğan bebeği var. bir tane isteyiverirsin eşin gider alır. ıslak mendil bilmem ne. tabi hazırlıklı olmak güzel ama eksik kalr diye korkma her türlü hallolur.
he bi de özeller hasta bezi veriyor ama devlet hast. vermiyo sanırım bi paket de ondan alırsın. ben ilk gün hastanede onu kullandım bitek sonra gerek kalmadı. pede geçtim ama herkesin aynı derece mi olur kanaması bilmiyorum. bi de bebek ağız mendili ve emzirme sütyenini unutmuşum.
bir deee benim oğlumda yaptığım inşaAllah nar bulursam tekrarlayacağım birşey var. çocuğun gazı olmasın diye doğar doğmaz ağzına 1 nar tanesinin suyunu sıkıcam. ben anne sütünden önce değilde ertesi gün vermiştim ama maşaAllah gaz nedir bilmedik. emip bırakıp gaaak diye gazını çıkarıp devam ediyordu oğlum. ki erkek çocuk gazlı olur derler. hiç sırtıma yatırıp gaz çıkarmaya çalıştığımı hatırlamıyorum. eşim hep hayal kurardım ama hiç ihtiyacımız olmadı diye üzülüyodu :) o derece kendi kendine hallediyodu çocuk. hikmet narda mı bilmem ama ben yine denicem şansımı :)
dipnot: teyzem benden 3 ay sonra doğum yaptı. bu olayı söyledim. ayy nar çocuğa zarar verir ay midesi bilmem ne olur ayy bi de asitli meyve dedi vermedi. öyle gazlı çocuğu oldu ki. çocuğun almadığı damla kalmadı. Rabbim in yarattığı nardan sakındı bir sürü ilaç verdi çocuğa. çilesi de yanına kar kaldı. sonradan dedi ki bu yaşadıklarımı yaşayacağımı bileydim 1 nar tanesini bırak bütün narı yedirirdim ben bu çocuğa :):):) netten bak istersen deneyen 10 anneden 10u da memnun :) ben nar varken derin dondurucuya atmayı unuttum ama
şimdi kara kara düşünüyorum nerden bulucam diye.
bir de ağznına hurma sürerler ve zemzem suyu sürerler bizde. adettendir yaptık. sebebini bilmiyorum :) ikisi de çok güzel şeyler olduğundan yine yapıcam inşaAllah. ayy doğurasım geldi :):)