santafer kullandım. tok karnıma alıyodum ben ama hemen yemeğin üstüne değil. gece yatarken. sadece ilaçtan önce süt yoğurt çay vs tüketmiyodum. 1 ayda değil başından beri kullanıyodum 6. ay kontrolümde 13 çıktı. ebe kanın niye düşük niye çıkmıyo senin diye dırdır yapıp duruyodu bana tabiri caizse. 6. ay gel bakalım çok düşmüş mü dedi. daha sonuç çıkmadan onu ye bunu ye demeye başladı. çok ilgilidir sağolsun ama çok evhamlı. neysesonuç bi çıktı 13 depo 296 :) diyo ki kesin bi yanlışlık var :):) labaratuar hatası:) bu ay tekrarlattı bana testi düşük çıkacak kesin diyo hala :) yok yine düşmemiş 12,5. ama doktorum demir bağlamam yüksek çıktığı için depoda 63e düştüğü için demek ki düşme eğiliminde ilaca başlayalım tekrar dedi. yine başladım bakalım.Hangi kan ilacini kullanmistin canim. Benim de 10 cikti günde 2 kez ic dedi doktor. 1 ayda mı duzeldi kanın. Ac karninamı ictin hep
Bence taşın, her ihtimale karşı bir hastane ayarla evinize yakın, çok trafik olan saatlerde sancın gelirse eve yakın olana gidersin en kötü ihtimalle ama yine de iki yakanın iki ucunda değillerse yetişebilirsin bence. Soğuk evde hem siz zorlanırsınız dünya kadar masrafla ısınamayınca hem de bebeğiniz hasta olabilir. Zaten bu adam bu sene 200 lira yaptıysa seneye de 300 zam yapar önünü alamazsınız.Günaydın hanımlar, bugün eşimle taşınmaya karar verdik ama benim hamileliğim bu durumdan etkilenecek gibi. Biz şimdi avrupa yakasında oturuyoruz geçen yıl eve çıkarken ev sahibiyle sıkı pazarlık sonucu evi 1200tl ye tuttuk. Zaten diğer evinde eşim kalıyordu, düzenli kira ödediğini bildiğinden verdi evi ama bu defa da bu yıl 200tl kira arttırmak istiyor 1400tl olacak yani kiramız. Ev öyle yeni falan da değil, yalıtımı çok kötü. Kışın 400tl doğalgaz parası ödedik ve elektrikli soba yaktık en az 200tl geldi elektrik de ancak ısındık, ki evin çoğu odası soğuktu. Bizim parayı sokaktan kazandığımızı falan sanıyor bunlar heralde
Çok sinirliyim. Neyse biz de bir haftadır ev bakıyoruz aynı paraya anadolu yakasında site içi çok güzel evler var hem de havuzlu falan ama doktorum ve doğum yapmayı istediğim hastane avrupa yakasında. Sizce doğum öyle aniden olan birşey mi? Yani oradan buraya gelmemiz zor mu olur? Her ihtimale karşı oradan hastane belirleyeceğiz ama buradaki hastanenin yeni doğan kısımı çok iyi, ventiletörlü küvezleri birden çok falan. Doktorum 34. haftaya kadar kesinlikle burası ama diğer haftalarda istediğin hastane olur dedi. Zaten taşınmamız da 34 den sonra olacak. Sizce ne yapmalıyım? Çocuk doğmadan da düzenimizi kurmak gerekir...
sakın mustafa taş a gitmeyin. doğumumu mustafa taş yaptırdı onun bilgisizliği ve tecrübesizliği, ilgisizliği yüzünden çocuğumun kolu engelli. doğumda kolunu çekti ve sinirlerini kopardı. ona gitmeyin olmaz olur çok bilgisiz
Kızlar yeni dolapla karyolamız geldi, monte ediyolar şimdi. bi beşik işim kaldı çok şükür. Bi de tabi kıyafetler yıkanıcak ütülenicek. Pazar günü de kıvır zıvır alışverişine çıkıcaz. Kıyafet dışında hazır listesi olan varsa bi kez daha paylaşabilir miyiiiiz :))) tembellikten hala yapamadım, bi yandan da gidince aklıma gelir diye avunuyorum ama bu sefer de lüzumsuzları alıp lüzumluları unutma ihtimalim çok yüksek :)))
Umarım artık doktor bir çözüm bulur da iyileşir kurtulursun. Geçmiş olsun.sagol canim. oraya gitmistim zaten gecen sefer. yarin, gittigim dr doluymus o yuzden bugun aksamustu kartal umut hastanesine gitmeye karar verdim.
İyi ki sağlık ocağında yapmamışsın, işe bak. Yanında biri var mıydı peki, ay iyi ki dönüş yolunda falan olmadı. Doktor bir şey dedi mi neden olduğuyla ilgili? Çok geçmiş olsun.sabah saglik ocagina gittim,seker yuklemesi icin. doktor 50 gr. olsa yapiyoruz ama 75 olunca yan etkiler olabiliyor,hastanende yaptirsandaha iyi dedi. neyse hastaneye gittik. aç karna ilk kanı verdim. 75 gr.lik icecegi ictim. 1 saat bekleyip 2.yi verecektim 40 dk. sonra falan bas donmesi ve mide bulantisı basladi. hemen acile götürdüler ve yatirdilar. 2 saat orda yattim da kendime geldim. 2.ve 3.kani da verip eve geldik. sonuclar 3te cikacakmis. insallah iyi cikar.
Sünnet diye okudum vardı bi faydası ama unuttum saçı olursa kestiririm erkek zaten bide saçı ağırlığınca altın vermek lazım diyorlarneden kestirmek gerekiyormus?
acınacak haldeyiz :) balayı yakın sabır biraz daha :):)Cinselligi unuttum valla8 aydir... bungee jumping gibi birsey benim icin suan
Bence gecelik mutlaka olsun, muayene için her seferinde pijamayı çıkartmak çok zor olur.Pijama bir tane yeter mi iki mi almak lazım bide biri gecelik tarzı mı olsun iki olacaksa bi pijama takımı alacam da ikinciye karar veremedim
Saçını bende kestirecem bir hafta içinde kestirmek lazımmış nasıl kıyacam bilmiyorum ama kesilecek artk
bende odaklamıştım kendimi hastaneden çıkmadan yaptırıcaktım çocuğum sünnetli doğdu. 4 yaşına kadar beklemem gerekti. şimdi estetik bişeyler yapıcaklar. çok büyük konuşmuştum. neyse arkadaşım 6 aylık yaptırdı ne ağladı ne anladı çocuk diyo. 2. yi de ilkini de 6ay öncesi yaptırdı çok memnun. ama ilk gün bununla uğraşma istersen sen de 6 ayı falan bekle. o zaman da kolay oluyo hem çocuk toparlamış olur biraz.Kızlar bide erkek annesi olacaklar sünneti ne düşünüyorsunuz ilk hafta istiyordum ama bazılarında büyüdükçe kapanıyor tekrar sünnet olması gerekti diyenler oldu kafam karıştı nasıl düşünüyorsunuz
Canm bana iki tane yetmişti.bir gecelik bir pijama olsa daha iyi gibi. Ben iki pijama goturmustm.zaten normal doğum olunca altlari pek giyemedim açıkçası giyme dediler. Rahmin durumuna doğum öncesi ve sonrası baktiklari için. .ustlerini kullandım hep. Bende kiyamam gibi ama saçı kesilen çocuk daha zeki olurmusPijama bir tane yeter mi iki mi almak lazım bide biri gecelik tarzı mı olsun iki olacaksa bi pijama takımı alacam da ikinciye karar veremedim
Saçını bende kestirecem bir hafta içinde kestirmek lazımmış nasıl kıyacam bilmiyorum ama kesilecek artk
Bence taşın, her ihtimale karşı bir hastane ayarla evinize yakın, çok trafik olan saatlerde sancın gelirse eve yakın olana gidersin en kötü ihtimalle ama yine de iki yakanın iki ucunda değillerse yetişebilirsin bence. Soğuk evde hem siz zorlanırsınız dünya kadar masrafla ısınamayınca hem de bebeğiniz hasta olabilir. Zaten bu adam bu sene 200 lira yaptıysa seneye de 300 zam yapar önünü alamazsınız.
İnşallah en yakın zamanda kendi evinizi alırsınız da kiradan kurtulursunuz. Bir de Allah kimseyi paragöz ev sahibine düşürmesin, hep en insancılları denk düşsün herkese.
Allah yardımcınız olsun, inşallah tedavisi vardır da çocuğunuz sağlıkla büyür. Şikayet edin, peşini bırakmayın. Hesabını versinler. Çok geçmiş olsun.
Güle güle kullanın, işler de biter elbet. Listem yok net bir şekilde ama aldıklarımdan ve alacaklarımdan bir şeyleri yazarım almadıklarını eklersin sen de. Bir de listesiz çıkmamak en önemlisi, hele de yanında çocuk varken falan insanın dikkati dağılır unutur gider lazım olanları. Ben yazdıklarımın hepsini yazıyorum, sende bazıları vardır ikinci çocuk olduğu için ama her ihtimale karşı dursun. Buna gerek yok dediklerinizi de söylerseniz çıkartırım listemden.
Biberon, biberon temizleme fırçası, emzik, göğüs kalkanı, hasta çamaşırı, bebek bezi, alt değiştirme örtüsü, süt sağma makinesi, süt saklama poşeti, çatlak kremi, tek kullanımlık iç çamaşırı, bebek bakım ürünleri (tırnak makası, şampuan, pişik kremi), banyo küveti, banyo filesi, banyo havlusu, çamaşır filesi, çamaşır deterjanı, termometre, göbek bakım seti, beşik yanı yastıkları, reflü yastığı.
Beşik, alez, bebek arabası, oto koltuğu, ev tipi ana kucağı.
Aklıma gelenler bunlar.
Umarım artık doktor bir çözüm bulur da iyileşir kurtulursun. Geçmiş olsun.
İyi ki sağlık ocağında yapmamışsın, işe bak. Yanında biri var mıydı peki, ay iyi ki dönüş yolunda falan olmadı. Doktor bir şey dedi mi neden olduğuyla ilgili? Çok geçmiş olsun.
dini açıdan da kesilmesi gerekiyor. son yıllarda yurt dışındada öneriyolarmış. tıbbi açıdan da bi faydası varmış. bir de saçı ağırlığınca altın veriliyor ihtiyacı olan birine. tabi o kadar hafif altını nerden bulacaksın ilemiyorum :) bi çeyrek altın vermiştik biz sanırım. yine öyle yaparız.neden kestirmek gerekiyormus?
Sünnet diye okudum vardı bi faydası ama unuttum saçı olursa kestiririm erkek zaten bide saçı ağırlığınca altın vermek lazım diyorlar
24- Bebek pudrası
Zaten pijama giydirmiyorlar bir süre sonra canm. Gecelik bence de daha iyi baslardaBence gecelik mutlaka olsun, muayene için her seferinde pijamayı çıkartmak çok zor olur.
dini açıdan da kesilmesi gerekiyor. son yıllarda yurt dışındada öneriyolarmış. tıbbi açıdan da bi faydası varmış. bir de saçı ağırlığınca altın veriliyor ihtiyacı olan birine. tabi o kadar hafif altını nerden bulacaksın ilemiyorum :) bi çeyrek altın vermiştik biz sanırım. yine öyle yaparız.
Bu küveti biz de beğenmiştik ama file takılamıyor gibi göründüğü için almadık, eğer file kullanmayı düşünüyorsan bir araştır almadan önce. Bir de bebek pudrası kullanmayı önermiyorlar tozları bebeğin ciğerine yapışır diye.
Ama onun dışında çok güzel bir liste olmuş, hemen eklemelerimi yapıyorum.
yapilmasi gerekiyorsa yapariz tabi biz de. altini da dedigin gibi ceyrek olabilir:)
peki yenidogan sunneti hakkinda ne dusunuyorsunuz?
dogduktan ne kadar sure sonra yapiliyor bilmiyorum ama.
Valla iyi ki yanındaymış. Ben hep yalnız gidiyorum, hep hafta içi hallediyorum doktor işini eşim de çalışıyor tabi o günlerde.cok sagol canim.
kan alan kız soylemisti zaten olabilir diye. uzun sure ac kalacagim icin esimin izinli oldugu gune denk getirdim bilerek. iyi ki yanimdaydi. karnimi doyurdum da gözüm açıldı valla:)
Bende ilk hafta diyordum hep bunu duyunca vazgeçtim 6 aydan önce yapmıyormuş bazı doktorlar zaten. sürünmeye fln başlayacak zor olur diyordum ama eltim bide bi arkadaş o ara yaptı gayet rahat geçirdiler 6 ay sınırı olmazsa 4 ay gibi düşünüyorum sürünmeye dönmeye başlamadanbende odaklamıştım kendimi hastaneden çıkmadan yaptırıcaktım çocuğum sünnetli doğdu. 4 yaşına kadar beklemem gerekti. şimdi estetik bişeyler yapıcaklar. çok büyük konuşmuştum. neyse arkadaşım 6 aylık yaptırdı ne ağladı ne anladı çocuk diyo. 2. yi de ilkini de 6ay öncesi yaptırdı çok memnun. ama ilk gün bununla uğraşma istersen sen de 6 ayı falan bekle. o zaman da kolay oluyo hem çocuk toparlamış olur biraz.
Valla anı mı travma mı bilmiyorum ben, gerçi bu deneyimi yaşayanlar onlar ama bence çocuğa hatırladığı bir yaşta yaptırmaktansa farkında olmadan yapılması daha güzel. Sonra büyüyünce isterseniz sünnet kıyafeti giydirip fotoğraf da çektirirsiniz, çocuk heves ederse sünnet düğünü de yaparsınız. Zaten düğünde kesmek diye bir şey de kalmadı hiç de bir şey olmaz. Ben çocuğun hatırlamamasından yanayım, bir de veletler dalga geçip korkutacak falan... Yazık bence.Canım ben hemen yaptırmak istiyorum ilk 6 ay içinde ama eşim pek istemiyor. Hatırlayacağı bir yaşta olsun, insan hayatında bir anı diyor. Doğumdan sonra yeniden gündeme getiricem konuyu, şimdi çok üstüne düşmüyorum ben de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?