2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Kızlar bide erkek annesi olacaklar sünneti ne düşünüyorsunuz ilk hafta istiyordum ama bazılarında büyüdükçe kapanıyor tekrar sünnet olması gerekti diyenler oldu kafam karıştı nasıl düşünüyorsunuz

Hangi kan ilacini kullanmistin canim. Benim de 10 cikti günde 2 kez ic dedi doktor. 1 ayda mı duzeldi kanın. Ac karninamı ictin hep
santafer kullandım. tok karnıma alıyodum ben ama hemen yemeğin üstüne değil. gece yatarken. sadece ilaçtan önce süt yoğurt çay vs tüketmiyodum. 1 ayda değil başından beri kullanıyodum 6. ay kontrolümde 13 çıktı. ebe kanın niye düşük niye çıkmıyo senin diye dırdır yapıp duruyodu bana tabiri caizse. 6. ay gel bakalım çok düşmüş mü dedi. daha sonuç çıkmadan onu ye bunu ye demeye başladı. çok ilgilidir sağolsun ama çok evhamlı. neysesonuç bi çıktı 13 depo 296 :) diyo ki kesin bi yanlışlık var :):) labaratuar hatası:) bu ay tekrarlattı bana testi düşük çıkacak kesin diyo hala :) yok yine düşmemiş 12,5. ama doktorum demir bağlamam yüksek çıktığı için depoda 63e düştüğü için demek ki düşme eğiliminde ilaca başlayalım tekrar dedi. yine başladım bakalım.

Bence taşın, her ihtimale karşı bir hastane ayarla evinize yakın, çok trafik olan saatlerde sancın gelirse eve yakın olana gidersin en kötü ihtimalle ama yine de iki yakanın iki ucunda değillerse yetişebilirsin bence. Soğuk evde hem siz zorlanırsınız dünya kadar masrafla ısınamayınca hem de bebeğiniz hasta olabilir. Zaten bu adam bu sene 200 lira yaptıysa seneye de 300 zam yapar önünü alamazsınız.

İnşallah en yakın zamanda kendi evinizi alırsınız da kiradan kurtulursunuz. Bir de Allah kimseyi paragöz ev sahibine düşürmesin, hep en insancılları denk düşsün herkese.

Allah yardımcınız olsun, inşallah tedavisi vardır da çocuğunuz sağlıkla büyür. Şikayet edin, peşini bırakmayın. Hesabını versinler. Çok geçmiş olsun.

Güle güle kullanın, işler de biter elbet. Listem yok net bir şekilde ama aldıklarımdan ve alacaklarımdan bir şeyleri yazarım almadıklarını eklersin sen de. Bir de listesiz çıkmamak en önemlisi, hele de yanında çocuk varken falan insanın dikkati dağılır unutur gider lazım olanları. Ben yazdıklarımın hepsini yazıyorum, sende bazıları vardır ikinci çocuk olduğu için ama her ihtimale karşı dursun. Buna gerek yok dediklerinizi de söylerseniz çıkartırım listemden.

Biberon, biberon temizleme fırçası, emzik, göğüs kalkanı, hasta çamaşırı, bebek bezi, alt değiştirme örtüsü, süt sağma makinesi, süt saklama poşeti, çatlak kremi, tek kullanımlık iç çamaşırı, bebek bakım ürünleri (tırnak makası, şampuan, pişik kremi), banyo küveti, banyo filesi, banyo havlusu, çamaşır filesi, çamaşır deterjanı, termometre, göbek bakım seti, beşik yanı yastıkları, reflü yastığı.
Beşik, alez, bebek arabası, oto koltuğu, ev tipi ana kucağı
.

Aklıma gelenler bunlar.

sagol canim. oraya gitmistim zaten gecen sefer. yarin, gittigim dr doluymus o yuzden bugun aksamustu kartal umut hastanesine gitmeye karar verdim.
Umarım artık doktor bir çözüm bulur da iyileşir kurtulursun. Geçmiş olsun.

İyi ki sağlık ocağında yapmamışsın, işe bak. Yanında biri var mıydı peki, ay iyi ki dönüş yolunda falan olmadı. Doktor bir şey dedi mi neden olduğuyla ilgili? Çok geçmiş olsun.

@ayshemina canım zamanında başka bir başlıktan favorilerime almıştım, listeyi yapıştırıyorum buraya:

ARAÇ GEREÇLER

1- Bez için kova https://www.e-bebek.com/bebek-bezi-cop-kovasi-sistemi-p-xyz-m250ds/#menu--comments
2- Alt açma
3- Anne bebek bakım çantası
4- Süt pompası ve süt saklama torbası
5- Emzirme minderi
6- Göğüs ucu çıkarıcı
7- Göğüs koruyucu
8- Emzirme önlüğü
9- Sepetli küvet ayağı https://www.e-bebek.com/buyuk-sepetli-kuvet-ayagi-p-bje-12601/
10- Küvet https://www.e-bebek.com/cok-fonksiy...ampaign=VisilabsProductDetailLastViewedSingle
11- Doğal deniz süngeri https://www.e-bebek.com/dogal-deniz-sungeri-p-bln-sa10/?OM.OSB=new-bebekbanyourunleri-bellinisunger
12- Küvet filesi
13- Kova+maşrapa
14- Doğum korsesi
15- Nutri bebe burun aspiratörü
16- Yeni doğan biberonu
17- Termos
18- Oda termometresi
19- Emzik
20- Bebek deterjanı
21- Biberon ve emzik temizleyici
22- Bebek tırnak makası
23- Bebek tarağı
24- Bebek pudrası
25- Pişik kremi
26- Bebek kulak temizleme çubuğu
27- Bebek güneş kremi
28- Ateş ölçer
29- Yenidoğan bebek bezi
30- Yenidoğan ıslak mendil
31- Göğüs pedi
32- Pamuk
33- Anne sütü arttırıcı
34- Bebek bakım ürünleri
35- Hasta bezi
36- Loğusa külodu
37- Büyük ped
38- Bebek mendili

BÜYÜK ALINACAKLAR

1- Anne yanı beşik
2- Bebek arabası
3- Sünger yatak (İşbirde mevcut normal bebek yatağı da tercih edilebilir)
4- Ana kucağı
5- Dolap
6- Araba camı için güneşlik
7- Küçük oyuncaklar
8- Baba siling/Kanguru
(Dolap beşik tek tek fakat oda almak istemeyenler için ayrı yazıldı)

TEKSTİL

1- Bebek havlusu
2- Bebek nevresimi
3- Bebek pikesi
4- Bebek battaniyesi
5- Sıvı geçirmez bebek yatağı alezi
6- Bebek yastık yorganı
7- Sarı tülbent
8- Reflü yastığı
9- Hastane çıkışı 2 takım
10- Alt üst takım
11- Lohusa geceliği/pijaması 2-3 takım
12- Zıbın
13- Emzirme sütyeni/atleti
14- Bebek pijama
15- Zıbın
16- Önlük

Bence gecelik mutlaka olsun, muayene için her seferinde pijamayı çıkartmak çok zor olur.

bende odaklamıştım kendimi hastaneden çıkmadan yaptırıcaktım çocuğum sünnetli doğdu. 4 yaşına kadar beklemem gerekti. şimdi estetik bişeyler yapıcaklar. çok büyük konuşmuştum. neyse arkadaşım 6 aylık yaptırdı ne ağladı ne anladı çocuk diyo. 2. yi de ilkini de 6ay öncesi yaptırdı çok memnun. ama ilk gün bununla uğraşma istersen sen de 6 ayı falan bekle. o zaman da kolay oluyo hem çocuk toparlamış olur biraz.

Canm bana iki tane yetmişti.bir gecelik bir pijama olsa daha iyi gibi. Ben iki pijama goturmustm.zaten normal doğum olunca altlari pek giyemedim açıkçası giyme dediler. Rahmin durumuna doğum öncesi ve sonrası baktiklari için. .ustlerini kullandım hep. Bende kiyamam gibi ama saçı kesilen çocuk daha zeki olurmus

cok sagol canim.
kan alan kız soylemisti zaten olabilir diye. uzun sure ac kalacagim icin esimin izinli oldugu gune denk getirdim bilerek. iyi ki yanimdaydi. karnimi doyurdum da gözüm açıldı valla:)

neden kestirmek gerekiyormus?
dini açıdan da kesilmesi gerekiyor. son yıllarda yurt dışındada öneriyolarmış. tıbbi açıdan da bi faydası varmış. bir de saçı ağırlığınca altın veriliyor ihtiyacı olan birine. tabi o kadar hafif altını nerden bulacaksın ilemiyorum :) bi çeyrek altın vermiştik biz sanırım. yine öyle yaparız.

24- Bebek pudrası

Bu küveti biz de beğenmiştik ama file takılamıyor gibi göründüğü için almadık, eğer file kullanmayı düşünüyorsan bir araştır almadan önce. Bir de bebek pudrası kullanmayı önermiyorlar tozları bebeğin ciğerine yapışır diye.
Ama onun dışında çok güzel bir liste olmuş, hemen eklemelerimi yapıyorum.

yapilmasi gerekiyorsa yapariz tabi biz de. altini da dedigin gibi ceyrek olabilir:)
peki yenidogan sunneti hakkinda ne dusunuyorsunuz?
dogduktan ne kadar sure sonra yapiliyor bilmiyorum ama.

Canım ben de küveti mothercare'den beğendim daha sonra, bebek pudrasını da okumuştum almayı düşünmüyorum şuan.

Bu eski bir liste kaydetmişim bir yere, eksikleri artıları var :)

yapilmasi gerekiyorsa yapariz tabi biz de. altini da dedigin gibi ceyrek olabilir:)
peki yenidogan sunneti hakkinda ne dusunuyorsunuz?
dogduktan ne kadar sure sonra yapiliyor bilmiyorum ama.

Canım ben hemen yaptırmak istiyorum ilk 6 ay içinde ama eşim pek istemiyor. Hatırlayacağı bir yaşta olsun, insan hayatında bir anı diyor. Doğumdan sonra yeniden gündeme getiricem konuyu, şimdi çok üstüne düşmüyorum ben de.

cok sagol canim.
kan alan kız soylemisti zaten olabilir diye. uzun sure ac kalacagim icin esimin izinli oldugu gune denk getirdim bilerek. iyi ki yanimdaydi. karnimi doyurdum da gözüm açıldı valla:)
Valla iyi ki yanındaymış. Ben hep yalnız gidiyorum, hep hafta içi hallediyorum doktor işini eşim de çalışıyor tabi o günlerde.

Bende ilk hafta diyordum hep bunu duyunca vazgeçtim 6 aydan önce yapmıyormuş bazı doktorlar zaten. sürünmeye fln başlayacak zor olur diyordum ama eltim bide bi arkadaş o ara yaptı gayet rahat geçirdiler 6 ay sınırı olmazsa 4 ay gibi düşünüyorum sürünmeye dönmeye başlamadan

Valla anı mı travma mı bilmiyorum ben, gerçi bu deneyimi yaşayanlar onlar ama bence çocuğa hatırladığı bir yaşta yaptırmaktansa farkında olmadan yapılması daha güzel. Sonra büyüyünce isterseniz sünnet kıyafeti giydirip fotoğraf da çektirirsiniz, çocuk heves ederse sünnet düğünü de yaparsınız. Zaten düğünde kesmek diye bir şey de kalmadı hiç de bir şey olmaz. Ben çocuğun hatırlamamasından yanayım, bir de veletler dalga geçip korkutacak falan... Yazık bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…