- 3 Mart 2017
- 2.781
- 6.184
- 158
Ya insan da merak ediyor ama diğer arkadaşların canı çekerse bu sorumluluğu da alamadım şimdi. Bana özelden yazar mısın ne olduğunu? Güzel bir şeyse yaparım ben de, zaten yapacak yemek sıkıntısı çekiyorum şu Ramazan günlerinde :)sen de benim gibi yap hasla buzluga at canin cekti mi hopp 5 dakikada hazir :)) bak bir tavsiyem daha var ama simdi caniniz cekmesin diye yazamiyorum :))
Renkli değil ama siyah beyaz da olsa gösteriyor kızım yüzünü. Hatta bu sefer portre pozunu aldık, kağıda basınca çok net çıkmıyor ama ekranda gayet güzel.kizlar doktorunuzun ultrason cihazlari renkli mi,her gittiginizde yuzunu goruyor musunuz?
Kızlar size bir şey danışmak istiyorum. O kadar kafama takılıyor ki geceleri uyuyamıyorum. Benim yerimde olsanız ne yapardınız?
Şimdi malum Erzurum'da doğum yapılabilecek iki hastane var. Biri benim gittiğim devlet kadın doğum hastanesi. Doktorları filan oldukça tecrübeli çünkü burası baya kalabalık oluyor çevre illerden gelenlerle filan. Tam teşekküllü tek hastane doğum icjn hatta. Bir de özel hastane var. Şehirdeki tek özel hastane zaten. Özel istiyorsak tek seçenek zaten orası.
Devlet hastanesinde tekli oda yokmuş. Yani doğumdan sonra iki kişilik odada kalmak zorundayım. Bu beni çok geriyor. İkinci bir durum da bu hastanedeki ebeler hamilelere doğum sırasında çok kaba davranıyormuş diyorlar.
Diğer hastane için ise şöyle bir durum var; yenidoğan hemşireleri hakkında olumsuz şeyler anlatıldı. Yok mama verirken boğazına kaçırmalar, bebeklerin enfeksiyon kapmasi vs. Bir de bu hastanede genelde gelene geçene sezaryen yapıyorlar. Ayrıca kötü de bir anım var. Vajinismus iken ilk bu hastanede bir doktordan randevu almıştım. Randevu saatim olmasına rağmen acelesi olduğunu söyleyerek hızlı hızlı kontrol etti. Ne soru sordurdu ne ilgilendi. Zaten çok çaresiz bi dönemimdi yani boyle davranması ağırıma gitti. Odadan çıkarken soru sorabildim ancak ve tedavi olarak ameliyat önerdi direkt. 2000 tl lik bir ameliyatla hallederiz dedi. Çok gıcık olmuştum. Daha sonra diğer hastanede doktorum çok yardımcı olmuştu da çözmustuk sorunu. O yüzden bu özel hastaneye bi gicikligim var yani. Ama tek artısı özel oda olacak olması.
Bu iki hastane arasında kaldım doğumu nerede yapayım diyeGeceleri uyku tutmuyor beni de eşimi de. Ankara"ya göndereyim orada doğur diyor ama ben ilk anları birlikte yaşamak istiyorum. Öyle ayrı gayrı istemiyorum. Siz olsanız ne yapardınız kızlar? Bi yardımcı olur musunuz? Fikirlerinizi almak istiyorum
Bu sizin vermeniz gereken bir karar tabi ki ama madem fikir sordun söyleyeyim. Ben olsam o lanet özel hastanenin kapısından bile girmezdim. Bir kere farklı tedaviler sunacakken ameliyat öneren doktorun kasaptan farkı yok gözümde. Bir de soru soramayacaksın, sorduğuna cevap vermeyecek, düşünsene doğum anında epidural mi istiyorsun, normal doğum mu hiçbir fikrinin bir önemi kalmaz. Doktor nasıl derse o olur, ve sezaryen dese bile gereklilikten dolayı mı yoksa doktorun cebi dolsun diye mi hiçbir zaman emin olamayıp doğumdan sonra bile pişmanlığını yaşayabilirsin bu durumun.
Özel odası yoksa da taş çatlasa 2 gece kalacaksın zaten, doğum sırasında kaba davranana da sen de o sancıyla bağır ya da varsa çirkef bir kardeşin ya da yakının, onunla çek sancılarını, ters davranan hemşireyi terslesin. Onlar çirkefse sen de çirkef ol. Seni şikayet ederim bu doğumu bana huzurla bitirtmek zorundasın de, tehdit et.
Bence eşinle birlikte bu süreci geçirmen çok doğru karar, farklı şehre gitsen için cız eder bebeğini hemen göremediği için, o da üzülür. İyi bir hastane varsa bence onu kullanın. Ama dediğim gibi yine de son karar senin, ben sadece aklımdakileri söyledim.