Ailelerin düşünüp sırayla gelmesi yada peyderpey gelmeleri daha iyi kizim da öyle olmuştu. Umarım bunda da öyle olur. Kız annesinin ilk etapta kalması bence daha mantıklı. Cunku kimisi lavaboya bile tek giremiyor falan en rahat anneyle ablayla olurİki taraf da uzak, arabayla hepsi birden gelir sonra da sek git denmez ki alınır kime dersem diyeyim, kalabalık iş yükünü arttırıyor alsında yemek bulaşık açısından, gelmeseler daha iyi asşında
Hay maşallah tombul kızına.. Allah sağlıkla kucağına aldırsin. Ne şekilde olduğu önemli değil gercektenHanımlar doktora gittik geldik. 1920 gr olmuş bebişko :) Ayşe bu haftada 1750'ydi, halbuki ben 15-20 kilo almıştım, bunda 6,5 almışım toplam. Yani kilo almayan göbeği büyümeyen arkadaşlar boşuna endişelenmesin. Gerçekten de baştan beri konuştuğumuz gibi kendimize alıyoruz fazlasını demek kibu arada normal doğumu tekrar sordum, ilki sezeryan, o yüzden risk varsa sezeryan yapın siz ne derseniz o, güveniyoruz dedim. Benim için ikisi de aynı, isterseniz bekleyelim dedi doktor. Eğer doğum başlar, ve kolay olacak 3-4 saat içinde tamamlanacak gibi görünür ise normale alıyoruz, ama çok uzun sürecekse eski dikişlerin yırtılmaması için sezeryana geçiyoruz dedi. Sezeryana her an karar verebiliriz o süreçte, problem olmaz dedi. Nihayetinde 27 Temmuz'a kadar beklemeye karar verdik, doğarsa doğucak, doğmazsa o tarihte epidural sezeryan ile alıcak. eve geldik Ayşe sultan mayosunu hazırlamış bekliyo, indik havuza,, huzur ve rahatlamışlıkla baba-kız aşklarımı izliyorum :)) Allah çocuklarımıza uzun ömür versin inşallah,, hepimizin...
Canm eşine is düşüyor. Sen eşine şöyle o ailesini idare etsin bence. İş yapmaz da diyorsun aynen benimki gibiyse işin olur. Yaramaz dinlemezsin. İlk günden itibaren bebeğe kendim baktım. İyiki ağır ve tatlı canlı değilim. Hemen ayağa kalktım da gittiğinde oh çektim ne yalan söyleyeyim. O yüzden gelsin istemiyorum. Kısa kalsin hemen gitsin.bir faydası gerçekten olmadı. Yemeği eşim yaptı. Bir süpürge yaptı 12 gün o kadar. Horul horul yatıyordu hastane gecesinde bileBir de benim yalnız Can'ım sıkılmaz aksine arada kaçış gibi olur yatak odasına kaçar dinlenirim yoksa orda yatak varken yatak odasına gidilmez yani, bebeği de yanımda yatırmam gerekecek hem yatakodasında olması daha öantıklı bence herkesin gözünün önünde olmasındansa
Hanımlar doktora gittik geldik. 1920 gr olmuş bebişko :) Ayşe bu haftada 1750'ydi, halbuki ben 15-20 kilo almıştım, bunda 6,5 almışım toplam. Yani kilo almayan göbeği büyümeyen arkadaşlar boşuna endişelenmesin. Gerçekten de baştan beri konuştuğumuz gibi kendimize alıyoruz fazlasını demek kibu arada normal doğumu tekrar sordum, ilki sezeryan, o yüzden risk varsa sezeryan yapın siz ne derseniz o, güveniyoruz dedim. Benim için ikisi de aynı, isterseniz bekleyelim dedi doktor. Eğer doğum başlar, ve kolay olacak 3-4 saat içinde tamamlanacak gibi görünür ise normale alıyoruz, ama çok uzun sürecekse eski dikişlerin yırtılmaması için sezeryana geçiyoruz dedi. Sezeryana her an karar verebiliriz o süreçte, problem olmaz dedi. Nihayetinde 27 Temmuz'a kadar beklemeye karar verdik, doğarsa doğucak, doğmazsa o tarihte epidural sezeryan ile alıcak. eve geldik Ayşe sultan mayosunu hazırlamış bekliyo, indik havuza,, huzur ve rahatlamışlıkla baba-kız aşklarımı izliyorum :)) Allah çocuklarımıza uzun ömür versin inşallah,, hepimizin...
Canım ben kizimda 32.haftada doktorumda rapor alarak izne çıktım doğumdan yaklaşık 2 ay sonra doğum raporu ve tam hatırlamıyorum ama bikac evrakla sskya gittim izinde oldugum 4 aylık süre için pttye toplam maaş yatırıldı yani izinde olduğunu süreyi işveren değil ssk karşılıyor sskda maaşın nekadar gözüküyorsa yatan para aylık ona göre hesaplanıyor aylık binlira maaş gözüküyorsa misal dört bin maaş yatar yani azimsanicak miktarlar değil sskliysan raporunu al derimHanımlar bu arada çalışanlara bişey sormak istiyorum. Ben ilk hamileliğimde işverendim. Yani kendime izin veremeyeceğim mantığıyla rapor mapor hiçbişey almadım o zaman. Bunda da kardeşimin yanında çalışıyorum. Haliyle yine napıcam raporu diye düşünüyodum. Sonuçta izne tabi değilim ve maaşımı da kardeşim veriyo diye bildiğim için tabi.. Yalnız bugün doktorun asistanı sigortalı olduğunuz için şimdi veya sonra neticede doğum iznine ayrılmanız için rapor girişi yapılması lazım dedi. Ben de muhasebeciyi aradım, böyle bişey mi var diye, "sen devletten maaş almak istemiyosun heralde ama bez paran vs çıkar, beğenmiyosan da bana verebilirsniz" diye espri yaptı. Şimdi ben hiçbişey anlamadım, birincisi bu adam normal maaşını devlet vericek diyo, ikincisi beğenmeme lüksüm de yok, hele ki şu ara.. bilenler yardım edebilir mi? Ben bu raporu alıp napıcam şimdi? Ve de gerçekten maaşımı bu süreçte kardeşim değil de devlet mi karşılıyo? Ayrıca gerçekten maaş mı alıyoruz yoksa süt parası gibi bişey mi sadece? Oyyy... cahil hissettim çok
Ay alayım o zaman,, sevindim gerçekten :) zaten mağaza durgun, işler pek iyi değil, kardeşime de yük olucak çalışmadığım halde diye üzülüyordumCanım ben kizimda 32.haftada doktorumda rapor alarak izne çıktım doğumdan yaklaşık 2 ay sonra doğum raporu ve tam hatırlamıyorum ama bikac evrakla sskya gittim izinde oldugum 4 aylık süre için pttye toplam maaş yatırıldı yani izinde olduğunu süreyi işveren değil ssk karşılıyor sskda maaşın nekadar gözüküyorsa yatan para aylık ona göre hesaplanıyor aylık binlira maaş gözüküyorsa misal dört bin maaş yatar yani azimsanicak miktarlar değil sskliysan raporunu al derim
Zaten mecburi ya 32 yada 37. Haftada izinli raporu Alman lazım diye biliyorum doğumdan sonrada ihmal etme işlemlerini yaptır paranı yatirsinlar sonuçta SSK varsa böyle bir hak sahibisin
Amin cnm çok saolHay maşallah tombul kızına.. Allah sağlıkla kucağına aldırsin. Ne şekilde olduğu önemli değil gercekten
Kesinlikle doğru cnm, bebek her uyuduğunda uyuyun. Emzirmeye odaya gireceksiniz, kimse gelemez yanınıza, net olun.. o sırada da 15-20 dk bile uyusa uyuyun, kimse bişey diyemez. Bebeğin uyuyup uyumadığını da bilemezler zaten. Laf eden olursa da kıpırdadığım an uyanıyor der geçersiniz... annenin bi an önce toparlanması şart,,, uyumasak bile uzanmak hakkımız, her zaman her misafir için elimden geleni yaparım o ayrı, ama doğum sonrası kimsenin nazını niyazını çekmek zorunda değiliz, bu konu ayrıbana da gelmedi canim:)
bebek uyanikken zaten onunla ilgilenirken rahat rahat yatabilir miyiz ki? bir de uygulamada ne kadar yapiliyor bilmiyorum ama kitapta okumustum. bebek uyurken anne de uyumaliymis ki dinlensin. herkesle oturmaya vakit olur mu ki?
Maşallah kuzuya :) vitaminini ihmal etme amaHerkese merhaba benimde bugün dr kontrolüm vardi. Bir hafta onden gidiyieuz. 29#1 gün .1.450 gr herset yolunda. Hic ilac vitamin icmiyordum. Dr sordu bende kan ilaci ve devit 3 basladim bugün. Pek sevmesemde. Artik yavastan alisverise baslarim. Digumdan sonra kapali ameliyatla baglatmayi düşünüyorum. Dr söyledim tamam dedi.
Aminn canımm Hepsi zamaninda sağlıkla insallahMasaAllah canim qozunaydinherkes boyle hayirli haberlerle qelsin insaAllah
Insallah cnm38 haftaya qirmisti buyuk ihtimal canim yanlis hatirlamiyosam :) tam zamani aslinda keske bizde okadar durabilsek :)
canim olculer 70×130.
derinlik de 79.
Canim öncelikle rabbim hayirlisini versin. Ben dogyndan sobra yalniz olmayi pek sevmem çünkü uyuyamam o yüzden tek kislik odayi sevmem. 3 dogumumuda devlEtte yaptim cokta memnun kaldim. Galib bana iyi ebeler denk geldi. Özel gitmedim çünkü uzakti ve beni araba tutuyor dogumda zaten felaket kusuyorum bird sanciyla yol gidemezdim. Ama bizim burda devlettede özel oda var sizde nesen yokki. Eger rahatsiz olurum. Kimsenin yaninda emziremem.dersen iyi karar verKızlar size bir şey danışmak istiyorum. O kadar kafama takılıyor ki geceleri uyuyamıyorum. Benim yerimde olsanız ne yapardınız?
Şimdi malum Erzurum'da doğum yapılabilecek iki hastane var. Biri benim gittiğim devlet kadın doğum hastanesi. Doktorları filan oldukça tecrübeli çünkü burası baya kalabalık oluyor çevre illerden gelenlerle filan. Tam teşekküllü tek hastane doğum icjn hatta. Bir de özel hastane var. Şehirdeki tek özel hastane zaten. Özel istiyorsak tek seçenek zaten orası.
Devlet hastanesinde tekli oda yokmuş. Yani doğumdan sonra iki kişilik odada kalmak zorundayım. Bu beni çok geriyor. İkinci bir durum da bu hastanedeki ebeler hamilelere doğum sırasında çok kaba davranıyormuş diyorlar.
Diğer hastane için ise şöyle bir durum var; yenidoğan hemşireleri hakkında olumsuz şeyler anlatıldı. Yok mama verirken boğazına kaçırmalar, bebeklerin enfeksiyon kapmasi vs. Bir de bu hastanede genelde gelene geçene sezaryen yapıyorlar. Ayrıca kötü de bir anım var. Vajinismus iken ilk bu hastanede bir doktordan randevu almıştım. Randevu saatim olmasına rağmen acelesi olduğunu söyleyerek hızlı hızlı kontrol etti. Ne soru sordurdu ne ilgilendi. Zaten çok çaresiz bi dönemimdi yani boyle davranması ağırıma gitti. Odadan çıkarken soru sorabildim ancak ve tedavi olarak ameliyat önerdi direkt. 2000 tl lik bir ameliyatla hallederiz dedi. Çok gıcık olmuştum. Daha sonra diğer hastanede doktorum çok yardımcı olmuştu da çözmustuk sorunu. O yüzden bu özel hastaneye bi gicikligim var yani. Ama tek artısı özel oda olacak olması.
Bu iki hastane arasında kaldım doğumu nerede yapayım diyeGeceleri uyku tutmuyor beni de eşimi de. Ankara"ya göndereyim orada doğur diyor ama ben ilk anları birlikte yaşamak istiyorum. Öyle ayrı gayrı istemiyorum. Siz olsanız ne yapardınız kızlar? Bi yardımcı olur musunuz? Fikirlerinizi almak istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?