2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
İki taraf da uzak, arabayla hepsi birden gelir sonra da sek git denmez ki alınır kime dersem diyeyim, kalabalık iş yükünü arttırıyor alsında yemek bulaşık açısından, gelmeseler daha iyi asşında
Ailelerin düşünüp sırayla gelmesi yada peyderpey gelmeleri daha iyi kizim da öyle olmuştu. Umarım bunda da öyle olur. Kız annesinin ilk etapta kalması bence daha mantıklı. Cunku kimisi lavaboya bile tek giremiyor falan en rahat anneyle ablayla olur

Hay maşallah tombul kızına.. Allah sağlıkla kucağına aldırsin. Ne şekilde olduğu önemli değil gercekten

Canm eşine is düşüyor. Sen eşine şöyle o ailesini idare etsin bence. İş yapmaz da diyorsun aynen benimki gibiyse işin olur. Yaramaz dinlemezsin. İlk günden itibaren bebeğe kendim baktım. İyiki ağır ve tatlı canlı değilim. Hemen ayağa kalktım da gittiğinde oh çektim ne yalan söyleyeyim. O yüzden gelsin istemiyorum. Kısa kalsin hemen gitsin.bir faydası gerçekten olmadı. Yemeği eşim yaptı. Bir süpürge yaptı 12 gün o kadar. Horul horul yatıyordu hastane gecesinde bile

Hanımlar bu arada çalışanlara bişey sormak istiyorum. Ben ilk hamileliğimde işverendim. Yani kendime izin veremeyeceğim mantığıyla rapor mapor hiçbişey almadım o zaman. Bunda da kardeşimin yanında çalışıyorum. Haliyle yine napıcam raporu diye düşünüyodum. Sonuçta izne tabi değilim ve maaşımı da kardeşim veriyo diye bildiğim için tabi.. Yalnız bugün doktorun asistanı sigortalı olduğunuz için şimdi veya sonra neticede doğum iznine ayrılmanız için rapor girişi yapılması lazım dedi. Ben de muhasebeciyi aradım, böyle bişey mi var diye, "sen devletten maaş almak istemiyosun heralde ama bez paran vs çıkar, beğenmiyosan da bana verebilirsniz" diye espri yaptı. Şimdi ben hiçbişey anlamadım, birincisi bu adam normal maaşını devlet vericek diyo, ikincisi beğenmeme lüksüm de yok, hele ki şu ara.. bilenler yardım edebilir mi? Ben bu raporu alıp napıcam şimdi? Ve de gerçekten maaşımı bu süreçte kardeşim değil de devlet mi karşılıyo? Ayrıca gerçekten maaş mı alıyoruz yoksa süt parası gibi bişey mi sadece? Oyyy... cahil hissettim çok

Canım ben kizimda 32.haftada doktorumda rapor alarak izne çıktım doğumdan yaklaşık 2 ay sonra doğum raporu ve tam hatırlamıyorum ama bikac evrakla sskya gittim izinde oldugum 4 aylık süre için pttye toplam maaş yatırıldı yani izinde olduğunu süreyi işveren değil ssk karşılıyor sskda maaşın nekadar gözüküyorsa yatan para aylık ona göre hesaplanıyor aylık binlira maaş gözüküyorsa misal dört bin maaş yatar yani azimsanicak miktarlar değil sskliysan raporunu al derim

Zaten mecburi ya 32 yada 37. Haftada izinli raporu Alman lazım diye biliyorum doğumdan sonrada ihmal etme işlemlerini yaptır paranı yatirsinlar sonuçta SSK varsa böyle bir hak sahibisin

Ay alayım o zaman,, sevindim gerçekten :) zaten mağaza durgun, işler pek iyi değil, kardeşime de yük olucak çalışmadığım halde diye üzülüyordum çok saol cnm :))

Zaten mecburi ya 32 yada 37. Haftada izinli raporu Alman lazım diye biliyorum doğumdan sonrada ihmal etme işlemlerini yaptır paranı yatirsinlar sonuçta SSK varsa böyle bir hak sahibisin

Evet ssklıyım artık :) bizimkiler bi garipler ya, hiç takip etmezler böyle hakları teşvikleri vs.. dediğin doğru, 15 senedir vergi ödüyorum neticede, bi kere de ben faydalanayım madem hakkım var :) tabi ki az değil, şu devirde en ufak ihtiyaç bile lüks halini aldı neticede. Tekrar teşekkürler cnm :)

Hay maşallah tombul kızına.. Allah sağlıkla kucağına aldırsin. Ne şekilde olduğu önemli değil gercekten
Amin cnm çok saol bu sefer çok uzamıştı ara, geçen hafta da ertelemek zorunda kaldım, canım sıkıldı... bi de az hareket ediyo diye korkuyodum acaip rahatladım, anlatamam :) bu arada hala ilk kızımın aynısını görüyorum bunda da,, ya gerçekten çok benziyor ya da biz öyle hayal ediyoruz :)

Kesinlikle doğru cnm, bebek her uyuduğunda uyuyun. Emzirmeye odaya gireceksiniz, kimse gelemez yanınıza, net olun.. o sırada da 15-20 dk bile uyusa uyuyun, kimse bişey diyemez. Bebeğin uyuyup uyumadığını da bilemezler zaten. Laf eden olursa da kıpırdadığım an uyanıyor der geçersiniz... annenin bi an önce toparlanması şart,,, uyumasak bile uzanmak hakkımız, her zaman her misafir için elimden geleni yaparım o ayrı, ama doğum sonrası kimsenin nazını niyazını çekmek zorunda değiliz, bu konu ayrı

Maşallah kuzuya :) vitaminini ihmal etme ama

@beyazinci cnm torununu hemen görmek isteyebilir ama eşin de kendini kötü hissedebilir ailesi olmadan.. sen bilirsin tabi ama düğün ve doğum zamanları bu konularda çok hassas olunuyor. İncinirlerse aranızda sorun olmasın sonra bizde bebek olunca evde kurban kesilmiyor. Yani dışarıda kestirip bağışlamıştı kayınpederim. Kurban için böyle bahane bulabilirsin, evde yenidoğan bebek var, işte çiğ et kan artık vs olmaz evde falan diyebilirsin belki? Ama ben olsam hayatta şimdi gelmeyin sonra gelin demem çünkü sıkıntı çıkarsa asıl o zaman lohusalığında üzebilirler seni eşine söylesen? O kendi fikri gibi söylese?

Mrb hanımlar benim 28 haziranda 32. Haftam dokuyo fakat iyice ağırlaştım şiştim zorlanmaya başladım sağolsun iş yerim anlayış gösterdi 20 gün erken çıkabilşrsin normal rapor alıp dedi bende hemen doktorumu aradım 20 veremem dedi bende ankattım durumumu anca 10 gün verebilirim dedi sinir oldum diğer 10 günü nerden nasıl alabilirim

Kızlar bu çatlaklar nolcak badem yağı kullanıyorum heryerim çatlak doluuuu bundan sonra çatlamaz herhalde çatlicak yer kalmadı Çünkü derimin üzerinde

Canim öncelikle rabbim hayirlisini versin. Ben dogyndan sobra yalniz olmayi pek sevmem çünkü uyuyamam o yüzden tek kislik odayi sevmem. 3 dogumumuda devlEtte yaptim cokta memnun kaldim. Galib bana iyi ebeler denk geldi. Özel gitmedim çünkü uzakti ve beni araba tutuyor dogumda zaten felaket kusuyorum bird sanciyla yol gidemezdim. Ama bizim burda devlettede özel oda var sizde nesen yokki. Eger rahatsiz olurum. Kimsenin yaninda emziremem.dersen iyi karar ver

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…