2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
tisortler hep ayni ve herkes uzerinde bebek resmi olan ve "ben geliyoruuuum" yazan tisortleri mi almak zorunda!!
duz sade şık bir seyler bulmak zor.

Bi de "it's a girl" olayı var tabi,,, alemin derdi bizim hangi cins ve cibilliyette doğurduğumuzda sanki :)))

Bence de cnm, ikidir :)) wala bana da spinal mi epidural mi demişlerdi,, anlatmışlardı farkını, sebebini tam hatırlamıyorum ama kesinlikle epidural demiştim :) bi de babam icra etmese de doktor, o da epidurale yönlendirmişti anestezi uzmanı konuştuktan sonra. Bi bildiği vardır heralde dedim, daha da bi rahat girdim :) şimdi tekrar baktım da yazarken, baya fark varmış gerçekten :)
""""Spinal ve epidural anestezinin her ikisinde de belden omuriliğe doğru iğne ile ilaç verilir. Yalnız spinal anestezide ilaç omurilik etrafındaki dura zarı geçilerek daha içeriye sıvının içine verilir. Epidural anestezide ise ilaç zarın dışına verilir, zarın arkasındaki sıvıya kadar ilerlenmez. Spinal anestezide etki hemen başlar, epidural anestezide etki 15-20 dakika sonra başlar. Spinal anestezinin etkisi kısa sürer, ilaç bir defada verilir, tekrar ilaç verilerek etki süresi uzatılamaz. Epidural anestezide etki süresi daha uzun sürebilir, tekrar ilaç verilerek anestezi uzatılabilir. Epidural anestezide hastanın belinde takılı bir kateter (ince boru) kalır ve ameliyattan sonra bu kateterden tekrar ilaç verilebilir böylelikle hasta ağrı hissetmez. Spinal anestezide ise anestezinin uygulandığı bel bölgesi hemen kapatılır ve kateter konulmaz. Spinal anestezide ameliyattan sonra başağrısı görülme riski epidural anesteziye göre daha fazladır.""""

neden israrla hayir dedi?
bir de bebek uyanik ve bizim de isimiz yok. o zamanlarda kendi yataginda mi yatiyor,oturdugumuz odadaki koltuk/kanepede mi?

Çok yanlış olduğunu söyledi hep. Bir keresinde "Yıldıray bey ben şuursuz annelik etmem, saatlerce hoppalada tutmıcam çocuğu ama en azından alsam da bi kahve içerken, lavaboya giderken vs koysam" dedim. Kesinlikle hayır dedi. Çocuk yere vücudu hazır olduğunda doğal yolla basıcakmış, ayaklarını doğal yolla uzatıcak, vakti geldiğinde dikey pozisyona geçicekmiş vs.. biz de dinledik almadık :))

Diğer soruna gelince, ben genel olarak uyanık olduğunda işim de yoksa hep konuştum, kitap okudum, değişik objeler gösterip tanıttım,, parmaklarını saydım, renklerden dünyaya kadar aklıma ne gelirse anlattım :)) haliyle hep ben nerede oturmak istiyosam orada yattı.. onun dışında kendi işim varsa da (pek olamıyordu ilgi manyağı bi bebek olduğu için ama) oyun halısında yahut anakucağında tuttum. Kanepede düz pozisyonda yatmaktan nefret ediyodu çünkü

Sezaryenden sonra gönder gitmiyor hala gebe gibi kalıyor diyorlar doğru mı kızlar? Doğumdan sonra bile hamile gibi mi zannederler beni
Canım bırak sezeryanı ben normal doğum yaptım ilk bir ay resmen beş ay hamile gibi göbek kalıyor zamanla rahim küçülüp kendini toparlıyor

bebek bakimiyla ilgili bildiginiz bir kitap var mi?
tracy hogg - yeni annelere mucize cozumler kitabini okudum canim ben sevdim. bi incele istersen.

Valla bu hafta basladik ama tamamlanmis birsey yok iki ayaginiz bir pabuca girsin istemiyorsaniz baslayin yavastan kizlar ancak tamamlaniyor cunku

benim sadece esyalari dolaba yerlestirmesi, biberon emzik falan o kaynatilacak seyler, bide bebek arabasi ve pusetin cikan kumaslarinin yikanmasi kaldi. baska isim yok. hastane cantasi kolay zaten bunlari da bitirirsem 15 dakikada hazirlanir :)

Vanilyayla öldürdün beni :))) iyi fikirmiş aslında :))) Fayda etti mi biraz :))

buzdolabina falan konur ya kotu kokuyu ceksin diye. bide onu deneyeyim dedim :)) ama pek isr yarayacak gibi durmuyor. silerken gidiyor kapaklari kapatinca ayni. sildikten sonra yikanacak esyalari battaniyeydi zirtti pirtti, temizlik bezleriydi falan doldurdum cekmece ve raflara, kapadim kapaklari da. en son bunu deniyorum, belki bunlarin uzerine siner de kokuyu cekerler diye :) bikac gun dursun bu sekilde. bu da ise yaramazsa sogani deneyecegim

Evet çok hos cok güzelde herşeyle uymaz gibi :)

Evet o konuda haklısın :) ama çok aşırı spor olanlar var, onlar da herşeyle uymuyor. Arası yok galiba :)))) ben zaten kısa bi süre bebek çantası kullanıp normal kadın çantalarına dönmüştüm, büyük çantalar kullandım hep.. bu defa da özel bişey almadım o yüzden

kesinlikle çok iyi yapıyorsun canım ama arada böyle tatlı kaçamaklar yapıyor sıpalarhemde çok iyi becermiş valla bravo Ayşe ye :))

Saol teyzesi :)))) arada bir de şeffaf dudak kremi sürüyoruz,,, "rujumu sürmedim annnnneeee" diye haykırıveriyo :)) ısrarla hayır desem kafasında takıntı olucak, o yüzden anne-kız dediğimiz bakıcısız babasız vs gezme günlerimizde yapıyoruz sadece böyle kaçamaklar :)

ayyyy bnm kızda mı böyle olacaaaaakkk:) yerim o parmakları süslüüü
Olcak wala cnm,,, bu devirde hiç kaçarı yok sanırım :))))) yani bi de ben kırk yılda bi makyaj yapıyorum,, ellerime bakarım ama renkli oje de pek sürmem son yıllarda, yakınımızda da kokoş kimse yok ama baksana haline :))))

Canım kapakları hep kapıyosan kapama :)) kapalı tutmuyosan o yüzden gitmiyodur koku,, hatta daha bile çok artabilir bence, aç kapakları da camları da çıksın gitsin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…