2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Kundakla ilgili ne düşünüyorsunuz kızlar kundaklayacak mısınız bebeklerinizi ?
bunu daha önce konşmuştuk ben asslaaa demiştim :) ya elini hareket ewttirmek isticek oynatamıcak çocuk. daralır yaa eziyet gibi . uzmnalarında önermediğini okumuştum. bi de instagramda ger sabah kundağı açılınca ohhh diye bi hareket yapan bi bebek videosu görmüştüm ki içim acıdı çocuğun özgürlüğüne kavuşunca yaptığı rutin harekete :) onu gördüm aslaaa kararımda ısrarcıyım.

ben deneyeceğim ,bakalım kızımın hoşuna gidecek mi :) şu müslin bezlerden alacağım terletmesin diye. bu arada kundak yapacak kadar büyük boy müslin alan var mı ? nereden aldınız ?
mothercareden aldım ikisi 60tl idi. indirimden almıştım ama normalde 90dı galiba ikili paket.

Öyle oldu sanırım canım bi anda kesildi korktum ama yana yatınca vuruyor sıkışan yerde neresi varsa artk :) dün akşama doğru uyandırdım galiba zorla hareket etti ama eskisi gibi değil sığmıyor artkbelli yani :)

Sırf adet ağrısı kesilsin diye normal istiyorum sancı çekerken aklıma getirecem şimdi çek ömürboyu rahatsın diye :) ay normal olur inşallah hayırlısıyla

Kızlar kaç tane hastane çıkışı aldınız? Bizde şuan 2 tane var ama hastane ihtiyaç listelere bakıyorum 2 tane yetmicek gibi. 1 tane daha alsak fazla mı olur yoksa gerekli mi?
Benim de 2 tane hastane çıkışı var birkaç tane de normal 0-3 aylık var, yeterli bence. 3-6 aylara çabuk geçecekmişiz hissi var bende çünkü eşim de ben de çabuk toparlayan bebeklermişiz.

Ayy kıyamam, içli bir çocuk demek ki. Galiba alışverişlerde onlara da bir şeyler almak gerekiyor ya da arada yeni doğacak olana almadan sadece ona hediye almak falan da çözüm olabilir, pabucun dama atıldığını hissetmesin diye.

Günaydın teyzeler müzik çok güzel gelsenize
Eki Görüntüle 2008133

Günaydın kızlar bunlar da benden olsun
Eki Görüntüle 2008134

Güzel kilo almışsın sen de, hamilelikten sonra çok durmayacak gibiler :)

Bence de şimdiden çok erken, 32. haftadan başlarsak 40'ta doğsa biraz da doğumdan sonra devam edecek 3 ay falan göğüs ucu çatlak kremi sürmüş olacağız. Zaten aylardır çatlak önleme kremi sürüyoruz, benim bir de egzama için kremim var, sıkıldım artık bu krem ritüellerinden. Ben de doktora sormadım da 15 gün sonra randevum var 34 olacağım, o zaman soracağım ne zaman kullan derse o zaman kullanırım.

haha çıkınca onu da görürsün teyzesi simdilik bu kadar görüntü var sağol canım da ben bi fitlik göremiyorum orda arkadaki, öndeki çıkıntıya yetişmeye çalışıyor gibi bi durum var
Sana öyle gelmesi doğal çünkü alışık değilsin bu görüntüye. Ama 7 aylığı geçkin bir hamile olarak gayet de güzel vücudun. Ben de 2-3 hafta öncesine kadar en azından hala belim ince diyordum ama o da gitti, bacaklar vücudu taşısın diye kalınlaştı, popo onlara uydu, göbek desen zaten kocaman oldu, göğüsler emzirmeye hazırlanıyor... Aynada dev anası gibi görmeye başladım kendimi. Bir de geçen gün fotoğraf çekildim aman ya Rabbim, o da ne dedim. Ama başkasına sorsan normal kilo alışımız.

Çekmeceler için şu organizer kutulardan alabilirsin, İkea'da falan olan, acayip yer tasarrufu sağlıyor.

Maşallah kocaman olmuş, sağlıkla kucağına almayı da nasip etsin Allah.

temmuz annelerinden birisi 37+0 da doğum yapmış bebek 52 cm 3200 gr maşallah haftasını bekleseymiş ne olacakmış bilmem
37. hafta doğum haftası sayılmıyor mu? 37'den sonra normal diye biliyordum ben, yanlış mı?

Kızlar sizde de unutkanlık var mı? Yaptığım işler sonunda üst yetkililere protokoll imzalatmam gerekiyor şimdi tam dosyalara koyacaktım bir baktım hepsini zaten imzalatmışım çifter çifter imza almışım herkesden Kimse de ben bunu imzalamıştım zaten demiyor..

Bende gördüm onu çok tatlı ama kendi el hareketinden uyanan da varmış onun için yapıyorlar daha çok bakalım ya düşünüyorum ben yapmayı yaz olması kafamı karıştırıyor sadece geceleri yapsam yeter askında

Hayatimda ilk defa numarami unuttum dusun

Hemde nasıl var ilk aylarda da böyle olmuştı herşeyi unutuyorum ya mutfağa bişey almaya gidiyorum unutup bi daha gidiyorum çok salak bişey :)

Kızlar ikinci çocuğu olanlara bir Öneri verebilirim biz çok kardeşiz yaşlarda yakın genelde babam akşamları bişeyler alır yiyecek oyuncak vs beşiğe koyardı bebek kucağındayken size bişey getirmiş galiba derdi çok mutlu olurduk kıskançlık mutlaka oluyor ama bu şekilde biraz daha sevimli görünebilir kardeşleri

Hemde nasıl var ilk aylarda da böyle olmuştı herşeyi unutuyorum ya mutfağa bişey almaya gidiyorum unutup bi daha gidiyorum çok salak bişey :)
Bende son bir kaç haftadır belirgin bir unutkanlık var. Bir de küçük hesapları bile yapamaz oldum, bir sersemlik çöktü üstüme resmen. Neyseki sizlerde de varmış :) doğumdan sonra geçecektir o zaman :))

Kizlar kardesimin bebeqi olduqu icin iyice tecrubelendim suan 3 aylik ve 6 aylik kiyafetler tam oluyo yani 0-1 yada 0-3 ay olanlari nerdeyse 1 kere anca qiydirdik oyuzden ben yeni doqani ve 3 aylik olanlari fazla abartmadan az alacam hastane cikisini hic almayi dusunmuyorum kime sorsam qereksiz diyo onun yerine quzel bi icli disli takim alcam fikir olsun diye soyleyim dedim

Canım kardeşinin bebeği kaç aylık şuanda?

Güzel kilo almışsın sen de, hamilelikten sonra çok durmayacak gibiler :)

ağzından bal damlıyor valla umarım hızlı gider kilolar çünkü şu yaşıma kadar çıktığım max kilo 65. o da lisedeyken. uzun yıllardır 60kg altındayım. hiç alışık değilim şu görüntüye valla.

Çekmeceler için şu organizer kutulardan alabilirsin, İkea'da falan olan, acayip yer tasarrufu sağlıyor.

o büyüklü küçüklü çoklulardan aldım 2 paket. 1 tane de tek, büyük, bölmeli aldım. şimdilik işimi görür gibi. ihtiyacım olura alırım sonra daha. örtüler de dolap içleri çok tozlanıyor onun için, örtü olunca tozu tutuyor bari :)

37. hafta doğum haftası sayılmıyor mu? 37'den sonra normal diye biliyordum ben, yanlış mı?

normalde gebelik sürecinin tamamlanması 40 hafta ya. 40 haftayı doldurmasa da belli bir haftadan sonra normal kabul ediliyor çünkü bebek yaşamsal fonksiyonlarını yerine getirebiliyor. ancak şöyle birşey var ki 37. hafta için kilosu ve özellikle boyu epey iyi bebeğin :) literatüre bakınca 3 hafta erken gelmesine rağmen 40 haftalık gibi doğmuş :) şaşırmamız o yüzden :)

Suan tam 3 ay 1 haftalik canim

Maaşallah canım sağlıkla büyüsün. Benim en son kucağıma aldığım bebek şuan 20 yaşında, boyu benim kadar. Yakın zamanda da sülalede bebek olmadı pek, o yüzden gerçekten tecrübesizim :) Sizden aldığım yorumlarla bir şeyler yapmaya çalışıyorum

Babam da kardeşim doğduğu zaman bana bisiklet getirmiş, bak bunu sana kardeşin aldı seni çok sevdiği için falan diye bir güzel hikaye yazmış, ben de kıskanmamışım. Bisikletten dolayı mı kıskanmadım bilmiyorum, gerçi ailenin tavrı da önemli ama o bisikleti büyüyene kadar yıllarca kullandım, kardeşim getirdi diye de anlatırmışım sorana.

Ben 48'den üstünü görememiştim kendimi paralasam da ama sonra düzenli spor falan yapınca biraz kilo alabilmiştim. Boyum da uzun çok zayıf duruyordum. 57 ile hamile kaldım, niyetim hamilelikten sonra yine 57'ye dönmek, 60 olmak istemiyorum. İnşallah sporla falan hallederim de eski vücudumu geri alırım

Saqol canim amin :) yigenim bana cok iyi oldu ne almam qerekiyo nasil bakmam qerekiyo qaz icin caylar ilaclar vs emzirmek hastane cantasina ne konur goqusum sertlesirse ne yapmam qerek bisuru sey oqrendim aslinda iyi oluyo etrafta boyle bebek olmasi artik doqumdan sonra burdada bilgilerimizi paylasiriz

boyun kaç ki? benim boyum 1.68 , ideal kilom da 57-58 aslında. ama hamilelik öncesi bi 2-3 kg fazlam vardı 60 ile hamile kaldım. 57nin altına düştüğüm zaman da çirkin oluyorum ben hemen kemiklerim çıkıyor, memeler gidiyor iyice dümdüz oluyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…