Canım bende niye açılmıyor acaba? Linkler çalışmıyor gözüküyor.
Ay bendede acilmadiCanım bende niye açılmıyor acaba? Linkler çalışmıyor gözüküyor.
anlamadım ama anlasaydım ben de böyle gülerdim bence
Oooo yoksa sen de mi bizim gruptansın
Benim de canım bu ara çok çekiyor ama kızartma işini de fırına bıraktım ben. Çok yağlı oluyor normal kızartma ve midem mahvoluyor, ben de azıcık yağ tuz baharatla yağlayıp fırına veriyorum, kızartma oluyor. Çıtır çıtır olmuyor ama en azından yağsız oluyor. Artık patlıcan ve patates yemeklerini bile kızartmadan fırında yapıp hallediyorum, çok hafifledi yemekler bu sayede.Benim esimde kızartma diyor
Ben zaten hamileliğimin başından beri cacık yemelere doyamadım, kışın salatalık yokken Sütaş'ın hazır cacıklarından alıyordu eşim bana, her gün yarım litre yiyordum hiç acımadan yine arada yapıp ya da alıp yiyorum, bir yemek bu kadar sevilmez yani :)
Biz bayram sonrası özellikle zeytinyağlı, ton balıklı makarna tarzı şeyler dışında bişey yiyemiyoruz, mide dolu çünkü. Bizim buralarda bayram yemekleri, ikramlar hep yağlı şerbetli olur, tüm ramazan yediğin yetmezmiş gibi bi de bayramda yersin. İsyan edersin
Benim favorim bu aralar peynirli makarna, erişte. Zaten pek yemek yapamıyorum kokularına hala dayanamıyorum ama en güzeli cacık bence
Ben daha hiç taze barbunya yapmadım ama kurusu iyi olur. Bugünden geçti şimdi ıslat kaynat falan yetişmez de soğuk soğuk güzel fikirmiş, yaparım bunu ben :)benim de kurtarici yemegim makarna :)) cidden hergun yenmiyor. bir de yazdan buzluga koydugum barbunyalar. bir tek sogan dograyip 3 dk duduklude pisiriyorum o kadar :) ama tabi yaz gelene kadar buzluktakiler tukendigi icin suan pek isine yaramaz sanirim bu tavsiye
Pilav çeşitleri olabilir, mısırlı, ton balıklı, nohutlu, bezelyeli veya şehriyeli pirinç pilavı, haftada iki kez yapsan yine kurtarır . Ya da yeşil mercimekli, sebzeli bulgur pilavı ama yeşil mercimeklerin de biraz kaynaması gerekiyor o da uzun iş gibi. Bir de makarna salatası hem soğuk soğuk hem de doyurucu.Kızlar cidden ben de düşünüyorum ne yemek yapsam diye. Mutfakta maksimum 10 dakika duracağım bir yemek tarifi olan var mı?Bu arada makarnayı da dün yedik, en kötü kahvaltılık yeriz. Artık yemek işi çok sıkıyor beni de kızlar.
Biberler ve domatesler kavrulup iyice pişince pişmi yumurtanın arasına yerleştirip birkaç dilim de kaşar koyunca yemek gibi doyurucu oluyor. Ama uzun iş diyorsan belki konserve biber domates varsa onu da kullanabilirsin. Onun dışında zaten başka bir omlet çeşidi kalmamıştır herhalde, her şeyi yapmışsın. Patatesli var bak, onu da yazmamışsın :)Kasarli
Yesil biberli
Kirmizi biberli
Mantarli
Yesil soqanli
Sosisli
Sucuklu
Sade
Peynirli
Kiymali
Daha baska ne var deneyeceqim acaba hepsini yaptim
anlamadım ama anlasaydım ben de böyle gülerdim bencesıcaklardan beynim sulandı ne diyon bacım sizin grup hangisi
ben de hiç o pakettekilerden yapmadım. aynı fasulye nohut gibi ıslatılıyor mu? yazın yarım kiloluk partiler şeklinde hazırlıyorum ben buzluk için. havuç domates biber de doğruyorum içine. o şekilde koyuyorum buzluğa. pişireceğim zaman bir tek soğan kavurması kalıyor. buzluktan çıkarıp tencerede çözdürüryorum direk. 3 dakikada da düdüklüde pişiyor. sonra soğuk yiyoruz.Ben daha hiç taze barbunya yapmadım ama kurusu iyi olur. Bugünden geçti şimdi ıslat kaynat falan yetişmez de soğuk soğuk güzel fikirmiş, yaparım bunu ben :)
haa hiç bilmiyormuşum meğerse o grubu ben
BYBO, Beşer Yapım Bakım Onarım yani. Geneli pek sevmez o grubu, bir facebook grubu. Ben de verdikleri bilgileri çok sevdiğimden o gruptayım, açıkçası seviyorum da demokratik ortamı.
Ben kısa kollu şeyler de koydum ama kısa bacaklı bir şeyi yok yavrumun, muhtemelen evdeyken çıtçıtlılarla gezdireceğim.ya kızlar bişey soracağım, şimdi bu bebelere evde kısa kol bacak giydiririz diyoruz ama hastanede illa uzun mu giydiriyorlar ki? her ihtimale karşı kısa paçalı tulumlardan koysam mı acaba çantaya
Çok iyiymiş o ya, taze barbunyanın zamanı sanırım şimdi, ben de mi alsam yapsam acaba. Ben hep paketlilerden yapıyorum. 4-5 saat ıslatıp yarım saat haşlayıp yarım saat falan da düdüklüde pişiriyorum. Aslında bana kolay geliyor ama senin dediğin gibi bir yöntemi varsa ne uğraşacağım be yaparım valla. Buzluğa haşlamadan mı koyuyorsun?ben de hiç o pakettekilerden yapmadım. aynı fasulye nohut gibi ıslatılıyor mu? yazın yarım kiloluk partiler şeklinde hazırlıyorum ben buzluk için. havuç domates biber de doğruyorum içine. o şekilde koyuyorum buzluğa. pişireceğim zaman bir tek soğan kavurması kalıyor. buzluktan çıkarıp tencerede çözdürüryorum direk. 3 dakikada da düdüklüde pişiyor. sonra soğuk yiyoruz.
Google'da Tomris'in emzirme notları diye aratınca ilk sırada çıkıyor.Olmuyor kızlar, link yanlış yazılıyor...
Tomris’in Emzirme Notları – 1: Merhaba!
Merhabalar Sevgili Anne ve Babalar!
Adım Tomris. Hacettepe Tıp Fakültesi mezunu bir hekimim. Türkiye’de kişiye özel tıp alanında öncü bir kurumda çalıştım. Kişiye özel sağlık hizmetleri alanında geliştirdiğimiz bir modelin Avrupa’da nasıl uygulanabileceğini incelemek için bir Avrupa Birliği projesi ile Hollanda’ya geldim. Şu anda bu amaçla bir üniversitede araştırmacı olarak çalışıyorum.
Üç çocuğum var. İkiz kızım ve oğlum Ocak 2010’da doğdu. Küçük kızım ise Eylül 2012’de... Yani 3 yılda 3 çocuk yaptık, 10 yılda ne yaparız bilemiyorum :) Eşim ev erkeği. Yani eve para getiren bir işi yok ama aslında çok işi var: Çocuklara, eve ve bana bakıyor. Ben de çocuklara ve işime odaklanıyorum. Doğum izninden sonra part time işe başladım, hadi hayırlısı...
İkizlerim 38 haftalıkken sezeryanla dünyaya geldi. Çok şükür hiç bir sağlık sorunları yoktu, kiloları da fena değildi (3.150 ve 2.600 gram). Ama emzirme konusunda çok sorun yaşadık. Sütün yetmemesi, meme başı yaraları, süt kanallarının tıkanması, meme başının beyazlaşması... Kitaplarda ¨emzirmede yaşanabilecek sorunlar¨ başlığı altında anlatılan nerdeyse her şey başımıza geldi. Emzirme ile ilgili okumadığım kitap, internette İngilizce ve Türkçe okumadığım kaynak, izlemediğim emzirme videosu kalmadı. Hem bir hekim, hem bir anne, hem de bir kadın olarak emzirmenin bebek için tek faydalı şey olduğuna inandım. Eşim de bu inancımı paylaştı, hep yanımdaydı, hatta birlikte emzirdik diyebilirim. Bebekleriniz günde 12 saat memede kalıyorsa iki eliniz de devre dışı demektir. Birinin size yemek getirip yedirmesi, su içirmesi, destek olması gerekiyor. O yüzden hep derim, ¨Süt benim mememden çıktı ama biz aslında birlikte emzirdik¨ diye...
İnat ettik, çok araştırdık, çok şükür sorunların çoğunu aştık. (Belki emzirme maceramızı da başka bir zaman yazıya dökmeli) Ne yazık ki ilk 6 ay mama desteği kullanmak zorunda kaldım, hala vicdanım sızlar. Ama şükürler olsun ikizlerimi 27 ay emzirdim (tekrar gebe kalınca bıraktım). Şimdi de küçük bebeğimizi emziriyorum 4,5 aydır. Yani hayatımın son 4 yılını ya gebe ya da emzikli olarak geçirdim:)
İşe yaradığını tecrübe ettiğim ve/ veya güvenilir kaynaklardan edindiğim ve emzirmenin doğasına (fizyolojisine) uygun olduğu için işe yarayacağını düşündüğüm önerileri başka anne-babalarla paylaşmak istiyordum uzun süredir. Bir kaç ay önce karşıma Eren’in BYBO bloğu çıktı. Eren’le yazıştık ve toparladığım notlarımı sizlerle BYBO’da paylaşmaya karar verdik. Umarım tüm anne ve babalara faydalı olur.
‘Anne sütü’ mü, ‘emzirme’ mi?
Bebeğiniz için dünyadaki en sağlıklı besin anne sütü, en sağlıklı beslenme yolu ise emzirmedir.
Emzirme sadece anne sütü demek değildir. Emzirme anne ve bebeğin yakınlaştığı, birbirinin ihtiyaçlarını karşıladıkları bir süreçtir; anne sütü ise o sürecin gözle görünür ürünü. Bilim insanları anne sütünün içindeki bir çok maddeyi tanımladı: protein, yağ, şeker, vitamin ve mineraller gibi besin öğelerinin yanı sıra bebeğin bağışıklık sistemi için immün faktörler, hatta gerçek yaşayan hücreler var anne sütünün içinde. Bunlar bilim insanlarının laboratuvar cihazları ile ölçebildiği, miktarını ve işlevlerini kısmen de olsa belirleyebildiği maddeler. Ama emzirme sırasında anneden bebeğe, bebekten de anneye geçen çok önemli bir şey var, o da sevgi. Bilim insanları henüz sevgiyi ölçüp miktarını belirleyemediğinden emzirmenin bu yönünü araştıramıyorlar. Ölçebildikleri için sadece ürüne, yani süte odaklanıyorlar. Ancak ‘anne sütünün faydaları’ diye listelenen çoğu şey, örneğin bebeğin daha az hasta olması, daha zeki olmasi, vb., aslında tek başına anne sütünün değil, emzirme sürecinin bir sonucu. Yani aslında ‘anne sütünün faydaları’ yerine ‘emzirmenin faydaları’demek daha doğru.
Ben de yazılarımda anne sütü dediğim zaman sadece ürünü, yani sütü, emzirme dediğimde ise tüm süreci ve ürünü birlikte kapsıyor olacağım.
Süt veren organın adı: MEME
Kavramlarda anlaşmamız gereken bir husus daha var. İnsan vücudunda süt yapan organın adı ‘meme’, göğüs değil. Tıp fakültesinde meme hastalıklarını anlatan hocamız derse başlarken “Önce isminde anlaşalım, hep beraber tekrar ediyoruz: MEME!!” demişti tüm amfiye. Ben de sizlere aynı şeyi söylüyorum, hadi anneler ve babalar, hep beraber söylüyoruz:MEME!! Göğüs, vücudun kaburgalarla sarılı bölgesidir, içinde akciğerler ve kalp vardır. Meme ise süt üreten organın adıdır. Meme kelimesinin argoda da kullanılıyor olması onun suçu değil. O nedenle yazılarımda bol bol göreceksiniz bu ‘müstehcen’ (!) kelimeyi.
Bir sonraki yazımda doktoru tarafından bebeğine mama vermesi önerilen bir anne-babaya önerilerimi yazıyorum.
Gelecek hafta görüşmek üzere...
Tomris Cesuroğlu
Ben kısa kollu şeyler de koydum ama kısa bacaklı bir şeyi yok yavrumun, muhtemelen evdeyken çıtçıtlılarla gezdireceğim.
Çok iyiymiş o ya, taze barbunyanın zamanı sanırım şimdi, ben de mi alsam yapsam acaba. Ben hep paketlilerden yapıyorum. 4-5 saat ıslatıp yarım saat haşlayıp yarım saat falan da düdüklüde pişiriyorum. Aslında bana kolay geliyor ama senin dediğin gibi bir yöntemi varsa ne uğraşacağım be yaparım valla. Buzluğa haşlamadan mı koyuyorsun?
Kızlar siz baya marifetlisiniz maşallah. Buzluğa atmalar, düdüklüler falan.Ben düdüklüden korkuyorum, 1-2 yemek pişirdim düdüklüde, çok da pratik güzel oldu ama izlediğim bazı videolardan sonra vazgeçtim. Yemek konusunda da aklım hep "En pratik nedir, 15 dk'de nasıl hallederiz" ona çalışıyor. Vakit olsa ben de yapıcam ama yapamıyorum. Zaten eşim sebze yemeği sevmiyor. Güzel kıyma kavuruyorum, arada et pişiriyorum, tavuk sote yapıyorum, fırında tepsi kebabı çok pratik geliyor. Yanına salata falan, makarnayı zaten seviyoruz, omlet oluyor arada. Yemek kültürüm bu şekilde. :) Ama sizin maşallahınız var gibi. :)
Hazırlaması nispeten uzun süren ama yapması kolay birkaç yemek tarifi vereyim sana ben, istersen yaparsın. 15 dk'da hazırlanır pişmesi sürer biraz çoğunda.Kızlar siz baya marifetlisiniz maşallah. Buzluğa atmalar, düdüklüler falan.Ben düdüklüden korkuyorum, 1-2 yemek pişirdim düdüklüde, çok da pratik güzel oldu ama izlediğim bazı videolardan sonra vazgeçtim. Yemek konusunda da aklım hep "En pratik nedir, 15 dk'de nasıl hallederiz" ona çalışıyor. Vakit olsa ben de yapıcam ama yapamıyorum. Zaten eşim sebze yemeği sevmiyor. Güzel kıyma kavuruyorum, arada et pişiriyorum, tavuk sote yapıyorum, fırında tepsi kebabı çok pratik geliyor. Yanına salata falan, makarnayı zaten seviyoruz, omlet oluyor arada. Yemek kültürüm bu şekilde. :) Ama sizin maşallahınız var gibi. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?