Hazırlaması nispeten uzun süren ama yapması kolay birkaç yemek tarifi vereyim sana ben, istersen yaparsın. 15 dk'da hazırlanır pişmesi sürer biraz çoğunda.
http://www.nefisyemektarifleri.com/soguk-ayran-corbasi/ Tam mevsiminin yemeği, çok da doyurucu.
http://www.nefisyemektarifleri.com/barbeku-soslu-tavuk-2152337/ Hem çok kolay hem de çok lezzetli oluyor.
http://www.nefisyemektarifleri.com/kremali-sade-patates/ Patatesi çok seven bir insan olarak tavsiye edebilirim.
Bir de patatesleri yağ ve tuzla karıştırıp elma dilim keserek fırında patates kızartabilirsin, o da güzel ve kolay oluyor.
Düdüklü de çok güzel bir şey ya, yeni nesil güvenlikli düdüklülerden varsa elinde bence kullan, hem zamandan tasarruf hem de yumuşacık oluyor. Eşinin sebze sevmemesi kötü olmuş ama yazın tam zeytinyağlı sebzelerin zamanı :)
ben sırf bu sebepten yaz gelsin diye iple çekiyorum. çok seviyorum yaz sebzelerini, genelde de etsiz, kıymasız zeytinyağlı şeklinde tüketiyoruz. soğuk soğuk iyi oluyor. hava sıcak yemek sıcak hiç çekilmiyor valla ya. yanlarına da cacık oh mis. bir oturuşta nerdeyse 1 kg yoğurt yiyoruz eşimleyazın tam zeytinyağlı sebzelerin zamanı :)
ben doktora falan götürürken giydiririm diye aldım bir kaç tane kısa bacaklı tulumlardan. yazık çocuk bu sıcakta uzun şeyler içinde isilik çıkarmasın :) çantaya da koyayım bari nolur nolmaz.
evet malzemelerin hepsini çiğ koyuyorum, hiç birini pişirmeden. yalnız taze aldığımda da hiç normal tencerede pişirmedim hep düdüklü kullanıyorum ben. ve muhtemelen düdüklüden düdüklüye de fark ediyor pişirme süresi. acaba senin düdüklüde taze kaç dakikada pişer onu düşündüm şimdi :) benim verdiğim süreye göre pişmemiş çıkarsa kolayı var da püre olursa sıkıntı :))
Krema bazen ağır geliyor diye mi tiksindin acaba, ben de ağır olduğu için her zaman yiyemiyorum o yüzden daha çok altta yazdığım kızartmayı yapıyorum.
Çok elim bir şekilde tam da bu patates tarifinden tiksinmiştim. Çok özlüyorum kendisini ama olmuyor, gönlüm soğumuş
Çorbayı deneyeceğim, sağol, varol
Biz de biz de, ben zaten granola yemeye başladığımdan beri yoğurt canavarı oldum, eşim de çok sever 2-3 günde bir 2,5 kiloluk yoğurtlardan bitiriyoruz.ben sırf bu sebepten yaz gelsin diye iple çekiyorum. çok seviyorum yaz sebzelerini, genelde de etsiz, kıymasız zeytinyağlı şeklinde tüketiyoruz. soğuk soğuk iyi oluyor. hava sıcak yemek sıcak hiç çekilmiyor valla ya. yanlarına da cacık oh mis. bir oturuşta nerdeyse 1 kg yoğurt yiyoruz eşimle
çok güzel bir noktaya parmak bastın :))) buhar çıkarmaya başladıktan sonraki süre. benimkinin saati var. içerdeki buhar düzeyi yeterli seviyeye çıkınca ötüyor, o zaman başlıyor geri saymaya, altını kısıyorum. ama yine de saatin ötmesi (buhar çıkarmaya başlaması yani) çok uzun sürmüyor. o da en fazla 1-2 dk falan. toplamda hazırlık süresi (el hızı vs etkiliyor) + pişme süresi 10 - 15 dakikayı geçmiyor yani.Evet ben de kısa bacaklı bir şeyler alayım kızıma, gerçi yazdıktan sonra hatırladım şortlu takımları vardı hediye falan gelen, bakarım az gelirse alırım yine. Ben zaten kontrol ediyorum, düdüğü öttükten sonra biraz daha tutuyorum ben ocakta çünkü iyice yumuşamış seviyorum baklagillerimi
Sen 3 dakika diyorsun da 3 dakika ocakta kaldığı toplam süre mi yoksa altını kıstıktan sonraki süre mi? Çünkü 5 dakikada kuru fasulye pişirmek benim için biraz şok edici bir bilgi oldu, 5 dakikada daha altını kısmamış oluyorum ben :)
Krema bazen ağır geliyor diye mi tiksindin acaba, ben de ağır olduğu için her zaman yiyemiyorum o yüzden daha çok altta yazdığım kızartmayı yapıyorum.
Biz de biz de, ben zaten granola yemeye başladığımdan beri yoğurt canavarı oldum, eşim de çok sever 2-3 günde bir 2,5 kiloluk yoğurtlardan bitiriyoruz.
Hazırlaması nispeten uzun süren ama yapması kolay birkaç yemek tarifi vereyim sana ben, istersen yaparsın. 15 dk'da hazırlanır pişmesi sürer biraz çoğunda.
http://www.nefisyemektarifleri.com/soguk-ayran-corbasi/ Tam mevsiminin yemeği, çok da doyurucu.
http://www.nefisyemektarifleri.com/barbeku-soslu-tavuk-2152337/ Hem çok kolay hem de çok lezzetli oluyor.
http://www.nefisyemektarifleri.com/kremali-sade-patates/ Patatesi çok seven bir insan olarak tavsiye edebilirim.
Bir de patatesleri yağ ve tuzla karıştırıp elma dilim keserek fırında patates kızartabilirsin, o da güzel ve kolay oluyor.
Düdüklü de çok güzel bir şey ya, yeni nesil güvenlikli düdüklülerden varsa elinde bence kullan, hem zamandan tasarruf hem de yumuşacık oluyor. Eşinin sebze sevmemesi kötü olmuş ama yazın tam zeytinyağlı sebzelerin zamanı :)
yaa düdüklü tencere acaip rahatlık. allahtan tencerem de güzel de her şey çabucacık pişiyor :) et 4-5 dk , zeytinyağlılar taze fasulye barbunya falan 3 dk, akşamdan ıslatılmış fasulye nohut 5 dk :)) uzun süren yemeklerde özellikle çok büyük rahatlık :)
doğru kullanırsan bişey olmaz korkma, çok nadir olan kazalardır onlar. baştan ben de bi tırsmıştım ama alıştım :))
Merak etme bende sendenim :) o kadar marifetli deilim, en pratik nasıl karnımız doyar ona bakıyorum hep:)Kızlar siz baya marifetlisiniz maşallah. Buzluğa atmalar, düdüklüler falan.Ben düdüklüden korkuyorum, 1-2 yemek pişirdim düdüklüde, çok da pratik güzel oldu ama izlediğim bazı videolardan sonra vazgeçtim. Yemek konusunda da aklım hep "En pratik nedir, 15 dk'de nasıl hallederiz" ona çalışıyor. Vakit olsa ben de yapıcam ama yapamıyorum. Zaten eşim sebze yemeği sevmiyor. Güzel kıyma kavuruyorum, arada et pişiriyorum, tavuk sote yapıyorum, fırında tepsi kebabı çok pratik geliyor. Yanına salata falan, makarnayı zaten seviyoruz, omlet oluyor arada. Yemek kültürüm bu şekilde. :) Ama sizin maşallahınız var gibi. :)
Merak etme bende sendenim :) o kadar marifetli deilim, en pratik nasıl karnımız doyar ona bakıyorum hep:)
Anladım, o zaman sorun yok çünkü ben de altını kıstıktan sonra 10 dakika falan tutuyorum. Buhar çıktıktan sonra seviyesini ayarlayıp altını kısıyorum, sonra da düdük ötene kadar bekliyorum. Normalde düdük ötünce pişiyor ama ben iyi pişmiş sevdiğim için biraz daha tutuyorum 10-15 dakikada falan pişiyor benim düdüklümde de. Tamamı 3 dakika deseydin seninkinden gidip alacaktım hemen yarın :)çok güzel bir noktaya parmak bastın :))) buhar çıkarmaya başladıktan sonraki süre. benimkinin saati var. içerdeki buhar düzeyi yeterli seviyeye çıkınca ötüyor, o zaman başlıyor geri saymaya, altını kısıyorum. ama yine de saatin ötmesi (buhar çıkarmaya başlaması yani) çok uzun sürmüyor. o da en fazla 1-2 dk falan. toplamda hazırlık süresi (el hızı vs etkiliyor) + pişme süresi 10 - 15 dakikayı geçmiyor yani.
Çok üzücü bir şey, patates benim canım. Çok seviyorum ben onu
Evet kremayla karışınca patatesi yiyemiyorum sanırım, kızartmasını da yiyemiyorum artık hamilelikte tiksindim.. Sanırım patatesle aramıza mesafe koyduk ya. Çok da seviyorum
Dün yigenim doğum yaptı bildiğin alt üst takım giydirmisler şapkası bile takılı bende anlamadım kısa paçalı tulumlarin yeni doğanı için olanı varmikiya kızlar bişey soracağım, şimdi bu bebelere evde kısa kol bacak giydiririz diyoruz ama hastanede illa uzun mu giydiriyorlar ki? her ihtimale karşı kısa paçalı tulumlardan koysam mı acaba çantaya
Bak bu fikride beqendim yarinda bunu deneyim canimBenim de canım bu ara çok çekiyor ama kızartma işini de fırına bıraktım ben. Çok yağlı oluyor normal kızartma ve midem mahvoluyor, ben de azıcık yağ tuz baharatla yağlayıp fırına veriyorum, kızartma oluyor. Çıtır çıtır olmuyor ama en azından yağsız oluyor. Artık patlıcan ve patates yemeklerini bile kızartmadan fırında yapıp hallediyorum, çok hafifledi yemekler bu sayede.
Ben zaten hamileliğimin başından beri cacık yemelere doyamadım, kışın salatalık yokken Sütaş'ın hazır cacıklarından alıyordu eşim bana, her gün yarım litre yiyordum hiç acımadan yine arada yapıp ya da alıp yiyorum, bir yemek bu kadar sevilmez yani :)
Ben daha hiç taze barbunya yapmadım ama kurusu iyi olur. Bugünden geçti şimdi ıslat kaynat falan yetişmez de soğuk soğuk güzel fikirmiş, yaparım bunu ben :)
Pilav çeşitleri olabilir, mısırlı, ton balıklı, nohutlu, bezelyeli veya şehriyeli pirinç pilavı, haftada iki kez yapsan yine kurtarır . Ya da yeşil mercimekli, sebzeli bulgur pilavı ama yeşil mercimeklerin de biraz kaynaması gerekiyor o da uzun iş gibi. Bir de makarna salatası hem soğuk soğuk hem de doyurucu.
Biberler ve domatesler kavrulup iyice pişince pişmi yumurtanın arasına yerleştirip birkaç dilim de kaşar koyunca yemek gibi doyurucu oluyor. Ama uzun iş diyorsan belki konserve biber domates varsa onu da kullanabilirsin. Onun dışında zaten başka bir omlet çeşidi kalmamıştır herhalde, her şeyi yapmışsın. Patatesli var bak, onu da yazmamışsın :)
Haklısın cnm,, iyi haberlerini bekliyoruz inşalalh. Aklımdasın hep gerçekten..ben inanki düşünemiyorum hiçbişey artık beynim öyle doldu öyle durduki ne yapacağımı şaşırdım kaldım ben
Demir seviyen kaç çıktı ve standart aralığı ne normalde?Doktorum demir ilacını kullanmaya devam edebilirsin dedi
Ben ne edem şimdi?
Ben de bu konuyu düşünüyorum, ne zaman yıkanmalı bebekler acaba
Kızlar doktoru aradım bi fasıl aklımdakileri sorayım diye. İlk iş zeka testleri (topuk kanı), hepatit b ve işitme testi yapılıcak, bu rutin zaten hastane yapıcak dedi. 7 günlükken bana getiriyosun dedi. Sadece body giydiriyosun ve incecik pamuklu bi örtü örtüyosun dedi. Tam da düşündüğüm gibi :) evi serin tutuyosun, 24-25 derece olucak dedi. Göbek bağı düşene kadar da yıkama dedi. DuRum bu :)) S sakyuz
Harikasin canim cok tesekkur ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?