Canım yenidoğan bebeğe anne sütü dışında su bile verilmez. Anne sütü dışında ise formül mama sadece. Rezeneyi sen iç, bebeğine geçer. Gazı için başka yöntemler varken kolayına kaçmayalım, ilaçlar çaylar bunlara gerek yok. Gaz masajı var mesela, sling çok fayda sağlıyormuş. Ama ilaç ve çaylar en son çare olmalı bence.
Ben kalkar kalkmaz tüm camları açıyorum, camları açmadığımda ev havası çekilmiş uzay istasyonu gibi oluyor. Esmese de en azından temiz hava giriyor içeriye diye rahatlatıyorum kendimi.
Ya ben de klimayı hiç sevmiyorum, yarım saat klimalı ortamda dursam başım çatlıyor, gözlerimin üzerinde atan damarları tek tek hissediyorum o yüzden benim için en son çözüm bile değil maalesef. Normalde vantilatörde de olurdu ama onu kendime çevirmiyorum tavana doğru gönderiyorum havayı duvarlara çarpıp dönüyor, o da bir nebze olsun kesiyor sıcağı, en azından başımı ağrıtmıyor.
Orasi oyle tabi bakalim Rabbim kimseyi korktuqu seylerle sinamasin insaAllah hepimiz bi saq salim doqursaydik ondan sonra bebislerin qelisimini konusuyo olurduk burda
Aman aman Allah korusun :):) hep diyorum 38i qoreyim diye dua ediyorum :)Olucaz olucaz az kaldı,,, ama öyle doğursaydık falan deme, 40 kez söylersen olur derler ya :)))) daha minnak seninki, en az bi 5 hafta dayan bakalım :)
Masallah cnm cok sukur saglikli dogduya biraz aceleci davrandı annemi vok bekletmeyim dedi prenses herlde bizim yerimizede kokla melek gibi kokuyodur simdi fistikKızlar cok sukur kilo almaya basladik tekrar bugun kontrolumuz vardi 20 gr almisiz 1.5 gunde :) hersey yolunda dr umuz miadinda dogan bebek kadar saglikliyiz dedi... Çok sukur ah biraz daha anne karninda dursaydik da kilo olarak toromanlaşsaydik iyiydi ama Rabbim boyle uygun gormus
Canım selam senin düdüklü tencerenin markası neçok güzel bir noktaya parmak bastın :))) buhar çıkarmaya başladıktan sonraki süre. benimkinin saati var. içerdeki buhar düzeyi yeterli seviyeye çıkınca ötüyor, o zaman başlıyor geri saymaya, altını kısıyorum. ama yine de saatin ötmesi (buhar çıkarmaya başlaması yani) çok uzun sürmüyor. o da en fazla 1-2 dk falan. toplamda hazırlık süresi (el hızı vs etkiliyor) + pişme süresi 10 - 15 dakikayı geçmiyor yani.
Maşallah cnm,, bizimkiler doğduğunda aynı kiloya gelmiş olucak o da, öyle düşün :) Geçer bile belki :) kucağında ya çok şükür, gerisinde de vardır bi hayır... kime benziyo peki? Nasıl bi bebiş?? Detayları alalım artık yavaş yavaş :))))Kızlar cok sukur kilo almaya basladik tekrar bugun kontrolumuz vardi 20 gr almisiz 1.5 gunde :) hersey yolunda dr umuz miadinda dogan bebek kadar saglikliyiz dedi... Çok sukur ah biraz daha anne karninda dursaydik da kilo olarak toromanlaşsaydik iyiydi ama Rabbim boyle uygun gormus
Çok teşekkür ederim canım çok makbule geçti sağolasınKızlar doktoru aradım bi fasıl aklımdakileri sorayım diye. İlk iş zeka testleri (topuk kanı), hepatit b ve işitme testi yapılıcak, bu rutin zaten hastane yapıcak dedi. 7 günlükken bana getiriyosun dedi. Sadece body giydiriyosun ve incecik pamuklu bi örtü örtüyosun dedi. Tam da düşündüğüm gibi :) evi serin tutuyosun, 24-25 derece olucak dedi. Göbek bağı düşene kadar da yıkama dedi. DuRum bu :)) S sakyuz
Evininhatunu
@drucillaBeyazBulut
Canım çok sevindim bebeğin ve senin iyi olmana sağlıkla büyüsün bebeşin hem sık kontrol daha iyi gelişimini çok daha iyi takip edebilirsiniZ canıminsanlar niye anlayisli olmuyor anlamiyorum ki teyzen yani,cok yakının.
bu sicakta hic misafir cekilmiyor valla. dedigin gibi incecik kisacik elbise ve sortlarlayiz evde. bu sicakta bi de ustunu giy,hizmet et. aradiginda yatiyorum halsizim deseydin keske.
Çom şükür çok sevindim canım sağlıkla büyüsün inşallah irem bebekKızlar cok sukur kilo almaya basladik tekrar bugun kontrolumuz vardi 20 gr almisiz 1.5 gunde :) hersey yolunda dr umuz miadinda dogan bebek kadar saglikliyiz dedi... Çok sukur ah biraz daha anne karninda dursaydik da kilo olarak toromanlaşsaydik iyiydi ama Rabbim boyle uygun gormus
Bende sivaslıyım canım geçen hafta oradaydım yorganla yatıyoruz resmen :) yarın yine gidecem bakalım üşüyeyim az sırf havası için doğumu orada mı yapsam diye düşünmüyor değilim canıma tak ederse giderim :)Benim de Sivas :) hemşeri sayılırız :) annemler gitti geldi memlekete yeni, üşüyorduk diyorlar. Üşümeyi özledim resmen
Kötü geçerse ilk doğumlar sona kalanlar yandı :))) bence karar alalım negatif bir Doğum olursa anlatmasın kimse. Eylül'de anlatır:)
Rica ederim cnm :) ben bi fasıl daha ararım zaten kesin :) adam garipsemedi Allahtan, iyi yaptınız dedi :))))Çok teşekkür ederim canım çok makbule geçti sağolasın
Güle güle kullanın canm. İyi günlerde olsjnRica ederim cnm :) ben bi fasıl daha ararım zaten kesin :) adam garipsemedi Allahtan, iyi yaptınız dedi :))))
önce iki hafta sonra görüşelim dedi sonra porblem olmazsa 2_3 hafta sonrada gelsen olur dedi pazartesi 33 haftalık olucak 3 hafta beklesem 36 olucak cokmu geç olur bilemedim duruma göre bakicam artık :))Maşallahhh :))) bi dahaki randevuyu ne zamana verdi?
Amin cnm, 38-39 görmekte fayda var.. bu arada bizim kız 41 de bile inatla doğmadı biliyosun... Doğduktan sonra da muhteşem huysuzdu, doymuyordu, elleri kolları çok aktifti,, üstünü örtmek bile çok zordu... sonra aldık hastaneye gittik, oradaki doktoru pek beğenmeyince yıllardır bütün ailemiz şimdiki doktorumuza gidiyor, ona gidelim dedik. Geç doğum mu dedi, evet dedim; bu artık bildiğimiz birşey, geç doğan bebekler daha agresif, daha obur ve hırslı oluyor dedi :) hatta işte mama takviyesi yap deyince benim canım sıkılmıştı, ya bırakırsa memeyi dedim; bu çocuk ne memeyi bırakır ne mamayı dedi :) dediği de çıktı,,, memeyi 2 yaşında ben bıraktırdım ama hala canım memem diye seviyor, gergin olunca canı yanınca vs anne meme diyorAman aman Allah korusun :):) hep diyorum 38i qoreyim diye dua ediyorum :)
Beni de çok aralıklı çağırıyor... 6'sında gel sonra da doğumda görüşürüz dedi :)) demek ki hep aynılar :)önce iki hafta sonra görüşelim dedi sonra porblem olmazsa 2_3 hafta sonrada gelsen olur dedi pazartesi 33 haftalık olucak 3 hafta beklesem 36 olucak cokmu geç olur bilemedim duruma göre bakicam artık :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?