Çok fena özendim,, yerinde olsam direk giderim... değer wala :)Bende sivaslıyım canım geçen hafta oradaydım yorganla yatıyoruz resmen :) yarın yine gidecem bakalım üşüyeyim az sırf havası için doğumu orada mı yapsam diye düşünmüyor değilim canıma tak ederse giderim :)
Önceden ayda bir diyordu en başından beri ayda bir gittim geçen kontrolde 3 haftaya düşürdü şimdide iyi hissediyorsan porblem yoksa 3 hafta diyor rahatlar nasıl olsa biz dogurcaz :))Beni de çok aralıklı çağırıyor... 6'sında gel sonra da doğumda görüşürüz dedi :)) demek ki hep aynılar :)
İşte hayran olduğum bişey daha , "düdüklü tencere kullanabilen kadın!"... benim aklım çıkıyo cnm ya,, normalde öyle ütük bi tip de değilim ama annemde bile ocakta düdüklü görünce titreme geliyo :))) alsam heveslenir becerir miyim acaba ki? Annem çok umutsuz karşılıyo bu soruyu hep, bi de bizim nesile sormuş olayım bari konu açılmışken :))çok güzel bir noktaya parmak bastın :))) buhar çıkarmaya başladıktan sonraki süre. benimkinin saati var. içerdeki buhar düzeyi yeterli seviyeye çıkınca ötüyor, o zaman başlıyor geri saymaya, altını kısıyorum. ama yine de saatin ötmesi (buhar çıkarmaya başlaması yani) çok uzun sürmüyor. o da en fazla 1-2 dk falan. toplamda hazırlık süresi (el hızı vs etkiliyor) + pişme süresi 10 - 15 dakikayı geçmiyor yani.
Gerçekten öyle, ikinci diye dedi hep, demek ki onlar da rahat oluyo ilkinden sonra :)))Önceden ayda bir diyordu en başından beri ayda bir gittim geçen kontrolde 3 haftaya düşürdü şimdide iyi hissediyorsan porblem yoksa 3 hafta diyor rahatlar nasıl olsa biz dogurcaz :))
Evet cnm bence de hastaneyi ayarlamak için sormuşlardır. Benimki de ayırttı odayı falan..Yanlız gittiğimde ilk doğum normalmi sezeryanmi diye sordular sezeryan olsaydi direk gün vericek ti sanırım
Cok güzelmıs gule gule kullansin fıstıklarBeşiğimizi aldık sonunda hanımlar,, döndük dolaştık bildiğimiz yerden alalım dedik Çilek'te karar kıldık. Baya da indirimde şu anda. Kıskanmasın diye Ayşe'ye de cibinlik aldık :)
Bebekler ilk doğduklarında 38 derecelerden birden 25 derecelere filan düşüyorlar. O zaman vücut sıcaklıklarını ayarlayamadiklari için usuyorlarmis. O yüzden görece kalın giydiriyorlarmis. Mesela doğal dogum yapılan yerlerde bebek çıplak olarak babanın göğsüne yatiriliyormus ki vücut ısısı birden dusmesin ( baba da çıplak oluyor). Turkiye'de de sanırım ısıtma cihazı gibi bir şey varmış onun önünde kurulayip giydiriyorlarmis bebeği. Yani hava sıcak olmasına rağmen kalın giydirilmesi bundandır muhtemelen:)Dün yigenim doğum yaptı bildiğin alt üst takım giydirmisler şapkası bile takılı bende anlamadım kısa paçalı tulumlarin yeni doğanı için olanı varmiki
Canım ben de geçen hafta gittiğimde kilosu 1400du. O kadar da geri değil sanki senin bebis. İnşallah bir sorun olmadan kucağına almayı nasip eder Allah. Dualarım seninle umarım hiç bir şeye gerek kalmaz normal bir şekilde gelişir, doğar.aldim canim.
15 gunde 1 takip edecek doktor. olumsuz bir sey soylemedi. yavas kilo aliyor olabilir,yeter ki alsin,az da alsa gelisiminin devam etmesi onemli dedi. insallah sadece kilo almasi geridir,yapisal gerilik yoktur dedi.
hareketlerini takip et,azalirsa hemen gel dedi. gelisiminin yavasladigini gorursek erken aliriz bebegi dedi.
onun disinda nst de bir sorun cikmadi. sancı varla yol arasi cikti. hareketleri de gayet iyi dedi. tek duam sadece kilo alimi yavastir insallah. saglikli sihhatli kucagimiza almayi nasip etsin rabbim. bu arada 3 gun oncesine gore 90 gr. almis,1360 olmus. boyu da 40 cm.
:) O zaman güle güle giyinelim canım.canim benimki de 150 tl,yalniz degilsin:)
soyle duzgun kaliteli bir sey olsun diye aldim,yedek geceligi daha uyguna alacagim. foto cekimi falan olursa guzel cikalim sekerim:)
İyi Çok şükür her şey yolunda ya kilosunu da alır inşallah yavaş yavaş canım.Kızlar cok sukur kilo almaya basladik tekrar bugun kontrolumuz vardi 20 gr almisiz 1.5 gunde :) hersey yolunda dr umuz miadinda dogan bebek kadar saglikliyiz dedi... Çok sukur ah biraz daha anne karninda dursaydik da kilo olarak toromanlaşsaydik iyiydi ama Rabbim boyle uygun gormus
Güle güle kullansın kuzular. Beşik de cibinlik de çok güzel. Hatta Ayşe daha karlı çıkmış gibi:)Beşiğimizi aldık sonunda hanımlar,, döndük dolaştık bildiğimiz yerden alalım dedik Çilek'te karar kıldık. Baya da indirimde şu anda. Kıskanmasın diye Ayşe'ye de cibinlik aldık :)
Peki peki ikna oldum :) Zaten benim doğum tarihi Agustos'un sonu. Anlatmak istesem de herkes doğurmuş olur muhtemelen içimde kalmazİnşaAllah öyle biri olmaz da anlatmak zorunda kalmaz ama Haziran annelerinden biri miydi kimdi hatırlamıyorum ama bi anlatmış doğumunu ağladım üzüntüden :) kötü etkilemeyelim birbirimizi diye 1 ay içinde tutabilir bence :)))düşünsene yarın Doğuma gireceksin bugün travmatik bi Doğum hikayesi okuyusun kötü olurdu Ya.
Çok saol cnm,, ben de onu daha çok sevdim gerçekten :))) işte kardeşine minicik yatak aldık, sana da prenses yatağı yapıcaz falan diye gireriz mevzuya dedik... anakucağı probleminden sonra hislerimize güvenip krizi çıkmadan engelleme çabası :))) çünkü arabayı kıskanmayıp anakucağını kıskanacağını da tahmin etmiştimCanım ben de geçen hafta gittiğimde kilosu 1400du. O kadar da geri değil sanki senin bebis. İnşallah bir sorun olmadan kucağına almayı nasip eder Allah. Dualarım seninle umarım hiç bir şeye gerek kalmaz normal bir şekilde gelişir, doğar.
:) O zaman güle güle giyinelim canım.
İyi Çok şükür her şey yolunda ya kilosunu da alır inşallah yavaş yavaş canım.
Güle güle kullansın kuzular. Beşik de cibinlik de çok güzel. Hatta Ayşe daha karlı çıkmış gibi:)
Bu sefer krizi iyi yonetmissiniz bence. Ayse'nin yatağının ihtişamı yanında besik sönük kalınca ilgisini çekmez gibi :)Çok saol cnm,, ben de onu daha çok sevdim gerçekten :))) işte kardeşine minicik yatak aldık, sana da prenses yatağı yapıcaz falan diye gireriz mevzuya dedik... anakucağı probleminden sonra hislerimize güvenip krizi çıkmadan engelleme çabası :))) çünkü arabayı kıskanmayıp anakucağını kıskanacağını da tahmin etmiştim
Peki peki ikna oldum :) Zaten benim doğum tarihi Agustos'un sonu. Anlatmak istesem de herkes doğurmuş olur muhtemelen içimde kalmaz
İnşallah cnm :) gerçekten strese giriyorum çünkü öyle yapınca,,, bir de morali düzelsin diye dışarı çıkardım o gün ve yolda durup dururken "anne ben bebek olmak istiyorum, okula da gitmicem" gibi cümleler kurunca çok fena gerildimBu sefer krizi iyi yonetmissiniz bence. Ayse'nin yatağının ihtişamı yanında besik sönük kalınca ilgisini çekmez gibi :)
Ahahah sağ ol :) Tamam aklımda. Ama dediğin gibi cidden inşallah hepimizin hikayesi çok güzel olur da mutlulukla paylaşırız. İlk bebeğimiz sağlıkla geldi umarım onun ayağının uguruyla tüm bebekler sağlıkla gelir:)Kıyamammm :)) ben nası olsa erken doğurucam cnm,, doğurunca yaz bana özelden içinde kalmasın :)) tabi inşallah çok kolay ve güzel geçsin de rahat rahat her yere yazarsın
Çok saol cnm,, AminnnCok güzelmıs gule gule kullansin fıstıklar
Evet evet uğur sembolü gibi oldu o :) minnak ve sağlıklı,, maşallahAhahah sağ ol :) Tamam aklımda. Ama dediğin gibi cidden inşallah hepimizin hikayesi çok güzel olur da mutlulukla paylaşırız. İlk bebeğimiz sağlıkla geldi umarım onun ayağının uguruyla tüm bebekler sağlıkla gelir:)
Sen canını sıkma canım ya ne yapsan da kıskançlık onun doğasında var. İstersen dünyayı ser önüne kardeşini kıskanacak. Bu doğal bir sürec bence. Çok kendini üzme. Ayşe de zamanla alisacaktir. Hatta büyüdüğünde bu günlerı anlattığında, en iyi arkadaşı kardeşi olduğu günler geldiğinde çok eğlenceli hikayeler olacak onlar icin:)İnşallah cnm :) gerçekten strese giriyorum çünkü öyle yapınca,,, bir de morali düzelsin diye dışarı çıkardım o gün ve yolda durup dururken "anne ben bebek olmak istiyorum, okula da gitmicem" gibi cümleler kurunca çok fena gerildimresmen içim acıdı.. bi daha öyle üzülsün istemiyorum inşallah çabuk atlatırız şu kardeşe alışma evresini de...
Amin:) Evet gerçekten öyle dediğin gibi olduğun fark ettim herkesin hikayesinin. Sağlık olduktan sonra diğer şeyleri insanın gözü görmüyor.Evet evet uğur sembolü gibi oldu o :) minnak ve sağlıklı,, maşallahdarısı başımıza :) ama bence bebek sağlıklı anne de sağ olduktan sonra kötü doğum diye bişey yok zaten cnm... çünkü en zorunu anlatan bile hep "kucağıma alınca hepsi geçti gitti" diye bitiriyor dikkat ettiysen :)
tefal canim. ama modelini bilemiyorum simdi 2010da falan alinip ceyize konmus bi tencereydi. muhtemelen ust versiyonlari cikmistir. ama istersen bakip bulmaya calisirim modelini.Canım selam senin düdüklü tencerenin markası ne
ahaha ya korkulacak biseyi yok gercekten. cevremde simdiye kadar dudukluyle ilgili kaza yasayan kimse duymadim ben. yikamasi kurulamasi normal tencereye gore zahmetli gelmese her yemegi onda yapicam da o biraz zor geliyor :)) pirasayi bile duduklude pisiren var :))İşte hayran olduğum bişey daha , "düdüklü tencere kullanabilen kadın!"... benim aklım çıkıyo cnm ya,, normalde öyle ütük bi tip de değilim ama annemde bile ocakta düdüklü görünce titreme geliyo :))) alsam heveslenir becerir miyim acaba ki? Annem çok umutsuz karşılıyo bu soruyu hep, bi de bizim nesile sormuş olayım bari konu açılmışken :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?