Ne guzel yazmıssın. Keşke benim de kardeşim olsaydı. Cok guzel bır duygu hep ozenmısımdır. Cocuklarınızı tek bırakmayın anneler lutfen :)İnşallah cnmilerisi için ben de çok umutluyum.. bi de bizde kardeş bağları çok güçlüdür.. iki çocuk annesi olucam, yine bile kardeşim için gerekirse canımı veririm. Eminim o da tereddütsüz verir.. madden de manen de herşeyimiz hala birdir.. dilerim onlar da hep öyle olur :)
Bana benziyor cnm sarisin mavi gözlü maasallah :)Maşallah cnm,, bizimkiler doğduğunda aynı kiloya gelmiş olucak o da, öyle düşün :) Geçer bile belki :) kucağında ya çok şükür, gerisinde de vardır bi hayır... kime benziyo peki? Nasıl bi bebiş?? Detayları alalım artık yavaş yavaş :))))
Valla sadece body biciminde sifir kol giydiriyorum cunku hava cok sicak sadece banyo sonrasi tam takim giydiriyoruz zaten 1 kez banyo yapti daha ... gobegi düsunce hergun yaptiracagiz. Evt tecrubeli anne olacagim :) sorabilirsiniz herseyimaşallah maşallah saglikliya kiloda alır o nasıl giydiriyorsun canım sana sorucagimiz çok soru var :))
Ayy belki çok güzel geçicek Doğumun niye direk üstüne alındın :))) Allah korusun hepimizi ve bebeklerimizi... baş ağrısı kesi acısı Bile hissetmeyiz hiç birimiz İnşaAllah.Peki peki ikna oldum :) Zaten benim doğum tarihi Agustos'un sonu. Anlatmak istesem de herkes doğurmuş olur muhtemelen içimde kalmaz
Bende de var düdüklü fobisi. Anneminki patlamıştı çünkü ben çocukken. @ayshemina nın dediği gibi annemde bile görsem ocağın yanına yengeç gibi yan yan yaklaşıyorum:))) annemin o olaydan korkup beni sürekli uyarmasının da etkisi var tabi. Kullanımı aşırı tecrübe gerektiren çok teknik bir alet gibi geliyor bana. Arkadaşlarım anlatınca gaza gelip alayım diyorum sonra hep vazgeçiyorum:) güvenli olanları baya pahalı tabi onun da etkisi var vazgeçmemde :)tefal canim. ama modelini bilemiyorum simdi 2010da falan alinip ceyize konmus bi tencereydi. muhtemelen ust versiyonlari cikmistir. ama istersen bakip bulmaya calisirim modelini.
ahaha ya korkulacak biseyi yok gercekten. cevremde simdiye kadar dudukluyle ilgili kaza yasayan kimse duymadim ben. yikamasi kurulamasi normal tencereye gore zahmetli gelmese her yemegi onda yapicam da o biraz zor geliyor :)) pirasayi bile duduklude pisiren var :))
bide gercekten piserken su kaybi falan cok olmadigindan daha saglikli buluyorum ben.
Canm düdüklü kullanmak kadar basit pratik birşey yok. Herşeyi onda yapıyorum nerdeyse bende . Kötü tecrübeler daha çok anlatılıyor ve hafizada yer ediyor sanırım. Duduklluyu aldıktan sonra ay niye o kadar saat ugrasmisim diye yanarsinizİşte hayran olduğum bişey daha , "düdüklü tencere kullanabilen kadın!"... benim aklım çıkıyo cnm ya,, normalde öyle ütük bi tip de değilim ama annemde bile ocakta düdüklü görünce titreme geliyo :))) alsam heveslenir becerir miyim acaba ki? Annem çok umutsuz karşılıyo bu soruyu hep, bi de bizim nesile sormuş olayım bari konu açılmışken :))
Merhaba canım çok güzel bir bilgi paylaşmıssın. İstersek türkiyede de bu mümkün doğum yaptığımız yerde ten tene teması talep edebiliriz. Doğar soğmaz kordon kesilmeden annenin göğsüne o mümkün değilse babanın göğsüne verilmesini talep edebiliriz. Bu bizim en doğal hakkımız bebeğin kontrolleride pekala anne göğsünde yapılabilir. Ben ilk bebeğimde yaşadım bunu o kadar güzel bir duygu ki. İnşallah ikincidede nasip olur. Doğumumuza sahip çıkalım.Bebekler ilk doğduklarında 38 derecelerden birden 25 derecelere filan düşüyorlar. O zaman vücut sıcaklıklarını ayarlayamadiklari için usuyorlarmis. O yüzden görece kalın giydiriyorlarmis. Mesela doğal dogum yapılan yerlerde bebek çıplak olarak babanın göğsüne yatiriliyormus ki vücut ısısı birden dusmesin ( baba da çıplak oluyor). Turkiye'de de sanırım ısıtma cihazı gibi bir şey varmış onun önünde kurulayip giydiriyorlarmis bebeği. Yani hava sıcak olmasına rağmen kalın giydirilmesi bundandır muhtemelen:)
50-170 sınırlar, benimki 252. Fazlası atılır bağırsaktan zaten dedi doktorum. Doğum yakın olunca kan fazlalığı işimize geliyormuş.Demir seviyen kaç çıktı ve standart aralığı ne normalde?
Cnm ilaç biz de aldık ama hiç kullanmadık. Yalnız doktor bir miktar rezene önermişti. Şimdi doğmadan önce insan öyle düşünüyor ama gaz sancısı çocuğu mahvediyor. su için de sadece meme aldığında gerek yok, ama formül mama aldığında bir tatlı kaşığı kadar su verebilirsiniz demişti. Yine de ilk 6 ay vermedim ben su. Ama dediğim gibi, gaz ilacı veya rezene olmadan ilk birkaç ayı atlatmak çok zor malesef.
Biz de iki kız kardeşiz ve aynen dediğin gibi bir ilişkimiz var. Tabii ki bu ilişkinin dengeli kurulmasında ailenin de çok önemi var. Onlar her zaman bize eşit davrandılar. Bu yüzden biz hep birbirimizi çok sevdik ve her zaman her şeyi paylaştık. İnşallah senin kızların da böyle olacaklar.İnşallah cnmilerisi için ben de çok umutluyum.. bi de bizde kardeş bağları çok güçlüdür.. iki çocuk annesi olucam, yine bile kardeşim için gerekirse canımı veririm. Eminim o da tereddütsüz verir.. madden de manen de herşeyimiz hala birdir.. dilerim onlar da hep öyle olur :)
Çok güzelmiş. Cidden başka türlüsü olamaz zaten düşününce de.Buldum :)
Yok canım sadete takılıyorum öyle.:)) Tabii her zaman da kötüye de hazırlıklı olmaz lazım.Ayy belki çok güzel geçicek Doğumun niye direk üstüne alındın :))) Allah korusun hepimizi ve bebeklerimizi... baş ağrısı kesi acısı Bile hissetmeyiz hiç birimiz İnşaAllah.
Merhaba canım dediğin mümkün olabilse gercekten cok guzel olur. Tavsiye ettiğin bir kitap vardı Doğal Dogum-Gulnihal bülbül. Onu okudum ve gerçekten uygulamalarına çok heveslendim. Kendi adıma ben elimden geleni yapacağım ama malesef bazen imkanlar her şeye olanak sağlamıyor. Ama inşallah devletin de normal doğumu desteklemesiyle ilerde dediğin şeyleri devlet hastanelerinde de talep edebiliriz umarım.:)Merhaba canım çok güzel bir bilgi paylaşmıssın. İstersek türkiyede de bu mümkün doğum yaptığımız yerde ten tene teması talep edebiliriz. Doğar soğmaz kordon kesilmeden annenin göğsüne o mümkün değilse babanın göğsüne verilmesini talep edebiliriz. Bu bizim en doğal hakkımız bebeğin kontrolleride pekala anne göğsünde yapılabilir. Ben ilk bebeğimde yaşadım bunu o kadar güzel bir duygu ki. İnşallah ikincidede nasip olur. Doğumumuza sahip çıkalım.
Kaç derecede yıkadın canım? Baya yüksek derecelerde yikanmasi gerek ki çözülsün. O yüzden sıvı deterjan daha iyi diye düşünüyorum. Ben de sabun tozu aldım a.a elde yıkayacağım şeylerde ve bir yerleri silerken fila kullanmaya karar verdim:)Arkadaşlar bebeğimin bir kısım eşyasını yıkadım sabun tozunuda sıcak suyla eritip döktüm makınanın deterjan gözüne ama sanki yine çamaşırlarda kalmış gibi geldi ekstradan durulama yaptım ! Siz nasıl kullanıyorsunuz sabun tozunu ?
İkinciyi beğendim ben :)Kızlar bana da bi fikir verin ya yine kararsizliktayim :)kEndi çapımızda arkadaşa foto cektiricem de hangisi sizce elbiselerden :)
ahaha tercih meselesi tabi :) ben sanirim onu 1 kez denemem lazim daha once duduklude hic yapmadim kapagi actigimda pirasa bulamayabilirim :)) zaten cabuk pisen bisey o yuzden normal tencerede zor gelmiyor bana.Pırasa zaten düdüklüde pişmiyor mu ya :) ben düdüklüde yapıyorum
yani evet fiyatlilar o bi gercek. ama duzgun kullanirsan senelerce kullaniliyor, kat kat cikariyor parasini :)Bende de var düdüklü fobisi. Anneminki patlamıştı çünkü ben çocukken. @ayshemina nın dediği gibi annemde bile görsem ocağın yanına yengeç gibi yan yan yaklaşıyorum:))) annemin o olaydan korkup beni sürekli uyarmasının da etkisi var tabi. Kullanımı aşırı tecrübe gerektiren çok teknik bir alet gibi geliyor bana. Arkadaşlarım anlatınca gaza gelip alayım diyorum sonra hep vazgeçiyorum:) güvenli olanları baya pahalı tabi onun da etkisi var vazgeçmemde :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?