Yok canim demiyo bende beklemiyorum zaten cunku kv kendi günlük temizliğini de herseyini kadına yaptırıyo (gerçi o da ise girmiş işte şimdi ne yapar bilmem).. Kendine de yapmiyo yani..Geziyo tozuyo takılıyo tek yaşıyo zaten..Bana doğumda flan da faydası olmaz soyluyoda acik acik annemi sıkıştırıyo ne zaman gelcen diye :) Ne ihtiyacın varsa yardımcı olur sağolsun laf arasında bişey söyle ertesi gün alır gelir flan ama bu konularda böyle.. öyle kabullendim artık:) Görümcemde hic soylemiyo hatta az once burdaydi kadin ariyo bana :) ama zaten yapmasın daha iyi o kadar soyliyim
Ilk kese tarihine gore 33 +3 cnm ama adet tarihine gore 34 +0 idikKaçıncı haftaydı canım tam gün olarak?
oyy haklı adam.. şimdi şakayla söylüyor ama özellikle de ilk aylarda bunu gerçekten söylediği zamanlar olabilir cnm... bunu dikkate almakta fayda var :)) dediğin gibi düzen bebeğe göre değişiyor ve bu sefer de büyük bebeklerimiz bozuluyor :))))) çünkü sadece eşyanın değil annenin de düzeni tamamen değişiyor. O yüzden yeri gelmişken yazayım, ilk bebeği olan anneler için yani; kocalarınız doğumdan sonra bir süre böyle dışlanmış çocuk gibi davranırsa çok normal , hiç şaşırmayın :))))Çok teşekkür ederim canım:) Dediğin gibi açıp açıp bakıyorum arada :)
Valla bebeklere uyuyormusuz ben onu fark ettim. Resmen yatak odasını baştan dizayn ettik ona yer açalım diye. Emzirmek için tekli bir koltuk filan koydum. Eşim kendimi dışlanmış hissettim diyor :)) Bizim yatağı iyice köşeye ittik diye eşim de köşede kaldı iyice :))) Siz o düzene aliskinsinizdir gerçi ama ikinci bebekle çok farklı bir boyut alacaktır eminim.
Sanirim aynı islevli şeylerdi canım:) dogrup diyorsun
Ciğer hamilelikte yasak diye biliyorum canım. Bir araştır istersen.Ciqeri hic sevmem ki ben yiyemiyorumacaba tavuk ciqeri falan icinde qecerlimiki bu canim onu yiyebiliyorum ?
Cnm ben sormuştum onu, bildiğiniz yerden yiyebilirsiniz dedi doktor. Annem yaptı yedim ben de :))))Ciğer hamilelikte yasak diye biliyorum canım. Bir araştır istersen.
Canım moralini bozma hemen..Kendi doktorun söylerdi en son ne zaman gitmiştin..Farkli olcmuştur büyük ihtimal..Benimde 10 gün geri bana da doktor dedi evet gelişmesi yavaşlarsa almak zorunda kalabiliriz diye ama takip ediyo gelişmeye devam ediyo çok sukur..Onemli olan oymuş..Ctesi günü başka bir doktora gittim, 4d yüzünü görelim bebeğin diye.
Benim de tsh 0.65 çıktı ve bebek normalden 300gr küçük dedi doktor. Ama çalıştığın için de olabilir dedi. Bir hafta izin yap, 10 gün sonra tekrar bakalım, eğer gelişimi az ise erken alabiliriz, demek ki anne karnında gelişemiyor deriz dedi.
Bütün moralimizi bozdu. Güya bebeğin resmini alalım diyorduk. Yüzünü bile göstermedi.
Yarın kendi doktoruma gideceğim tekrar.
Bebek 2100gr çıktı, 2400gr olmalıymış. O kadar büyük bir farkmış gibi gelmedi bana.
Neyse yarın doktoruma gittiğimde tatmin olmazsam, sonomede gidicem.
Biter biter..Herseyini bitirdin devede kulak kaldı darısı bize :) dinlen artık:)Çok saol cnm,, bana da öyle geldi :)) oyuncak dolabını çamaşır odasına taşıdık,, epey açıldı ortalık... zaten üstlere kendi uzanamadığı için ben veriyordum sepet sepet... Hem de iş olmadığında o odada da oynarlar dedim.. yarın sabah da orayı bitirirsem huzura kavuşucam... vallahi bazen bütün evi ters düz edesim geliyo.. çok fena bunalıyorum herşey uzun süre aynı kalırsa :))))
Geçmiş olsun canım.. Neymiş ki peki o ağrılar yalancı sancı flan mi acaba..Kızlar selam,
Bu akşam ilk nst'me girdim. Bugün 2 defa regl sancısına benzer bir sancı yaşayınca korktum, bir de karın kasılmalarım oldu, bel ağrısı falan da vardı. Baya bir korkuyla gittim ama çok şükür ne nst'de ne ultrasonda bir sorun çıkmadı baya rahatladım :) Bu arada 2270 gram, 47 cm olmuşuz. Karın çevresi 1 hafta geriden geliyor hala. 2 aydır aynı fark devam ediyor ne büyüyor ne küçülüyor.Ama gittiğim 2 doktor da sıkıntı yok yapısı öyle olabilir dedi o yüzden canımı çok sıkmamaya çalışıyorum. Bu arada nst'yi sancı odasında çektiler, dünyanın en sıkıcı yeri olabilir. Normal doğum olursa orada 10-12 saat nasıl beklicez bilmiyorum. Yanıma refakatçi almayı düşünmüyordum ama kesin olarak birini almaya karar verdim. Biz de haberler böyle kızlar:) hepinize iyi geceler. Bol bol su için :)
Canım moralini bozma hemen..Kendi doktorun söylerdi en son ne zaman gitmiştin..Farkli olcmuştur büyük ihtimal..Benimde 10 gün geri bana da doktor dedi evet gelişmesi yavaşlarsa almak zorunda kalabiliriz diye ama takip ediyo gelişmeye devam ediyo çok sukur..Onemli olan oymuş..
Biter biter..Herseyini bitirdin devede kulak kaldı darısı bize :) dinlen artık:)
Geçmiş olsun canım.. Neymiş ki peki o ağrılar yalancı sancı flan mi acaba..
Benimde 2.5 aydır 10 gün geride ne uzuyo ne kısalıyo buna da şükür diyorum artık dahada gerilemiyo diye..Kilosu da çok bi fark yok canım ortalama 2400 flan olması lazım sanırım bu haftalarda.. senin 2270 o da normal yani..benim 32+1 de 1700 du şimdi 2000-2050 anca olmustur..sık gide gide tahmin ediyorum benim minnosu..Insallah yanıltır bu sefer beni amainsan takmamaya calissada takılıyo kafaya
Resimdekinin pembesini aldım cnm. Bebek için de hem konforlu hem güvenli, anne için de..
Hiç bilmiyorum ki, ne durumda kapsıyor. Biz marketten aldık bizimkini de kapsama herhalde.
@drucilla aman ne olacak yağmur lekesi de olur o kadar. Tekrar silmeye gerek kalmaz bence, hoş benim camlara daha sıra gelmedi ama üstüne yağsa da silmezdim :)
A AysheDuru güzel olmuş, artık yeter dur ama burada, yorgunluktan biteceksin.
B bursa_83 depend külot alınca gerek kalmazmış pede ama depend'in kullanımı bitince yani kanama azalınca pede geçiş yapılır herhalde yine.
Resimdekinin pembesini aldım cnm. Bebek için de hem konforlu hem güvenli, anne için de..
valla ben bu halimle bi daha cam falan silemem ne anneme ne ablama sildiririm. dursun oyle damlali damlali hic umurum olmaz :)) emeklerine yazik ona uzuluyorum :))
seviniyorsun ama yagan yagmur nem olarak geri donmesin sonra bize
cok guzel ve cok sirin:))) gule gule kullansinlar:))
elinize saglik.
devam devam,bitirecegiz hepsini:)))
Rica ederim cnm. İlkinden kalma banyo fobim var biliyosun,, o yüZden biri üretse banyo yatağı bile alabilirim yani o kadar :))))sagol canim
Ben de yatakla bir olduğumu hissediyorum. Resmen yapıştık sıcaktannnnArkadaşlar ben eriyorum galiba kendinize iyi bakınnnnn
Aynen, evde küvet varsa bunu aldıktan sonra ayrıca bebek küvetine gerek yok. Bizim duşakabin ve minnacık, göbeğimle bile kapısından zor sığdığım için bebekle imkansız :))) ama seninki normal küvetse sadece bunu alman yeterli cnm.evinde küveti olanlar bunu alabilir demis miydin canim?
Ben de yatakla bir olduğumu hissediyorum. Resmen yapıştık sıcaktannnn(
Cnm küçükse zorlama bence. Pedagoglar hep "iki büyük olay, değişiklik vs aynı anda olmasın" diyor çünkü. Ve tuvalet eğitimini de bu şekilde görüyorlar. Yani şu an kardeş + tuvalet fazla geliyor olabilir.nihayet bu gun çantayı hazirladim...bir bebek bezi kaldı alinacak...kizimada 4 gündür tuvaleti öğretmeye çalışıyorum...her an tekrar bez takabilirim sabrim i cok zorluyor bazen...dogumdan once öğrensin istiyordum ama inşallah hallederiz ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?