2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Kızlar sancı çekerken derin derin nefes alıp vermeniz lazım ancak o biraz hafifletiyor yürümekte işe yarayabilir beni açıklık 9 cm ulaşınca ayağa kaldırdılar ikinma hissi gelince haber ver dedi ebe dolandim odada sancı bittiğinde ise çok yorgun düşüyor insan hiçbirşey gözünüz görmüyor en büyük destek eşler elinizi tutsa sırtınizi sivazlasa yeter psikolojik destek oluyor oyuzden sancı esnasında yanınıza birilerinin girip girimeyecegini sorun hastaneye bence

Kızlar aldığınız muslinlerin ölçüsü nedir bende alicam ama normal bir battaniye boyutunda istiyorum fazla büyük olmasın küçük de olmasın onlarda ölçülü satılıyor kaç ölçü almaliyim

Geceliğim dar olmuştu ya kafam ona takılmisti. Değiştirdik bugün gidip. Neyseki değiştiler. Paketini filan atmıştık hep.
Bu model de biraz kalın ve uzun kollu ama dar olmasından iyidir. Kollarını kestirip öyle kullanacagim:))

Foti alabilir miyiz?
Ben de sipariş ettim pijama takımımı, maalesef çok beğendiğim tüllü dantelli şeylerden alamadım. Çünkü inanılmaz alerjik bi cildim var. Beğendiklerimden birini avm'de gördüm hoşuma gitti yakından, fiyatı 50 tl pahalıydı Ben de deneyip internetten aldım

Ahjahahahah ay çok güldümm

Arkadaşlar sancı sırasında yapılacaklar konusulmus ben de bilgileri paylaşayım nacizane
1. Dalga geldiğinde bir tam nefes (önce karın nefesi, sonra göğüs nefesi burundan alınır, ağızdan yavaşça verilir)
2.Dalga sırasında hızı sizi ayarlayacaginiz diyafram nefesi (burundan nefes karın sisecek ve agizdan verilir)
3. Dalga aralarinda esten veya kapı kolundan destek alarak comelme squat hareketi (bebegi doğum kanalında hareket ettirmeyi kolaylastirmak icin)
4. Dalga aralarinda kedi-deve hareketi (bebegi dogum kanalında hareket ettirmek icin)
5.Dalga sırasında esin kalca gamzelerinizden aşağı dogru avuc ici ile masaj yapmasi (bel ve kalca agrularini hafifletmek icin)
6. Dalga sirasinda esin kalca yanlarina baski yaparak aşağı dogru avuç ici ile masaj yapmasi (dalga sirasinda kasikta doluluk hissedenler icin)
7. Yurume, yerde yuvarlanma, plates topuna çıkıp kalca hareketleri, kedi pozisyonunda kalca sallama ( bebegi dogum kanalinda hareket ettirmek icin )
Bunlar yapılabilir her annenin o sırada tepkisi farklı olacaktir. Bir veya bir kaçı tercih edilebilir. Bunlar kurstan öğrendiklerim. Ama bence en onemlileei nefes egzersizi ile rahatlama ve dalgaları karsilama. Mutlaka nefes çalışın kızlar. .

merhaba hanımlar ikinci çocuğu olanlar ikinciye oda yaptınızmı sonramı yapcaksınız:)
Ben belli bi süre aynı odada yatıracağım için oda yapmadım. Her bebekte farklı olduğu için nezaman ayrı oda da yatmaya alışırsa ozaman yapıcam odasını. Ama dolap alıcam eşyalarını koymak için. Onuda abisinin odasına yerleştiricem

Çok güzel bilgiler canım sağol evet nefes çok önemli doğru nefesle daha az yoruluyor insan
merhaba hanımlar ikinci çocuğu olanlar ikinciye oda yaptınızmı sonramı yapcaksınız:)
ben şimdi yapmayı düşünmüyorum bebeğin kıyafetlerini ablasının dolabında yer açarak yerleştirdik park yatakta bizim odamızda olucak bebek 3 yaşına geldiğinde nasip olursa odalarını duzenlicez kızların :))

Kızlar Can'ım çok sıkıldı..temmuz sonunda kv ve kp bize geliyorlarmış kp in yanacak izni varmış da en az bir hafta kalacaklar gibi duruyor, başka akrabaları da var burda ama oğlunun evi olduğu için bizde kalmayı tercih ederler sanırım, kv de milleti bizim eve toplamayı çok sever hep birlikte olalım falan şster, sağılsın kusur bulmaz yaptığım hiçbirşeye ama elini de sürmez benden iş bekler son ayıma girmiş olucam ama yine de işlere elini süreceğini sanmıyorum Eşime de ne diyecem ki aileni evde istemiyorum da diyemiyorum Nasıl yapıcam masıl geçecek o süre bilmiyprum, şimdiden deli oldum sinirden ağlıyorum nerden çıktı bunlar diye Bir tavsiyeniz var mı

Bu işi ancak eşin halledebilir biraz naza cek kendni hiç bsy yapamyorsun gbisinden... oda annesine senin durumunu izah etsin.. tabi her eş bunu yaparmı bilmem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…