Gecenin başı nemden Dolayı çok kötüydü ama 3 den sonra yağdı ve serinledi. Sen nerdeydin canım??Bu gece bir tek ben mi yandım ya. Üç kez kizim kalktı birde of. Ne yapicax bu kesik uykuları bilmiyorum. Babasını da istemiyor
Ankaradayim ben cnn. 5.30 dan beri uyanigim yandım sanki bugün ya hiç farketmedim. Halbuki sabaha karşı pikeye sarilirdm 4 gundurGecenin başı nemden Dolayı çok kötüydü ama 3 den sonra yağdı ve serinledi. Sen nerdeydin canım??
Ay maşallah ben başka hikaye alintilandi sandım bir an... Ay başı olanlar yakında doğuma başlayacak tabi doğru ya. Ne kadar güzel doğumun her yönden içine sönecek olması canm. Kafan rahatlamistir. Kızın maşallah tontis. Miadını beklerseniz 4 ü geçecek bellli.vakitlice sağlıkla gelsin.Kızlar dün kontrolüm vardı. Doktorum eşin yaşlanmaya başlamış yavaş yavaş dedi. Normal bişey mi bu sıkıntı olur mu dedim yoo 36. Haftadasın doğumun yakın olduğunu gösterir bu haftalarda normal bişey dedi. Ama ben dayanamayıp netten baktım aman Allahım ne senaryolarofff şu eşten nedir çektiğim isticem onu doktordan eve getirip pıçaklıcam sabahlara kadar :) yok doğumda kanama olur durmaz bebeğin gelişimi durur anne karnında felan neler yazıyo bu herkesde olan bişey mi yoksa kötü bişey mi gerçekten duydunuz mu böyle bişey daha önce??
Bebeğim de 3149 gram olmuş. Başı dönmüş sonunda normal doğum pozisyonuna. 32 de tersti. Ve ben hala dönmedi dimi dedim doktora bu gittiğimde. Nerden anladın dedi. Göğsümün altında sivri bi çıkıntı var kafası işte dedim. Yok poposu o dedi güldü. Ben sırma saçlarını okşuyorum zannederken poposuna masaj yapıyormuşum meğerVee vajinal muayene de yaptı 1 cm açılmam var... Haftasını doldurursa 4kg yi geçer bu kız Doğum zor olabilir dedi. Yatak istirahatimi kaldırdı hatta yürüyüş verdi hergün. Yarım saatle başla 1 saate çıkar dedi. Ama hareketlerine dikkat et ani hareketler yapma dedi eş yüzünden. Ben erken Doğum riskim var falan deyince Yok şu an doğsa da hiç bişey olmaz annesi dedi hatta dua et doğsun gibi konuştu sanki. Kilosu çok diye mi yoksa eş muhabbetine mi bilmiyorum. Sağlıkla bi doğsun şu kız başka bişey istemiyorum.. her gittiğimde Yeni bi şok yaşatıyor anasının kuzusu.
Bi de çok dondurma yemiyorsun dimi kilo aldıracak şeylerden ve turşu vs tuzlu herşeyden uzak duruyorsun dedi. Bu sıcakta dondurma yeme mi diyorsunuz bana dedim.şakacıııı Sıkıysa sen yeme der gibi oldu :) Dondurma masum ama haftada 3 gün 2 cup yiyebilirsin aşma bunu dedi Benim bey atladı tabi her zamanki gibi 1 günde 1 kiloluk kup değil yani dimi hocam dediyok yoookk al elinden yedirme diyo doktor da. Adamı dövdürücek bana :) elimden dondurmamı alıcakmış. Pıhhh cesaret bile edemez :)))) bana 30 haftalıktan beri 4 ü geçer Doğum zor olur diyet yap diyo. Muzu kuruyemişi kaşar peyniri vs kilo yaptığını bildiğim ne varsa kestim son 3 haftada 850gr almış. Yapısal demek ki benim yapabileceğim bişey yok. Gün içinde Meyve yiyorum 4 5 öğün. Bazen yemek bile yemiyorum meyve de mi kilo yapıyo ki.
Bir de güneşte çıkma dışarı dedi. Akşam yap yürüyüşleri dedi. Ödemin artar tansiyonun düşebilir dedi. Nitekim 2 haftadır evden çıkmıyorum Ya bugün yatak istirahatini kaldırınca kendimi yollara vurdum ve elim karıncalanmaya başladı bir ara. Bir baktım ki dolma gibi şişmiş parmaklarım birden.. sonra geçti ama bi korktum noluyo diye. Bidaha güneşte çıkmam.
Kontrollerimiz de haftada 1 artık. Ve sabah al randevuları dedi neden dedim Doğum başlamışsa yatıracam direk çünkü dedi. Ayy resmen Doğumdan bahsetmeye başladık Allah'a şükür:) bitti gibi süreç..
birde beni muayene ederken Doğumhaneden aradılar biri Doğum yapıyodu. Suni sancı verelim mi dediler hayır kendi sancısını çeksin biraz topa oturttur gezdir falan dedi. Hayalimdeki Doğum.. teli kapatınca suni yi verince çok bağırıyorlar beni de strese sokuyolar sona doğru uzarsa iş veriyorum dedi. Yaa süper bende bunu isticektim sizden dedim. Zaten standardımız bu dedi çok sevindim:)) ama şöyle de bişey var dedi ilk sancılar zaten çekilebilir oluyo 4 5 cm i geçince suni veriyoruz ondan sonraki 2 3 saat zor zaten ama suçlu suni sancı oluyo dedi :)) çok mantıklı :) bugün yarın bekliyoruz artık hakkımızda hayırlısı. Rabbim sağlık versin hepimizin kuzularına.
Fatma anamızın eli otu var duydunuz mu?? Onu da çıkardım son olarak. Doğuma giderken suya koyucam. Açılmayı kolaylaştırdığı söyleniyor.O iş de tamam. Artık hazırım İnşaAllah:)
Gözün aydın canım. Maşallah bebise baya büyümüşKızlar dün kontrolüm vardı. Doktorum eşin yaşlanmaya başlamış yavaş yavaş dedi. Normal bişey mi bu sıkıntı olur mu dedim yoo 36. Haftadasın doğumun yakın olduğunu gösterir bu haftalarda normal bişey dedi. Ama ben dayanamayıp netten baktım aman Allahım ne senaryolarofff şu eşten nedir çektiğim isticem onu doktordan eve getirip pıçaklıcam sabahlara kadar :) yok doğumda kanama olur durmaz bebeğin gelişimi durur anne karnında felan neler yazıyo bu herkesde olan bişey mi yoksa kötü bişey mi gerçekten duydunuz mu böyle bişey daha önce??
Bebeğim de 3149 gram olmuş. Başı dönmüş sonunda normal doğum pozisyonuna. 32 de tersti. Ve ben hala dönmedi dimi dedim doktora bu gittiğimde. Nerden anladın dedi. Göğsümün altında sivri bi çıkıntı var kafası işte dedim. Yok poposu o dedi güldü. Ben sırma saçlarını okşuyorum zannederken poposuna masaj yapıyormuşum meğerVee vajinal muayene de yaptı 1 cm açılmam var... Haftasını doldurursa 4kg yi geçer bu kız Doğum zor olabilir dedi. Yatak istirahatimi kaldırdı hatta yürüyüş verdi hergün. Yarım saatle başla 1 saate çıkar dedi. Ama hareketlerine dikkat et ani hareketler yapma dedi eş yüzünden. Ben erken Doğum riskim var falan deyince Yok şu an doğsa da hiç bişey olmaz annesi dedi hatta dua et doğsun gibi konuştu sanki. Kilosu çok diye mi yoksa eş muhabbetine mi bilmiyorum. Sağlıkla bi doğsun şu kız başka bişey istemiyorum.. her gittiğimde Yeni bi şok yaşatıyor anasının kuzusu.
Bi de çok dondurma yemiyorsun dimi kilo aldıracak şeylerden ve turşu vs tuzlu herşeyden uzak duruyorsun dedi. Bu sıcakta dondurma yeme mi diyorsunuz bana dedim.şakacıııı Sıkıysa sen yeme der gibi oldu :) Dondurma masum ama haftada 3 gün 2 cup yiyebilirsin aşma bunu dedi Benim bey atladı tabi her zamanki gibi 1 günde 1 kiloluk kup değil yani dimi hocam dediyok yoookk al elinden yedirme diyo doktor da. Adamı dövdürücek bana :) elimden dondurmamı alıcakmış. Pıhhh cesaret bile edemez :)))) bana 30 haftalıktan beri 4 ü geçer Doğum zor olur diyet yap diyo. Muzu kuruyemişi kaşar peyniri vs kilo yaptığını bildiğim ne varsa kestim son 3 haftada 850gr almış. Yapısal demek ki benim yapabileceğim bişey yok. Gün içinde Meyve yiyorum 4 5 öğün. Bazen yemek bile yemiyorum meyve de mi kilo yapıyo ki.
Bir de güneşte çıkma dışarı dedi. Akşam yap yürüyüşleri dedi. Ödemin artar tansiyonun düşebilir dedi. Nitekim 2 haftadır evden çıkmıyorum Ya bugün yatak istirahatini kaldırınca kendimi yollara vurdum ve elim karıncalanmaya başladı bir ara. Bir baktım ki dolma gibi şişmiş parmaklarım birden.. sonra geçti ama bi korktum noluyo diye. Bidaha güneşte çıkmam.
Kontrollerimiz de haftada 1 artık. Ve sabah al randevuları dedi neden dedim Doğum başlamışsa yatıracam direk çünkü dedi. Ayy resmen Doğumdan bahsetmeye başladık Allah'a şükür:) bitti gibi süreç..
birde beni muayene ederken Doğumhaneden aradılar biri Doğum yapıyodu. Suni sancı verelim mi dediler hayır kendi sancısını çeksin biraz topa oturttur gezdir falan dedi. Hayalimdeki Doğum.. teli kapatınca suni yi verince çok bağırıyorlar beni de strese sokuyolar sona doğru uzarsa iş veriyorum dedi. Yaa süper bende bunu isticektim sizden dedim. Zaten standardımız bu dedi çok sevindim:)) ama şöyle de bişey var dedi ilk sancılar zaten çekilebilir oluyo 4 5 cm i geçince suni veriyoruz ondan sonraki 2 3 saat zor zaten ama suçlu suni sancı oluyo dedi :)) çok mantıklı :) bugün yarın bekliyoruz artık hakkımızda hayırlısı. Rabbim sağlık versin hepimizin kuzularına.
Fatma anamızın eli otu var duydunuz mu?? Onu da çıkardım son olarak. Doğuma giderken suya koyucam. Açılmayı kolaylaştırdığı söyleniyor.O iş de tamam. Artık hazırım İnşaAllah:)
al benden de o kadar. burasi da oyle, cam onunde oturursan usuyosun ama evin ici sicak. kafayi yicem. neyse yine de serinledi ya sukur bogulmuyorum bu sabah nefessizlikten :))disarisi acayip serin ve esiyor,evin ici yaniyor
uyuyamamaktan sinirim bozuldu ya
Ayy hani üşücekti bunlar :)) o kadar uzun kolluyu takımı boşuna mı aldık
ay çok güzel olmuş iyi günlerde kullanırsınız inşallah senınde yaptıkların güzel ellerine sağlık
Kızlar aranızda regl sancısına benzer bir his yaşayan var mı? Dün akşam da oldu, hastaneye gittim, nst'de falan bir şey çıkmadı. Şimdi bu akşam gene aynı his var. Dün doktor bu haftalarda olabilir böyle şeyler dedi ama emin olamıyorum. Aranızda benden başka böyle bir regl benzeri his yaşayan var mı?
Kızlar ben bebek geri kaldı diye endişelenirken bu defa da çok ileride çıktı. Bugün ilk şu uyuz illeti için dermotologa gittik bize bulaşmadığını öğrendik sonra da kontrolümüz vardir bebiş için.
34+0 sata göre ama ultrasonda 36+5 çıktı. Doktor bu ay sonu gelir dedi. Sevinmem gerekirken sabahtan ağlıyorum nasıl yetişecek hersey diye. 20sinden sonra beklemeliymişiz ay sonuna kalmadan doğacakmış...
Merhaba güzel ağustos anneleri keyifler yerinde gördüğüm kadarıyla bir hayli birikmiş okuduğum çok hizlisinizaşırı sıcak hepimizin sorunu bayanlar 90 yılın en sıcak yazıymış hepimizi tebrik ediyorum bu yazı seçtiğimiz icin klimayla bildiğiniz kanka olduk elektrik faturasını görmek istemiyorum hiç ay sonunda
Biz de cumartesi doktora gideceğiz bakalım ne diyecek ağustos başı alırız demişti en son bu sefer kesinleşir sanırım. 36 yada 37 olacak böyle giderse ikizleri genelde o zamanda alıyorlar inşallah o zamana dayanırız bakalım.
Eşyaları yıkadık ütülerdik yerleştik ama odamızda hala eksiklerimiz var bir yandan temizlik devam ediyor. Annem ve teyzem sağolsunlar tek başına çok zor gerçekten ayaklarım göbeğini taşımıyor uzun süre.
Çantamızı hazırladık ama kıyafet bir dert hem prematüre hem yenidoğan hem de normal tam takım hastane çıkışları koydum ben ama bebekler ne giyinecek arkadaş bu sıcakta. Kısa kollu citcitli bodylerimix var ama yarim tulum tarzında hiç bir şey almamışım ben kafam karman çorman. Ve valiz büyük boy oldu orta boya sığamadım ben de inanamadım ama olmadı. Iki takım pijama, iki tane gecelik, iki bebek eşittir altı takım kıyafet, süt sağma makinası,biberonlar, emzik,iki ufak paket bez, unibaby mendi, depend, taç, terlik, çamaşır, corap, lizoz annem yaptirmis bu sicakta nasil giyilecekse!! ,göğüs pedi, göğüs kremi, falan derken şişti valiz. Ben kendi kıyafetlerimi ve bebeklerin kıyafetlerini ayrı ayrı küçük hurclara koyup yerleştirdim daha düzenli oldu. Bu arada belki batıl ama sarı tülbent unutmayın bayanlar...
arch2401 maşallah kızın şahane gözüküyor tam bir pamuk, hizla buyusun grubun uguru irem bebek, arayı da kapatmış darısı bizlerin de başına inşallah.
@ayshemina odanız şahane olmuş güzel günlerde kullansın tatlı bidiklar. Nilay hanımı ancak bugün arayabildim teklif geçecek bakalım ne karar vericez. Tekrar teşekkür ederim paylaşımın için.
Mutella sizin de odanıza bayıldım maşallah güzel günlerde kullansın fıstık. Ve maşallah el emeklerin de harika kendim bu konularda aşırı yeteneksiz olduğum için en yüksek kademeden alkışı borç bilirim.
@Gretchen Grundler ya çantana bayıldım ben de bu çantayı görmüştüm çok da arastirdim ama çok çeşitli yerlerde var ve bazıları aşırı dandik duruyor seninki hiç öyle değil. Amazonda baktigim zaman lacivertini tr ye göndermiyorlardı maalesef. Bir de kargo 30 euro üstü olduğu için sorun yaşamadan gelmiş gümrükte o da super olmuş. Instagramda smartbaby istanbul diye bir firma da satıyor güvenebilsem alicam ben dr ama güvenemedim. Araştırma yaptın mı sen diğer sitelerden almadan önce??
Evininhatunu hakkaten nasıl doktor o öyle ya kiloyu da ogrenmiceksem neden geldim pardon demek gerekiyor bence de bunları şikayet etmek gerek. Karnındaki toplanmalara takılma. Bu haftalarda olup da onları yaşamayan aramızda azdır bence. Bende her iki taraflı oluyor hemde, iki tarafta iki bebek malum
@Mutlu Mercimek hayırlı olsun yeni eviniz hastalığı atlatmaniza sevindim geçmiş olsun. Isleriniz yetişir hiç kendine dert etme bebeğin ilk kıyafetleri hazır olsa yeter.
Daha bir çok arkadaşa yazmak istiyorum çok birikmiş arkadaş peyder pey yazacağım
bu hali cok hosuma gidiyordu,gule gule kullanin:)
uyku setini yikadin mi canim?
Benimki de çok janjanli olmadı çünkü tek çeşit buydu :))
O olay çok mantıklı büyük sehirdeysen. Ben de Ankara'da yaşarken çok yapardım. Gider dener sonra internetten alırdım:))))
Güle güle kullan
Ayy çok güldüm sabah sabahKızlar gece gece başıma gelen benim eşim uzun yol tir şoförü dogtasin ürünlerini taşıyor turkiyeye neyse eve dönerken mal yüklendiği depodan koltuk takımı almış benim akıllı kocam ve gecenin bu saatinde getiriyor koltukları fabrikaya sokamaz cunki irsaliyesi yok gece gece koltuk tasicaz bide üstüne üstlük evdeki koltukları napicagimizla ilgili en ufak bir fikir yokyarinda tekrar yola cikicak eşim ben sanırım salonun ortasında iki takım koltukla kalicam
Ayy az kaldi maşallah ne güzel haberlerKızlar dün kontrolüm vardı. Doktorum eşin yaşlanmaya başlamış yavaş yavaş dedi. Normal bişey mi bu sıkıntı olur mu dedim yoo 36. Haftadasın doğumun yakın olduğunu gösterir bu haftalarda normal bişey dedi. Ama ben dayanamayıp netten baktım aman Allahım ne senaryolarofff şu eşten nedir çektiğim isticem onu doktordan eve getirip pıçaklıcam sabahlara kadar :) yok doğumda kanama olur durmaz bebeğin gelişimi durur anne karnında felan neler yazıyo bu herkesde olan bişey mi yoksa kötü bişey mi gerçekten duydunuz mu böyle bişey daha önce??
Bugün bizimde kontrol var guzel haberlerle gelelimMerhaba 37. Haftaaaa
Ay resmen 36 bitti yaa, sanırım ufak ufak geliyor bizim kız.
Bugün kontrolüm var 1 buçukta, yine çok heyecanlı benim İpek böceğim, kıpır kıpır uyutmadı anacığını
Ayakları yerine dizlerini daha iyi kullanabildiğini keşfetti iki gündür, ayakları topukları yok ortalarda, sürekli diz atıyor o da topuktan daha sağlam acıtıyor.
Hala çatlağım yok karnımda ama bu bebe daha büyürse napıcaz balon bile bi yerden sonra patlıyo
Tontis kiz yaaaa masaAllah canimKızlar dün kontrolüm vardı. Doktorum eşin yaşlanmaya başlamış yavaş yavaş dedi. Normal bişey mi bu sıkıntı olur mu dedim yoo 36. Haftadasın doğumun yakın olduğunu gösterir bu haftalarda normal bişey dedi. Ama ben dayanamayıp netten baktım aman Allahım ne senaryolarofff şu eşten nedir çektiğim isticem onu doktordan eve getirip pıçaklıcam sabahlara kadar :) yok doğumda kanama olur durmaz bebeğin gelişimi durur anne karnında felan neler yazıyo bu herkesde olan bişey mi yoksa kötü bişey mi gerçekten duydunuz mu böyle bişey daha önce??
Bugün bizimde kontrol var guzel haberlerle gelelimBalonlar patlamadan biz havalanmadan kavuşalım
Benim bu rahatliqim nolacaksa doqumdan zerre kadar korkmuyorum yaYakında birerr birerr doğum yapacağız çok heyecanlı yaa
Mutella odayi anca qorebildim birikmis yazilanlar cok quzel olmus hali resmen favorim oldu bayildim qule qule uyusunda buyusun ipek boceqi
Benim bu rahatliqim nolacaksa doqumdan zerre kadar korkmuyorum yaokadarda kotu hikaye duydum bide ilk olacak
Ahahah doqru soyluyosun walla cahil cesaretimi ne
Ya o konu bende de aynı ya, ilk olduğundan herhalde, cahil cesareti
Hatta ben doktora, merak ediyorum o sancıyı çekmek istiyorum demiştimAdamın yarım ağızla pis pis sırıtışı hala aklımda İlk sancı geldikten sonra görüşelim demişti
Annem de, manyak demişti bana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?