Korkma zaten canm maşallah. Bende düşündükçe heyecanlanıyorum. Bu kez nasıl doğum olacak çok merak içindeyim. Oğlumu severken kizimda aklım olacak. Kızımı kucaklarken oglusumu düşüncem. Ay severken adil olamazsam içim içimi yer kessiinn.34-35 i gorseydik bizdeBenim bu rahatliqim nolacaksa doqumdan zerre kadar korkmuyorum yaokadarda kotu hikaye duydum bide ilk olacak
Sakin ol, sinirlen ama ağlama. O isim illa ki koyulacak, Boğaç Han değil ki bu çocuk isim koymak için kahramanlık yapmasını, Dede Korkut'un isim seçmesini bekleyesiniz. Belki adam o an kafasını isme vermek istemiyordur, aklında başka bir ay vardır. Sen beğendiğin isimleri listeli olarak yaz bir kağıda tv telefon falan olmadığı bir an al karşına, tv açıkken veremez kafasını. Onun beğendiği ismin neyini sevmediğini söyle, kulağına neden hoş gelmediğini falan söyle. O senin beğendiğin isim hakkındaki fikirlerini söylesin. İki ismi de beğenmediyseniz o zaman yeni isimlere yelken açın çünkü isim anne hakkı olduğu kadar babasının da hakkı. O da bir ömür aynı isimle çağıracak çocuğu. Ortak bir kanıya varın bir şekilde. Ama sen kendini üzme, ağlama.Kendi doktorum da gördü bugün bacak ve kafa boyutları normal sadece karın bölgesi biraz zayıf ama önemli birşey Yok dedi. Suyu da normal dedi.
Muhtemelen daha ilgili görünüp benim aklımı çelip ona devam etmem için mi yaptı acaba.
İnsanın sinirini bozuyorlar.
Zaten eşim de sinirlendirdi beni akşam akşam. Çocuğun ismi Yok hala yaa. Çıldırıcam. Geçen gün gel beraber bakalım karar verelim dedim. Oturdu tv izledi, sen say ben dinliyorum dedi. Yarım sat isim saydım webden, o da İrem dericiyi izlemeye devam etti, sinir oldum kapadım pc yi. Barış koyucam ismini madem sen ilgilenmiyorsun benim istediğim olsun dedim.
Baştan beri ateş Berk diye tutturmuştu, inat etmeyelim beraber karar verelim istedim ama Yok olmuyor Ateş olacak diye sinirimi bozdu. Ağlıyorum yarım saattir.
Daha da isim mevzusunu açmam. Çocuktan soğuttu beni yaaa(((
Ben o kadına sinir oluyorum çoğunlukla, belki normalde kitapları falan iyidir ama televizyonda sapıtıyorkaratay "beyaz zehir" diyor ya,ben de kullanmiyorum pek.
Dikine uyumayı, terleyince su vücuttan akıp gitsin diyekonuyu kacirdim,neyi deniyorsunuz
Belki okuduğum hastanelerde öyledir, yalnız kalıyorlardı kadınlar sancı odasında, eşyası kaybolan, sayılı verilen bezi çalınan falan bir sürü bölük pörçük şey hatırlıyorum. Kabus gibiymiş o ne be, neler yerleşiyor bilinçaltına ya :)Ben telefonla baya oyalandım ilkinde. Yasak olduğunu hiç duymadım. Hatta wifi şifresi sormuştum. Hemşire o da iyiymiş. Günlük yazıyosun telefonda takılıyorsun birazdan görücem ben seni dedi :)) ayy yok süperim falan derken suni sancıyı taktılar ve dünya ile irtibatım kesildi. Annem kv yanımdaydı onlarla Bile tek muhabbetim anne hemşire çağır anne suyum geliyo anne dua ediyo musun falandı. İnsan hiç bişey görmek istemiyo ki o an. Tek derdin bitsede gitsek oluyo :))
Güneşe, bahçeye, balkona falan çıkıyor musun? Ya da evin cam ve balkon kapılarında sineklik var mı? Eger yoksa ya da çıkıyorsan sinekler, küçük böcekler ısırabiliyor bir de güneş de bana alerji yapmaya başladı gibi çıkınca kaşınıyorum artık. O yüzden olabilir. Her akşam balkonda yiyoruz yemeği kendimi eve atıyorum kaşıntıdan.Kızlar bende tuhaf bir kaşıntı var ya çok aşırı değil ama sürekli başka bi yerim kaşınıyor sinek mi yiyor diyorum ama sinek Yok cildim mi kurudu diye nemlendirici sürdüm geçmedi.böyle sürekli değilde garip tuhaf bilmem anlatabildim mi
Güle güle kullanın ikizlerle birlikte :)Cok tesekkur ederim bilgiler icin. Bu cantayi ilk defa pinterestte gormustum hakikaten kullanisli. Ozellikle biberon kisminin coklugu benim icin onemli bir kriterdi. O yuzden cok begenmistim ama o farkliliklar kalite degisiklikleri ozelikle aliekspreste gorduklerim beni tedirgin etmisti. Amazonda daha önce baktigim satıcıda tr ye teslimat yoktu ama simdi senin satıcıdan tekrar baktım ve bir hisimla bende lacivertini aldım. Arabamız da lacivert uyumlu olur sanırımtemmuz sonu ile agustos 16 arasi teslimat diyor muhtemelen kısmetse doğum olmuş olur da olsun biz zaten ikizle ilk zamanlar çok dışarılarda dolanamayız sanırım. Sorunsuz gelsin de bakalım.. ikimiz de güzel günlerde kullanalım inşallah..
Vücut doğuma hazırlık diye kan biriktiği için 1-2 kilo almak normal diyordu takvimin, bence odur, o kadar da olur :)hanımlar ben eskisinden de az yediğim hald ebu hafta bi buçuk kiloya yakın almışım. Su mu topladı kan mı nedir anlamadım... kıyafetlerde bi değişiklik yok, hatta kayınvalidem kilo vermişsin dedi ama tartıda durum bu malesef
Oh bolluk bereket işte daha ne istiyorsun ; )Kızlar gece gece başıma gelen benim eşim uzun yol tir şoförü dogtasin ürünlerini taşıyor turkiyeye neyse eve dönerken mal yüklendiği depodan koltuk takımı almış benim akıllı kocam ve gecenin bu saatinde getiriyor koltukları fabrikaya sokamaz cunki irsaliyesi yok gece gece koltuk tasicaz bide üstüne üstlük evdeki koltukları napicagimizla ilgili en ufak bir fikir yokyarinda tekrar yola cikicak eşim ben sanırım salonun ortasında iki takım koltukla kalicam
Maşallah kocaman olmuş, doğuma hazır artık desene :)Kızlar dün kontrolüm vardı. Doktorum eşin yaşlanmaya başlamış yavaş yavaş dedi. Normal bişey mi bu sıkıntı olur mu dedim yoo 36. Haftadasın doğumun yakın olduğunu gösterir bu haftalarda normal bişey dedi. Ama ben dayanamayıp netten baktım aman Allahım ne senaryolarofff şu eşten nedir çektiğim isticem onu doktordan eve getirip pıçaklıcam sabahlara kadar :) yok doğumda kanama olur durmaz bebeğin gelişimi durur anne karnında felan neler yazıyo bu herkesde olan bişey mi yoksa kötü bişey mi gerçekten duydunuz mu böyle bişey daha önce??
Bebeğim de 3149 gram olmuş. Başı dönmüş sonunda normal doğum pozisyonuna. 32 de tersti. Ve ben hala dönmedi dimi dedim doktora bu gittiğimde. Nerden anladın dedi. Göğsümün altında sivri bi çıkıntı var kafası işte dedim. Yok poposu o dedi güldü. Ben sırma saçlarını okşuyorum zannederken poposuna masaj yapıyormuşum meğerVee vajinal muayene de yaptı 1 cm açılmam var... Haftasını doldurursa 4kg yi geçer bu kız Doğum zor olabilir dedi. Yatak istirahatimi kaldırdı hatta yürüyüş verdi hergün. Yarım saatle başla 1 saate çıkar dedi. Ama hareketlerine dikkat et ani hareketler yapma dedi eş yüzünden. Ben erken Doğum riskim var falan deyince Yok şu an doğsa da hiç bişey olmaz annesi dedi hatta dua et doğsun gibi konuştu sanki. Kilosu çok diye mi yoksa eş muhabbetine mi bilmiyorum. Sağlıkla bi doğsun şu kız başka bişey istemiyorum.. her gittiğimde Yeni bi şok yaşatıyor anasının kuzusu.
Bi de çok dondurma yemiyorsun dimi kilo aldıracak şeylerden ve turşu vs tuzlu herşeyden uzak duruyorsun dedi. Bu sıcakta dondurma yeme mi diyorsunuz bana dedim.şakacıııı Sıkıysa sen yeme der gibi oldu :) Dondurma masum ama haftada 3 gün 2 cup yiyebilirsin aşma bunu dedi Benim bey atladı tabi her zamanki gibi 1 günde 1 kiloluk kup değil yani dimi hocam dediyok yoookk al elinden yedirme diyo doktor da. Adamı dövdürücek bana :) elimden dondurmamı alıcakmış. Pıhhh cesaret bile edemez :)))) bana 30 haftalıktan beri 4 ü geçer Doğum zor olur diyet yap diyo. Muzu kuruyemişi kaşar peyniri vs kilo yaptığını bildiğim ne varsa kestim son 3 haftada 850gr almış. Yapısal demek ki benim yapabileceğim bişey yok. Gün içinde Meyve yiyorum 4 5 öğün. Bazen yemek bile yemiyorum meyve de mi kilo yapıyo ki.
Bir de güneşte çıkma dışarı dedi. Akşam yap yürüyüşleri dedi. Ödemin artar tansiyonun düşebilir dedi. Nitekim 2 haftadır evden çıkmıyorum Ya bugün yatak istirahatini kaldırınca kendimi yollara vurdum ve elim karıncalanmaya başladı bir ara. Bir baktım ki dolma gibi şişmiş parmaklarım birden.. sonra geçti ama bi korktum noluyo diye. Bidaha güneşte çıkmam.
Kontrollerimiz de haftada 1 artık. Ve sabah al randevuları dedi neden dedim Doğum başlamışsa yatıracam direk çünkü dedi. Ayy resmen Doğumdan bahsetmeye başladık Allah'a şükür:) bitti gibi süreç..
birde beni muayene ederken Doğumhaneden aradılar biri Doğum yapıyodu. Suni sancı verelim mi dediler hayır kendi sancısını çeksin biraz topa oturttur gezdir falan dedi. Hayalimdeki Doğum.. teli kapatınca suni yi verince çok bağırıyorlar beni de strese sokuyolar sona doğru uzarsa iş veriyorum dedi. Yaa süper bende bunu isticektim sizden dedim. Zaten standardımız bu dedi çok sevindim:)) ama şöyle de bişey var dedi ilk sancılar zaten çekilebilir oluyo 4 5 cm i geçince suni veriyoruz ondan sonraki 2 3 saat zor zaten ama suçlu suni sancı oluyo dedi :)) çok mantıklı :) bugün yarın bekliyoruz artık hakkımızda hayırlısı. Rabbim sağlık versin hepimizin kuzularına.
Fatma anamızın eli otu var duydunuz mu?? Onu da çıkardım son olarak. Doğuma giderken suya koyucam. Açılmayı kolaylaştırdığı söyleniyor.O iş de tamam. Artık hazırım İnşaAllah:)
Amin cnm,, artık detaylar da bitti ya odaklanıcak başka şey kalmadı,, ister istemez sürekli "Allahım lütfen sağlıklı doğsun" modundayım :))Hayırlarla gelsin kuzucuk :)
Önce duvarlar, yağmur geçince camlar, istediğin zaman da dolap içleri. Ama tek başına yapma, yanında birileri olsun çünkü duvar ve cam için hem uzanman gerekiyor hem de dengen bozulabilir Allah korusun. Riskli şeyler bunlar bizim için.Temizliğe baslicam da nerden başlasam bilemeedim kizlar.. duvarlar mi silinse camlar mi.. dolap içleri var olamaaazz
Normaldir bence, bol su içmeyi ihmal etmiyorsan sorun değildir herhalde :)Günaydın cnm,, çok saol. Buradaki takvimi unutuyorum ben :))) başka bi sitededen takip ediyorum uzun uzun anlattığı için ama orada da yazmıyodu hiç. Ellerim falan da boğum boğum oldu,, bi anda alınınca o da normaldir heralde o zaman :)
Cnm biz önce salonu hallettik, duvarını camını perdelerini koltuklarını vs... o zaten bir gün aldı hemen hemen. Sonra holler ve haliyle dış kapı dahil kapıları, prizleri, oradaki dolapların yüzlerini vs. Sonra yatak odalarını yaptık. O da bir gün sürdü. Her odayı dolabını camını perdesini yapıp kapadık. Şimdi bi tek mutfak kaldı ki o da bi günde anca biter bütün bulaşıklar vs de yıkanacağı için. Yani bence yardımcın varsa üçe böl, kendin yapıcaksan bir haftaya.Temizliğe baslicam da nerden başlasam bilemeedim kizlar.. duvarlar mi silinse camlar mi.. dolap içleri var olamaaazz
Cnm biz önce salonu hallettik, duvarını camını perdelerini koltuklarını vs... o zaten bir gün aldı hemen hemen. Sonra holler ve haliyle dış kapı dahil kapıları, prizleri, oradaki dolapların yüzlerini vs. Sonra yatak odalarını yaptık. O da bir gün sürdü. Her odayı dolabını camını perdesini yapıp kapadık. Şimdi bi tek mutfak kaldı ki o da bi günde anca biter bütün bulaşıklar vs de yıkanacağı için. Yani bence yardımcın varsa üçe böl, kendin yapıcaksan bir haftaya.Temizliğe baslicam da nerden başlasam bilemeedim kizlar.. duvarlar mi silinse camlar mi.. dolap içleri var olamaaazz
Ellerine sağlık çok güzel olmuş canım :)Kızlar bunu ben yaptım nasıl olmus
Çok güzel olmuş canım, sağlıkla gelsin İpek böceği :) güzel günlerde kullansın odasını.Ben de odamızı ekleyeyim mi kızlar
Kutuları görmezden gelin onları koyacak yerim yok şimdilik, arabası park yatağı falan onlar.
Eki Görüntüle 2015996 Eki Görüntüle 2015997 Eki Görüntüle 2015993 Eki Görüntüle 2015994 Eki Görüntüle 2015995
Ben kaç gecedir ilk defa biraz daha aralıksız uyudum. Nispeten serindi çok şükür... gerçekten siniri blzuluyor insanın uykusuz kaldıkçadisarisi acayip serin ve esiyor,evin ici yaniyor
uyuyamamaktan sinirim bozuldu ya
Cnm biz bu sicakta hic tulum giydirmedik yalnizca hastanede cikmadan once banyo yaptirdilar o gun 3 saat tam takim giydirdik banyo sonrasi diye... hep cit citli body giyiniyoruz
Bişey demedim canım dediğin gibi heveslenmis almış bide bana hadi yine iyisin diyor :))) sağol canım
:) diğerlerini napıcan, karar verdin mi ?Bişey demedim canım dediğin gibi heveslenmis almış bide bana hadi yine iyisin diyor :))) sağol canım
Kızlar dün kontrolüm vardı. Doktorum eşin yaşlanmaya başlamış yavaş yavaş dedi. Normal bişey mi bu sıkıntı olur mu dedim yoo 36. Haftadasın doğumun yakın olduğunu gösterir bu haftalarda normal bişey dedi. Ama ben dayanamayıp netten baktım aman Allahım ne senaryolarofff şu eşten nedir çektiğim isticem onu doktordan eve getirip pıçaklıcam sabahlara kadar :) yok doğumda kanama olur durmaz bebeğin gelişimi durur anne karnında felan neler yazıyo bu herkesde olan bişey mi yoksa kötü bişey mi gerçekten duydunuz mu böyle bişey daha önce??
Bebeğim de 3149 gram olmuş. Başı dönmüş sonunda normal doğum pozisyonuna. 32 de tersti. Ve ben hala dönmedi dimi dedim doktora bu gittiğimde. Nerden anladın dedi. Göğsümün altında sivri bi çıkıntı var kafası işte dedim. Yok poposu o dedi güldü. Ben sırma saçlarını okşuyorum zannederken poposuna masaj yapıyormuşum meğerVee vajinal muayene de yaptı 1 cm açılmam var... Haftasını doldurursa 4kg yi geçer bu kız Doğum zor olabilir dedi. Yatak istirahatimi kaldırdı hatta yürüyüş verdi hergün. Yarım saatle başla 1 saate çıkar dedi. Ama hareketlerine dikkat et ani hareketler yapma dedi eş yüzünden. Ben erken Doğum riskim var falan deyince Yok şu an doğsa da hiç bişey olmaz annesi dedi hatta dua et doğsun gibi konuştu sanki. Kilosu çok diye mi yoksa eş muhabbetine mi bilmiyorum. Sağlıkla bi doğsun şu kız başka bişey istemiyorum.. her gittiğimde Yeni bi şok yaşatıyor anasının kuzusu.
Bi de çok dondurma yemiyorsun dimi kilo aldıracak şeylerden ve turşu vs tuzlu herşeyden uzak duruyorsun dedi. Bu sıcakta dondurma yeme mi diyorsunuz bana dedim.şakacıııı Sıkıysa sen yeme der gibi oldu :) Dondurma masum ama haftada 3 gün 2 cup yiyebilirsin aşma bunu dedi Benim bey atladı tabi her zamanki gibi 1 günde 1 kiloluk kup değil yani dimi hocam dediyok yoookk al elinden yedirme diyo doktor da. Adamı dövdürücek bana :) elimden dondurmamı alıcakmış. Pıhhh cesaret bile edemez :)))) bana 30 haftalıktan beri 4 ü geçer Doğum zor olur diyet yap diyo. Muzu kuruyemişi kaşar peyniri vs kilo yaptığını bildiğim ne varsa kestim son 3 haftada 850gr almış. Yapısal demek ki benim yapabileceğim bişey yok. Gün içinde Meyve yiyorum 4 5 öğün. Bazen yemek bile yemiyorum meyve de mi kilo yapıyo ki.
Bir de güneşte çıkma dışarı dedi. Akşam yap yürüyüşleri dedi. Ödemin artar tansiyonun düşebilir dedi. Nitekim 2 haftadır evden çıkmıyorum Ya bugün yatak istirahatini kaldırınca kendimi yollara vurdum ve elim karıncalanmaya başladı bir ara. Bir baktım ki dolma gibi şişmiş parmaklarım birden.. sonra geçti ama bi korktum noluyo diye. Bidaha güneşte çıkmam.
Kontrollerimiz de haftada 1 artık. Ve sabah al randevuları dedi neden dedim Doğum başlamışsa yatıracam direk çünkü dedi. Ayy resmen Doğumdan bahsetmeye başladık Allah'a şükür:) bitti gibi süreç..
birde beni muayene ederken Doğumhaneden aradılar biri Doğum yapıyodu. Suni sancı verelim mi dediler hayır kendi sancısını çeksin biraz topa oturttur gezdir falan dedi. Hayalimdeki Doğum.. teli kapatınca suni yi verince çok bağırıyorlar beni de strese sokuyolar sona doğru uzarsa iş veriyorum dedi. Yaa süper bende bunu isticektim sizden dedim. Zaten standardımız bu dedi çok sevindim:)) ama şöyle de bişey var dedi ilk sancılar zaten çekilebilir oluyo 4 5 cm i geçince suni veriyoruz ondan sonraki 2 3 saat zor zaten ama suçlu suni sancı oluyo dedi :)) çok mantıklı :) bugün yarın bekliyoruz artık hakkımızda hayırlısı. Rabbim sağlık versin hepimizin kuzularına.
Fatma anamızın eli otu var duydunuz mu?? Onu da çıkardım son olarak. Doğuma giderken suya koyucam. Açılmayı kolaylaştırdığı söyleniyor.O iş de tamam. Artık hazırım İnşaAllah:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?