Amiiin inşallah çok teşekkür ederiz canım.Çok güzel olmuş canım, sağlıkla gelsin İpek böceği :) güzel günlerde kullansın odasını.
Ay maşallah ben başka hikaye alintilandi sandım bir an... Ay başı olanlar yakında doğuma başlayacak tabi doğru ya. Ne kadar güzel doğumun her yönden içine sönecek olması canm. Kafan rahatlamistir. Kızın maşallah tontis. Miadını beklerseniz 4 ü geçecek bellli.vakitlice sağlıkla gelsin.
Gözün aydın canım. Maşallah bebise baya büyümüşes yaşlanması beklenen bir sey doğum 40 tan önce olabilir aklına kötü bir sey getirme bence. Bir de meyveler icindeki fruktoz sekeri sebebiyle bebekte kilo yapar
Ayy az kaldi maşallah ne güzel haberlerYaşlanma sonlara doğru oluyo sanirim kilosu yerinde sağlıkla gelsin
BiZden birinde mi vardı hatırlayamadım. Bilimsel bir makalede 32 den önce sıkıntı yazıyo ama biri 37 haftalıkken eş yaşlanmasından acil sezaryene alındım falan yazmış kafamda çınladı bu cümle sabaha kadar.. Hani 32 den sonra sıkıntı değildi dedim. Belki tamamı yaşlanmıştır onun dimi sıkıntı olsa doktorum söylerdiTontis kiz yaaaa masaAllah canimne quzel bosver 36 dan sonra sknti deilki doqsun yani bu es yaslanmasi birinde daha vardi sanirsam erken haftalarda problem cikariyoda son haftalarda cikacaqini sanmiyorum hayirlisiyla hadi doqurunda bize anlatin
Amin amin... vitamini magnezyumu balık yağını kesti dr. Sadece kan ilacına devam dedi. Yaa ömrümde hiç yemeğimi kısmadım hele hamilelikte.. sanki istediğimi bol bol yemezsem çocuğuma haksızlık etmiş gibi hissediyorum ama yapıcak bişey Yok kısıcaz biraz artık.. erken gelme ihtimali var ama bi de gelmeyip haftasını beklerse yandık dediğin gibi sezaryene dönebilir dr risk almayı seven birisi değil çünkü..Maşallah kocaman olmuş, doğuma hazır artık desene :)
Sen yemeklerini düzenli ye yine ama meyveyi falan azalt, porsiyonlarını küçült. Ama yine de kalsiyumunu demirini eksik bırakma bence, şimdi onların zamanı. Meyve de kilo yapar bildiğim kadarıyla, doktor azalt dediyse dondurmayı da azalt biraz sonra doğum zamanı sezaryene dönmesin durup dururken bebeğin tontikliğinden dolayı.
Güneş bende de aynı etkiyi yapıyor. Bir piknikte yüzüğü eşime verdim parmaklarım şişti diye o gün bu gündür takamıyorum. Artık mümkünse minimum maruz kalacağım güneşe.
Artık haber bekliyoruz bebişlerden, son düzlüğe girdik. Hayırlısıyla vaktinde doğuralım da bir rahatlayalım artık ya :)
Ben kaç gecedir ilk defa biraz daha aralıksız uyudum. Nispeten serindi çok şükür... gerçekten siniri blzuluyor insanın uykusuz kaldıkça
Yok çıtçıtlı badiler atlet niyetine giydiriliyor zaten canım. Uzun kolluların da kollarını keseriz artık :)) bidaha tulum mu alıcaz kolsuz bacaksız :)Bosa gitti dunya kadar uzun kollu deseneÇıtçıtli bodylerimiz var allahtan kısa kollu, ama yarim tulumunuz yok bide çiftçili body altına kolsuz citcitli da giydiriyor musunuz canım.
İnşaAllah canım. Hepimiz içimize sinen kolay kolay doğumlar yaşarız umarım. Eşi de Allah'a havale ettim artık :))Maşallah içine sinerek doğum olacak inşallah. Bebeğin eşini kafaya takma canım her konu ile ilgili dünya kadar senaryo var internette doktorun sorun yok demiş sen ona güven. Hadi hayırla gelsin minnos
haklisin canim hic öyle düşünmemiştim...Cnm küçükse zorlama bence. Pedagoglar hep "iki büyük olay, değişiklik vs aynı anda olmasın" diyor çünkü. Ve tuvalet eğitimini de bu şekilde görüyorlar. Yani şu an kardeş + tuvalet fazla geliyor olabilir.
Yok çıtçıtlı badiler atlet niyetine giydiriliyor zaten canım. Uzun kolluların da kollarını keseriz artık :)) bidaha tulum mu alıcaz kolsuz bacaksız :)
Kızlar dün kontrolüm vardı. Doktorum eşin yaşlanmaya başlamış yavaş yavaş dedi. Normal bişey mi bu sıkıntı olur mu dedim yoo 36. Haftadasın doğumun yakın olduğunu gösterir bu haftalarda normal bişey dedi. Ama ben dayanamayıp netten baktım aman Allahım ne senaryolarofff şu eşten nedir çektiğim isticem onu doktordan eve getirip pıçaklıcam sabahlara kadar :) yok doğumda kanama olur durmaz bebeğin gelişimi durur anne karnında felan neler yazıyo bu herkesde olan bişey mi yoksa kötü bişey mi gerçekten duydunuz mu böyle bişey daha önce??
Bebeğim de 3149 gram olmuş. Başı dönmüş sonunda normal doğum pozisyonuna. 32 de tersti. Ve ben hala dönmedi dimi dedim doktora bu gittiğimde. Nerden anladın dedi. Göğsümün altında sivri bi çıkıntı var kafası işte dedim. Yok poposu o dedi güldü. Ben sırma saçlarını okşuyorum zannederken poposuna masaj yapıyormuşum meğerVee vajinal muayene de yaptı 1 cm açılmam var... Haftasını doldurursa 4kg yi geçer bu kız Doğum zor olabilir dedi. Yatak istirahatimi kaldırdı hatta yürüyüş verdi hergün. Yarım saatle başla 1 saate çıkar dedi. Ama hareketlerine dikkat et ani hareketler yapma dedi eş yüzünden. Ben erken Doğum riskim var falan deyince Yok şu an doğsa da hiç bişey olmaz annesi dedi hatta dua et doğsun gibi konuştu sanki. Kilosu çok diye mi yoksa eş muhabbetine mi bilmiyorum. Sağlıkla bi doğsun şu kız başka bişey istemiyorum.. her gittiğimde Yeni bi şok yaşatıyor anasının kuzusu.
Bi de çok dondurma yemiyorsun dimi kilo aldıracak şeylerden ve turşu vs tuzlu herşeyden uzak duruyorsun dedi. Bu sıcakta dondurma yeme mi diyorsunuz bana dedim.şakacıııı Sıkıysa sen yeme der gibi oldu :) Dondurma masum ama haftada 3 gün 2 cup yiyebilirsin aşma bunu dedi Benim bey atladı tabi her zamanki gibi 1 günde 1 kiloluk kup değil yani dimi hocam dediyok yoookk al elinden yedirme diyo doktor da. Adamı dövdürücek bana :) elimden dondurmamı alıcakmış. Pıhhh cesaret bile edemez :)))) bana 30 haftalıktan beri 4 ü geçer Doğum zor olur diyet yap diyo. Muzu kuruyemişi kaşar peyniri vs kilo yaptığını bildiğim ne varsa kestim son 3 haftada 850gr almış. Yapısal demek ki benim yapabileceğim bişey yok. Gün içinde Meyve yiyorum 4 5 öğün. Bazen yemek bile yemiyorum meyve de mi kilo yapıyo ki.
Bir de güneşte çıkma dışarı dedi. Akşam yap yürüyüşleri dedi. Ödemin artar tansiyonun düşebilir dedi. Nitekim 2 haftadır evden çıkmıyorum Ya bugün yatak istirahatini kaldırınca kendimi yollara vurdum ve elim karıncalanmaya başladı bir ara. Bir baktım ki dolma gibi şişmiş parmaklarım birden.. sonra geçti ama bi korktum noluyo diye. Bidaha güneşte çıkmam.
Kontrollerimiz de haftada 1 artık. Ve sabah al randevuları dedi neden dedim Doğum başlamışsa yatıracam direk çünkü dedi. Ayy resmen Doğumdan bahsetmeye başladık Allah'a şükür:) bitti gibi süreç..
birde beni muayene ederken Doğumhaneden aradılar biri Doğum yapıyodu. Suni sancı verelim mi dediler hayır kendi sancısını çeksin biraz topa oturttur gezdir falan dedi. Hayalimdeki Doğum.. teli kapatınca suni yi verince çok bağırıyorlar beni de strese sokuyolar sona doğru uzarsa iş veriyorum dedi. Yaa süper bende bunu isticektim sizden dedim. Zaten standardımız bu dedi çok sevindim:)) ama şöyle de bişey var dedi ilk sancılar zaten çekilebilir oluyo 4 5 cm i geçince suni veriyoruz ondan sonraki 2 3 saat zor zaten ama suçlu suni sancı oluyo dedi :)) çok mantıklı :) bugün yarın bekliyoruz artık hakkımızda hayırlısı. Rabbim sağlık versin hepimizin kuzularına.
Fatma anamızın eli otu var duydunuz mu?? Onu da çıkardım son olarak. Doğuma giderken suya koyucam. Açılmayı kolaylaştırdığı söyleniyor.O iş de tamam. Artık hazırım İnşaAllah:)
Ah sorma yaa. Dün bi vantilatör alalım dedik bütün mağazalar klima fan ve vantilatörleri kapının girişine koymuş ve içerde olan müşterilerin %80i bunlara bakıyordu. Bedava dağıtılıyor gibi yapışmışlar vantilatörlere. Çok komiğime gitti.Ay hakkaten ya dediğin gibi kesim yaparak iş görür ancakkim dedi ki 90 senenin en sıcak yazında dogurun diye dimi ama
Küçük odamızı epey toparladım hanımlar,, doğumdan sonra bavullar, merdiven vs de annemlere gidicek; duvardaki rafı söktürüp ikeadan daha sevimli bişeyler yaptırıcam vs,, o zaman daha güzel olucak. Ayşe şimdiden orada oynamaya başladı :)))
Ben de çok heyecanlandım 1cm açıklık var deyince sanki Doğumun yaklaştığını Yeni öğrenmiş gibi oldum :))) amin hepimiz için İnşaAllah:)Hayırlısı ile sağlıkla gelsin kuzucuk. Okurken nasıl heyecanlandım inşallah gönlünce olur her şey canım
Şimdi bebeğin kilosu kaç canım. Her bebek farklı oluyo belki bunun kilosu fazla olur 3 kg olsa yeter. İlkinde yaşadığın negatif şeyleri bunda da yaşıcaksın diye düşünme güzel düşün güzel olsun. Doktoruna güveniyorsan dinle onu bence.kızlar günaydın bişe sorucam benim de ikinci gebeliğim ilki sezaryen olmuştu çatı darlığından 38+4 de, şimdi de 38.hafta dolunca 20sinde falan almak istiyo dr sancım falan da yok bebek de normal kiloda ben 27 diye diretiyodum, en azından 39 bitsin diye konferansta olucakmış 25-30 u arası 24ü alalım 31e bırakmayalım zaten 3 gün sonra miadını dolduruyo dio kafam çok karışık ilk kızım 2620 doğdu ememedi, kalçasında gelişim geriliği vardı, çok sıkıntı çektim, şimdi de aynı şeyleri yaşamak istemiyorum ama aynı zamanda ilk doğumumu da yaptıran dr o arada sancım suyum gelirse başka biri yaptırıcak doğumu ondan da korkuyorum ikinci sezaryen olduğu için iç dikişlerde açılma olur dio sancın gelirse ne yapsam bana bi akıl verseniz?
Yok cnm tek kat giydiriyoruzBosa gitti dunya kadar uzun kollu deseneÇıtçıtli bodylerimiz var allahtan kısa kollu, ama yarim tulumunuz yok bide çiftçili body altına kolsuz citcitli da giydiriyor musunuz canım.
Sen de bilincli beslendin hayirlisiyla saglikla gelir kuzuAmin cnm,, artık detaylar da bitti ya odaklanıcak başka şey kalmadı,, ister istemez sürekli "Allahım lütfen sağlıklı doğsun" modundayım :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?