lambalarimiz da geldiinsallah odanin tamamlanmis halini de aticam cocuk dogmadan
Eki Görüntüle 2016415 Eki Görüntüle 2016416
Merhaba canım sağlıkla gelsin bebeğin inşallah kilo konusunada hiç canımı sıkma canım küçük dığan bebekler arayı daha hızlı kapatıyorlar en önemlisi sağlıklı olması . Benim oğlumda 37+5 te 2.880 gr doğmuştu işk birimci ay kontrolümzde 4200 gr dı ve her ay çok güzel kilo aldı. Belki minyon bir bebektir.Bende kontrolden geldim..Bizde haberler aynı malesef 2.5 aydır 10 gün gerideyiz hala..Kontroller 15 güne birdi 10 güne düşürdü..Bakicak sık sık yavaşlarsa 37 de alıcak gibi konustu1700 dük 2040 olmuşuz 2 haftada azıcık azıcık aliyo işte
Dünyalarin etini sütünü yumurtasini sağlıklı ne varsa yiyorum benim kadar yiyen 5 kilo doğurur bizim minnos nazlı.. sağlığı yerinde olsun hepsinin insallah Nst ye de aldı.. Erken alıyorum seni dedi bi skıntı yok orda..ayy bu arada burnu ben ağzı baba Benim burnum güzel küçük kalkik da babamızda dudak yok malesef ip gibi Çok tatli ya cok
Hanımlaaaar
Bizim bugün kontrolümüz vardı, her şey yolunda çok şükür amaa benim size bir haberim var
Meğer ben hesaplamamı yanlış yapıyormuşum, bizim bebe şu an 36+5 günlükmüş.Yani tahmini doğum tarihi eğer 40 hafta olursa 27 Temmuz oluyormuş Ben ağustos annesi değilmişim yani Gideyim mi?
Neyse detay paylaşayım, İpek kızımız 47 cm ve 2680 gr olmuş, maşallah her şey iyi durumdaymış. Şimdi bile doğum yapsam %80 ihtimal küveze alınmazmış. Eğer haftasını tamamlarsa 50 52 cm ve 3300-3400 gr civarı olurmuş. Çok büyük bi bebek değil dedi. Daha nolsun yav yeter dedim
-Çıt sesini sordum, olabilir içinde bir canlı var hareket ediyor sonuçta ama o sesi duyamazsın belki hissediyorsundur dedi. Sen de suyun içinde olsan duyardın dediBen hala duyduğumu iddia ediyorum
-Doğumu sordum, dedim normal denemek istiyorum napıcaz? Ağrın gelince geliceksin yatışını yapıcaz gece gündüz fark etmez ebe arkadaşlar var onlar kontrol edicek biz de iletişimde oluruz, haber verdiklerinde gelicem işte dedi. Çok bi detay vermedi
-Dedim sancı odası ? Dedi öyle bişey yok, kendi odanda olacaksın,
-Eşim girebilir mi doğuma? İstiyorsanız olur tabi ama bence gerek yok o strese girmeye zaten sancı çekerken büyük bi kısımda yanında olacak sen bilirsin dedi. Bakarız dedim
-Açılmanın kolaylaşması için önerebileceğiniz bişey var mı dedim, Aslında yok dedi, psikolojik olarak rahatlarsın sadece önerilenleri yaparak dedi ama açılma zaten ilk doğumda nişan geldikten sonra 11-12 saati bulacak dedi.
-Peki duş alsam evimde geçirsem bir süre dedim, olur tabi ev daha rahat olur ama çok da gecikme gelmek için. Duşu öneriyorum burda da alacaksın ona göre hazırlıklı gel dedi.
İşte böyleee, her an her şey olabilir durumdayım ben, hakkınızı helal edin
Ay nereden çıktı şimdi erkenden, ne dedi doktor, açılma falan var mıymış? Doğumu bekliyorlar mı yakın zamanda? İnşallah durur durduğu yerde bebiş biraz daha, az sabretsin 2-3 hafta daha dayansın inşallah. Gelişimi nasıldı?Kızlaaarr ağrım vardı 1 saat önce geldim hastaneye yatış verdiler nst de sancı çıktı serum bağlandı dua edin bize
Bak ya hem ağustos annesi bile değil hem gelmiş başlığımızda yer kapmış kendine olacak iş mi
İpek kız maşallah vaktinde doğan bebekler kadar olmuş neredeyse, daha sağlıkla dursun bakalım içeride vakti gelene kadar :)
Ay nereden çıktı şimdi erkenden, ne dedi doktor, açılma falan var mıymış? Doğumu bekliyorlar mı yakın zamanda? İnşallah durur durduğu yerde bebiş biraz daha, az sabretsin 2-3 hafta daha dayansın inşallah. Gelişimi nasıldı?
Canım sen ne bakıyorsun millete abartmayı seviyorlarBennkendimi anlatamiyorum sanirsam problem ordamesela 2 qun cok iyi sabah uyandiqimda basliyo qece yatana full hareket...ama sonraki 2 qun resmen hareket etsin diye oylece bekliyorum hicbisey yok onu anlamiyorum iste dun bi kadinla karsilastim hastanede ayyyy okadar hareketliki diyo ne oturabiliyorum ne yatabiliyorum diyo e bende ister istemez acaba bendemi sorun varki diye dusunuyorum yani mesela sizdede oylemi herqun ayni hareketlermi yoksa deqistiqi oluyomu bole bikac qun duraksamasi falan ?
İnşallah vaktine kadar beklesin de bilir benim kızım ne zaman geleceğini
Valla yaa gideyim ben
Gidiyorum
Gittim
Canım genelde 35 ten sonra yapıyorlar çatı muayenesini ikincide yaparlar mı bilmiyorum benim ilkinde yapılmıştı. Doktorumada hiç sormadım bu konuyu. Ama aslında çatı muayneside çok gereksiz çünkü rahmin anatomisi eğer bebeğin pozisyonu uygunsa doğum anında tam bebeğin kanaldan geçişi esnasında kemikler bebeğin kafa yapısına göre açılıyor aslında doğum anında belli olur.ama işte insanları korkutuyorlar gereksiz sezeryana alıyorlar.Tecrübeli anneler, size sorum var.. ikinci bebistede çatı muayenesi olmaz herhalde değil mii.Yada olursa kaçtan sonra olur. Bir dahaki muayene 34. Haftada olacak ona göre psikolojimi hazirliyayim.
Maşallah canım bebeşine çok güel gelişimi sağlıkla al kucağına inşallah canım bende adanalıyım bilirim oranın sıcağını klimasız nefes alınmaz ben bursada yandım bittiö mahvoldum 4 gündür sizi hiç düşünemiyorum allah yardımcın olsunKızlar merhaba hızınıza yetişilmiyor bir gün okumasam bir sürü birikiyor zaman yaklaştıkça heycan basıyor gerçekten. dün bizimde kontrolümüz vardı kilomuz 2110 gr olmuş normal doğum pozisyonunda ama kafamız biraz büyük dedi doktorumuz :)) herşey yolunda hiç bir sıkıntımız yok. herkes sıcaklardan bunalmış gelin görünki adana beter alev esiyor resmen benimde son 1 haftadır ayaklarım boğum boğum inanılmaz şişiyor sıcaktan hep bunlargeceleri mecbur klimada yatıyoruz başka çaremiz yok inşallah hasta olmadan geçer gider zaman. allah hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin bebişlerimizi.
Allah yardmcn olsn cnm ins koly saglicakla alrsin bebisi kucaginaKızlaaarr ağrım vardı 1 saat önce geldim hastaneye yatış verdiler nst de sancı çıktı serum bağlandı dua edin bize
Canım normalde kk da 39+6 ya kadar 40. Hafta diye hesaplanıyor ama aslınfa 39. Hafta oluyor benim doktor öyle hesaplıyor doğum içinde ayrıca 42. Haftaya kafar eğer anne ve bebekte sıkıntı yoksa beklenebiliyor.Kızlar 40.hafta dediğimiz tam 39+0 ile başlayan hafta değil mi? Yani 39+0 olduğunda normal koşullarda doğurmamız lazım? 40+1 değil yani?
İnşallah canım hepimiz için temennim o en güzel şekilde sağlıkla alalım kucaklarımızaAyy ağzından bal damlıyo :)) amin hepimiz için kolay doğumlar olur İnşaAllah.. senin ilki gibi suni sancısız kesisiz.. sezaryense baş ağrısız sızısız..
Maşallah canım bebeşine çok güel gelişimi sağlıkla al kucağına inşallah canım bende adanalıyım bilirim oranın sıcağını klimasız nefes alınmaz ben bursada yandım bittiö mahvoldum 4 gündür sizi hiç düşünemiyorum allah yardımcın olsun
Hanımlaaaar
Bizim bugün kontrolümüz vardı, her şey yolunda çok şükür amaa benim size bir haberim var
Meğer ben hesaplamamı yanlış yapıyormuşum, bizim bebe şu an 36+5 günlükmüş.Yani tahmini doğum tarihi eğer 40 hafta olursa 27 Temmuz oluyormuş Ben ağustos annesi değilmişim yani Gideyim mi?
Neyse detay paylaşayım, İpek kızımız 47 cm ve 2680 gr olmuş, maşallah her şey iyi durumdaymış. Şimdi bile doğum yapsam %80 ihtimal küveze alınmazmış. Eğer haftasını tamamlarsa 50 52 cm ve 3300-3400 gr civarı olurmuş. Çok büyük bi bebek değil dedi. Daha nolsun yav yeter dedim
-Çıt sesini sordum, olabilir içinde bir canlı var hareket ediyor sonuçta ama o sesi duyamazsın belki hissediyorsundur dedi. Sen de suyun içinde olsan duyardın dediBen hala duyduğumu iddia ediyorum
-Doğumu sordum, dedim normal denemek istiyorum napıcaz? Ağrın gelince geliceksin yatışını yapıcaz gece gündüz fark etmez ebe arkadaşlar var onlar kontrol edicek biz de iletişimde oluruz, haber verdiklerinde gelicem işte dedi. Çok bi detay vermedi
-Eşim girebilir mi doğuma? İstiyorsanız olur tabi ama bence gerek yok o strese girmeye zaten sancı çekerken büyük bi kısımda yanında olacak sen bilirsin dedi. Bakarız dedim
-Açılmanın kolaylaşması için önerebileceğiniz bişey var mı dedim, Aslında yok dedi, psikolojik olarak rahatlarsın sadece önerilenleri yaparak dedi ama açılma zaten ilk doğumda nişan geldikten sonra 11-12 saati bulacak dedi.
-Peki duş alsam evimde geçirsem bir süre dedim, olur tabi ev daha rahat olur ama çok da gecikme gelmek için. Duşu öneriyorum burda da alacaksın ona göre hazırlıklı gel dedi.
Hanımlaaaar
Rica ederim cnmÇok teşekkür ederim canım verdiğin bilgiler için
Çok güzeeeelllll,, bitir artık, meraktayımmmlambalarimiz da geldiinsallah odanin tamamlanmis halini de aticam cocuk dogmadan
Eki Görüntüle 2016415 Eki Görüntüle 2016416
Ne güZel haber :)) gözünaydın :))Kızlar doktordan geldim şimdi eş yukarı çıkmış kadın sezeryan günü vermişti bana şimdi biz normal doğurturuz seni inşşalah dedi çoook sevindim sağlıkla hayırlısıyla inşallah
Allah sağlıkla kucağına almayi nasip etsin. Hayırlı haberlerini beklerizKızlaaarr ağrım vardı 1 saat önce geldim hastaneye yatış verdiler nst de sancı çıktı serum bağlandı dua edin bize
Ama zaten çok az yaz görücekler cnm,, diğerleri de kullanılıcak yani, dert etme hiç. Hem ağustosta da hiç soğuk olmıcak diye bi kural yok:)) evet senin ince giydirelim dediğini hatırlıyorum. Geçen teyzeme sordum onun benden küçük çocuğu var da yaz doğumlu 1 kat giydiriyormuşuz doğru mu diye alakası Yok ilk ayları tek çıtçıtlı body lerle geçirdik dedi bi şok oldum. Cahillik zor zanaat :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?