- 17 Ağustos 2016
- 1.603
- 1.392
- 133
- 32
Canm temzlk için erken değilmi kaç haftalıktın?biz once ev temizligini hallettik. esim ve annem yapti her seyi sagolsunlar. dun bitti cok sukur her sey. ufak tefek detaylar kaldi. bugun dinlenme gunumuz. yarin da alisverise cikariz sanirim.
detayli temizlik yapacaksan ufaktan basla bence. cunku zaman aliyor. yalniz yapacaksan da dinlene dinlene yaparsin,anca biter.
kiyafet aldin mi hic?
Canım şimdiki doktorun özeldemi şnşallah bu doğumun dilediğin gibi olur .Ortamı hayal ettim de keskee dedim... ama malesef böyle olmuyor. Cok stres yaptırıyorlar. Ozelleikle nobetine denk geldiğim dr. Allahım uyuz kadın. Resmen beni sezeryane aldırmak için kanının son damlasına kadar çabaladı. Eşim direnmese kesip hemen alacaktı çocuğu. Kim bilir nasıl dikerdi beni. Aman aman.insallah bu defa güzel kolay bir doğum olur diye dua ediyorum. Bana Yok yere çok cektirdiler . Çok gerdiler. Dk başı gelen giden. Asistan su bu.
Hafızanızda baya güçlüymüş beni tanıdıgnzı sanıcam smdi :)Yok geçen sene 21 olduğunu hatırlıyorum da profilinde 24 görünce şaşırdım, o yüzden sordum. Çok şükür, iyi gidiyo, 37 hafta oldu benim :)
Aaa benim doktorum orda ilkini orda yaptim ikinciyi de hizmette yapicam:)))) gorusurmuyuz kiii cok heycanli:) bi de nirmal baslar derken yani bekliyceksin dimi yoksa normal olmiycakVerdi cnm, 27'sine kadar normal doğum başlamazsa en geç o gün alıcak. Doktorum Ferhat Uysal. Hangi hastanede istenirse orada yapıyor doğumu. Biz memorial hizmet istedik. Yalnız normal başlar ama 5-6 saati geçen bir sancı öngürürsem yine sezeryan yaparız dedi ilkindeki dikişlerim yırtılmasın diye.
Kizimda ozeldeydi canm. Ama nöbet sistemi vardı. Ve gelmedi Dr o gün yoktu. Bu sefer talep edebiliyoruz. Daha sakin bir hastane sanırım. İnsallah hepimiz kolaylıkla güzel anılar biriktirerek alırız kucagimizaCanım şimdiki doktorun özeldemi şnşallah bu doğumun dilediğin gibi olur .
Allah kurtarsın canm bu arada az kalmişYok geçen sene 21 olduğunu hatırlıyorum da profilinde 24 görünce şaşırdım, o yüzden sordum. Çok şükür, iyi gidiyo, 37 hafta oldu benim :)
Ben ilkinde normal dogum olucak ve sancim nstde hic cikmadi diye 38 bitince olmustum ama cati darligindan sezaryen oldum cnm normal olduysa ikincide nasi olur bilenedim ama olup olmiycagina bakmaz bence sancin olursa fln acilma var mi diye bakar benceTecrübeli anneler, size sorum var.. ikinci bebistede çatı muayenesi olmaz herhalde değil mii.Yada olursa kaçtan sonra olur. Bir dahaki muayene 34. Haftada olacak ona göre psikolojimi hazirliyayim.
Yani yani yanii iste kafa karisikligimin sebepleri:)Planlı mı güzel öyle pat diye apar topar mı bilmiyorum. İkisinin de dezavantajları var. Herşeyin hayırlısı diyelim. Ama bi dr diyodu ki sezaryen de olsa Doğumun başlaması beklenmeli. Ne kadar doğru bilmiyorum ama kulağa mantıklı geliyo. Ne kadar kalsa o kadar iyi anne karnında. Ama doktor onlar işte bi bildiği vardır demeden edemiyoruz.. kilosu iyi bence bebeğin canım ya 3 olur 3 hafta sonra bence. Bu da gayet ideal.
Haklisin canim saolSezeryan sonrasi vajinal doğum yapan bile var hastane ortamında olacaksin dikisler konusunda endiselenme. Bebegin 39.haftayi bile annenin rahminde gecirmesi önemli. Dr a gore degil bebege gore hareket etmelisin. Sezeryan bile olacaksan bebegin gelmesini beklemelisin. Artık tipta bu geçerliliği olan bir olay. Dogumu bebek baslatmali dr un degil egerki acil bir durum yoksa. Ama Türkiyedeki dr lar bunu fabrikasyona bağlamış. Lutfen talep edin nisan su sancı geldiginde dogum olsun sezeryan vajinal ya da dogal doğum olabilir. Bebek kendini hazır hissettiginde gelmeye hakki var..
40+6 ya kadar beklenebilir canım..Kızlar 40.hafta dediğimiz tam 39+0 ile başlayan hafta değil mi? Yani 39+0 olduğunda normal koşullarda doğurmamız lazım? 40+1 değil yani?
Merhaba canım sancın mı var yoksa rutin kontrol müNst den herkese selammmm
Allah yardımcın olsun canm. Erken doğum belirtin riskin vs var mıydı birden mi olduKızlaaarr ağrım vardı 1 saat önce geldim hastaneye yatış verdiler nst de sancı çıktı serum bağlandı dua edin bize
Oh be güzel büyümüş kuzu :)Kızlar merhaba hızınıza yetişilmiyor bir gün okumasam bir sürü birikiyor zaman yaklaştıkça heycan basıyor gerçekten. dün bizimde kontrolümüz vardı kilomuz 2110 gr olmuş normal doğum pozisyonunda ama kafamız biraz büyük dedi doktorumuz :)) herşey yolunda hiç bir sıkıntımız yok. herkes sıcaklardan bunalmış gelin görünki adana beter alev esiyor resmen benimde son 1 haftadır ayaklarım boğum boğum inanılmaz şişiyor sıcaktan hep bunlargeceleri mecbur klimada yatıyoruz başka çaremiz yok inşallah hasta olmadan geçer gider zaman. allah hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin bebişlerimizi.
Bugün çok rahatsızlandım kusma halsizlik bulantı gibi bende geldim tahlil verdiler bi de nst istediler bakalım bekliyoruz yarım saatte çıkıcak dediMerhaba canım sancın mı var yoksa rutin kontrol mü
Esim aradi biraz once dedimki hopörleri actim al konus kizinla bakim tepki verecekmi dedim bende saniyorumki quzel quzel konusacak
"Uyu kizim uyu sakin hareket etme şu annen bi ewde cildirsin bu niye hareket etmiyo diye" dedi...
Al iste qulermisin aqlarmisin suan...aksam ewe qelecek elbet ama o qorusecez
Hayırlı haberlerini bekliyoruz canım inşallah herşey yolunda olurBugün çok rahatsızlandım kusma halsizlik bulantı gibi bende geldim tahlil verdiler bi de nst istediler bakalım bekliyoruz yarım saatte çıkıcak dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?