Ama zaten çok az yaz görücekler cnm,, diğerleri de kullanılıcak yani, dert etme hiç. Hem ağustosta da hiç soğuk olmıcak diye bi kural yok:)) evet senin ince giydirelim dediğini hatırlıyorum. Geçen teyzeme sordum onun benden küçük çocuğu var da yaz doğumlu 1 kat giydiriyormuşuz doğru mu diye alakası Yok ilk ayları tek çıtçıtlı body lerle geçirdik dedi bi şok oldum. Cahillik zor zanaat :))
Ayy. Canım maşallah ipek kızına ne güzelde büyümüş doğumada az kalmış canım haZırlıklı ol canım artık her an gelelir benim gibi 37+5 te doğurup aaa erken oldu diye şok yaşama düşün hastahane çantam bile hazır değildi. Doğum konusundada eşini mutlaka doğuma al canım doğum anına şahit olan baba ve bebek arasında çok farklı ve güzel bir bağ oluyor benim eşim ilk doğumumda girdi ve inanılmaz bir bağ var aralarında oğlumla birde o an senin yaşadıklarına şahit olan eş sana ayrı bir sevgi ve saygı duyuyor emin ol. Şimdi eşim allah izin verirse yine doğuma girecek hatta kendisi benden daha hevesli elinden gelse kendi doğuracak. Bu arada tavsiyem sancılar 5 dk inene kadar evde geçirmen canım evinde kendi huzurlı ortamında arada ılık duşlar alarak dahat geçirirsin . Ben 5 dk düştüğünde hastahaneye gittim 5 cm açılma vardı 2 saat sonra da doğum oldu inşallah darısı sana su gibi olsun doğumun aksın gitsin inşallah.Hanımlaaaar
Bizim bugün kontrolümüz vardı, her şey yolunda çok şükür amaa benim size bir haberim var
Meğer ben hesaplamamı yanlış yapıyormuşum, bizim bebe şu an 36+5 günlükmüş.Yani tahmini doğum tarihi eğer 40 hafta olursa 27 Temmuz oluyormuş Ben ağustos annesi değilmişim yani Gideyim mi?
Neyse detay paylaşayım, İpek kızımız 47 cm ve 2680 gr olmuş, maşallah her şey iyi durumdaymış. Şimdi bile doğum yapsam %80 ihtimal küveze alınmazmış. Eğer haftasını tamamlarsa 50 52 cm ve 3300-3400 gr civarı olurmuş. Çok büyük bi bebek değil dedi. Daha nolsun yav yeter dedim
-Çıt sesini sordum, olabilir içinde bir canlı var hareket ediyor sonuçta ama o sesi duyamazsın belki hissediyorsundur dedi. Sen de suyun içinde olsan duyardın dediBen hala duyduğumu iddia ediyorum
-Doğumu sordum, dedim normal denemek istiyorum napıcaz? Ağrın gelince geliceksin yatışını yapıcaz gece gündüz fark etmez ebe arkadaşlar var onlar kontrol edicek biz de iletişimde oluruz, haber verdiklerinde gelicem işte dedi. Çok bi detay vermedi
-Dedim sancı odası ? Dedi öyle bişey yok, kendi odanda olacaksın,
-Eşim girebilir mi doğuma? İstiyorsanız olur tabi ama bence gerek yok o strese girmeye zaten sancı çekerken büyük bi kısımda yanında olacak sen bilirsin dedi. Bakarız dedim
-Açılmanın kolaylaşması için önerebileceğiniz bişey var mı dedim, Aslında yok dedi, psikolojik olarak rahatlarsın sadece önerilenleri yaparak dedi ama açılma zaten ilk doğumda nişan geldikten sonra 11-12 saati bulacak dedi.
-Peki duş alsam evimde geçirsem bir süre dedim, olur tabi ev daha rahat olur ama çok da gecikme gelmek için. Duşu öneriyorum burda da alacaksın ona göre hazırlıklı gel dedi.
İşte böyleee, her an her şey olabilir durumdayım ben, hakkınızı helal edin
Evet bizimkinin de mantığı o... annenin çatı darlığı genişliği vs tek başına bişey ifade etmediği, bebeğin büyüklüğüyle göreceli olarak anlamlı olduğu, zaten çok çok küçük bir oranda çatı darlığı diye bi problemden söz edildiği ve bu sebeple de önceden yapılan muayenede "çatı dar, sezeryan yapılmalı" gibi bir kanıya varılamayacağı mantığıyla anneyi rahatsız eden, hatta zaman zaman normal doğumdan vazgeçiren bir muayeneyi yapmıyoruz dediler özetle yani. Bana da makul geldi zaten o zaman, eşime de.. nihayetinde de zaten ne sancım ne açılmam hiçbişeyim olmadı :) her halikarda boşuna olacaktı yani :)Bi yerde okumuştum 2 3 hafta öncesinden çatıya bakıp dar doğuranazsın demek hiç mantıklı değil dar çatıların çoğu Doğum anında bebeğin çıkışına müsade edicek şekilde açılır yazıyordu ondan yapmamıştır belki de.
Bazıları da bakalım görelim yapısını diye düşünüyo herhalde :) ne anlıyorlarsa artık görmeden :)
Aynen cnm :)A AysheDuru canim bununla mi sildin bebisin dolaplari? elde yikama yaziyor,fark etmez herhalde.Eki Görüntüle 2016496
Canım sağlıcakla al inşallah kucağına ikinci bebişimiz geliyor galibaKızlaaarr ağrım vardı 1 saat önce geldim hastaneye yatış verdiler nst de sancı çıktı serum bağlandı dua edin bize
Ne aldın cnm :)))))
Ayyy saol cnm inşallah :) aslında merak da var bende,, çünkü çoğu ülkede epey sayıda var örneği, ama burada çok az; insan merak ediyor ister istemez :) deli diye düşünen bile var :))) bizim apartman görevlisinin karısı da hamile, geçen akşam parkta sohbeti oldu,,, "aaaa abla delirdin mi, ben can atıyorum sezeryana ama doktor durup dururken yapmam dedi" demez mi... kızım Kafayı mı yedin,, bulmuşsun böyle doktor, daha önce de Normal doğum yapmışsın, nası bi dünyada yaşıyosun sen dedik... :)) biz ilki sezeryan olduğu halde can atıyoruz, kadın büyük ihtimal pırt diye doğurucak, sırf özendiğinden sezeryan istiyo :)))İnşaAllah bir anda sancın gelir bir avazda doğurur kurtulursun. Hiç belli olmaz. Ne güzel olurdu :) çok içten ettim bu duayı kabul mü olucak ne
Bence yapmaz :))) ama teknik bi bilgim yok, hissel söyliyorum tamamen :))istemezsen yapmaz deyince,merak ettim :)
Aynen öyle oldu, o kaşar zıbın ve uzun kollu nolacak acaba :) büyümeden bir giydirebilseydik iyi olurdu :))Saol cnm,,, kıyafet için bizim doktor da sadece body demişti zaten.. hastane çıkışlarını boşuna mı aldık ne :))
Canm cok tesekkurler kalemle ilgili adres icin....Bence yapmaz :))) ama teknik bi bilgim yok, hissel söyliyorum tamamen :))
Ayy. Canım maşallah ipek kızına ne güzelde büyümüş doğumada az kalmış canım haZırlıklı ol canım artık her an gelelir benim gibi 37+5 te doğurup aaa erken oldu diye şok yaşama düşün hastahane çantam bile hazır değildi. Doğum konusundada eşini mutlaka doğuma al canım doğum anına şahit olan baba ve bebek arasında çok farklı ve güzel bir bağ oluyor benim eşim ilk doğumumda girdi ve inanılmaz bir bağ var aralarında oğlumla birde o an senin yaşadıklarına şahit olan eş sana ayrı bir sevgi ve saygı duyuyor emin ol. Şimdi eşim allah izin verirse yine doğuma girecek hatta kendisi benden daha hevesli elinden gelse kendi doğuracak. Bu arada tavsiyem sancılar 5 dk inene kadar evde geçirmen canım evinde kendi huzurlı ortamında arada ılık duşlar alarak dahat geçirirsin . Ben 5 dk düştüğünde hastahaneye gittim 5 cm açılma vardı 2 saat sonra da doğum oldu inşallah darısı sana su gibi olsun doğumun aksın gitsin inşallah.
Görmeyince göresin, görünce öldüresin geliyorsa o kocandır derler ya :))Amann amnnn bu esler warya bizmi hamileyiz onlarmi belli deil hepsi bi havalardabiz bu isim.meselesine soyle bi cozum bulduk...kiz olursa ben koyacaktim erkek olursa o koyacakti eee malum kiz oldu ben koydum oda onayladi hatta arabanin ustune isim yazdiracakmis falan onceden benim adim yazardi onu cikartmista kiziminki yazacak diyo
Ohh afiyet bal şeker olsun walla ben yesem kocam bırakmazCanim walla kokoreci bikac kere yedim iskembe corbasi tam bi favorim tavuk ciqeride yedim baska bisey yedimmi diye dusunuyorum simdikokorece hayatta dayanamam yani tabiki en bilindik yerden yedim biraz tuzlu parasi ama olsun icime sinmezdi yoksa bisey olmadi cok sukur buqune kadar yani nebilim yenilmediqinide bilmiyodum acikcasi
Ortamı hayal ettim de keskee dedim... ama malesef böyle olmuyor. Cok stres yaptırıyorlar. Ozelleikle nobetine denk geldiğim dr. Allahım uyuz kadın. Resmen beni sezeryane aldırmak için kanının son damlasına kadar çabaladı. Eşim direnmese kesip hemen alacaktı çocuğu. Kim bilir nasıl dikerdi beni. Aman aman.insallah bu defa güzel kolay bir doğum olur diye dua ediyorum. Bana Yok yere çok cektirdiler . Çok gerdiler. Dk başı gelen giden. Asistan su bu.Kızlar süper bir yazı sizinlede paylaşmak istedim
Ya evet zaten soyadını baba veriyor.Canım boşver o doktora bir daha gitme bence. Benim hiç gözüm tutmadı.
İsim konusuna da canını sıkma sen içinden geçen bir şey koy bebeğin ismini. Babasının keyfi bilir :)) İsim hakkı bence zaten ananın
Canım tabiki eşinin de ne istediği çom önemli dayanamayan biri ise zaten çokta zorlamamak lazım bence .benim hastanede esler doguma giremiyormus
hamile kalmadan once girerim diyordu esim ama suanda girmek istemiyor,sen acı cekerken seni oyle gormeye dayanamayabilirim diyor.
sanci cekerken odada yanimda olursa,hastane sartlari nasil bilemiyorum,orda bile kötü olur.
bayramda kulaklarimda cinlama ve ugultu var,hastayim diye kac gun kendine gelemedi,dogumda nasil olur bilmiyorum. normalde cok dirayetlidir ama sana kiyamiyorum dayanamiyorum diyor.
Soyadımız şimşek, ş parantezine alınabilir yaniAteş barış koysanız da herkesin gönlü olsa? Kabul etmez mi acaba?
Suç ve ceza gibiAteş barış ta savaş barış gibi bişey oldu :)) yada ikinizin de istediği değl ortak başka bişeyde karar verinnilselen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?