sagol canim tesekkur ederiz. bebis nasil. uyku durumu emme durumu falan? sen nasilsin?drucilla lambalariniz cok guzelmis saglicakla kullanin
Yaşasın babalar :))Kızlar çilek göndermiş beşiğimizi, kargo getiricekmiş bugün. Çok şaşırdım, fazla hızlı :) bi de kokusuz gelirse tamamdır :)))) gerçi demonte geliyomuş ama babama epey bi sevimlilik yaptım, akşam yapar kesin :)
Aaa aşkolsun bizi kendinden mahrum bırakamazsın :)Ay walla ben bi doqursamda kurtulsaniz demibazen cok biktirdiqimi dusunuyorum sizi diyorum kizlarla vedalasiyim falan
cekicem insallah. biri olsa oburu olmuyor. simdi de halisi yikamada. hepsi toparlansin cekicem :)))
Bu odanın tamamlanmış halini çok merak ediyorum
Ama bize böyle söylemediler :) çocuk vücut sıcaklığını ayarlayamadığından ilk aylar uzun kollu giyer bilmem ne dendi hep. Kim dedi el kaldırsın uzun kolluların faturasını göndericem:))
aslinda eksikler bitti ama halisi yikamada suan. bide tul perdesi yikaninca delik delik bi garip oldu. yenisi dikilecek, annem gelirken getirecek. haftaya artik bitmis halinin fotosu :))Çok güzeeeelllll,, bitir artık, meraktayımmm
ahaha valla kokuyu tamamen gidermeyi basaramadim ya. yerlestirdim oyle. hala kapaklari acinca bi mobilya kokusu var ama allahtan esyalari dolaptan cikarinca kokmuyor.
Vazgeçtim gitme, dur! Sen neşesin bence burada, eğleniyorum ben senin yazdıklarını okurken, hem temmuz anneleri seni bizim gibi karşılar mı bilemezsin ki hiç, bence gitme. Burada yerin hazır, boş ver gidip ne yapacaksın şurada 4-5 gün için kalp kırmaya değer mi Allah aşkına
Teşekkür ederiz:)))) gerçekten bi gün seni okurken gülmekten doğurucam ben de :) maşallah bebişine :) blog falan açsana sen yaa,, vallahi tutar, hakikaten çok güzel anlatıyosun :)))
Ayy. Canım maşallah ipek kızına ne güzelde büyümüş doğumada az kalmış canım haZırlıklı ol canım artık her an gelelir benim gibi 37+5 te doğurup aaa erken oldu diye şok yaşama düşün hastahane çantam bile hazır değildi. Doğum konusundada eşini mutlaka doğuma al canım doğum anına şahit olan baba ve bebek arasında çok farklı ve güzel bir bağ oluyor benim eşim ilk doğumumda girdi ve inanılmaz bir bağ var aralarında oğlumla birde o an senin yaşadıklarına şahit olan eş sana ayrı bir sevgi ve saygı duyuyor emin ol. Şimdi eşim allah izin verirse yine doğuma girecek hatta kendisi benden daha hevesli elinden gelse kendi doğuracak. Bu arada tavsiyem sancılar 5 dk inene kadar evde geçirmen canım evinde kendi huzurlı ortamında arada ılık duşlar alarak dahat geçirirsin . Ben 5 dk düştüğünde hastahaneye gittim 5 cm açılma vardı 2 saat sonra da doğum oldu inşallah darısı sana su gibi olsun doğumun aksın gitsin inşallah.
benim hastanede esler doguma giremiyormus
hamile kalmadan once girerim diyordu esim ama suanda girmek istemiyor,sen acı cekerken seni oyle gormeye dayanamayabilirim diyor.
sanci cekerken odada yanimda olursa,hastane sartlari nasil bilemiyorum,orda bile kötü olur.
bayramda kulaklarimda cinlama ve ugultu var,hastayim diye kac gun kendine gelemedi,dogumda nasil olur bilmiyorum. normalde cok dirayetlidir ama sana kiyamiyorum dayanamiyorum diyor.
Kızlar süper bir yazı sizinlede paylaşmak istedim
anladım canım Allah kolaylık kolaylık versin 2 çocuklu olunca böyle oluyor demek kiYapıyorum cnm,, ama benim kızım hiçbi şekilde kendi başına zaman geçirmiyor. Ancak telefon vs verirsek, onu da istemiyorum. O yüzden birinin sürekli onunla meşgul olması lazım. Bir de üç en büyük boy hurç kıyafet vardı. Hepsini yıkamak ütülemek çok zaman aldı. Eşim de yorulmayayım diye sürekli bırak yapma diyor bi yandan,, benim için de o an iyi geliyor çağırmak ama sonra bunalıyorum. Mobilya geliyor gidiyor bi taraftan... haftafa 3-4 gün kızı çıkarıyorum çünkü sineması oyun parkı vs alıştığı düzeni istiyor çocuk... zaten üstünden bir kere çıkardığım kıyafeti yıkamadan giydirmem, onun da çamaşırı çok haliyle.. eşim işyerinde gömlek giyiyor, çok titiz her gün değiştiriyor bi taraftan.. hemen hemen her akşam yüzmeye iniyorlar, her inmeleri 3-4 tane peştemal yahut havlu.. aynı çarşafı max 2-3 gün kullanabiliyorum hepsi değişiyor falan.. ne bileyim,, hem fazla hızlı ve becerikli değilim hem çok huyluyum. İkisi bir olunca böyle oluyor. asıl derdim çamaşır ve ütü yanibi de işi bıraktım ama yine de arada gitmem gereken durumlar oluyor, satışçılar arıyor birşey soruyor vs.. konstantrasyon sıfır şu an yani... düzenimiz çok hızlı değişti,, o yüzden toparlayamadım ama bu iki hafta hepsini toparlıcam inşallah. Bu arada biberon şart cnm,, sen eğitime bakma; çocuğun emmesi yahut sütün gelmemesi durumuna hazırlıklı olmalıyız. Ben de hastanenin biberonunu kullanmalarını istemiyorum öyle bir durumda. Mecbur kalınırsa ayrı tabi ama aldık sonuçta... emziğe gelince, ben emzik vermekten yanayım. Çünkü ilki sakız niyetine kullanıyordu beni, bir de emzik vermesem mahvolurdum. Bıraktırmamız da tahmin ettiğimden çok daha kolay oldu. O yüzden emzik vericem ama bu defa daha erken bıraktırmak niyetindeyim :) durumlar böyle işte :))))
merhaba canım sezeryanda neden almıyorlarmış merak ettimHehe gitmedim ki :)
Kiimseleri değişmem ki size
4-5 gün deyince de bi garip oldum ha
Teşekkür ederiz
Açayım mı bi blog
Ya ben de evde geçirmeyi düşünüyorum ilk sancıları ama eşim dayanamıyor benim acı çekmeme hemen gidelim emin ellerde olalım istiyor, 10 dakikada bire düşene kadar oyalayabilirsem evde şükür
Çantam hazır sayılır, inşallah hayırlısıyla sağlıklı bi şekilde atlatabiliriz bu süreci
Oyy ya benim eşim de öyle hiç dayanamıyor, ben kesinlikle sancı çekerken yanımda ol dedim onu kabul etti ama benim zorumladoğuma da girer artık o kadar dayanırsa diye düşünüyorum. Sezaryende almıyorlar ama kesinlikle. Bakalım hayırlısı
Kibrit toplama ne oluyor?İnşaAllah yoktur canım. Ay 36 yım ya bi 37 olayım hepsini yapıcam :)) kibrit toplama merdiven çıkma yürüyüş bol hurma planlarım arasında
Hayırlısı olsun canım, durdururlar sancıyı siye düşünüyorum. Stres olma. Zamanı gelince durdurmak imkansız bebişleri. Hayırlısıyla ve sağlıkla, zamanında gelsinlerKızlaaarr ağrım vardı 1 saat önce geldim hastaneye yatış verdiler nst de sancı çıktı serum bağlandı dua edin bize
Benim 37 bitiyor işte, sanırım bir nevi ameliyat diye almıyorlar tam da bilmiyorum arkadaşım doğum yaptığında almamışlardı eşini ordan biliyorum. Normalde alıyorlar ama.merhaba canım sezeryanda neden almıyorlarmış merak ettim
benm eşimle girme durumum yok ama merak =)
kaç haftalık oldun
Ca
Canm temzlk için erken değilmi kaç haftalıktın?
Temizliğe kadın cagırıcam son bir ayımdada annem gelcek.
Ufak tefek kıyafet aldm ama fazla değil bir iki haftaya çıkıp herseyini almayı düşünüyoruz ama hersey birden olmyor ufaktan baslamak istyorm mesela bbeğime ait süslerden baslasam fena olmaz ama hiç bi fikrim yok malesef
Ya çok güzeller her şey el emeği yani:) Güle güle dağıt :)Ablama Minik kolonya şişeleri aldırdım Eminönü'nden. Tanesi 1.75tl süslemek için 2 Demet çiçek 10 tl. 25 tane yapıcaz şimdilik yeter hastane ve ilk gelenler için. Bir de ablam amigurumi hello kitty anahtarlıklar ördü onları poşetleyip süslicem. Bunlar bedavaya :) sen de örüyordun galiba düşünebilirsin tatlı oldular.
İnşallah canımmmHayırlı haberlerini bekliyoruz canım inşallah herşey yolunda olur
Valla inşallah soğur ya sıcaklar hiç hoş değil zaten :) Hem aldıkların ziyan olmaz hem de serin havalarda rahat ederiz.Yok Ya ilk 3 ay dedi biri. İlk doğduğunda diye okusam 1 takım alırdımgerçi Ağustos tan sonra soğur yine giyilir bence onlar ya küçük müçük giydiricez yapıcak bişey Yok:)
Gitme gitme :)) Herkes kalsın Temmuz'da da doğursaniz, Eylül'de de kalın:)Hanımlaaaar
Bizim bugün kontrolümüz vardı, her şey yolunda çok şükür amaa benim size bir haberim var
Meğer ben hesaplamamı yanlış yapıyormuşum, bizim bebe şu an 36+5 günlükmüş.Yani tahmini doğum tarihi eğer 40 hafta olursa 27 Temmuz oluyormuş Ben ağustos annesi değilmişim yani Gideyim mi?
Neyse detay paylaşayım, İpek kızımız 47 cm ve 2680 gr olmuş, maşallah her şey iyi durumdaymış. Şimdi bile doğum yapsam %80 ihtimal küveze alınmazmış. Eğer haftasını tamamlarsa 50 52 cm ve 3300-3400 gr civarı olurmuş. Çok büyük bi bebek değil dedi. Daha nolsun yav yeter dedim
-Çıt sesini sordum, olabilir içinde bir canlı var hareket ediyor sonuçta ama o sesi duyamazsın belki hissediyorsundur dedi. Sen de suyun içinde olsan duyardın dediBen hala duyduğumu iddia ediyorum
-Doğumu sordum, dedim normal denemek istiyorum napıcaz? Ağrın gelince geliceksin yatışını yapıcaz gece gündüz fark etmez ebe arkadaşlar var onlar kontrol edicek biz de iletişimde oluruz, haber verdiklerinde gelicem işte dedi. Çok bi detay vermedi
-Dedim sancı odası ? Dedi öyle bişey yok, kendi odanda olacaksın,
-Eşim girebilir mi doğuma? İstiyorsanız olur tabi ama bence gerek yok o strese girmeye zaten sancı çekerken büyük bi kısımda yanında olacak sen bilirsin dedi. Bakarız dedim
-Açılmanın kolaylaşması için önerebileceğiniz bişey var mı dedim, Aslında yok dedi, psikolojik olarak rahatlarsın sadece önerilenleri yaparak dedi ama açılma zaten ilk doğumda nişan geldikten sonra 11-12 saati bulacak dedi.
-Peki duş alsam evimde geçirsem bir süre dedim, olur tabi ev daha rahat olur ama çok da gecikme gelmek için. Duşu öneriyorum burda da alacaksın ona göre hazırlıklı gel dedi.
İşte böyleee, her an her şey olabilir durumdayım ben, hakkınızı helal edin
Dualarımız senle canım. Bizi haberdar et gelişmelerden.Kızlaaarr ağrım vardı 1 saat önce geldim hastaneye yatış verdiler nst de sancı çıktı serum bağlandı dua edin bize
Iyiyiz cnm uykusu emmesi guzel maasallahsagol canim tesekkur ederiz. bebis nasil. uyku durumu emme durumu falan? sen nasilsin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?