- 17 Haziran 2016
- 3.779
- 4.547
- 53
- 33
Hiç öyle düşünme, kimler ne zor şartlarda yoklukta savaşta çocuk doğurdu da o çocuklar bu ülkeye doktorlar mühendisler öğretmenler oldu, sıfırdan kurdular ülkeyi. Bizim yaptığımız sadece şansını arttırma çabası. Ben de ilk aylarda çok yedikten sonra kuruyemiş görmeye bile tahammül edemiyordum ama ceviz ve bademle mecburi dönüş yaptım. Cevizi zeka gelişimi için bademi de içeriği nedeniyle yemeye çalışıyorum. Decavit gibi bir vitamin kullanıyorsan o zaten büyük eksiği tamamlıyor vücuttaki. Sen sadece kalsiyum, demir ve protein alımını arttırmaya çalış son dönemlerde bebeğin en çok onlara ihtiyacı oluyormuş. Bak içeren besinlere, her gün tüketmeye çalış az da olsa.Sagol canm gcbyattıgımz içşn gec kalkyorum ama yatmadan da yiyoruz sen kendne iyi dikkat ediyorsun...
Eskiden kuruyemişi çok severdim simdi pek canm istemyor zorla yiyorum son aylarda daha da dikkat edeyim bari ufff morelim bozuldu ben kötü bi annemiyim bebeğimi hiç besleyemediğimi hissedyorum
Ya simdi dusa qirdim yorqunluqum qitsin diye 1 damla kan qordum sanki pembemsi bisey moralim sifiryorqunluktanmi anlamadimki
Bugün doktor kontrolün yok muydu senin? Kendi doktorun bugün müsaitti diye hatırlıyorum, sor aklında kalmasın. İhmal etme ne olur ne olmaz. Kendini de fazla yorma, ev temizliği eksik kalsa ne olacak boşver birkaç güne yay, baktın çok zorluyor sen hiç dokunma kayınvaliden yapsın. O da yorulduysa, yapamaz hale geldiyse hiç yapma. Kimse evi pis bunun demeye gelmiyor, onu diyen varsa defolup gitsin zaten evinden. Senden ve bebeğinden kıymetli değil kendini hırpalama ev için.Yarin full yatacam buqun kendime cok kizdim sanki bebeqimden onemlimi hicbisey bitsin diye alel acele yaptik...tamam canim saqol umarim kotu bisye olmaz insaAllah kasilma falan yok simdilik olmasinda daha cok erken bana cunku
buna dayanamiyorsan normale hic dayanamazsin mi demek istedi acaba
Ben de seviyorum ama dışarı çıktığım zaman çok çıkık olmasi biraz garip hissettiriyor, galiba göbek deliğimden utanıyorum
Ultrason da birebir ölçmüyor, büyüdükçe tutarlılık azalıyormuş.
Sanki 240 çok büyük gibi, 120-150 falan yeter o bile ilk zamanlar büyük olabilir.
Ne kadar dursa o kadar iyi, boşver daha iyi olmuş. Maşallahı var minik kızın, kocaman olmuş bile :)
Boya düşünmüyorum emzirdiğim süre içinde, kendi rengine yaklaştı zaten iyice, kimyasal uzak olsun mümkün olduğunca dedim. Temizlik kısmı da temmuz ortası yaparım, doğuma kadar çıkmış olursa jilet kullanırım diye düşünüyorum. Sürekli sürekli zaten olmuyor hele karnım burnuma gelmişken hepten zor.
Mrb birebir ayniyiz canm 3hafta önde gidiyor paşam doktorum bana da aynısını söyledi karın bölgesi ile ilgili bisey demedi ama geçen ctesi gttik 32+5 de 2650 idi nasip bakalm kafası aşağıda a iri bebek olacak gbi 4kg geçerse risk alamam dedi doktrm hayrlisi diyorum ben sıkma canını zayıf olsa kilo aldirmaya calisirz.. ayaklarım çok şişti şeker hormon idrar testi yaptırdım Hamdolsun bişey çıkmadı saglikliysak problem yok yaniKizlar doktordan geldim simdi 33+5 im ama bebek ozellikle karin bolgesi iki hafta onde gozukuyoms ve kilosu 2850 doktor meyve yiyosan kes hazr dondurma kesinlikle yeme acik dondurmayida haftada birkere ye dedi yarin aclik tokluk seker testi yapilcak korkuyorum insallah seker cikmaz nstye bagladi sanci cikmadi dogum pozsiyonu almis ama kilosu boyle devam ederse normal yapamazsin dedi;(
Canim ayaklarimin ustune basamiyorum aciyo resmen belim falan cok kotuyum simdi kalktim doktora qideyim diye hic qidebilecek qibi deilim pazartesiye biraktim o isiHiç öyle düşünme, kimler ne zor şartlarda yoklukta savaşta çocuk doğurdu da o çocuklar bu ülkeye doktorlar mühendisler öğretmenler oldu, sıfırdan kurdular ülkeyi. Bizim yaptığımız sadece şansını arttırma çabası. Ben de ilk aylarda çok yedikten sonra kuruyemiş görmeye bile tahammül edemiyordum ama ceviz ve bademle mecburi dönüş yaptım. Cevizi zeka gelişimi için bademi de içeriği nedeniyle yemeye çalışıyorum. Decavit gibi bir vitamin kullanıyorsan o zaten büyük eksiği tamamlıyor vücuttaki. Sen sadece kalsiyum, demir ve protein alımını arttırmaya çalış son dönemlerde bebeğin en çok onlara ihtiyacı oluyormuş. Bak içeren besinlere, her gün tüketmeye çalış az da olsa.
Bugün doktor kontrolün yok muydu senin? Kendi doktorun bugün müsaitti diye hatırlıyorum, sor aklında kalmasın. İhmal etme ne olur ne olmaz. Kendini de fazla yorma, ev temizliği eksik kalsa ne olacak boşver birkaç güne yay, baktın çok zorluyor sen hiç dokunma kayınvaliden yapsın. O da yorulduysa, yapamaz hale geldiyse hiç yapma. Kimse evi pis bunun demeye gelmiyor, onu diyen varsa defolup gitsin zaten evinden. Senden ve bebeğinden kıymetli değil kendini hırpalama ev için.
Ay masaAllah yaaa bizim bebekler mi kucuk anlamadim simdi bende 32 deyim anca 1800 falandir yani pazartesi oqrenecemde sanmiyom okadar tombis olcaqiniMrb birebir ayniyiz canm 3hafta önde gidiyor paşam doktorum bana da aynısını söyledi karın bölgesi ile ilgili bisey demedi ama geçen ctesi gttik 32+5 de 2650 idi nasip bakalm kafası aşağıda a iri bebek olacak gbi 4kg geçerse risk alamam dedi doktrm hayrlisi diyorum ben sıkma canını zayıf olsa kilo aldirmaya calisirz.. ayaklarım çok şişti şeker hormon idrar testi yaptırdım Hamdolsun bişey çıkmadı saglikliysak problem yok yani
Canim ayaklarimin ustune basamiyorum aciyo resmen belim falan cok kotuyum simdi kalktim doktora qideyim diye hic qidebilecek qibi deilim pazartesiye biraktim o isicok sukur bitti dun ben hic ole bisey qormediqim icin kanamaydi vs ciddiye almiyodumda bidaha tovbe yani Allah korusun sabaha kadar psikolojim bozuldu wcye qit qel bak falan ...quzelce dinleniyim pazartesi qittiqimde bunuda sorarim cok saqol canim haklisin suan hicbisey daha onemli deil ama iste nolur nolmaz hersey hazir olsun diye aceleci davrandim sanirsam
Anne demeyin banaaaaaaGünaydınlaar
Annem gelicek bugün, hastane çantası falan hazırlıycaz. Baktı benim hazırlayacağım yok, el attı sağolsun
Anne demeyin banaaaaaakadin resmen persembe qidiyo yaban ellere bide qece msj atmis ben qeldiqimde kuşum 1 haftalik olur diye bak bak anneanneye bak dalqami qeciyo anlamadim
Tezcanliyim birazcik deli qibi sanki 2 qunde bitse nolacakki demi biqune siqdirdim
Sen neden dikkat etmiyorsun ki?
Bana kalırsa doktoruna bi bilgi ver. Böyle böyle oldu diye. Bekleme pazartesiyi. Bişey olmaz da kendini yiyip bitireceksin şimdi pazartesiye kadar.
Aman saqlicakla qitsin qelsinde bisey istemiyorum nolacak hem qitsinde ordan kizima bisuru ciciler siparis ettim onlarida alsin bayiliyorum ben yurtdisinin bebek kiyafetlerine
Bayılırım öyle analara
Benim kayınvalidem de ağustosta bu yılki bilmem kaçıncı tatilini planlıyorHatunlar kendini seviyor yaaa
Aman saqlicakla qitsin qelsinde bisey istemiyorum nolacak hem qitsinde ordan kizima bisuru ciciler siparis ettim onlarida alsin bayiliyorum ben yurtdisinin bebek kiyafetlerinesadece hmen mutlu qunumde yanimda olsun isterdimde nasip
Tezcanliyim birazcik deli qibi sanki 2 qunde bitse nolacakki demi biqune siqdirdimama yok olmaz illa basima bisey qelecek ondan sonra vah tuh dicem suan bisey yok canim takip ediyorum kasilma aqri vs sadece yorqunluk var okadar...olmazsa cok kafama takilirsa aricam mutlaka
Gretchen Grundler sen kizinin ismini soylemismiydin ben mi kacirdim ya suan aklima o qeldi yavas yavas bebekler qeliyoya bilelim kim qeliyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?