ahahah bende de dugun zamanindan kalma vardi bi tane. cikar dedi yikayalim onu serelim. ya anne dedim istemiyorum. normal bi carsaf sersek noluyo yani. herseyin bi yakisani varmis. dedim ben habire carsaf mi degistirircem bi kere rahatsiz dantelli suslu puslu batiyo insanin orasina burasina yatmam ben onda dedim. cikardik sonra. gorunce kendisi de yatilmayacagina kanaat getirdi ama lafindan geri de donemediÇok doğru valla çarşaf ütülemek ne ki, zaten lastikli hepsi, serince düzeliyor
Annem de lohusa takımı dikmiş bana ya kıyamamsericez artık fotoğraf atarım
ahahaha 6 ay kinasini ben yeni bisey saniyodum. meger anamlarin zamaninda da varmis gecen konustuk. allahtan bu tarz adetleri kendisi de sevmiyor ve yapmamis da o acidan rahatim :))) ama yani ne kadar sacma sapan adet varsa toplamisiz gibi geliyor bana bazen6 ay kınası da mı yook?
Bi yazsana google'a, bindallı giyiyorlar
ahahah bende de dugun zamanindan kalma vardi bi tane. cikar dedi yikayalim onu serelim. ya anne dedim istemiyorum. normal bi carsaf sersek noluyo yani. herseyin bi yakisani varmis. dedim ben habire carsaf mi degistirircem bi kere rahatsiz dantelli suslu puslu batiyo insanin orasina burasina yatmam ben onda dedim. cikardik sonra. gorunce kendisi de yatilmayacagina kanaat getirdi ama lafindan geri de donemedidedim al cok begendiysen gotur kendin kullan goturdu ama napcak bilmiyorum sonra gelmis diyo ama duzgun bi nevresim takimi alalim bu desenlilerle olmaz. hey allahim tamam dedim alalim
Ben de gece kimsenin kalmasına ihtiyacım yok diye düşünüyorum, gündüz gelip yardımcı olurlar gece evlerine giderler biz eşimle birlikte bakarız kızımıza.
Ben de kocamla bebeğimle geçirmek istiyorum gecelerimi ama mümkünse alıştıktan sonra, 5 gün filan sonra. Ya o kadar da cesur değilim
Sadece ütüden değil onu icat eden gerizekalı öngörüsüz insandan da nefret ediyorum. Ne vardı kumaşları doğal haliyle giyseydik de demir bir sıcağın altında ezmeseydik. Ortada böyle bir fikir bile yokken nasıl obsesif kompülsif bir insanmış ki zavallı kıyafetleri jilet gibi yapmış. Eğer hiçbir şeyi ütülemezsen normal olan kırışık olandır ve kimse yadırgamaz yani bunu. Konusu her açıldığında sövüyorum ben bu mucit adama, neyse. Gömlekler hariç ütü yapmıyorum, bir de kızımın kıyafetleri işte ama onu da ilk sefer diye ütüledim, muhtemelen devamını getirmem. Annem nevresim, iç çamaşırı be varsa ütüler bana da hiç mantıklı gelmez. Aşarken düzgün katlanır asarım kolayca yerleştiririm, bu kadar :)genel olarak utu hakkinda ne dusunuyorsunuz? (bence cok gereksiz bir icat kim bulduysa sinir oluyorum ona) her seyi utuler misiniz mesela? :))
Ben ilk kez geçen gün arkadaşım söyledi de duydum 40 uçurma diye bir şey. Yani yapmam diye düşünüyorum, eğer annem ya da kayınvalidem derse yapalım diye çok saçma olmadığı sürece kabul edebilirim ama üzerinde arapça yazan tas, suyun içine atılan taş falan biraz abartı. Çiçek olur ama bak kendimi piremses gibi hissedebilirimhaziran analari 4968. sayfada bir 40 ucurma mevzusu gecmis. boyle seyler yapacak olaniniz ya da daha once yapmis olaniniz var mi aranizda
soyle birsey yazilmis hadi ugrastirmayayim sizi mesaji yeniden duzenliyorum :)))
"Suyunun içine kırk taş yaprak çiçek altın koyduk önce bebiş yıkandı komada biraz su bıraktık sonra ben banyo yaptım o ayırdığımız sudan bende döktüm üzerime bide kv nin delikli üzerinde arapça yazan okunmuş bir tası varmış onunla döktük suyu boy abdesti aldım çıktım bu kadar. Kızı yıkarken kv kırkın uçsun diyerek bi kaç kez tekrarladı"
Ya bunlar bana hep gösteriş geliyor. Bana adettir yapılmalı demeseler kına gecesi bile yapmazdım, zaten 2 gün sonra düğün olacak ne yoruyoruz kendimizi derdim :)
Okuyayım bakayım napıyorlarmış.
Ben şu 6 ay kınası olayını anlayamıyorum, bizde yok böyle şeyler yani.
ahahaha 6 ay kinasini ben yeni bisey saniyodum. meger anamlarin zamaninda da varmis gecen konustuk. allahtan bu tarz adetleri kendisi de sevmiyor ve yapmamis da o acidan rahatim :))) ama yani ne kadar sacma sapan adet varsa toplamisiz gibi geliyor bana bazen
Akşam geliceklermiş tekrar şükür :)) klimayı geçtim de koliler kalksın ortadan artık
Ben de gece kimsenin kalmasına ihtiyacım yok diye düşünüyorum, gündüz gelip yardımcı olurlar gece evlerine giderler biz eşimle birlikte bakarız kızımıza.
Sadece ütüden değil onu icat eden gerizekalı öngörüsüz insandan da nefret ediyorum. Ne vardı kumaşları doğal haliyle giyseydik de demir bir sıcağın altında ezmeseydik. Ortada böyle bir fikir bile yokken nasıl obsesif kompülsif bir insanmış ki zavallı kıyafetleri jilet gibi yapmış. Eğer hiçbir şeyi ütülemezsen normal olan kırışık olandır ve kimse yadırgamaz yani bunu. Konusu her açıldığında sövüyorum ben bu mucit adama, neyse. Gömlekler hariç ütü yapmıyorum, bir de kızımın kıyafetleri işte ama onu da ilk sefer diye ütüledim, muhtemelen devamını getirmem. Annem nevresim, iç çamaşırı be varsa ütüler bana da hiç mantıklı gelmez. Aşarken düzgün katlanır asarım kolayca yerleştiririm, bu kadar :)
Ben ilk kez geçen gün arkadaşım söyledi de duydum 40 uçurma diye bir şey. Yani yapmam diye düşünüyorum, eğer annem ya da kayınvalidem derse yapalım diye çok saçma olmadığı sürece kabul edebilirim ama üzerinde arapça yazan tas, suyun içine atılan taş falan biraz abartı. Çiçek olur ama bak kendimi piremses gibi hissedebilirim
Ya bunlar bana hep gösteriş geliyor. Bana adettir yapılmalı demeseler kına gecesi bile yapmazdım, zaten 2 gün sonra düğün olacak ne yoruyoruz kendimizi derdim :)
Düğün desen sırf anne hevesini alsın diye, bence hepsi gereksiz, gelinlik güzel çünkü çok severek aldım bir de balayı. Ama sor hangisini birebir düşündüğün gibi yaptın diye, bu ikisi hariç yok! Çünkü etraf hep bir şeyler diyor. Ben yapmam 6 ay kınası falan, cok saçma :)
aha iste benim kafaSadece ütüden değil onu icat eden gerizekalı öngörüsüz insandan da nefret ediyorum. Ne vardı kumaşları doğal haliyle giyseydik de demir bir sıcağın altında ezmeseydik. Ortada böyle bir fikir bile yokken nasıl obsesif kompülsif bir insanmış ki zavallı kıyafetleri jilet gibi yapmış. Eğer hiçbir şeyi ütülemezsen normal olan kırışık olandır ve kimse yadırgamaz yani bunu. Konusu her açıldığında sövüyorum ben bu mucit adama, neyse. Gömlekler hariç ütü yapmıyorum, bir de kızımın kıyafetleri işte ama onu da ilk sefer diye ütüledim, muhtemelen devamını getirmem. Annem nevresim, iç çamaşırı be varsa ütüler bana da hiç mantıklı gelmez. Aşarken düzgün katlanır asarım kolayca yerleştiririm, bu kadar :)
Ben ilk kez geçen gün arkadaşım söyledi de duydum 40 uçurma diye bir şey. Yani yapmam diye düşünüyorum, eğer annem ya da kayınvalidem derse yapalım diye çok saçma olmadığı sürece kabul edebilirim ama üzerinde arapça yazan tas, suyun içine atılan taş falan biraz abartı. Çiçek olur ama bak kendimi piremses gibi hissedebilirim
Düğün desen sırf anne hevesini alsın diye, bence hepsi gereksiz, gelinlik güzel çünkü çok severek aldım bir de balayı. Ama sor hangisini birebir düşündüğün gibi yaptın diye, bu ikisi hariç yok! Çünkü etraf hep bir şeyler diyor. Ben yapmam 6 ay kınası falan, cok saçma :)
varmis cidden yeni degilmis :))
Aaa var mıymış cidden?
Ben pembe gelinlerin uydurduğu bişey sanıyordum hep onlarda görünce
Sadece ütüden değil onu icat eden gerizekalı öngörüsüz insandan da nefret ediyorum. Ne vardı kumaşları doğal haliyle giyseydik de demir bir sıcağın altında ezmeseydik. Ortada böyle bir fikir bile yokken nasıl obsesif kompülsif bir insanmış ki zavallı kıyafetleri jilet gibi yapmış. Eğer hiçbir şeyi ütülemezsen normal olan kırışık olandır ve kimse yadırgamaz yani bunu. Konusu her açıldığında sövüyorum ben bu mucit adama, neyse. Gömlekler hariç ütü yapmıyorum, bir de kızımın kıyafetleri işte ama onu da ilk sefer diye ütüledim, muhtemelen devamını getirmem. Annem nevresim, iç çamaşırı be varsa ütüler bana da hiç mantıklı gelmez. Aşarken düzgün katlanır asarım kolayca yerleştiririm, bu kadar :)
iyi neyse hadi bugun hallolacak en azindan :)) babaniza da guldum ayrica alttan guzel vermis ayariAkşam geliceklermiş tekrar şükür :)) klimayı geçtim de koliler kalksın ortadan artık( iç ünite nispeten küçük ama dış ünite kocaman... bi d ekız üstlerine tırmanmak istiyo haliyle :))) olay oldu artık valla :)
Amin canımAmin cnm,, çok sevindim :) kendini yorma, dinlen,, az bişey var 20'sine...
ahahahha kahkaha attim supermisCnm bizimkiler çok kötü ağladığı ve benim bitik olduğum bi gece kaldılar (zaten aynı sitede on metre mesafedeyiz, kalmak denir mi bilmem),,, sabah bi kalktım annemle ben bizim yatakta yatıyoruz, eşim salonda koltukta uyumuş, babam da yine salonda ama boş koltuğun altında yerde uyumuş :)))) ne onun neden koltuk yerine yerde yattığını anladım, ne hangi ara bu kadar saçma bi düzende uyuyabildiğimizi.. nasıl dağıtmışsa bizi bebek... bi de dar halde foto çekmişim... sonra da kalktık doktora gittik zaten bu neden uyumuyo diye :))) o ilk geceler anlatılmaz yaşanır yani :))))
Sorma ya, yazık adama... nasıl idare edeceğini şaşırdı.. geçen bi gece epey canı sıkıldı kızın huysuzluğuna,, sakinleşmek için çardağa gidip oturdu biraz,, sonra döndü eve... ben de ertesi gün "biraz daha sabırlı olalım cnm, şimdi bizi deniyomuş, beni bırakıcaklar mı vs diye sabrımızı zorluyomuş" dedim, zavallım şimdi durmadan bulduğu her fırsatta "babacım ben seni asla bırakmıcam, sen de beni bırakma tamam mı" diyo... baba-büyük kız-beklenen küçük kız üçgenine sıkıştı kaldı adam... ve ben hiç ilgilenemiyorum onunla... bu hamileliğimi asla unutmıcam çünkü Ayşe ve benim için yapabileceği herşeyi yaptı,, zerre kadar yiyemem hakkını... ama benim elimden bişey gelmiyo... bilmiyorum ki ne yapsamiyi neyse hadi bugun hallolacak en azindan :)) babaniza da guldum ayrica alttan guzel vermis ayaribu senin kadar guzel degil falan ahah :))
Emzirirken de bitkisel boya olacak yaniii.. bitkisel boyaların rengi de bi istediğin gibi olmuyor sanki,nyse artık...Ben de pazar boyatayım kalksın diyorum... emzirirken doğal boya demişti çocuk doktorumuz zaten... zorda kalırsam öyle yaparım diyorum. Ama şimdi böyle gitmek istemiyorum doğuma :))))
ay kiyamam ya babalik da zor cidden kesinlikle cok haklisin. ama herkes bu surecte bir seylerden odun verip fedakarlik yapiyor maddi manevi. baska turlu olmaz zaten. nasil bebek tek basina yapilmiyorsa. surecte de kimse tek basina degil. herkes sonuclarini bilerek cikiyor bu yola, hatta cikmali. sanirim en muhimi oturup konusabilmek, iletisim kurabilmek. o zaman isler daha kolay ilerliyor. biz mesela esimle sik sik konusuyoruz. yapamadiklarimizdan, cektigimiz sikintilardan, birbirimizden haberdariz. iki taraf da birbirini anlayinca sorunlar daha hafif atlatiliyor. diye dusunuyorum :)Sorma ya, yazık adama... nasıl idare edeceğini şaşırdı.. geçen bi gece epey canı sıkıldı kızın huysuzluğuna,, sakinleşmek için çardağa gidip oturdu biraz,, sonra döndü eve... ben de ertesi gün "biraz daha sabırlı olalım cnm, şimdi bizi deniyomuş, beni bırakıcaklar mı vs diye sabrımızı zorluyomuş" dedim, zavallım şimdi durmadan bulduğu her fırsatta "babacım ben seni asla bırakmıcam, sen de beni bırakma tamam mı" diyo... baba-büyük kız-beklenen küçük kız üçgenine sıkıştı kaldı adam... ve ben hiç ilgilenemiyorum onunla... bu hamileliğimi asla unutmıcam çünkü Ayşe ve benim için yapabileceği herşeyi yaptı,, zerre kadar yiyemem hakkını... ama benim elimden bişey gelmiyo... bilmiyorum ki ne yapsamresmen sıkıldı, belli etmemek için acaip çaba sarfediyo ama çok yürekten hissediyorum her anlamda yorulduğunu hep kendimiz için söylüyoruz ama gerçekten kocalara da Allah yardım etsin,, çünkü olayın fiziksel olarak dışında olup manevi anlamda içinde olmak hali de zor olsa gerek.. bebeği taşıyan ben olmasam bu kadar özverili olabilir miydim bilmiyorum...
Ben lcw dan aldım arabalı olanı güzel begendim pamuklu daarkadaşlar ya bebek için nevresim seti aldınız mı beşiklere
veyya bu konu konuşuldu da yine mi kaçırdım yoksa
http://www.hepsiburada.com/lc-waiki...fli-nevresim-takimi-100-x-150-p-HBV000004OYAD
bu nasıl sizce
Daha neler neler var... :) kırkı çıkınca özendik mesela, hadi bakın da bi yemeğe gidelim dedik (ilk ve son oldu),,,, annem bi yarım saat babama bırakıp kendi evlerine çıkmış (tekrar ediyorum 10 metrecik),,,, babam koca adam göbekli möbekli,, göğsünde bebek elinde biberon, hiçbi şekilde susturamıyo falan... bizim de içimize doğdu heralde,,, huzursuz olduk, bi de masamız ayarlanmamış falan eşim kızdı adamlara yarım bıraktık geldik eve... babamı boncuk boncuk ter dökerken bulduk,, annemi aramış dayanamıorum diye o da paniklemiş koşturarak gelmiş surat kıpkırmızı,, adamcağızın terden gözleri yanmış onlar bile akıyo,,, ninni bile söyledim durmadı diyo suç işlemiş çocuk gibi... aldım emzirdim hemen... sonra da kışın ortasında kaşık kaşık dondurma yedik maaile... anca öyle ferahladık biraz... çok zor bi bebekti... hiç büyümeyecek sandım... ama Allah biliyo bir tek an niye çocuk yaptım diye düşünmedim ki heralde hiçbi normal anne de düşünemez :) yine de inşallah Allah hepimize sakin uslu Ağustos bebişleri verir bu sefer :)))ahahahha kahkaha attim supermis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?