2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
İlk defa duyuyorum valla ben, pek ugrasamam ben böyle seylerle....

Ben de o yüzden söylemek istemedim işte, kesin duyar teyzeler halalar kuzenler, sonra ararlar ederler hayırlı olsun diye,
ben zaten hareketlerini hissedene kadar her muayeneye stresle gitmişim ya bir şey olduysa diye bir de milletin çenesini çekmek istemedim. Senin için de zor olmuş, sinir oluyorum çocuk ne zaman diye baskı yapan insanlara, hiç düşünmüyorlar insanları, belki istediği halde olmuyor belki istemiyor belki önce biraz gezeyim diye düşünüyor, sana ne yani bu neyin baskısı hiç anlamıyorum. Kim olursa olsun terslemek lazım. Ben hamileydim o zaman, çocuk düşünüyor musunuz diyenlere daha erken, düşünmüyoruz diyordum. Yani sen bana böyle mahrem bir soru sorma ki ben de sana yalan söylemeyeyim. 2,5 aylık hamileyken kuzenime gittim oturmaya, 2 kuzen ikisinin de okula başlamış ikişer çocukları var, söyleyip duruyorlar geç kalmayın bak ben geç doğurdum pişman oldum falan diye. Ben de olsun biz düşünmüyoruz, zamanı gelince olur inşallah falan dedim. Daha sonra bebek haberini verdiğim zaman "o zaman 2,5 aylık hamileydim ama kimseye söylememiştik ne olur ne olmaz riskli dönem diye" deyince kuzenim aman canım siz de abartmışsınız, herkese riskli dönem o zaman kimse söylemesin dedi biraz bozularak, ben de bence de söylemesin zaten dedim. Yani annem babam surat asmamış bu neyin cakası. Çok insan insanı darlıyor bence.

Ya benim de pike takımı var annemin yaptığı onu sereceğim ama muhtemelen bir tek mevlüt günü sererim, çok ağır hem kumaşı hem işlemesi ama en azından sevdiğim tarzda, pastel renkli. Daha önce işlemeli, boncuklu, hiç sevmediğim tarzda bir yatak örtüsü yapmıştı, kırılmasın diye bir kez serdim evlenmeden önce ama mümkün değil yani onu kullanmam, ben de birkaç ay önce geri verdim anne dedim sen buna aylarca uğraştın, ama ben bunu evimde insan içine çıkarmam hiç tarzım değil, al sende dursun kardeşimin çeyizine koyarsın o da istemezse kendin kullan. Yani emek veriyorsan bir de fikrimi al değil mi, sen süslü taşlı boncuklu seviyorsan ben de sade, pastel, dingin şeyleri seviyorum.

Ben de gömlekleri yapıyorum ama onun dışında hiç işim olmaz :)
Üzerine döktüğün suda olması da yeter öyle deme, ben de öyle yaparım zaten çiçekli suyun içine yatıp annelerim buyurun üzerime suyu siz dökün falan diyemem, ayıp
Mevlüt bizde de okutulacak, onu da abartmadan yapmak niyetindeyim, hala evime o kadar insanın girecek olması beni geriyor ama bizim küçük yalnızlık kalemiz insanlarla çevrilecek

aha iste benim kafa

ilk okuyunca ayin yapiliyormus hissine kapildim biraz da vaftiz olayini animsatti. sorsan hristiyanlar soyle boyle derler ama
Aynen öyle, zaten bizdeki törenlerin çoğu şaman geleneklerinden geliyor. Sorsan %99'u Müslüman derler ama gelenekler hep Gök Tengri :)

genel olarak utu hakkinda ne dusunuyorsunuz? (bence cok gereksiz bir icat kim bulduysa sinir oluyorum ona ) her seyi utuler misiniz mesela? :))

Hele sıcaktaa hiiç çekilmiyor
Onceleri daha bi hevesle herseyi utulerdim de simdi saldım valla.ama hamileliğin basında enfeksiyon olduktan sonra iç çamasırımı ütülüyorum mutlaka.

Gecen hafta da annem geldi sagolsun bebeğimin tüm kıyafetlerini carsaflarını vs ütüledi...

Aynen,, çok şükür soruna dönüşmüyor hiçbiri.. bi de sürekli kırkımızda rahat edicez modunda atlatmaya çalışıyoruz durumu :) tabi evliliğimizin çok az bi kısmı 2 kişi olarak geçti, hatta o arada da karnımda olduğu için hiçbi kısmı diyebilirim.. flört desen 3 ay... haliyle dört senedir yorgunuz :)))) ama çok şükür kavgasız gürültüsüz küsmeden kırılmadan atlattık bunu da :)) kendi de kendisini takdir ediyo zaten laf arasında :)))) hamileliği atlattık darısı lohusalığın başına diye :)))

Meali çatı muayenesindeki tavrından anlıyor normal doğum yapıp yapamayacağını. Sen de az çok netleşiyorsun. 3 parmakla yapılan tuşe de ayılan bayılan kaçan ağlayan varmış onları sezaryene yönlendiriyorlar. Derin nefes al kaslarını sıkma başka şeyler düşün rahat ol acımayacak onu bil gerisi kolay.
Normal Doğumda yarım saatte bir yapılacak o işlem çünkü açılmayı kontrol etmek için. Birine dayanamazsan hepsi zor gelir mantığıyla demiş. İlk yaptırdığımda doktorum derin nefes al ve kaslarını sıkma acımıcak dedi anında bıraktım kendimi. Aferin böyle beni dinlersen doğurursun sen bu çocuğu hem de kolay kolay dedi. Panik olup komut almazsan ohoooo Doğumda napıcaksın dicek haliyle

evet ya bu röfle işini napıcaz şu an röfle diil uçlarda ombre durumuna geldim zaten doğuma böyle gitmek istemiyorum , emzirirken ben geçen sefer bilmiyodum valla kız 1 aylıkken normal röfle yaptırdım oo şimdi saç tamamen kahverengi olur valla böle giderse dibim çok koyu diil ama kötü hissediyorum kendimi

Bozulmaları yersiz olmuş. Herkesin kendi tercihi saygı duymak lazım bence.Evlendikten sonra milleti geriyor bizim çocuğumuz zaten...
Gerçekten çok daralmıştım o dönem. Söyleme kimseye dememe rağmen söylemesi beni çok sinirlendirmişti. Niye adam yerine konulmuyorum acaba diye ciddi çıkışmıştım. Ya kalbi atmazsa hepinizden çok ben üzülcem biraz saygı duysanız fikirlerime vs. O da üzülmüştü tabi ama çok şükür bugünleri gördük. Şimdi de Eşimin halasının kayınvalidesi beni hastanedeyken ziyaret etmek istiyormuş da 80 yaşındaki kadın, arayıp doğurdu mu diye soruyormuş bana bunu söyleyip duruyor. Allah aşkına eşimin halasının kayınvalidesinin doğumda hastanede ne işi var? Var gerisini sen düşün geleceklerin...
Annem de komşularının derdinde, onlar da gelecekmiş. Hastane değil parti evi mübarek
Sorma, insanların toplu halde evime gelmesi benim de kabusum, cidden kabus görüyorum bebeğim elden ele geziyor hepsi suratına suratına konuşuyor falan

Aminnn....
Annelik bu işte,fedakarlık...
Hem off desen 2.yi yapar mıydın? Babalıkta kesinlikle çok baska ama ne bilim annelik bambaska bişey ya... şimdiden felaket bi anaçlk çöktü üzerime :)

İnşallah ben de rahat olabilirim ya, bu konuyu çok fazla düşünmemeye çalışıyorum düşündükçe kasıyorum kendimi çünkü :)

Sizin haliniz bana şu video'yu hatırlattı, en son kılık kıyafet bile değişmiş halde kalmışsınız

Okuyunca
okuyunca kendimi hatırladım:) bizde ilk günlerden biriydi annemle yatak odasındayız. Eşimde salonda. Ama gecmin bilmem kaçı olmuş saat. Bizim fındığı susturamıyoruz. Eşimde geldi. Aldı kucağına susturamadı. En son hatırladığım bi gözlerimi açtım. Bizim yatakta ben annem eşim oğluşum hepimiz bi kenara kıvrılıp uyumuşuz. Hiç unutmam o geceyi:)

Maşallah

Ay evet ya, ben zaten kucaklarına vermeden önce sağını solunu kapatıp koruyacak bir şeyin içinde vereceğim daha yapmadı annem ama muhtemelen portbebe gibi bir şey olacak, öpmeye, ellemeye kalkanı da artık ne yaparım bilmiyorum.

Hastane için de eğer kimse gelsin istemiyorsan söyle, ben o anı bir kez yaşayacağım kimse yüzünden tadını kaçırmak istemiyorum de. Çok isteyen varsa doğumdan bir hafta sonra sen toparlandığın zaman, bebeğine alıştığın zaman, eşinle ve bebeğinle biraz vakit geçirdiğin zaman gelsinler. Ben tehdit edeceğim annemi, ayıp olur dersen eşim ya da ben gelenleri tersleriz ayıp nasıl olur o zaman görürsün diyeceğim. Şuna bak ya, en önemli günümüzde milleti nasıl idare edeceğimizi düşünüyoruz. Bencillik resmen.
Hem eşinin halasının kayınvalidesi seni neden görmek istiyor, dıdısının dıdısının bile dıdısı yani.

Tedavi ile hamile kalmış yanı çok beklemiş biri olarak o hadi ama çocuk yok muculara nasıl uyuz olduğumu bir bilseniz anlatamam.

Bir de bizim evleneli beş yıl olduğu için e yeter gezdiğiniz, yaşınız geçiyor bilmem ne, bilmem ne...... çok ayıp ya insanlar çok uzak empati yeteneginden. Birde bizim iki yıl önce gene tüp bebekle olan bebeğimizin 9. Haftada kalbi durdu. O zamana kadar tedaviden falan da annemlere bahsetmemistik o kayıptan sonra annemlere falan da söyledik yeri geliyodu onlar bile geriyordu doktora gidiyor musun lafı bile batıyordu.

Ama son nokta benim için şu oldu babamı kaybettim 9 yıl önce ve her sene mevlut yapılıyor kendisi icin klasik, iki sene oncesi ben bebegimi kaybettikten yaklaşık iki ay sonrasına denk geldi mevlut. Dua bitti işte yiyecekler dağıtılıyor densiz bir misafir bana o kadar kişi içinde aaa sen de düşük yapmışsın geçmiş olsun benim de bilmem kimim yaptı üzülme bak gene olur dedi ben koptum. Burası mı yeri dedim? Sonra da bozuluyor ay yok geçmiş olsun üzülme diye dedim bilmem ne. Bugün benim için zaten üzücü babamı anıyoruz mal!! O gün karar vermiştim hamile kalınca da uyguladım üç ay ailelere bile söylemedik ondan sonra da göbeğim çıkana kadar beni görmeyen kimseye söylemedim. Bildiğin travma olmuştu çünkü insanlar çok densiz... çok yakınlar harici hiç gerek yok bence de. Ha bide şey var söylesen de bitmiyor ki ilk önce hayırlı olsuna başlıyorlar ama onla bitmiyor kendilerinin bir doğum hikayesi vardır bebebkten sonra degisen bir hayatlari vardır şimdi size de şöyle olacak böyle olacak ama hep bir olumsuzluk bazen insanların bundan zevk aldıklarını bile düşünüyorum ya!!!

Hee, 6 ay kınası, bebeler 6 aylık olunca yapıyorlar, anneleri bindallı giyiyor falan
Inanmiyorum yaaa bizim buralarda yok ole bisey kesin eqe tarafinda vardir onlar merakli azicik oyle seylere eee hic durmadan bisy cikiyo yok 40i yok 6 ay kinasi yok dis bulquru yok doqumqunusu mevlutu oooo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…