İlk defa duyuyorum valla ben, pek ugrasamam ben böyle seylerle....haziran analari 4968. sayfada bir 40 ucurma mevzusu gecmis. boyle seyler yapacak olaniniz ya da daha once yapmis olaniniz var mi aranizda
soyle birsey yazilmis hadi ugrastirmayayim sizi mesaji yeniden duzenliyorum :)))
"Suyunun içine kırk taş yaprak çiçek altın koyduk önce bebiş yıkandı komada biraz su bıraktık sonra ben banyo yaptım o ayırdığımız sudan bende döktüm üzerime bide kv nin delikli üzerinde arapça yazan okunmuş bir tası varmış onunla döktük suyu boy abdesti aldım çıktım bu kadar. Kızı yıkarken kv kırkın uçsun diyerek bi kaç kez tekrarladı"
Ben de o yüzden söylemek istemedim işte, kesin duyar teyzeler halalar kuzenler, sonra ararlar ederler hayırlı olsun diye,En iyisini yapmışsın. Ben biraz fazla stresli, kendini parçalayan bi karamsarlık abidesiyim adeta, böyle göründüğüme bakmayın. Hamilelik öncesi çok sıkıntılı dönemler geçirdim. 1 yıla yakın sürdü hamile kalmam, tedaviler filan. Tabi ailelerin haberi yok çocuk da çocuk bastırıyorlar. Benim stres yapmamam gerekiyor o dönem. Dedim ki böyle böyle, nolur susun artık, strese sokmayın beni. Öylelikle daha olmadan haberleri oldu. Kan değerlerim düşük çıktı yok dış gebelik olabilir vs doktor korkuttu ben yine kötü oldum, ondan da haberleri oldu, neyse keseyi gördük dedim ki aramızda kalsın, belki boş kese bilmiyoruz. Duramadı kv, söylemiş birilerine çok pişman oldum söylediğime gerçekten. Eğer başarabilirsem son dakika çağırıcam hastaneye de.
Okudum da bilgim yok öyle bi adetimiz var mı acaba
Ya benim de pike takımı var annemin yaptığı onu sereceğim ama muhtemelen bir tek mevlüt günü sererim, çok ağır hem kumaşı hem işlemesi ama en azından sevdiğim tarzda, pastel renkli. Daha önce işlemeli, boncuklu, hiç sevmediğim tarzda bir yatak örtüsü yapmıştı, kırılmasın diye bir kez serdim evlenmeden önce ama mümkün değil yani onu kullanmam, ben de birkaç ay önce geri verdim anne dedim sen buna aylarca uğraştın, ama ben bunu evimde insan içine çıkarmam hiç tarzım değil, al sende dursun kardeşimin çeyizine koyarsın o da istemezse kendin kullan. Yani emek veriyorsan bir de fikrimi al değil mi, sen süslü taşlı boncuklu seviyorsan ben de sade, pastel, dingin şeyleri seviyorum.ahahah bende de dugun zamanindan kalma vardi bi tane. cikar dedi yikayalim onu serelim. ya anne dedim istemiyorum. normal bi carsaf sersek noluyo yani. herseyin bi yakisani varmis. dedim ben habire carsaf mi degistirircem bi kere rahatsiz dantelli suslu puslu batiyo insanin orasina burasina yatmam ben onda dedim. cikardik sonra. gorunce kendisi de yatilmayacagina kanaat getirdi ama lafindan geri de donemedidedim al cok begendiysen gotur kendin kullan goturdu ama napcak bilmiyorum sonra gelmis diyo ama duzgun bi nevresim takimi alalim bu desenlilerle olmaz. hey allahim tamam dedim alalim
Ben de gömlekleri yapıyorum ama onun dışında hiç işim olmaz :)
Obsesif kompülsif çok doğru bi tanım, bende de biraz var sanırım ondanİnanılmaz keyif alıyorum kırışıklar düzelirken Ölmüş adamın arkasından çok da şeapma ya ölmüş gitmiş Eşim bazen işe giyiyor polo yaka tişörtleri falan o yüzden biraz da mecburi diyebilirim. Sevmek zorundayım gibi
Ay bizim küvet yok, ben piremses gibi hissedemiyciim
Bence de gösteriş, gereksiz. Bizde mevlüt okutmak vardır mesela, o bile gösteriş haline geliyor aslında ama okutmazsam da içimde kalıcak diye yapıcaz biz.
Aynen öyle, zaten bizdeki törenlerin çoğu şaman geleneklerinden geliyor. Sorsan %99'u Müslüman derler ama gelenekler hep Gök Tengri :)aha iste benim kafa
ilk okuyunca ayin yapiliyormus hissine kapildimbiraz da vaftiz olayini animsatti. sorsan hristiyanlar soyle boyle derler ama
genel olarak utu hakkinda ne dusunuyorsunuz? (bence cok gereksiz bir icat kim bulduysa sinir oluyorum ona) her seyi utuler misiniz mesela? :))
Aynen,, çok şükür soruna dönüşmüyor hiçbiri.. bi de sürekli kırkımızda rahat edicez modunda atlatmaya çalışıyoruz durumu :) tabi evliliğimizin çok az bi kısmı 2 kişi olarak geçti, hatta o arada da karnımda olduğu için hiçbi kısmı diyebilirim.. flört desen 3 ay... haliyle dört senedir yorgunuz :)))) ama çok şükür kavgasız gürültüsüz küsmeden kırılmadan atlattık bunu da :)) kendi de kendisini takdir ediyo zaten laf arasında :)))) hamileliği atlattık darısı lohusalığın başına diye :)))ay kiyamam ya babalik da zor cidden kesinlikle cok haklisin. ama herkes bu surecte bir seylerden odun verip fedakarlik yapiyor maddi manevi. baska turlu olmaz zaten. nasil bebek tek basina yapilmiyorsa. surecte de kimse tek basina degil. herkes sonuclarini bilerek cikiyor bu yola, hatta cikmali. sanirim en muhimi oturup konusabilmek, iletisim kurabilmek. o zaman isler daha kolay ilerliyor. biz mesela esimle sik sik konusuyoruz. yapamadiklarimizdan, cektigimiz sikintilardan, birbirimizden haberdariz. iki taraf da birbirini anlayinca sorunlar daha hafif atlatiliyor. diye dusunuyorum :)
Meali çatı muayenesindeki tavrından anlıyor normal doğum yapıp yapamayacağını. Sen de az çok netleşiyorsun. 3 parmakla yapılan tuşe de ayılan bayılan kaçan ağlayan varmış onları sezaryene yönlendiriyorlar. Derin nefes al kaslarını sıkma başka şeyler düşün rahat ol acımayacak onu bil gerisi kolay.
Cumartesi popoyu geçen saçlarımı kestircem, sayılır mı?
Saç boyama yok, epilasyon yok, belki kaşlarımı aldırırım ama onları da aldırmıyorum. Yaa o değil de, perşembe günü çatı muayenem var, asıl ondan tırsıyorum ben ama doktoruma belli etmemem lazım. Öncesinde bana muayeneden sonra netleşir kafanda normal doğum isteyip istemediğin demişti, ne demek istedi acaba?
Boynerde satılan bi marka var cnm, naturtint gibi bişeydi sanki adı. O hem kokusuz hem de rengi epey iyi oluyo. Onu kullanmıştım ben ama yine de pek sık boyatmadım.Emzirirken de bitkisel boya olacak yaniii.. bitkisel boyaların rengi de bi istediğin gibi olmuyor sanki,nyse artık...
Ben de o yüzden söylemek istemedim işte, kesin duyar teyzeler halalar kuzenler, sonra ararlar ederler hayırlı olsun diye,
ben zaten hareketlerini hissedene kadar her muayeneye stresle gitmişim ya bir şey olduysa diye bir de milletin çenesini çekmek istemedim. Senin için de zor olmuş, sinir oluyorum çocuk ne zaman diye baskı yapan insanlara, hiç düşünmüyorlar insanları, belki istediği halde olmuyor belki istemiyor belki önce biraz gezeyim diye düşünüyor, sana ne yani bu neyin baskısı hiç anlamıyorum. Kim olursa olsun terslemek lazım. Ben hamileydim o zaman, çocuk düşünüyor musunuz diyenlere daha erken, düşünmüyoruz diyordum. Yani sen bana böyle mahrem bir soru sorma ki ben de sana yalan söylemeyeyim. 2,5 aylık hamileyken kuzenime gittim oturmaya, 2 kuzen ikisinin de okula başlamış ikişer çocukları var, söyleyip duruyorlar geç kalmayın bak ben geç doğurdum pişman oldum falan diye. Ben de olsun biz düşünmüyoruz, zamanı gelince olur inşallah falan dedim. Daha sonra bebek haberini verdiğim zaman "o zaman 2,5 aylık hamileydim ama kimseye söylememiştik ne olur ne olmaz riskli dönem diye" deyince kuzenim aman canım siz de abartmışsınız, herkese riskli dönem o zaman kimse söylemesin dedi biraz bozularak, ben de bence de söylemesin zaten dedim. Yani annem babam surat asmamış bu neyin cakası. Çok insan insanı darlıyor bence.
Ya benim de pike takımı var annemin yaptığı onu sereceğim ama muhtemelen bir tek mevlüt günü sererim, çok ağır hem kumaşı hem işlemesi ama en azından sevdiğim tarzda, pastel renkli. Daha önce işlemeli, boncuklu, hiç sevmediğim tarzda bir yatak örtüsü yapmıştı, kırılmasın diye bir kez serdim evlenmeden önce ama mümkün değil yani onu kullanmam, ben de birkaç ay önce geri verdim anne dedim sen buna aylarca uğraştın, ama ben bunu evimde insan içine çıkarmam hiç tarzım değil, al sende dursun kardeşimin çeyizine koyarsın o da istemezse kendin kullan. Yani emek veriyorsan bir de fikrimi al değil mi, sen süslü taşlı boncuklu seviyorsan ben de sade, pastel, dingin şeyleri seviyorum.
Üzerine döktüğün suda olması da yeter öyle deme, ben de öyle yaparım zaten çiçekli suyun içine yatıp annelerim buyurun üzerime suyu siz dökün falan diyemem, ayıp
Mevlüt bizde de okutulacak, onu da abartmadan yapmak niyetindeyim, hala evime o kadar insanın girecek olması beni geriyor ama bizim küçük yalnızlık kalemiz insanlarla çevrilecek
Aynen öyle, zaten bizdeki törenlerin çoğu şaman geleneklerinden geliyor. Sorsan %99'u Müslüman derler ama gelenekler hep Gök Tengri :)
Daha neler neler var... :) kırkı çıkınca özendik mesela, hadi bakın da bi yemeğe gidelim dedik (ilk ve son oldu),,,, annem bi yarım saat babama bırakıp kendi evlerine çıkmış (tekrar ediyorum 10 metrecik),,,, babam koca adam göbekli möbekli,, göğsünde bebek elinde biberon, hiçbi şekilde susturamıyo falan... bizim de içimize doğdu heralde,,, huzursuz olduk, bi de masamız ayarlanmamış falan eşim kızdı adamlara yarım bıraktık geldik eve... babamı boncuk boncuk ter dökerken bulduk,, annemi aramış dayanamıorum diye o da paniklemiş koşturarak gelmiş surat kıpkırmızı,, adamcağızın terden gözleri yanmış onlar bile akıyo,,, ninni bile söyledim durmadı diyo suç işlemiş çocuk gibi... aldım emzirdim hemen... sonra da kışın ortasında kaşık kaşık dondurma yedik maaile... anca öyle ferahladık biraz... çok zor bi bebekti... hiç büyümeyecek sandım... ama Allah biliyo bir tek an niye çocuk yaptım diye düşünmedim ki heralde hiçbi normal anne de düşünemez :) yine de inşallah Allah hepimize sakin uslu Ağustos bebişleri verir bu sefer :)))
Aa du not alayım da,onu denerim bende...Boynerde satılan bi marka var cnm, naturtint gibi bişeydi sanki adı. O hem kokusuz hem de rengi epey iyi oluyo. Onu kullanmıştım ben ama yine de pek sık boyatmadım.
Meali çatı muayenesindeki tavrından anlıyor normal doğum yapıp yapamayacağını. Sen de az çok netleşiyorsun. 3 parmakla yapılan tuşe de ayılan bayılan kaçan ağlayan varmış onları sezaryene yönlendiriyorlar. Derin nefes al kaslarını sıkma başka şeyler düşün rahat ol acımayacak onu bil gerisi kolay.
Normal Doğumda yarım saatte bir yapılacak o işlem çünkü açılmayı kontrol etmek için. Birine dayanamazsan hepsi zor gelir mantığıyla demiş. İlk yaptırdığımda doktorum derin nefes al ve kaslarını sıkma acımıcak dedi anında bıraktım kendimi. Aferin böyle beni dinlersen doğurursun sen bu çocuğu hem de kolay kolay dedi. Panik olup komut almazsan ohoooo Doğumda napıcaksın dicek haliyle
Sizin haliniz bana şu video'yu hatırlattı, en son kılık kıyafet bile değişmiş halde kalmışsınızCnm bizimkiler çok kötü ağladığı ve benim bitik olduğum bi gece kaldılar (zaten aynı sitede on metre mesafedeyiz, kalmak denir mi bilmem),,, sabah bi kalktım annemle ben bizim yatakta yatıyoruz, eşim salonda koltukta uyumuş, babam da yine salonda ama boş koltuğun altında yerde uyumuş :)))) ne onun neden koltuk yerine yerde yattığını anladım, ne hangi ara bu kadar saçma bi düzende uyuyabildiğimizi.. nasıl dağıtmışsa bizi bebek... bi de dar halde foto çekmişim... sonra da kalktık doktora gittik zaten bu neden uyumuyo diye :))) o ilk geceler anlatılmaz yaşanır yani :))))
okuyunca kendimi hatırladım:) bizde ilk günlerden biriydi annemle yatak odasındayız. Eşimde salonda. Ama gecmin bilmem kaçı olmuş saat. Bizim fındığı susturamıyoruz. Eşimde geldi. Aldı kucağına susturamadı. En son hatırladığım bi gözlerimi açtım. Bizim yatakta ben annem eşim oğluşum hepimiz bi kenara kıvrılıp uyumuşuz. Hiç unutmam o geceyi:)Cnm bizimkiler çok kötü ağladığı ve benim bitik olduğum bi gece kaldılar (zaten aynı sitede on metre mesafedeyiz, kalmak denir mi bilmem),,, sabah bi kalktım annemle ben bizim yatakta yatıyoruz, eşim salonda koltukta uyumuş, babam da yine salonda ama boş koltuğun altında yerde uyumuş :)))) ne onun neden koltuk yerine yerde yattığını anladım, ne hangi ara bu kadar saçma bi düzende uyuyabildiğimizi.. nasıl dağıtmışsa bizi bebek... bi de dar halde foto çekmişim... sonra da kalktık doktora gittik zaten bu neden uyumuyo diye :))) o ilk geceler anlatılmaz yaşanır yani :))))
MaşallahHanımlar biz kontrole gittik akşam bu arada,, bebek çok iyi dedi doktor, eşi suyu vs herşey çok iyi, 3 kilo ve 47 santim,,, seZeryana karar verirseniz daha erken de alabiliriz 27'sinden dedi... istemiyorum dedim :))) haftaya tekrar çağırdı... sonraki hafta da tabi... merak içinde bekliyoruz...
Bozulmaları yersiz olmuş. Herkesin kendi tercihi saygı duymak lazım bence.Evlendikten sonra milleti geriyor bizim çocuğumuz zaten...
Gerçekten çok daralmıştım o dönem. Söyleme kimseye dememe rağmen söylemesi beni çok sinirlendirmişti. Niye adam yerine konulmuyorum acaba diye ciddi çıkışmıştım. Ya kalbi atmazsa hepinizden çok ben üzülcem biraz saygı duysanız fikirlerime vs. O da üzülmüştü tabi ama çok şükür bugünleri gördük. Şimdi de Eşimin halasının kayınvalidesi beni hastanedeyken ziyaret etmek istiyormuş da 80 yaşındaki kadın, arayıp doğurdu mu diye soruyormuş bana bunu söyleyip duruyor. Allah aşkına eşimin halasının kayınvalidesinin doğumda hastanede ne işi var? Var gerisini sen düşün geleceklerin...
Annem de komşularının derdinde, onlar da gelecekmiş. Hastane değil parti evi mübarek
Sorma, insanların toplu halde evime gelmesi benim de kabusum, cidden kabus görüyorum bebeğim elden ele geziyor hepsi suratına suratına konuşuyor falan
Uyudum muhabbeti kacirdim yane kimasi kinami var mis bide adetlerde daha neler duyacaz
Ben de o yüzden söylemek istemedim işte, kesin duyar teyzeler halalar kuzenler, sonra ararlar ederler hayırlı olsun diye,
ben zaten hareketlerini hissedene kadar her muayeneye stresle gitmişim ya bir şey olduysa diye bir de milletin çenesini çekmek istemedim. Senin için de zor olmuş, sinir oluyorum çocuk ne zaman diye baskı yapan insanlara, hiç düşünmüyorlar insanları, belki istediği halde olmuyor belki istemiyor belki önce biraz gezeyim diye düşünüyor, sana ne yani bu neyin baskısı hiç anlamıyorum. Kim olursa olsun terslemek lazım. Ben hamileydim o zaman, çocuk düşünüyor musunuz diyenlere daha erken, düşünmüyoruz diyordum. Yani sen bana böyle mahrem bir soru sorma ki ben de sana yalan söylemeyeyim. 2,5 aylık hamileyken kuzenime gittim oturmaya, 2 kuzen ikisinin de okula başlamış ikişer çocukları var, söyleyip duruyorlar geç kalmayın bak ben geç doğurdum pişman oldum falan diye. Ben de olsun biz düşünmüyoruz, zamanı gelince olur inşallah falan dedim. Daha sonra bebek haberini verdiğim zaman "o zaman 2,5 aylık hamileydim ama kimseye söylememiştik ne olur ne olmaz riskli dönem diye" deyince kuzenim aman canım siz de abartmışsınız, herkese riskli dönem o zaman kimse söylemesin dedi biraz bozularak, ben de bence de söylemesin zaten dedim. Yani annem babam surat asmamış bu neyin cakası. Çok insan insanı darlıyor bence.
Ya benim de pike takımı var annemin yaptığı onu sereceğim ama muhtemelen bir tek mevlüt günü sererim, çok ağır hem kumaşı hem işlemesi ama en azından sevdiğim tarzda, pastel renkli. Daha önce işlemeli, boncuklu, hiç sevmediğim tarzda bir yatak örtüsü yapmıştı, kırılmasın diye bir kez serdim evlenmeden önce ama mümkün değil yani onu kullanmam, ben de birkaç ay önce geri verdim anne dedim sen buna aylarca uğraştın, ama ben bunu evimde insan içine çıkarmam hiç tarzım değil, al sende dursun kardeşimin çeyizine koyarsın o da istemezse kendin kullan. Yani emek veriyorsan bir de fikrimi al değil mi, sen süslü taşlı boncuklu seviyorsan ben de sade, pastel, dingin şeyleri seviyorum.
Üzerine döktüğün suda olması da yeter öyle deme, ben de öyle yaparım zaten çiçekli suyun içine yatıp annelerim buyurun üzerime suyu siz dökün falan diyemem, ayıp
Mevlüt bizde de okutulacak, onu da abartmadan yapmak niyetindeyim, hala evime o kadar insanın girecek olması beni geriyor ama bizim küçük yalnızlık kalemiz insanlarla çevrilecek
Aynen öyle, zaten bizdeki törenlerin çoğu şaman geleneklerinden geliyor. Sorsan %99'u Müslüman derler ama gelenekler hep Gök Tengri :)
Inanmiyorum yaaa bizim buralarda yok ole bisey kesin eqe tarafinda vardir onlar merakli azicik oyle seylere
Hee, 6 ay kınası, bebeler 6 aylık olunca yapıyorlar, anneleri bindallı giyiyor falan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?