- 3 Mart 2017
- 2.781
- 6.184
- 158
Ay annenin bindallı giydiğini duymamıştım
Hee, 6 ay kınası, bebeler 6 aylık olunca yapıyorlar, anneleri bindallı giyiyor falan
Ay evet ya, ben zaten kucaklarına vermeden önce sağını solunu kapatıp koruyacak bir şeyin içinde vereceğim daha yapmadı annem ama muhtemelen portbebe gibi bir şey olacak, öpmeye, ellemeye kalkanı da artık ne yaparım bilmiyorum.
Hastane için de eğer kimse gelsin istemiyorsan söyle, ben o anı bir kez yaşayacağım kimse yüzünden tadını kaçırmak istemiyorum de. Çok isteyen varsa doğumdan bir hafta sonra sen toparlandığın zaman, bebeğine alıştığın zaman, eşinle ve bebeğinle biraz vakit geçirdiğin zaman gelsinler. Ben tehdit edeceğim annemi, ayıp olur dersen eşim ya da ben gelenleri tersleriz ayıp nasıl olur o zaman görürsün diyeceğim. Şuna bak ya, en önemli günümüzde milleti nasıl idare edeceğimizi düşünüyoruz. Bencillik resmen.
Hem eşinin halasının kayınvalidesi seni neden görmek istiyor, dıdısının dıdısının bile dıdısı yani.
Inanmiyorum yaaa bizim buralarda yok ole bisey kesin eqe tarafinda vardir onlar merakli azicik oyle seylereeee hic durmadan bisy cikiyo yok 40i yok 6 ay kinasi yok dis bulquru yok doqumqunusu mevlutu oooo
Boynerde satılan bi marka var cnm, naturtint gibi bişeydi sanki adı. O hem kokusuz hem de rengi epey iyi oluyo. Onu kullanmıştım ben ama yine de pek sık boyatmadım.
Ay annenin bindallı giydiğini duymamıştımBen de giyeceğim, benim kaftanım da çok güzeldi, bir kez daha giymek istiyorum. Vazgeçtim yapçam ben de 6 ay kınası
Tedavi ile hamile kalmış yanı çok beklemiş biri olarak o hadi ama çocuk yok muculara nasıl uyuz olduğumu bir bilseniz anlatamam.
Bir de bizim evleneli beş yıl olduğu için e yeter gezdiğiniz, yaşınız geçiyor bilmem ne, bilmem ne...... çok ayıp ya insanlar çok uzak empati yeteneginden. Birde bizim iki yıl önce gene tüp bebekle olan bebeğimizin 9. Haftada kalbi durdu. O zamana kadar tedaviden falan da annemlere bahsetmemistik o kayıptan sonra annemlere falan da söyledik yeri geliyodu onlar bile geriyordu doktora gidiyor musun lafı bile batıyordu.
Ama son nokta benim için şu oldu babamı kaybettim 9 yıl önce ve her sene mevlut yapılıyor kendisi icin klasik, iki sene oncesi ben bebegimi kaybettikten yaklaşık iki ay sonrasına denk geldi mevlut. Dua bitti işte yiyecekler dağıtılıyor densiz bir misafir bana o kadar kişi içinde aaa sen de düşük yapmışsın geçmiş olsun benim de bilmem kimim yaptı üzülme bak gene olur dedi ben koptum. Burası mı yeri dedim? Sonra da bozuluyor ay yok geçmiş olsun üzülme diye dedim bilmem ne. Bugün benim için zaten üzücü babamı anıyoruz mal!! O gün karar vermiştim hamile kalınca da uyguladım üç ay ailelere bile söylemedik ondan sonra da göbeğim çıkana kadar beni görmeyen kimseye söylemedim. Bildiğin travma olmuştu çünkü insanlar çok densiz... çok yakınlar harici hiç gerek yok bence de. Ha bide şey var söylesen de bitmiyor ki ilk önce hayırlı olsuna başlıyorlar ama onla bitmiyor kendilerinin bir doğum hikayesi vardır bebebkten sonra degisen bir hayatlari vardır şimdi size de şöyle olacak böyle olacak ama hep bir olumsuzluk bazen insanların bundan zevk aldıklarını bile düşünüyorum ya!!!
Bu arada aklıma gelmişken bizim doruk ağlama krizleri olan bi bebişti. Ve o kriz anında ne anne kokusu ne sallama ne anne sütü hiç bişeyi gözü görmezdi. Sadece o an onun tek susturucusu babasının göğsüydü. Umarım bebişlerimiz öyle ağlama krizlerine girmez ama olursa aklınızda bulunsun. Babamız hemen tişörtünü çıkartıp göğsüne yüz üstü yatırıp biraz böyle pışpışlayınca aaa ne ağlama kalıyordu ne huysuzluk. Dr'umuz tavsiye etmişti. O an kendini anne karnında hissediyormuş. Kalp sesini net duyduğu için ve çıplak tene temas edincede güvende hissediyormuş. Gözümde canlandı bak şimdi duygulandım
Hadi sen ayıp olmasın diye yapmışsın bir hata da kayınvalidenin seni uyarması gerekirdi. Ben yaparım sen otur demesi gerekirdi. Ben ona daha çok kızdım açıkçası. Sürekli yat bakalım bugün. İnşaAllah bişey olmaz.Yarin full yatacam buqun kendime cok kizdim sanki bebeqimden onemlimi hicbisey bitsin diye alel acele yaptik...tamam canim saqol umarim kotu bisye olmaz insaAllah kasilma falan yok simdilik olmasinda daha cok erken bana cunku
Aman aman ben almayim canim
Şekerim öncesi beybişoovırı var yapmıcan mı
'Merve's babyshower' gibi pankartlar falan, göbeğin almış başını gitmiş millete parti
Ya sen yapma kuzumm yaanaz isminden emin misin bak cok nazli olmasin sonra :)))
Ben ütüyü hijyen amaçlı kullananlardan değilim canım şimdiye kadar da hiç problem yaşamadım bağışıklığım güçlüdür. Dış kıyafette ise eşimin herşeyini ütülüyorum kendim kotlarımı ütüsüz giyiyorumgenel olarak utu hakkinda ne dusunuyorsunuz? (bence cok gereksiz bir icat kim bulduysa sinir oluyorum ona) her seyi utuler misiniz mesela? :))
Ben de bütün gün ağlarmışım babamın göğsüne yatınca uyuyuverirmişim, kendimi hatırladım Doruk'ta :)Bu arada aklıma gelmişken bizim doruk ağlama krizleri olan bi bebişti. Ve o kriz anında ne anne kokusu ne sallama ne anne sütü hiç bişeyi gözü görmezdi. Sadece o an onun tek susturucusu babasının göğsüydü. Umarım bebişlerimiz öyle ağlama krizlerine girmez ama olursa aklınızda bulunsun. Babamız hemen tişörtünü çıkartıp göğsüne yüz üstü yatırıp biraz böyle pışpışlayınca aaa ne ağlama kalıyordu ne huysuzluk. Dr'umuz tavsiye etmişti. O an kendini anne karnında hissediyormuş. Kalp sesini net duyduğu için ve çıplak tene temas edincede güvende hissediyormuş. Gözümde canlandı bak şimdi duygulandım
Evet bak bunun gibi, üzeri biraz daha kapalı da olabilir belki ama battaniyeyle de kapatabilirim üzerini, hepten boğulmasın çocuk. Arkadaşın da güzel yapmış, insan hamarat olmayagörsün efendim, elinden her şey geliyor ya.
Fazla sıkı fıkı bir sülale, kendi sülalemle o kadar görüşmüyorum. Aslında güzel, bağları kopmuyor ama banane? Söyledim o kadar da gelmesin herkes dedim. Eşim dedi hatta, o kadar süslemeyi niye yaptınız o zaman diyor. Canım istedi yaptım ya biri görsün diye yapmadım ki. Gerçekten söylemiycem. Ya da sancı çekerken kimseye haber verirseniz doğurmam diye falan tehdit ederimTersleriz de güzel tehditmiş, deneyebilirim Bence de bencillik. Beni görsen ne görmesen ne? KV herkese her şeye koşar, ona minnetleri sözde ama ucu bana dokunuyor.
Şu tarz bişey mantıklı o zaman ya
Arkadaşım bu arada bunu yapan
Küççük Hürrem kızım benim, seni de süsleyeceyim, o 3 tel yımşak saçlarına minik bükleler yapacayim, topuklu patikler giydireceyim. Bir örnek giyinip bir örnek süsleneceyiz, içim bir hoş oldu şimdi bak
Aaa tabi canım, çocuğun da giyiyo hatta kaftan gibiKüçük hürremler süleymanlar
Hafif bir kıskançlık mı sezdim yoksaaaa :)
Benim eşim de çevremizdeki her çocuğu böyle sakinleştirir, çıplak değil de göğsüne yatırır yani. Zaten tam bir oyun abisi eşim varHerkes ayy çok şanslısın diyor, he diyorum biliyorum O kadar ay sen taşı karnında, gitsin babası sakinleştirsin
ah yazık ya :)) amiiiiiinnnnnn :))Daha neler neler var... :) kırkı çıkınca özendik mesela, hadi bakın da bi yemeğe gidelim dedik (ilk ve son oldu),,,, annem bi yarım saat babama bırakıp kendi evlerine çıkmış (tekrar ediyorum 10 metrecik),,,, babam koca adam göbekli möbekli,, göğsünde bebek elinde biberon, hiçbi şekilde susturamıyo falan... bizim de içimize doğdu heralde,,, huzursuz olduk, bi de masamız ayarlanmamış falan eşim kızdı adamlara yarım bıraktık geldik eve... babamı boncuk boncuk ter dökerken bulduk,, annemi aramış dayanamıorum diye o da paniklemiş koşturarak gelmiş surat kıpkırmızı,, adamcağızın terden gözleri yanmış onlar bile akıyo,,, ninni bile söyledim durmadı diyo suç işlemiş çocuk gibi... aldım emzirdim hemen... sonra da kışın ortasında kaşık kaşık dondurma yedik maaile... anca öyle ferahladık biraz... çok zor bi bebekti... hiç büyümeyecek sandım... ama Allah biliyo bir tek an niye çocuk yaptım diye düşünmedim ki heralde hiçbi normal anne de düşünemez :) yine de inşallah Allah hepimize sakin uslu Ağustos bebişleri verir bu sefer :)))
uğraşma zaten gelecek nesilllere kadar azalarak bitsinİlk defa duyuyorum valla ben, pek ugrasamam ben böyle seylerle....
Ya benim de pike takımı var annemin yaptığı onu sereceğim ama muhtemelen bir tek mevlüt günü sererim, çok ağır hem kumaşı hem işlemesi ama en azından sevdiğim tarzda, pastel renkli. Daha önce işlemeli, boncuklu, hiç sevmediğim tarzda bir yatak örtüsü yapmıştı, kırılmasın diye bir kez serdim evlenmeden önce ama mümkün değil yani onu kullanmam, ben de birkaç ay önce geri verdim anne dedim sen buna aylarca uğraştın, ama ben bunu evimde insan içine çıkarmam hiç tarzım değil, al sende dursun kardeşimin çeyizine koyarsın o da istemezse kendin kullan. Yani emek veriyorsan bir de fikrimi al değil mi, sen süslü taşlı boncuklu seviyorsan ben de sade, pastel, dingin şeyleri seviyorum.
Ben de gömlekleri yapıyorum ama onun dışında hiç işim olmaz :)
Üzerine döktüğün suda olması da yeter öyle deme, ben de öyle yaparım zaten çiçekli suyun içine yatıp annelerim buyurun üzerime suyu siz dökün falan diyemem, ayıp
Mevlüt bizde de okutulacak, onu da abartmadan yapmak niyetindeyim, hala evime o kadar insanın girecek olması beni geriyor ama bizim küçük yalnızlık kalemiz insanlarla çevrilecek
Aynen öyle, zaten bizdeki törenlerin çoğu şaman geleneklerinden geliyor. Sorsan %99'u Müslüman derler ama gelenekler hep Gök Tengri :)
ya vallahi bana vakit kaybı geliyor. çok aşırı buruşan şeyler, gomlek ve kumaş pantolonlar dışında hiç bişeyi ütülemiyorum ben artık. başlarda bi yapmaya kalkıştım ama sonra dedim manyak mıyım ben ya ne uğraşıyorum bunlarla :))Hele sıcaktaa hiiç çekilmiyor
Onceleri daha bi hevesle herseyi utulerdim de simdi saldım valla.ama hamileliğin basında enfeksiyon olduktan sonra iç çamasırımı ütülüyorum mutlaka.
Gecen hafta da annem geldi sagolsun bebeğimin tüm kıyafetlerini carsaflarını vs ütüledi...
oo siz çok iyi atlatmışsınız o zaman gerçekten. daha evlilik düzenine alışmadan çocuk gelince çiftler genelde daha çok bocalıyor çünkü. önce evliliği rayına oturtmak taraftarıyım ben. tabi sürprizlere yapacak bişey yok o ayrı :))Aynen,, çok şükür soruna dönüşmüyor hiçbiri.. bi de sürekli kırkımızda rahat edicez modunda atlatmaya çalışıyoruz durumu :) tabi evliliğimizin çok az bi kısmı 2 kişi olarak geçti, hatta o arada da karnımda olduğu için hiçbi kısmı diyebilirim.. flört desen 3 ay... haliyle dört senedir yorgunuz :)))) ama çok şükür kavgasız gürültüsüz küsmeden kırılmadan atlattık bunu da :)) kendi de kendisini takdir ediyo zaten laf arasında :)))) hamileliği atlattık darısı lohusalığın başına diye :)))
aha elinde telefonla yatak keyfi yapan biri dahaUyudum muhabbeti kacirdim yane kimasi kinami var mis bide adetlerde daha neler duyacaz
Ay annenin bindallı giydiğini duymamıştımBen de giyeceğim, benim kaftanım da çok güzeldi, bir kez daha giymek istiyorum. Vazgeçtim yapçam ben de 6 ay kınası
Walla tuvalet harici yataktan cikmayi dusunmuyorum kizzzah yazık ya :)) amiiiiiinnnnnn :))
uğraşma zaten gelecek nesilllere kadar azalarak bitsin
ya vallahi bana vakit kaybı geliyor. çok aşırı buruşan şeyler, gomlek ve kumaş pantolonlar dışında hiç bişeyi ütülemiyorum ben artık. başlarda bi yapmaya kalkıştım ama sonra dedim manyak mıyım ben ya ne uğraşıyorum bunlarla :))
oo siz çok iyi atlatmışsınız o zaman gerçekten. daha evlilik düzenine alışmadan çocuk gelince çiftler genelde daha çok bocalıyor çünkü. önce evliliği rayına oturtmak taraftarıyım ben. tabi sürprizlere yapacak bişey yok o ayrı :))
aha elinde telefonla yatak keyfi yapan biri daha
doğunca çok memnun olacaksın buna bence
Benim eşim de çevremizdeki her çocuğu böyle sakinleştirir, çıplak değil de göğsüne yatırır yani. Zaten tam bir oyun abisi eşim varHerkes ayy çok şanslısın diyor, he diyorum biliyorum O kadar ay sen taşı karnında, gitsin babası sakinleştirsin
Ya sen yapma kuzumm yaaBizde
İLGİ koyacaz..Herkes çok ilgi ister bilmem ne istesin diyorum bende hangimiz sevmiyoruz ilgiyi Hem ilgi kendi olsun sanata ,doğaya,insanlara,hayvanlara,kendine ,tüm güzelliklere ilgisi bol olsun diye asi ilgi oluyo diyorum..Haaa diyolar bakış açısı Kimse duymamis garip geldi basta simdi herkes pek bi seviyo kuzumun ismini
kalkma zaten bugün dinlen iyice madem doktora bile gitmekten vazgeçtin :)Walla tuvalet harici yataktan cikmayi dusunmuyorum kizzzartik korkuyom bisey olacak diye bari 36yi qoruyum lutfen yaa
Arada bi dedi otur sen yapma diye falan ama biyandanda bitsin bitsin diye uqrasti bitmeyeceqide ortadaki bisey yani bisuuru is wardi kalktim bende mecburenHadi sen ayıp olmasın diye yapmışsın bir hata da kayınvalidenin seni uyarması gerekirdi. Ben yaparım sen otur demesi gerekirdi. Ben ona daha çok kızdım açıkçası. Sürekli yat bakalım bugün. İnşaAllah bişey olmaz.
Satışını da yapıyor aklında olsun.Ben de bütün gün ağlarmışım babamın göğsüne yatınca uyuyuverirmişim, kendimi hatırladım Doruk'ta :)
Evet bak bunun gibi, üzeri biraz daha kapalı da olabilir belki ama battaniyeyle de kapatabilirim üzerini, hepten boğulmasın çocuk. Arkadaşın da güzel yapmış, insan hamarat olmayagörsün efendim, elinden her şey geliyor ya.
Küççük Hürrem kızım benim, seni de süsleyeceyim, o 3 tel yımşak saçlarına minik bükleler yapacayim, topuklu patikler giydireceyim. Bir örnek giyinip bir örnek süsleneceyiz, içim bir hoş oldu şimdi bak
Hafif bir kıskançlık mı sezdim yoksaaaa :)
Aman sakinleşsin de kimde sakinleşirse sakinleşsin, boşver. Sen de dinlenirsin o arada.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?