- 17 Haziran 2016
- 3.779
- 4.547
- 53
- 33
Ya bu tup bebek mi sorusu beni varya cildirtiyoSana da çok geçmiş olsun canım hakkaten zor bir şey. Ama o süreçten sonra insanlarla uğraşmak da bir o kadar zor sen de yasamissin anlarsin. Şuursuzluk var bizim milletimizde ve empati yeteneği sıfır.
Illa başına mı gelmesi gerek anlaması için diyosun bilmiyorum, bu işler benim başıma gelmeden de ben hassastım. Düşünmesi çok zor bir şey değil ki bu anlamıyorum ben... Bak bizde bir de şey var şimdilerde ben tüp bebek diye sakınmıyorum, utanmıyorum sadece tedavi sürecinde millet zırt pırt sormasın diye ki buna kendi ailem de dahil söylememiştim. Ama şimdi mesela hemen şu oluyor diyaloğu aktarıyorum
aaaa hamile mısın, evet hamileyim, kaç aylık peki, işte şu kadar ay, kız mı erkek mi peki , hem kız hem erkek ikiz olacak kısmetse aaaa tüp bebek mi.... samimi ol olma hemen bunu soruyor ben bunu bile sormaya utanırım birine özel bir şey derim. Beni ilgilendirmez derim evet tüp bebek öğrendin ne oldu sana ne kazandırdı dimi. Beni geren bir şey değil ama çok saçma ve komik geliyor çok samimi olmadığım birinden böyle bir dönüş geliyor ya güleyim mı ne yapayım bilemiyorum... arkadas ne birikmiş bu konu bende yalnız
Aminn insaallah sağlıkla kucagimiza aliriz.anlayabiliyorum canim seni. benimki de 2 senenin sonunda 5.tüp tedavisiyle oldu,o yuzden korkularim var ama bu korkulara yenilmemeye calisiyorum. rabbim buraya kadar nasip etti. insallah bundan sonra da saglikla kucagimiza almayi nasip edecek. sen de buna inan. hepsi rabbime emanet.
Devamı geldmi canm hastaneye gittnmi ?Yok canim iliski falan zaten aylardir yokta :):) temizlik yaptik daha yeni uzandim sabah 8 den beri ayaktayim belkii ondan olmustir
sivilce için önerebilceginz birsey varmı pekiYani ciltten de emilimi varsa tavsiye etmemeleri normal.. kanamayı arttırabilir neticede... yapma bence şimdilik
Ya kızlar benim izlediğim diziler ya bitti ya da tatile girdi ve izleyecek hiçbir şey bulamıyorum. Aksi gibi elimi oyalayan bir iş yaparken de dizi izlemeyi seviyorum. İstiyorum ki böyle masalsı bir şeyler olsun. Ya da aksiyonu bol olsun ama başlarında dünyanın sonunu getirecek bela varken ve zamanları kısıtlıyken durup 5 dakika duygularından bahsetmesinler. Bilim kurgu olur, fantastik olur, drama olur, aksiyon olur... Var mı tavsiye edebileceğiniz bir şeyler?
Insaalah ondandir canim ya. Boyu 3 hafta oncekiyle ayni cikti kilosu 300 gram fazla cikti. Doktor normal dedi 2 hafta sonra çağırdı ama ben 1 hafta sonra gideyim diyorum ya merak ediyorumBen de seviyorum ama dışarı çıktığım zaman çok çıkık olmasi biraz garip hissettiriyor, galiba göbek deliğimden utanıyorum
Ultrason da birebir ölçmüyor, büyüdükçe tutarlılık azalıyormuş.
Sanki 240 çok büyük gibi, 120-150 falan yeter o bile ilk zamanlar büyük olabilir.
Ne kadar dursa o kadar iyi, boşver daha iyi olmuş. Maşallahı var minik kızın, kocaman olmuş bile :)
Boya düşünmüyorum emzirdiğim süre içinde, kendi rengine yaklaştı zaten iyice, kimyasal uzak olsun mümkün olduğunca dedim. Temizlik kısmı da temmuz ortası yaparım, doğuma kadar çıkmış olursa jilet kullanırım diye düşünüyorum. Sürekli sürekli zaten olmuyor hele karnım burnuma gelmişken hepten zor.
Hiç öyle düşünme, kimler ne zor şartlarda yoklukta savaşta çocuk doğurdu da o çocuklar bu ülkeye doktorlar mühendisler öğretmenler oldu, sıfırdan kurdular ülkeyi. Bizim yaptığımız sadece şansını arttırma çabası. Ben de ilk aylarda çok yedikten sonra kuruyemiş görmeye bile tahammül edemiyordum ama ceviz ve bademle mecburi dönüş yaptım. Cevizi zeka gelişimi için bademi de içeriği nedeniyle yemeye çalışıyorum. Decavit gibi bir vitamin kullanıyorsan o zaten büyük eksiği tamamlıyor vücuttaki. Sen sadece kalsiyum, demir ve protein alımını arttırmaya çalış son dönemlerde bebeğin en çok onlara ihtiyacı oluyormuş. Bak içeren besinlere, her gün tüketmeye çalış az da olsa.
Bugün doktor kontrolün yok muydu senin? Kendi doktorun bugün müsaitti diye hatırlıyorum, sor aklında kalmasın. İhmal etme ne olur ne olmaz. Kendini de fazla yorma, ev temizliği eksik kalsa ne olacak boşver birkaç güne yay, baktın çok zorluyor sen hiç dokunma kayınvaliden yapsın. O da yorulduysa, yapamaz hale geldiyse hiç yapma. Kimse evi pis bunun demeye gelmiyor, onu diyen varsa defolup gitsin zaten evinden. Senden ve bebeğinden kıymetli değil kendini hırpalama ev için.
Yok canim cok sukur devami qelmedi bakiyorum surekli suan bi sknti yok en ufak bisey olursa Allah korusun qidecem buqun biraz dinleniyim dedimDevamı geldmi canm hastaneye gittnmi ?
Dangal var son filmi Yen'i gördüm sayılır izle mutlakaBen ameir khan filmlerini cok seviyorum,netten izleme indirme sansın varsa siddetle tavsiye ederim ,her cocuk ozeldir,3 idiot ,p.k cok sevdiklerimdendi.
https://www.google.com.tr/amp/s/onedio.com/amp-haber/336995
Doktor minyon bi bebek olacak dedi. Normal herşeyi dedi.Takma kafana onemli birsey degil gercekten. Dr ne dedi?
hastanede kontrol altında tutuyor çok az belimden sancı gelıyor, belli aralıklarda Brs bağlanıyorum ciğer geliştirici iğnenin ıkıncı dozu yapıldı, 24 saat dolmasını beklıyoruz yarın sabah sancı olmazsa sunı sancı vericekler ve açılmaya göre normal yada sezaryene alacağını söyledi doktorum ,su gelınce kesın Doğum oluyormus yapıcak bişey Yok mevlam böyle kararlaştırmış demekkı . Bındada bir hayır vardır diyip tevekkül etmekten başka bişey gelmıyor elden .
Supernatural tavsiye edeyim o zaman. Saçma ve eski olmasına rağmen bi yerden sonra bağımlılık yaratıyor:) Yine eskilerden Lost var :)Öyle bir başyapıtın bir kere bile izlenmemiş olması lazım, galiba 2 kez izlemiştim onu :)
Dur o zaman ben bir de izlediklerimin bir kısmını yazayım hem beğendiğim tarzlara örnek olsun hem de onlardan öneri gelmesin.
Penny Dreadful, Orphan Black, Doctor Who ve Fringe en sevdiklerimden.
Alias, Chuck, The Mentalist ve Monk tarzı ajan ve Sherlock tarzı çözümler içeren dizileri seviyorum.
The Flash, Arrow gibi dizileri çok severek başladım ama insan zekasını aşağıladıklarını düşündüğüm için bıraktım.
Dexter, Narcos, Taboo izledim.
Yenilerden Westworld, Legion ve American Gods bence çok başarılı dizilerdi.
Bir de masalsı olması yönünden Once Upon a Time'ın ilk sezonları ve Grimm'i çok beğenmiştim. Genellikle geniş bir skalam var yani ama yeni bir şeyler bulmakta zorlanıyorum.
Dangal var son filmi Yen'i gördüm sayılır izle mutlaka
Sana da çok geçmiş olsun canım hakkaten zor bir şey. Ama o süreçten sonra insanlarla uğraşmak da bir o kadar zor sen de yasamissin anlarsin. Şuursuzluk var bizim milletimizde ve empati yeteneği sıfır.
Illa başına mı gelmesi gerek anlaması için diyosun bilmiyorum, bu işler benim başıma gelmeden de ben hassastım. Düşünmesi çok zor bir şey değil ki bu anlamıyorum ben... Bak bizde bir de şey var şimdilerde ben tüp bebek diye sakınmıyorum, utanmıyorum sadece tedavi sürecinde millet zırt pırt sormasın diye ki buna kendi ailem de dahil söylememiştim. Ama şimdi mesela hemen şu oluyor diyaloğu aktarıyorum
aaaa hamile mısın, evet hamileyim, kaç aylık peki, işte şu kadar ay, kız mı erkek mi peki , hem kız hem erkek ikiz olacak kısmetse aaaa tüp bebek mi.... samimi ol olma hemen bunu soruyor ben bunu bile sormaya utanırım birine özel bir şey derim. Beni ilgilendirmez derim evet tüp bebek öğrendin ne oldu sana ne kazandırdı dimi. Beni geren bir şey değil ama çok saçma ve komik geliyor çok samimi olmadığım birinden böyle bir dönüş geliyor ya güleyim mı ne yapayım bilemiyorum... arkadas ne birikmiş bu konu bende yalnız
İki defa izlenir :)Evet,hatta dangalı izlemedim daha simdi izlesem mi? Sonra esimle mi izlesem ona karar veremedim:)
İyi çok sükür iyice dinlen bariYok canim cok sukur devami qelmedi bakiyorum surekli suan bi sknti yok en ufak bisey olursa Allah korusun qidecem buqun biraz dinleniyim dedim
ilk kez duyuyorum gozle normal dogum ne alaka cok merak ettim suanKızlar benim bir tanıdığım Eylül'de normal doğum yapmayı planlıyor. Dün doktoru normal doğum için göz doktoruna gidip retina kalınlık testi yaptırman lazım demiş. O test olmadan normal doğuma almıyormuş. Böyle bir şeyden bilgisi olan var mı, bu test ne kadar gerekli? Sizden de böyle bir şey istendi mi?
Lazer tedavisi olmuş olabilir mi arkadaşın önceden?Kızlar benim bir tanıdığım Eylül'de normal doğum yapmayı planlıyor. Dün doktoru normal doğum için göz doktoruna gidip retina kalınlık testi yaptırman lazım demiş. O test olmadan normal doğuma almıyormuş. Böyle bir şeyden bilgisi olan var mı, bu test ne kadar gerekli? Sizden de böyle bir şey istendi mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?