2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Cottonbox veya lcw home a bak Can'ım internetten fiyatları çok uygun, yerleri de iyi

evet yok sanirim.
kayinvalidem yun dolduracakmis ama saglikli olur mu vücut sekli icin bilemiyorum. doktoruma soracagim artik.
Biz de yün koruma yapacağız da üşümesin diye ince bi tabaka yatağın üzerine. Yün sağlıklı diye biliyorum sadece yılda bi kere yıkanıp temizlenmesi lazım onu da yorganciya yaptirirsiniz. Zaten o zamana yatağa geçmiş olur

kesinlikle katılıyorum %100 eş desteği şart. Kolay bir dönem değil illa ki ama başta esin ve sonra yanında sana yardım edecek kim varsa asla seni strese sokmamalli, mümkün olduğunca dinlenmeli sütun bebeğin için kendine dikkat etmelisin. İlk haftalar çok kritik. Eğer o zamanlarda stres unsurları cok baskinsa, bebeğe geri dönüyor bu direkt. Süt olmuyor veya bebek hzursuz gazlı uykusuz oluyor. Annede bir yetememe endişesi oluşuyor. Yanındakiler süt geldi mi gittimi neye ağlıyor derse sana kesinlikle olumsuz şey duymak istemediğini,çözüm odaklı konuşmalara daha çok ihtiyac olduğu belirt canm. Eşine de bunu tembihle. Gerilebilirkm, kizabilirim,bağırıp, aglayabilirim veya kendi kendime konuşup gulebilirkm herşeye razı ol.Eğer eşler orta yolu buluyor ve hep destek oluyorsa lohusalik depresyonu falan asla olmuyor. Ama bunları doğum öncesi çokça konuşmak şart.
Bebegin uyudu mu uyu, sev op kokla o ne der bu ne düşünür diye asla kalkma. Ben yapamadım sen ve sizler öyle yapin kızlar. Bırakın ev birbirine görecek dağılacak herşeyin yeri değişecek zaten. Ama kafanız rahat olsun. yatın dinlenin az rahat olun..

Dinlen artk lütfen biraz sonra pişman olacan bak :)

Rica ederim,, iyi yapmışsın :)) çünkü gerçekten bazen "gölge etme başka ihsan istemem" diyecek duruma gelebilirsin... bazen desteği falan da görmüyo insanın gözü, sükunet arıyosun sadece.. belki benim kızımın zorluğundan kaynaklıydı,, ama gerçekten kimseyi görmek istemediğim anlar da çok oldu hiç yalnız kalmak istemediğim anlar da... bi de ben minnet etmek istemedim,, koşullar bir süre yardımcı tutmama müsait değildi, annem de öyle gelsin aylarca bebek baksın tarzında bi kadın değil zaten... çok çok çok zorda kalmadığım müddetçe arayıp da gel demedim... kendime zulmetmiş olabilirim ama kim ne derse desin hala gurur duyuyorum "tek başıma ben baktım" derken... okuduğun şeyler tam olarak ne bilmiyorum,, ama ne kadar kötü anlatmış olursalar olsunlar emin ol uykusuz geçirdiğin geceleri dahi hayatının en anlamlı günleri olarak hatırlıcak ve gurur duymak için muhakkak bi sebep bulucaksın :))

Aynennn,,, kesinlikle katılıyorum. İki çocukla bizim için nispeten zor. Ama ilk bebeği olanlar için : bırakın ev dağılsın,, bırakın misafiri başkası ağırlasın, 5 dk bile boş kalsanız yatın uyuyun dinlenin, en yakınınızın dahi lafları bi kulağınızdan girsin bi kulağınızdan çıksın,,, vs vs...kısacası her kelimene katılıyorum :))

cigdemselvi nerdesin cnm ya :) örgü görünce ne zamandır yazmadığını farkettim, herşey yolunda mı?
Ay canım merak ettiğin için teşekkür ederim :) bayram tatilimizle iznimizi birleştirip memlekete çoruma geldik, aile arkadaşlar derken dolaştık durduk :) kayınbabam diyor biz seni evde oturur hiçbir yerde dolaşmaz sanıyorduk ama sen hiçbir şeyden geri kalmıyosun nasıl hamilesin anlamadım diyor yarın tekrar simava döneceğiz daha doğum çantası falan hazırlamadım gidincede onları hazırlayacağım inşallah hergün burayı takip etmeye çalışacağım konudan geri kalmak istemiyorum doğuma da az kaldı hem :)

ayaklarım 3-4gundur çok sisiyor kızlar yemeğe tuzsuz kullanmaya dikkat ediyorum yatmadan suya koyuyorum altına yastık koyup öyle yatiyorm var mı başka tavsiyeleriniz
Can'ım mustellanın ayak rahatlatan bir kremi var o bende işe yarıyordu ,
Can'ım Çan'ını sıkma kiloları düşük değil sonuçta ıkız bebeklerın , sen elınden gelenı yapıyorsun kendini üzme

İlk bebeği olacak biri olarak dediklerinizi dikkate alacağım ama bu takmama olayı birazda yapı meselesi aslında. Bende aman boşver kim ne derse desin diyemiyorum eğitmem lazım kendimi, zamanla olur heralde

Deniycem canım zencefil bulursam zencefil limon deniycem bugun ihlamur ictim oncesinde 1 kasik vak yuttum bakalım inşallah iyi gelirler teşekkür ederim

Ben de tekme hissetmiyorum, deprem bile oluyor karnımda ama tekme hissetmiyorum. Normal yani, kafanı takma.

Bazen bende boyle karnimin icinde titresimli telefon var qibi hissediyorum yada aniden oraya buraya qecmeler deprem dediqin o mu canim ? ay takilmiyorumda benim haftalarimda yok benimki bole yok benimki uyutmuyo falan deyince canim sklyo ister istemez

Canim walla artik hanqi pozisyondaysa pazartesi oqrenecem bence dondu qibi ama dur bakalim :):) aynen dediqin qibi sanki ben kaburgamda bole altina bi top koymussun oyle yani ne eqilebiliyorum ne oturabiliyorum surekli orda sıkışmış bisey war qibi

Canim walla artik hanqi pozisyondaysa pazartesi oqrenecem bence dondu qibi ama dur bakalim :):) aynen dediqin qibi sanki ben kaburgamda bole altina bi top koymussun oyle yani ne eqilebiliyorum ne oturabiliyorum surekli orda sıkışmış bisey war qibi

Aman canim dinlen zaten Allah iyilik versin saqlik versinde hepsi olur zamanla :) zaten bebeqin kiyafetinden cok seni bu ufak tefek ayrintilar yorar bakalim hepsi bi bitseydi hayirlisiyla :)

:)) o zaman daha yaratıcı bişey bulmak lazım :)) ne sever ki genel olarak?
Teknolojik aletlere bayılır şu telefona adapte olan saatlerden alsam severdi eminim ama şu durumda o kadar bütçe ayıramam. Bir de motor sevdalısı. Motoruna bişey alsam da sevinir ama ne alınır ki motora

Hani çizgi filmlerde karakter bomba yutar da karnının içinde patlar ya bomba, sağa sola şişer karın, bana hissettirdiği aynen o, görüntü de ona yakın bir şey. Şöyle söyleyeyim, hani İzmir'de haziranda 6,3 büyüklüğünde bir deprem olmuştu, İstanbul'da da hissedildi. Ama ben oturduğum yerde hiç hareket etmiyor olmama rağmen o depremi hissetmedim. Çünkü günde 3-4 kez karnımın hareketleri yüzünden deprem mi oldu diye lambaya bakmayı kanıksadığım için nasılsa deprem değildir dediğimi düşünüyorum :)

Ve tekrar söylüyorum, daha bir kez bebeğin hareketleri yüzünden uykum bölünmedi ki eşimin söylediğine göre ben uyurken kız içeride parti veriyormuş ama ben hissetmiyorum. Muhtemelen sen de hissetmiyorsun. Pazartesi sor doktoruna mutlaka ama kafaya takma bunu, her bebek farklı, her rahmin duyarlılığı farklı, her annenin hissetmesi farklı... Yok yere bunları dert etmeye gerek yok. Senin kız da futbolcu değil patenci olacaktır, içerde kayarak prova yapıyordur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…