Hiii anladım o minik yataklara göre yari ortopedik yok sanırım yaaa.
Cottonbox veya lcw home a bak Can'ım internetten fiyatları çok uygun, yerleri de iyigünayydın arkadaşlar bu arada,geçende bebek nevresim takımlarınızı sormuştum arada kaynadı galiba
ne aldınız diktirme mi yaptırdınız ben daha almadım bu hafta sonu almak iastiyorum önerilere açığım saygılar:)
Çok şükür hepimiz iyiyiz şimdilik:) Sizden haberler nasıl?Slm kızlarumarım herkes iyidir
Biz de yün koruma yapacağız da üşümesin diye ince bi tabaka yatağın üzerine. Yün sağlıklı diye biliyorum sadece yılda bi kere yıkanıp temizlenmesi lazım onu da yorganciya yaptirirsiniz. Zaten o zamana yatağa geçmiş olurevet yok sanirim.
kayinvalidem yun dolduracakmis ama saglikli olur mu vücut sekli icin bilemiyorum. doktoruma soracagim artik.
kesinlikle katılıyorum %100 eş desteği şart. Kolay bir dönem değil illa ki ama başta esin ve sonra yanında sana yardım edecek kim varsa asla seni strese sokmamalli, mümkün olduğunca dinlenmeli sütun bebeğin için kendine dikkat etmelisin. İlk haftalar çok kritik. Eğer o zamanlarda stres unsurları cok baskinsa, bebeğe geri dönüyor bu direkt. Süt olmuyor veya bebek hzursuz gazlı uykusuz oluyor. Annede bir yetememe endişesi oluşuyor. Yanındakiler süt geldi mi gittimi neye ağlıyor derse sana kesinlikle olumsuz şey duymak istemediğini,çözüm odaklı konuşmalara daha çok ihtiyac olduğu belirt canm. Eşine de bunu tembihle. Gerilebilirkm, kizabilirim,bağırıp, aglayabilirim veya kendi kendime konuşup gulebilirkm herşeye razı ol.Eğer eşler orta yolu buluyor ve hep destek oluyorsa lohusalik depresyonu falan asla olmuyor. Ama bunları doğum öncesi çokça konuşmak şart.Yanimdaydi eşim yazdıklarını aynen okudumçok sağol canım benim dediğin gibi herkes farklı tepkiler yaşananlar da farklı olur ama bende es desteğine çok önem verdiğim için bu tavsiyeni çok dikkate alacağım
Dinlen artk lütfen biraz sonra pişman olacan bak :)Yoğunluğa yarın son veriyorum wala cnm. Olduğu kadar artık... inanılmaz yoruldum bugün, yarın da kalan işi bitirip saçımı boyatıp yüzde yüz kapasiteyle kızımla zaman geçiricem Allah izin verirse... inşallah iki hafta daha doğmaya kalkışmaz da biraz dinleniriz anne kız :)
Rica ederim,, iyi yapmışsın :)) çünkü gerçekten bazen "gölge etme başka ihsan istemem" diyecek duruma gelebilirsin... bazen desteği falan da görmüyo insanın gözü, sükunet arıyosun sadece.. belki benim kızımın zorluğundan kaynaklıydı,, ama gerçekten kimseyi görmek istemediğim anlar da çok oldu hiç yalnız kalmak istemediğim anlar da... bi de ben minnet etmek istemedim,, koşullar bir süre yardımcı tutmama müsait değildi, annem de öyle gelsin aylarca bebek baksın tarzında bi kadın değil zaten... çok çok çok zorda kalmadığım müddetçe arayıp da gel demedim... kendime zulmetmiş olabilirim ama kim ne derse desin hala gurur duyuyorum "tek başıma ben baktım" derken... okuduğun şeyler tam olarak ne bilmiyorum,, ama ne kadar kötü anlatmış olursalar olsunlar emin ol uykusuz geçirdiğin geceleri dahi hayatının en anlamlı günleri olarak hatırlıcak ve gurur duymak için muhakkak bi sebep bulucaksın :))Yanimdaydi eşim yazdıklarını aynen okudumçok sağol canım benim dediğin gibi herkes farklı tepkiler yaşananlar da farklı olur ama bende es desteğine çok önem verdiğim için bu tavsiyeni çok dikkate alacağım
kesinlikle katılıyorum %100 eş desteği şart. Kolay bir dönem değil illa ki ama başta esin ve sonra yanında sana yardım edecek kim varsa asla seni strese sokmamalli, mümkün olduğunca dinlenmeli sütun bebeğin için kendine dikkat etmelisin. İlk haftalar çok kritik. Eğer o zamanlarda stres unsurları cok baskinsa, bebeğe geri dönüyor bu direkt. Süt olmuyor veya bebek hzursuz gazlı uykusuz oluyor. Annede bir yetememe endişesi oluşuyor. Yanındakiler süt geldi mi gittimi neye ağlıyor derse sana kesinlikle olumsuz şey duymak istemediğini,çözüm odaklı konuşmalara daha çok ihtiyac olduğu belirt canm. Eşine de bunu tembihle. Gerilebilirkm, kizabilirim,bağırıp, aglayabilirim veya kendi kendime konuşup gulebilirkm herşeye razı ol.Eğer eşler orta yolu buluyor ve hep destek oluyorsa lohusalik depresyonu falan asla olmuyor. Ama bunları doğum öncesi çokça konuşmak şart.
Bebegin uyudu mu uyu, sev op kokla o ne der bu ne düşünür diye asla kalkma. Ben yapamadım sen ve sizler öyle yapin kızlar. Bırakın ev birbirine görecek dağılacak herşeyin yeri değişecek zaten. Ama kafanız rahat olsun. yatın dinlenin az rahat olun..
Saol cnm :) Oldum bile zaten.. bu nedir ya.. sıkıntı geldi... :))) bu sefer kararlıyım, kılımı bile kıpırdatmam ev işine vs daha.. yapabildiği kadar yapsın kadın, gerisi de kalsın...Dinlen artk lütfen biraz sonra pişman olacan bak :)
Ay canım merak ettiğin için teşekkür ederim :) bayram tatilimizle iznimizi birleştirip memlekete çoruma geldik, aile arkadaşlar derken dolaştık durduk :) kayınbabam diyor biz seni evde oturur hiçbir yerde dolaşmaz sanıyorduk ama sen hiçbir şeyden geri kalmıyosun nasıl hamilesin anlamadım diyorcigdemselvi nerdesin cnm ya :) örgü görünce ne zamandır yazmadığını farkettim, herşey yolunda mı?
Can'ım mustellanın ayak rahatlatan bir kremi var o bende işe yarıyordu ,ayaklarım 3-4gundur çok sisiyor kızlar yemeğe tuzsuz kullanmaya dikkat ediyorum yatmadan suya koyuyorum altına yastık koyup öyle yatiyorm var mı başka tavsiyeleriniz
Can'ım Çan'ını sıkma kiloları düşük değil sonuçta ıkız bebeklerın , sen elınden gelenı yapıyorsun kendini üzmeMerhaba güzel anneler keyifler yerindedir umarım. Bizim bugün kontrolümüz vardı ve doktorun dediği 28. Haftadan sonra artık yavaş kilo alacaklar, kilo olarak geride kalmaya başlayacaklar yorumu maalesef hayat buldu. Oğlum 1650 kızım ise 1450 gram.doktor çok normal bu dese de benim moralim bozuldu genede çünkü en geç bir ay sonra alacak tabi benimkiler supriz yapıp daha önce gelmezlerse !!
E hal böyle olunca ancak ikişer kg olurlar. Diğer taraftan seker de çıktığı için acaip dikkatli besleniyorum üç öğün yemek yiyorum her ogunde bir et yada etli yemek oluyor, corbalar hep et suyuna , ,ara öğünler,meyveler, kuruyemişler, gece kefirler ama sonuc gene de geri kaldılar. Bir ayda totalde sekiz yüz gram almışım ben bebekler de bu sekiz yüz gramı bölüşmüşler kardes kardes. Napabilirim baska peki dedim, sana bağlı bir şey değil bu dedi doktor. Kafam bulandı adam bana daha 24. Haftadan bunu söyledi ama ben gene de gerçekle karşılaşinca tokadi yemiş gibi oldum
İlk bebeği olacak biri olarak dediklerinizi dikkate alacağımAynennn,,, kesinlikle katılıyorum. İki çocukla bizim için nispeten zor. Ama ilk bebeği olanlar için : bırakın ev dağılsın,, bırakın misafiri başkası ağırlasın, 5 dk bile boş kalsanız yatın uyuyun dinlenin, en yakınınızın dahi lafları bi kulağınızdan girsin bi kulağınızdan çıksın,,, vs vs...kısacası her kelimene katılıyorum :))
Deniycem canım zencefil bulursam zencefil limon deniycem bugun ihlamur ictim oncesinde 1 kasik vak yuttum bakalım inşallah iyi gelirler teşekkür ederimKafası değil bacağı ya da ayağıdır bence, içeride uzanmış keyif çatıyordur, bir de kollarını başının altına getirdiğini düşün, aynı şöyle :)
Bir de kaburgana geldiği zaman şey hissi oluyor mu, sanki bir elmayı bütün yutmuşsun da yemek borundan geçemeyince oraya yerleşmiş gibi tok bir his. Bana hep öyle hissettiriyor :)
Limon ve balı karıştır iç, istersen ısıtarak da içebilirsin iyi gelebilir. Biraz zencefil katabilirsin içine. Bir de sevmiyormuşsun ama bal ve zencefili bir yerde karıştırıp sıcak sütün içine katabilirsin, öksürüğü kestiğini duymuştum.
Daha çok erken onun için, yımşacıklar :)
Tansiyonunu ölçtürdün mü? Yüksek tansiyon şişliğe neden olabilir, yüksekse doktorunla iletişime geçmeyi ihmal etme.
İnşallah yakında kendisi de gelip mis gibi kokutacak evinizi :)
Ben de tekme hissetmiyorum, deprem bile oluyor karnımda ama tekme hissetmiyorum. Normal yani, kafanı takma.
Doktorların hep tetikte zaten, korkma hiçbir şeyden. Hazır proteinin de düşmüş ne güzel, sağlığınızı riske atmaktansa 36'da alsınlar, o saatten sonra kuvöze de girmez muhtemelen.
Doktor sana zaten söylemiş, bence kafana takma. Biliyorum kolay değil ama senin işin de kolay değil iki bebek besliyorsun bir bedende. İkiz olunca bunlar normal, diğer ikiz hikayelerinde de hep benzer durumlar o yüzden kendini üzme, beslenmene aynı şekilde devam et, bebeklerine güven
@Mutella Saçlarınızı banyodan sonra kurutup iki yandan örün, örmeden önce de Elidor 7-24 Belirgin Bukleler sürün, açınca dalga dalga oluyor. Ya da saçları banyo sırasında tarayıp hemen bu kremden sürün, yine dalga dalga yapıyor. Yine ya da banyoda taradıktan sonra saç köpüğüyle tutam tutam dalgalandırın aşağıdan yukarıya kuruyunca dalgalı oluyor. Tabi bunu önce evde birkaç kez deneyin, her saç bir olmuyor.
Evet çok yorma kendini, tansiyon düşürücü şekilde beslen, tuzu mümkünse kes. İnşallah erken alınmak zorunda kalmaz.
Canim walla artik hanqi pozisyondaysa pazartesi oqrenecem bence dondu qibi ama dur bakalim :):) aynen dediqin qibi sanki ben kaburgamda bole altina bi top koymussun oyle yani ne eqilebiliyorum ne oturabiliyorum surekli orda sıkışmış bisey war qibiKafası değil bacağı ya da ayağıdır bence, içeride uzanmış keyif çatıyordur, bir de kollarını başının altına getirdiğini düşün, aynı şöyle :)
Bir de kaburgana geldiği zaman şey hissi oluyor mu, sanki bir elmayı bütün yutmuşsun da yemek borundan geçemeyince oraya yerleşmiş gibi tok bir his. Bana hep öyle hissettiriyor :)
Limon ve balı karıştır iç, istersen ısıtarak da içebilirsin iyi gelebilir. Biraz zencefil katabilirsin içine. Bir de sevmiyormuşsun ama bal ve zencefili bir yerde karıştırıp sıcak sütün içine katabilirsin, öksürüğü kestiğini duymuştum.
Tansiyonunu ölçtürdün mü? Yüksek tansiyon şişliğe neden olabilir, yüksekse doktorunla iletişime geçmeyi ihmal etme.
Canim walla artik hanqi pozisyondaysa pazartesi oqrenecem bence dondu qibi ama dur bakalim :):) aynen dediqin qibi sanki ben kaburgamda bole altina bi top koymussun oyle yani ne eqilebiliyorum ne oturabiliyorum surekli orda sıkışmış bisey war qibiKafası değil bacağı ya da ayağıdır bence, içeride uzanmış keyif çatıyordur, bir de kollarını başının altına getirdiğini düşün, aynı şöyle :)
Aman canim dinlen zaten Allah iyilik versin saqlik versinde hepsi olur zamanla :) zaten bebeqin kiyafetinden cok seni bu ufak tefek ayrintilar yorar bakalim hepsi bi bitseydi hayirlisiyla :)pardon canim ya,ben onu unuttum,haklisin,sadece temizlik yorgunlugu diye dusundum. iyi yaptin iyi yaptin,yat dinlen:)
biter canim,kendine liste yaptiysan daha cabuk bitiyor.
ben de iyiyim,dinleniyorum bol bol. esim su bikac gun cok yogun,o yuzden evdeyim,izinli oldugunda eksikleri alacagiz biz de. halisiyla,aksesurlari alamadik daha. kiyafetlerde de eksikler var ama hali ve aksesuar daha zor. birkac yer gezmek gerekiyor,bebis icin buyuk bir magazadan her seyi alip cikabiliyorsun.
Teknolojik aletlere bayılır şu telefona adapte olan saatlerden alsam severdi eminim ama şu durumda o kadar bütçe ayıramam. Bir de motor sevdalısı. Motoruna bişey alsam da sevinir ama ne alınır ki motora:)) o zaman daha yaratıcı bişey bulmak lazım :)) ne sever ki genel olarak?
Hani çizgi filmlerde karakter bomba yutar da karnının içinde patlar ya bomba, sağa sola şişer karın, bana hissettirdiği aynen o, görüntü de ona yakın bir şey. Şöyle söyleyeyim, hani İzmir'de haziranda 6,3 büyüklüğünde bir deprem olmuştu, İstanbul'da da hissedildi. Ama ben oturduğum yerde hiç hareket etmiyor olmama rağmen o depremi hissetmedim. Çünkü günde 3-4 kez karnımın hareketleri yüzünden deprem mi oldu diye lambaya bakmayı kanıksadığım için nasılsa deprem değildir dediğimi düşünüyorum :)Bazen bende boyle karnimin icinde titresimli telefon var qibi hissediyorum yada aniden oraya buraya qecmeler deprem dediqin o mu canim ?ay takilmiyorumda benim haftalarimda yok benimki bole yok benimki uyutmuyo falan deyince canim sklyo ister istemez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?