2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333

Inşallah canım benim, hepimiz için de hep dua ediyorum sağlıklı sorunsuz bir doğum ve sağlıklı bebelerimiz olsun inşallah. Doğduktan sonra hiç bir şeyi kafaya takmamayi becerip, inşallah bol bol olacak sütümüzle büyüsünler dediğin gibi. Seninle dogum çok yakın olacak kısmetse bizim de ağustosun ilk günleri bakalım 22 sinde belli olur tam tarihimiz.

Kızlar su an öyle duygusalim ki. Zaman su gibi geçiyor resmen. Kızımın fotgraflarina baktım ilk doğduğu an ve şimdiye kadar gecen 26.5 ay...Zaman hizlica geçmiş gitmiş. Stres kargaşa hayat telasesi arasında ben birçok şeyin tadını cikaramadigimi farkettim. İnsallah bundan sonra rahat bir anne olurum. Yemese uyumasa birşey olmaz diyebilirim umarım. Ay hüngür hüngür ağlıyorum resmen. Çokça foto video çekin arkadaşlar. Gün geliyor unutuluyor. Onlar ancak hatırlatıyor.Bu kadar çabuk unutmaya başlamak beni çok üzdü

Kızım sekiz yaşında 3.sinifa gidicek bu sene ne ara bukadar büyüdü dedim geçen bir yaşındaki resmi elime geçince

Iyi pazarlar kızlar gün gectikce heyecan artıyor bir arkadaşımız daha doğum yapmıs maşaAllah Rabbim hayırlı sağliklı evlat eylesin. Benimde benle iki hafta arası olan bir tanıdığım doğum yaptı iki gün önce beni iyice heyecan bastı. Sıcaktan dolayı bebişler erken geliyormus bu ay birde kızlar aceleciymiş diyorlar
Bende acayip bir kaşınti var 10 gündür gece uyutmuyor resmen sabahlıyorum karaciğer veya safrada sorun olabilirmiş tahliller yaptırdim yarın doktora gidecem insallah siz iyisinizdir boyle birsey yaşayan var mı? Ve son kontrolumuzde kızım 31+6da 1.771 kg cıktı bana nedense az gibi geldi sizce nasıl?

selam kızlar sizlere birşey sormak istiyorum. acaba gün içerisinde kaç kere kasılmanız oluyo? brnim bazen 10-12 kez oluyo çok mu fazla ki? bir de günde 2 kez magnezyum kullanıyorum

Günaydın kızlar Mutella masallah cnm saclarina

Sağol canım

Cnm saçlar bi harika da bebekle hakikaten zor olur yaw :)) maşallah :)

Teşekkkür ederiimŞimdi bile zor bebekle hayal edemiyorum

Yaa kıyamıyorum evet ama iş ciddi noktalara geldi artık gerçekten dayanamıyorum, geçen sıcaklarda kesiyordum nerdeyse kendim

Ya ben geçen sene bi ara kestirdim ucundan, böyle koltuk altımın 10 cm falan aşağısına kadar geliyordu. O da ilk gün oturmaz ya kesimi, bu ne bee diye sabaha kadar ağladım deli gibi Gerçekten abartı artık hoşlanmıyorum ama kestirmeye gelince de bin türlü bahane. Sanırım kuaför fobim var ciddiyim bu konuda. Çocukken 5-6 yaşlarında saçlarımın kökleri bi kimyasaldan dolayı yanıyor ve ben uzuunca bir süre kısa saçlı olmak zorunda kalıyorum. Her gören güzelim saçlarına niye kıydınız ay kıyamam erkek gibi olmuş vs. soğutuyor beni saçlarımdan. Uzunca bir süre de uzamadı zaten. Uzadıkça sağlıksız göründü ve kestirdik kendine gelene kadar. Ben 13-14 yaşına kadar omuzlarımı geçtiğini hatırlamıyorum. Sonra da 'kendi kararlarımı kendim verebilirim' yaşım gelince de bıraktım kestirmeyi. 16 yaşımdan beri hiç omuzlarımı görmedi hep sırt civarlarında kaldı. Ara ara kestiriyordum, kat verdiriyordum. Bi ara 'dur ya şu katları düzelsin komple kestireyim dediğimi hatırlıyorum. Al sana sonun başlangıcı Uzadıkça katlar gittikçe saçlarım düzeldikçe uzadı da uzadı, uzadıkça şekil vermek zorlaştı. Derken önce sırtımı geçti, sonra belimi. düzleştiriciler maşalar rafa kalktı çünkü imkansız bu saçlara şekil vermek. E yıpranmıyor o zaman da, sağlıkla ışıl ışıl parlıyor, hızlı uzuyor çünkü sadece örebiliyorum Herkes de çok zor değil mi bakması diyor. Evet diyorum o kadar zor ki, nazar olmasın diye yalan da söylüyorum halbuki hiç bişey yapmıyorum, yapamıyorum çünkü
En güzel yani düğüne mi gidicem, yıka kurut dümdüz oluyor, önlere iki örgü bişey kuaförden çıkmış gibi. Ya da örüyorum ertesi gün aç, dalga dalga oluyor fotoğraftaki gibi. Velhasıl kelam o kadar uzun süredir böyle ki saçlarım, 20cm kestirsem ne yapacağımı bilemez haldeyim. Diğer yandan kestirmem gerektiğinde hemfikiriz ama ne kadar orasını ben de bilmiyorum

Ya yaz mevsiminde çabuk kuruyor saçlar, yıkıyorum acelem yoksa ya da dışarı çıkmayacaksam taramıyorum, kuruktan sonra nemliyken daha kolay taranıyor. Eğer bi şekilde düğüm olmamışsa tabi Ama düğüm olmuşsa yarım saati kesin bulur sırf taraması. Geçenlerde taramak o kadar uzun sürdü ki, dedim kızıma ayıracağım vakti bunlarla harcıyorum. O gün dank etti işte kestirmem gerektiği. Ve geçen 3 gün sıcaklarda ağladım çünkü ne at kuyruğu ne topuz oluyor bu saçlardan. Bi kaç modelim var enseyi açmak için ama en azından bi 15 dk sürüyor.
Kış mevsiminde ise tam bir işkence. Çalışıyorum, geceden yıkasam sabaha kurumuyor, yıkayıp çıkmak zaten imkansız kurutma makinesiyle en az yarım saat geçirmem gerek ve işlem bittiğinde ben de bitmiş halde oluyorum. Akşamdan yıkasam bile kurutmak için saat kaçta kalktığımdan bahsetmiyorum.
Bu saçı benden başka bırak anneyi eşi kuaför bile tarayamıyor ki, o hengamede ne hale gelir bu saçlar düşünemiyorum bile. İlla ki kestircem ama şurda 2 haftamın kaldığını unutuyorum Fotoğraf fikri hiç aklıma gelmemişti, teşekkürler değerlendircem
Evet fotoğraf fikri hiç aklıma gelmemişti teşekkür ederim
Bence de zor olur şimdi bile zor.

İnanmıyorum ,bu sen misiin masallah sana
Bence kestir,bağış yap hatta...

Bağış konusunu çok düşündüm, bi dönem LÖSEV'de çalışmıştım. LÖSEV kabul etmiyordu hijyenik sebeplerden dolayı. Şimdi bi kaç yer peruk yapıyormuş diye duydum ama kararsızım. Çok sevinirim bi başkasını mutlu edebilirsem ama ticari amaçlar için kullanılmasından korkuyorum ki 2-3 tutam alsalar kimse fark etmez, çıt çıt diye satarlar ruhum duymaz.
Kuaförlere güvenmiyorum.
Teşekkür ederim ayrıca
Mutella canım bakımı eminim zordur ama çok güzel saçların..
Teşekkür ederim uğraşması zor cidden hele bu sıcaklarda
desem alinmazsin di mi ayy masallah bayilirim ben uzun saca ama hic uzamaz benimki çoğalır papaz gibi olur anca

Yoo hiç alınmam daha kötülerini duymuştum
Çok uzun süre benim de öyleydi. Sonradan böyle oldu. Kestirince yine uzamaz korkusu bendeki. Ama kaçınılmaz kestirmek zorundayım.
Kesinlikle kestir cnm aman tanrim benim saclarim sirtimda ve bu ay hep toplu geziyorum ve lohusalikta baya ter dökeceğiz o yüzden guzelce en azindan sirtinda kestir valla canina yazik

Evet en azından sırtımda kestirirsem rahatlayacağımdan hiç şüphem yok inşallah en kısa zamanda o cesareti kendimde bulup kestireceğim

Kuaförlere güvenebilsem, çok isteyen oldu sat diye. Bi de çok fazla, aradan kendileri satmak için alsalar bi kaç tutam hiç fark etmem o yüzden o işe hiç girişmiycem sanırım
maşallah canım ama çok zorlanirsin doğumda lohusalıkta çok terliyor insan bide yaz ortası sürekli yıka kurut bir mesai gerektirir makul boyutlarda kestirmelisin mutlaka
Sanırım ortak kanı lohusalıkta ve doğumda zor olacağı yönünde, doğum yapan insanlar özellikle mahvolursun diyorlar. Hamileyken bu kadar yanıyorsam sonrasını düşünemiyorum zaten ben de. Dediğin gibi makul boyutlarda kestirmek en mantıklı olanı, teşekkürler

Maşallah ya gözlerime inanamadım nasıl da gür aman nazar değmesin. Kaç yılda bu seviyeye geldi merak ettim..

Teşekkür ederiim
Valla senesini bilmiyorum ara ara kestirdim ucundan kıyısından ama 8-9 senedir hep omuzlarımın altında seyrediyor, pişmanım
ben kendi sacima uzun diyordum bi de,sustum

Bu uzun değil ki, bu saç bile değil
Kendime çok kızgınım bu kadar uzattığım için sonra kestirmeye kıyamayacağım hiç aklıma gelmemişti çünkü. Cidden hem seviyorum hem nefret ediyorum her şeyi sıkıntı. Banyosu taraması kurutması şekil vermesi... Bir saç insanı nasıl ele geçirir örneğiyle gördünüz Eşim diyor ki, aramızda bişey yatıyor, ha pardon saçınmış
O yüzden makul seviyelerdeki uzun saç iyidir, candır

Kendi saçından çıtçıt yaptır kıyamıyorsan canm. İstedğn zaman takar kullanırsın

Kendi saçından çıtçıt yaptır kıyamıyorsan canm. İstedğn zaman takar kullanırsın

Kuaförlere güvenmiyorum kendi ticari amaçları için kullanmalarından korkuyorum fark etmem çünkü kendileri için ayırsalar bile. O işe hiç girişmem de en az 2 senedir onu bahane olarak kullandığım doğrudur
'Azıcık daha uzasın kestircem kendi saçımdan çıt çıt yaptırcam' diye diye bu hale geldi
Yok kıyamıyorum diye bişey yok artık. Kestirmek zorundayım

Haftasına göre bebeğinin kilosu normalmiş, 32. haftada 1800 gr. civarı olması normal, zaten ultrason kağıdında da kaç haftaya uyumlu olduğu yazıyordur, 1 hafta 10 gün fark varsa o bile normal bu haftalarda.

Bana da her banyodan sonra bir ağırlık çöküyordu, kolum kanadım kalkmaz oluyordu, kestirdikten sonra anladım ki saçlarımı tarayıp kurutmaktan dolayı oluyormuş o yorgunluk. Bir de benim saçım kızıldı, hamile kaldığımdan beri boyatmıyorum ama hala havlumu falan boya yapıyor, uzunken mecbur kurutmak zorunda kalıyordum evi kızılca kıyamete boyamasın diye, kestirdiğimden beri onu da yapmıyorum çünkü sağa sola değmiyor.
Senin için çok radikal bir karar olur ama toplayabileceğin bir uzunlukta kestirmek ömrünü uzatır bu durumda, omuz hizasında falan. Of sana kalacak zamanı düşünemiyorum bile :)

Saç bağışı için birazcık araştırdım ama Türkiye'de yokmuş sanırım, olan kampanyanın da süresi geçmiş. Yazık oldu.

Alırsa alsın (almasın tabi ama :)) sonuçta çıtçıtın da olacak. Kendi saçın oldğu için renk dalga gibi sorunların da olmaz istedğn zaman hemen kullanırsın. Yada hiç kıyamıyosan eski zamanlar gibi örüp evde kes sakla güzel ve kaliteli saçların gerçekten ama kestrirsen hem rahat edersn hem daha modern durur kanaatindeyim

O
O nası bi boya aylarca hala sağa sola bulaşıyo

Geçmiş olsun canım bence kilosu normal . Bende de tuhaf bir kaşıntı var ama sonra geçiyor doktora söylemedim söylesemiydim acaba ama tüm gün olmuyor önemsemedim bence

Burda okudugum kadarıyla az gibi geldi ultrason kagıdında sadece bir gun geri cıktı ama analık iste pimpirikliliģim üstumde
Geçmiş olsun canım bence kilosu normal . Bende de tuhaf bir kaşıntı var ama sonra geçiyor doktora söylemedim söylesemiydim acaba ama tüm gün olmuyor önemsemedim bence
Normal ürtiker de olabilir dedi ama gebelik kolestazı da olur dedi doktor öyle olursa da ileri haftalarda kandan bebege zarar verebilirmiş ve erken almak gerekebilirmiş. Benimde az başladı sadece geceleri oluyordum şimdi gece gündüz oluyor ve gece kalkıp duş almam gerekiyor rahatlamak için nemlendirici yag losyon hepsi anlik geçiriyo sonra kaşınmaya devam.

Aminn senin bebiş de mi az alıyordu kilo kacirmismisim ben..Dedigin gibi sağlıklı olsunlar da tosbik yaparız
Öyle evet canım. Minnak benimki de. Hala geç saatlere kadar çalıştığım için olabilir dedi doktor. Bir gün gidip bir gün gitmemeye çalışacağım işe atlatacağız artık. Bir de pek et sevmem ben, zorla da olsa yemeye çalışıyorum.

Başını kaçırdım konuşmanın ama vajinal bir kaşıntı durumundan mı bahsediyorsunuz canım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…