- 17 Haziran 2016
- 3.779
- 4.547
- 53
- 33
Saol cnm... Nasıl başardı acaba... düşmedi de hiç o arada.. leblebi yemişti sabah, belki de o sırada kırıldı ama düşmedi falan.. anlamadım... yalnız çocuklarımızda ciddi bi florür eksikliği var, onu üniversiteden beri biliyorum... bi türlü çözülemedi şu mesele.. fazlası zararlı evet, ama yokluğu da zararlı... içme sularında yok, diş macunları florürsüz ve bi kesim böyle olması gerek derken bilimsel olaraksa bi miktara ihtiyaçları olduğu kesin.. bilemedim.. inşallah kan tahlili iyi çıkar da metabolik bi sıkıntı yoktur... demir florür vs bir sürü test istedi, 3 gün sonra çıkıcakmış... stres işte..Geçmiş olsun çocuk işte ya kasla göz arasında olmuştur. Inşallah naesteziye fila n gerek kalmadan hallolur.
Yani evet emzirme südywni yerine kolay açabileceğin bir südyen ve atletin kolunu indirebilirsin. Bu elzem değil ama konfor mantığı bence. Südyenin biraz süngerli falan ise ve kullandığın modele de bağlı olarak tek memeyi açmak isterken ikisi birden açılabilir ve tam anlamıyla açılmayacağı sadece memeni içinde çıkartacağın için bebeğin yanağına denk gelebilir de. Ama penye südywn kullanıyorsan, süngeriz balensiz, o zaman gerek duyulmaz tabi.Kızlar bugün lohusasepetinden sipariş vericem de doğum sonrası korse kullanımı için ne diyorsunuz? Kesin gerekli midir ona göre alıyım :)
Bir de geçen gün e-bebek'teki satış danışmanı emzirme sütyeni ve atletinin çok da gerekli bir şey olmadığını ima etti. Emzirme atletini yerine omuz kısmı kolayca inen bir atlet ve straplez sütyenle yine aynı konforu yakalayabileceğimi söyledi de kafam karıştı. Gerçekten o kadar gereksiz mi bunlar :) Bilgisi olan var mı?
Saol cnm,, geçmemiş :)) İkinci de böyle olursa bizi almazlar daha bu kliniğe benceAyy kuzum benim gecmis olsun insallah fobisi de gecmistir
Çok geçmiş olsun, inşallah genel anestezi olmadan atlatabilirsiniz minnacık çocuğa yazık. Çocuk işte ya kaşla göz arasında çarpmıştır dişini bir yere, neyse ki süt dişleri hala, daha uzun vadeli bir soruna neden olmaz.
cok gecmis olsun canim.
çok zevkli döşemişsin. Ayşen'in odasının duvarlar da Harika. Maşallah, güzel günlerde kullanın :)Ya wala o bile gözümde büyüyo,, yani işe bebek temizliği diye başladık komple ev değişicek nerdeyse :) son durum bu :)) daha ayna çerçeveler vs hiçbişey asılmadı,, babamı bekliyoruz :)
Ama haklılar yaa, dişi kırıldı diye anestezi alması da bana da kötü geldiİnşallah cnm... babam da çıldırttı şimdi beni,, anestezi falan yaptırmayın ben gelmeden sakın diyo... e gel o zaman siz gelene kadar doğurursam napıcaz diyorum bebeğe bakarız götürürsün diyo falan... aile meselesine dönüştü resmen.. o da tıp mezunu ya, acaip huylu,, kendi olmadan içi rahat etmeyecek...
Kaplı sutyeni NBB'den aldım. Birkaç markanın daha gördüm ama aldığım yerde. Atletleri de sanırım Şahinler ve Erdem marka aldım. Yalnız benim bir sorum olacak, bu emzirme atletleri göğüs ucunu gizleyebilecek mi normal bir zamanda giydiğimde yoksa sadece bebeğin rahat emmesi için mi? Atletlerden öyle bir performans beklemediğim için sutyeni kaplı ve balenli aldım mecburen uçlarını gizlesin diye.
Sağolun kızlar. Ben ilkinde emzir me atleti kullanmadım onun için fikir sahibi değilim ama sanırım çokta olmazsa olmaz değil. Ben bir tane alıcam eğer memnunsam bi kaç tane daha alırım diye düşündüm. Emzirme sütyenide ilkinde kaplı hiç denk gelmedim sonradanda almadım. Ama penye olanlar ev içinde rahatta dışarı çıkınca tşörtlerin altında çok biçimsiz böyle ninelerinki gibi duruyordu:) bizim lohusalıklarda yaza denk geliyor incecik tşörtler giyince kötü duracak. onun için hem penye hem kaplı alıcam.İmer diye bi marka canım, avm den aldım önce, yarı fiyatına içgiyimshop diye bi internet sitesinden aldım. Hoşuma gitti tavsiye ederim
Who dan bir araştır canım, florür ve bu kaplamanın sağlık için zararlı olduğunu okumuştum. Uluslararası makalelere bakmakta fayda var. Vücuda giren mg mertebesinde florür bile baya zararlı etkilere sahip. Diş macunu olarak da florürsüz ve organik olanları tercih etmeli, ister istemez ağızda kalan bir miktar yutuluyor çünkü. Sen yine de bir araştır emin ol. Diş için fayda edelim derken başka bir sağlık sorunu yaratmayalım.Saolun kızlar. Sizin de aklınızda olsun, süt dişleri sandığımızdan daha önemliymiş. Çünkü alttaki dişlere kılavuzluk ediyorlar.. yani süt dişinde bir problem varsa geç olmadan çözülmesi gerekiyormuşbenim de yapısal olarak çok problemli dişlerim, babasının da... bize çekti heralde. Bu arada kalıcı dişleri çıkan çocuklar için fistür kaplama denen ve bi kere yapılan bi işlem varmış, her diş için 100 lira civarı fiyatı. Daha büyük çocukları olan arkadaşların da aklında bulunsun. Bana çok mantıklı geldi...
Who dan bir araştır canım, florür ve bu kaplamanın sağlık için zararlı olduğunu okumuştum. Uluslararası makalelere bakmakta fayda var. Vücuda giren mg mertebesinde florür bile baya zararlı etkilere sahip. Diş macunu olarak da florürsüz ve organik olanları tercih etmeli, ister istemez ağızda kalan bir miktar yutuluyor çünkü. Sen yine de bir araştır emin ol. Diş için fayda edelim derken başka bir sağlık sorunu yaratmayalım.Saolun kızlar. Sizin de aklınızda olsun, süt dişleri sandığımızdan daha önemliymiş. Çünkü alttaki dişlere kılavuzluk ediyorlar.. yani süt dişinde bir problem varsa geç olmadan çözülmesi gerekiyormuşbenim de yapısal olarak çok problemli dişlerim, babasının da... bize çekti heralde. Bu arada kalıcı dişleri çıkan çocuklar için fistür kaplama denen ve bi kere yapılan bi işlem varmış, her diş için 100 lira civarı fiyatı. Daha büyük çocukları olan arkadaşların da aklında bulunsun. Bana çok mantıklı geldi...
Benimde son ütü işim kaldı bugün halledicem. Ama onun dışında herşey duruyor. Camlar kapılar ve mutfak temizliği için birini ayarlarım ama bu ay sonu yaptırıcam onu. Çocuğun yatağı bizim odaya sığmadığı için evin içinde evciliknoynar gibi bazı mobilyalarımın yerini değiştiricez odadan odaya. O beni geriyor biraz. Şekilsiz olacak ama Başka çarem yok şuan. Seneye odalarını ayrı ayrı yapıcam ama. Şuanda kardeşim bizimle yaşıyor üniversiteyi kazanınca yanıma gelmişti. seneye evlenince onun oda boşalıcak ozaman düzene girer ancak evim. Yok yok ben baya baya kafaya takmışım. Bugün çenem düştü resmen hiç bukadar uzun uzun yazmazdım:)Canım. Gözün aydın. Allah analı babalı büyütsün
Canım bence bu durumu sskya sor 32ve 37 arası izne cikilabiliniyormu sorun olmurmu diye
ayniyiz canım :)) daha önceden de yazdım eşim uzun yol şoförü ve yazın inanılmaz yoğun o evdeyken halledebildigimi hallettim ama daha düzenlenmesi gereken çok şey var en son temizlikçi alicam artık başka türlü olmayacak mutfak dolaplarinin filan silinmesi lazım bebeğin eşyalarını Allah'tan yıkayıp utulemisim birde kızım gezmek istiyor babası evde olunca işimiz zor anlican
Cnm ben temmuz annelerinin linki bulamıyorum. Bende bi gariplik var sanırım? Nası buluyoruz onu?
Askılı askılı var birkaç tane ama beni kız ağustos başı bekleniyor o yüzden daha çok kullanırım muhtemelen.Kizlar sifir kollu cit citli body aldinizmi ? Bizimki aqustos sonuna denk qeliyo acaba qiydirebilirmiyimkiuzun kollumu alsaydim hepsini acaba
Çok zor doktordan korkan çocuk, annemlerden biliyorum. Dişçi ağlamamdan yılıp ben bu çocuğa bir şey yapamam diye kaç kez gönderdi ben bilirim. Üstelik yaşım da 8-10'du yani. Ama sonra, üniversite ve sonrasında geçti, tek başıma dolgu da yaptırdım, gönüllü olarak yirmilik dişlerimi de çektirdim güle oynaya. İnşallah sizinki daha çabuk geçer tabi :)Saol cnm,, geçmemiş :)) İkinci de böyle olursa bizi almazlar daha bu kliniğe bence) artık randevu bile almıyoruz, kıyamet kopuyor ve doktorun sesi geliyor odadan "Ayşe Beren'i önce gönderiiiiin" ,,, klişe oldu :)
Bana iki üç tane hediye hediye geldi bence bulunsunKizlar sifir kollu cit citli body aldinizmi ? Bizimki aqustos sonuna denk qeliyo acaba qiydirebilirmiyimkiuzun kollumu alsaydim hepsini acaba
:)))) Yaz canım nolucak burasının amacı yazıp rahatlamak o ev düzeni benide mahvetti karışık olunca ruhum daraliyor benimde yatak odası tikis tikis olucak fazla odamız yok 2+1 ev şu anda büyük evede gecemem bu ev kışın çok güzel ısınıyor idare edicem bende baya bir süre en azından bebiş büyüyene kadarBenimde son ütü işim kaldı bugün halledicem. Ama onun dışında herşey duruyor. Camlar kapılar ve mutfak temizliği için birini ayarlarım ama bu ay sonu yaptırıcam onu. Çocuğun yatağı bizim odaya sığmadığı için evin içinde evciliknoynar gibi bazı mobilyalarımın yerini değiştiricez odadan odaya. O beni geriyor biraz. Şekilsiz olacak ama Başka çarem yok şuan. Seneye odalarını ayrı ayrı yapıcam ama. Şuanda kardeşim bizimle yaşıyor üniversiteyi kazanınca yanıma gelmişti. seneye evlenince onun oda boşalıcak ozaman düzene girer ancak evim. Yok yok ben baya baya kafaya takmışım. Bugün çenem düştü resmen hiç bukadar uzun uzun yazmazdım:)
bizimde sıfır kollu var canım üstüne uzun kollu ustlede giydirirsin.zaten merak etme en fazla 40 gün sonra tekrar alışveriş yapman gerekiyor :)Kizlar sifir kollu cit citli body aldinizmi ? Bizimki aqustos sonuna denk qeliyo acaba qiydirebilirmiyimkiuzun kollumu alsaydim hepsini acaba
Hahhahahah bak buna gülerim.iste terzi kendi sokugunu dikemezmis dedikleri bu olsa gerekAyy delircem odaya göre kafama yatan bi halı bulamadım işin komik tarafı eşim ve yedi ceddi halıcıı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?