2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
canım ben de bugün internetten verdim bu biberonun siparişini, normalde ambalaj üzerinde yazıyor kaç ay için uygun olduğu ama bunda yazmıyor da sanırım.
Aynen üzerinde yazmiyor. Aldigim emzikle kiyasladim (0-3 ay emzigi ile) ama sanki büyük gibi. Tam emin olmadim ama bu sekilde koyacagim sanirim..

Uff yaniyorum sıkılıyorum kizlar eve geleli 3 gün oldu ama erken sıkıldım vallahi.hic bir sey yapmak istemiyor canım nolacak böyle bilmiyorum

Gerçekten ben de hayretler içindeyim. Benim de alışverişim aylardır devam ediyor hergün de yeni bir eksik çıkıyor :) Evininhatunu sen bir gün de halledip bir de nasıl pikniğe geçebildin :) Çok şaşkınım ben de

Ben biberonu bebedorun 125 ml cam olanini aldim simdilik ne olur ne olmaz diye idarelik bunu kullancam sonra dr.browns alacam
Canim zaten basta gerekmiyor emiyorlar ya. Ben ücretsiz izine cikacagim icin simdiden aldim eksiklerini maasim kesilince zorlanmayalim diye :) Idare eder o biberon sizi ilk günler gerekirse..

Ben de hep diyorum bu kız benden çok çekecek diye, özellikle hareketlerini henüz hissetmeye başlamadığım zamanlarda karnımı tutup sallıyordum, sıcak bir şeyler soğuk bir şeyler değdiriyordum karnıma, bayağı bir çekti çocuk. Yaramaz anneleri olması da bizim kızların kaderiymiş ne yapalım :)

Bizim eve 15 dakika mesafede de kayınvalidemlerin evi var, yürüyüş yolumuza da yakın, ben de dışarı çıktığımda bir uğruyorum oraya öyle devam ediyorum yürüyüşe. Çıkmadan önce de bazen ikişer dakika arayla defalarca kez gidiyorum üstelik ama işte yetmiyor demek ki Bazen şey diye düşünüyorum, ilkokul çocukları okula gitmek istemedikleri zaman ya da sınav zamanı karınları ağrır ve tuvaletleri gelir ya, dışarı çıkmak benim için öyle bir şeye mi dönüştü acaba :)

Nohutu yapmıştım hatta geçenlerde kullandım, mükemmel oldu ve çok pratik. Hepsi için yapacağım artık. Sebzeyle kavurmak daha zor oluyormuş ama o yüzden kıymalı kavurmaya devam edeceğim, barbunya biraz yordu

gecen bi magazada ates olcer baktim ve fiyatlar soyle:
9 tl
80 tl
150 tl :)))
bu aradaki ucurum nedir ve hangisini almali bilemedim?
Koltuk altından ölçenler daha ekonomik oluyor, kulaktan ölçenler daha pahalı, temassız ve ultra özellikli olanlar hafıza vs. daha da pahalı. Ben temassız olanları değil de kulaktan olanı tercih ettim. Koltuk altından ölçenler için çocuk hasta olduğunda çok huysuz olur ve hem koltuk altına derece koydurmaz hem de o kadar uzun süre tutturmaz dediler o yüzden tavsiye etmediler.

Can'ım başın sağolsun rabbım sabır versin

Hahahahaa yalnız olmadığıma sevindim

Canım inşallah sütün gelir ama gelmezse de mamayı kaşıkla veriyorlarmış diye duydum ben. Biberon ucu bana incelediğimde büyük gelmedi aslında.
Insallah hepimizin gelir de gerek kalmaz böyle seylere ama ben cevremden soyle duydum bircok kisinin bebegi cantalarina biberon ve mama koymadiklarindan bir süre ac kalip sarilik olmus. Ilk gün emmede sorun yasanirsa ve bebek ac kalirsa sanirim sarilik riski artiyor ama tabii kesin bilmiyorum cevreden duduklarim.

Sen mama aldın mı peki canım. Benim hiç araştırmadığım hazırlıksız olduğum bir konu mama. Aklıma takıldı şimdi, hangi mama iyidir acaba. Hastane için alsak mı bir tane?

barbunyayı ben kavurup koymuyorum ama buzluğa. domates, biber, varsa havuç ve barbunya hepsini çiğden poşetleyip koyuyorum. pişireceğim zaman soğanı kavurup buzluktan çıkardığım barbunyayı direk koyup düdüklüde pişiriyorum.
bazı yemekleri de (nohut, kuru fasulye, et sote, patates) pişmiş halde koyuyorum bir tek ısıtmak kalıyor. ama onlar çok uzun süre durmaz sanırım çiğden konanlar gibi, acil durumlar için süper oluyor ama :)

Ben hastaneye sordum biberon getirin dediler. Kullandirmasam mi o zaman biberon acaba, neden kasikla verdiklerini biliyor musun?

Bebek memeyi emerken tam anlamıyla sağıyor ve bunu emerek öğreniyor. Biberon anne memesi kadar zahmetli değil, çekiyor ve geliyor. Dolayısıyla bir süre sonra memeyle uğraşmayı gereksiz görüyor bebek. Şöyle düşün, bebeğin zihni tertemiz bir sayfa, ilk tecrübesi ne olursa onu hiç unutmuyor. İlerde emme sorunları ortaya çıkabiliyor. Ayrıca emzirmek sadece bebeğin doyması anlamına gelmiyor, anne-bebek arasında bi bağ da oluşturuyor. Bu yüzden bebeğin memeyi reddediyor olması hem anneyi hem de bebeyi olumsuz etkiliyor. Özeti bu yani. Ben bu yüzden ne emzik ne de biberon almadım. Zayıf anıma denk gelirse veririm düşüncesiyle. İnşallah sütümüz olur da mamaya gerek duymayız. Bebek de ememiyor olursa sağıp kaşıkla ya da şırıngayla veriyorlar ki biberona alışıp memeyi reddetmesin. Ha reddederse de memeye geri dönüş imkansız değil. Emzirme kampıyla, ten temasıyla kesilen süt bile geri gelebiliyor.

Canim zaten basta gerekmiyor emiyorlar ya. Ben ücretsiz izine cikacagim icin simdiden aldim eksiklerini maasim kesilince zorlanmayalim diye :) Idare eder o biberon sizi ilk günler gerekirse..
Demi bende oyle dusundum canim her ihtimale karsi bitane bulunsun dedim duruma qore ihtiyac olursa alirim.Zaten cam olmasi ilk tercihimdi hosumada qitti emzikte zaten avent yani 0-6 ay aldim problem olmaz umarim. :):):) sende iyi yapmissin bitirmekle walla masaAllah :)

Ben hizli hatunum sekerim benim isim oqun illa bitecek yoksa uyuyamazdim bi hevesle qidip aldim tekrar tekrar uqrasamam kendimi biliyorum zaten yenidoqan olduqu icin abartili kiyafetler falan almadim suan ilk ihtiyacim olan hersey bitti cok sukur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…