Dimi dimi tombik yanak :)allahh yanaklara bak tam ısırmalıkmaşallah kuzuya
Hastanede zaten kaşık veya şırıngayla verirler diye düşünüyorum orada gerek kalmaz evim de çok yakın hakkederiz 5 dk da :)Bak işte yarım imam dinden yarım doktor candan edermiş, ben de tarifi aklımda yarım tutunca bayağı hırpalandım dün, barbunya ve havuçları da hırpaladım. Bir daha ki sefere bari öyle yapayım :)
Son dakikada alırsa biberonu nasıl temizlenecek? Ben de mama gerekirse dışarıdan alınır diye düşündüm ama biberonun temizlenmesi gerek o yüzden erkenden aldım.
Ben almayı düşündüm canım mama hatta araştırdım ve markasına da karar verdim ama sonra vazgeçtim hastanelerimizn etrafı eczane dolu gerekirse alırız dedik eşimleSen mama aldın mı peki canım. Benim hiç araştırmadığım hazırlıksız olduğum bir konu mama. Aklıma takıldı şimdi, hangi mama iyidir acaba. Hastane için alsak mı bir tane?
Asla asla hemen verme bir sağlık sorunu olusmazsa cnn. Ben mama verdim ama 1 ayda 400 gr almıştı o sebeple..günde ortalama 25-30 gr almalı başta. Mama anında kg yapıyor sisiriyor. O yüzden hemen mama diyorlar dr lar. Ben bir ay aglamasina uykusuzluga katlandim. Sonradan çocuk dr una gittim ve sutumu sagdirip baktık 1 çorba kasigi ancak var. Dr yetmez bu deyince, aptaamil tavsiye etti.her emzirmenin üstüne beslenme hortumlariyla verdim mamayi yani yine biberon vermedim. İncecik hortumu göğüs ucuma koyuyordum .O emdikcd mama içiyordu. Kizim mamasini içip ilk uyuduğu zaman öyle bir ağladım ki ben neden yetemedim diye. Ve her mamada aynı vicdan azabinı yaşadım... Böyle boyle 5.5 ay gecti .Kizim kendiliğinden mamayi bıraktı. Totalde 4.5 ay mama vermiş oldum. 23.5 aya kadar da şükür emdi. Çok olmadı sutum hiç ama yetti demek hamdolsunBu bebekler de ne kadar bedavaciBiberondan emmenin rahatligina alisirsa anneyi emmiyor, mamaya alisinca bakti tadi cok güzel yine emmiyor :) Insallah sütümüz hemen gelir de böyle seylere hic gerek olmaz... Ben de cevremden duyduklarim üzerinden gidiyorum demek ki hemen mama vermemek gerek.
Valla sen benim hazir degil hic birseyim dedin dedin herkesden önce hafta olarak hazir ettin gibi geldi bana :)Kizlar ben oda yapmadiqim icin belkide cabuk bitti :) bide besikle puset araba vs bu problemlerim yoktu hali hazirda vardi zaten :):) siz bastan oda dizayn ediyosunuzya oyuzden ince ayrinti istiyo alisveris :):)
Maşallah çok güzel ya dudaklara bayıldımEki Görüntüle 2019305 Biz de kontrolden geldik 2600 gr 47 cm olmuşuz ilk nst mize de girdik sancı çıkmadı :) 2 hafta sonraya randevu verdi ve çatı muayenesi yapacağını söyledi doktorum bu da bizim minnakımız :)
Canim nebiliyim bende bitirmeyenlere sasiriyorum :):)) sonucta elimizde listemiz war alinacak seyler belli sabah 11 de ciktim oqlen 3 bucukta bitirdim hepsini :):):) tabi bide 4 kisiydik belkide ondan cabuk bitti :)::))Valla sen benim hazir degil hic birseyim dedin dedin herkesden önce hafta olarak hazir ettin gibi geldi bana :)
Evet ya inmesin kuzucuklarımızın yanakları ben çok severim böyle tombik yanaklı bebekleri :) acaba bu hallerine benzeyecekler mi şuan en çok onu merak ediyorum :)purpleworld canim bebisin cok tatli olmus. Resmen dogmus bebekler gibi :) Yanaklari da tam isirmalik... Benim minigin yanaklari da böyle insallah dogunca inmez de bol bol öperiz koca yanaklarini
Kizlar kimse cevap yazmadi. Ben hastane cantasini hazirliyorum ama su dr. Brown biberonlarin emzik ucu büyük gibi. Yeni dogan bebeklerde emzik ucu ayrimi var mi? Ayrica emzik ucu mu almam gerek? bazi sitelerde öyle birseyler yazmislar...
Eki Görüntüle 2019305 Biz de kontrolden geldik 2600 gr 47 cm olmuşuz ilk nst mize de girdik sancı çıkmadı :) 2 hafta sonraya randevu verdi ve çatı muayenesi yapacağını söyledi doktorum bu da bizim minnakımız :)
Z zmrkMutella kizlar cok sagolun mama konusunda yazdiklariniz icin. Iyi ki sormusum yoksa ben ilk gün sütüm gelmezse verirdim kesin. o zaman mecburiyet disinda asla ilk gün vermeyecegim mama, anne sütü konusunda diretecegim.
Z zmrk canim seni de tebrik ederim ilk aylar mama verip sonra emzirebilenini hic duymamistim. Demek ki hemen pes etmemek gerek emzirme konusunda..
7 aylık ultrasonla aynı diyorlar genelde ama doğduktan sonra çok değişiyorEvet ya inmesin kuzucuklarımızın yanakları ben çok severim böyle tombik yanaklı bebekleri :) acaba bu hallerine benzeyecekler mi şuan en çok onu merak ediyorum :)
Arastiriyorum hemen :)
Google'dan 'Tomris'in emzirme notları' yazıp aratır mısın? Çok daha müthiş bilgilere erişeceksin.
Aynen canim hastaneler biberon falan onerniyolar ilk basta :) mesela benim qittiqim hastane sut qelmezse siringayla veriyolar mamayi :)Yani ben e bebekten alırken ordakiler yenidogan icin dediler.hiç ayrı emzik ucundan bahsetmedi kimse.bir de hastaneden biberon yerine kasıkla vermek daha iyiymiş biberona alısmasın diye... yanıma alıyorum ama kullanmayız umarım:)
Canımm teşekkürler hepimizin kuzusuna maşallahCanım çok tatlı, maşallah :)
Aynen öyle,mantıklı da... bilmeden aldım biberonu ama illa ki kullanılacak.Aynen canim hastaneler biberon falan onerniyolar ilk basta :) mesela benim qittiqim hastane sut qelmezse siringayla veriyolar mamayi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?