2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Arkadaşlar; İlk bi kaç gün sütünüz olmayacak buna kendinizi alıştırın. Azıcık bi sıvı gelecek o da kolostrum. O kadar faydalı bişey ki, bebek onu almak zorunda. Tüm bağışıklık sistemini etkileyecek bir sıvı. Sarımsı bişey. Ve bebeğin midesi o kadar küçük ki onunla doyacak. Ağlayacak ama. Ağlaması açlıktan değil, yeni doğmuş ya nerdeyim ulan ben diyor. Karnı acıkıyor altı pisleniyor. Anne karnında hiç bu dertleri yoktu. Yılmayın, emzirin. Mama verince uyuyor bebe demeyin. Uyur tabi çünkü bağırsakları sindiremiyor mamayı haliyle tok kalıyor. Peki faydası? Fayda SIFIR! Olduğu gibi atılıyor bağırsaklardan emilimi yok mamanın. Bebeğin bağırsakları anne sütünü sindirebiliyor sadece çünkü. Mama çözüm değil. Asıl sorun o.

Hastanede zaten kaşık veya şırıngayla verirler diye düşünüyorum orada gerek kalmaz evim de çok yakın hakkederiz 5 dk da :)

Sen mama aldın mı peki canım. Benim hiç araştırmadığım hazırlıksız olduğum bir konu mama. Aklıma takıldı şimdi, hangi mama iyidir acaba. Hastane için alsak mı bir tane?
Ben almayı düşündüm canım mama hatta araştırdım ve markasına da karar verdim ama sonra vazgeçtim hastanelerimizn etrafı eczane dolu gerekirse alırız dedik eşimle

Asla asla hemen verme bir sağlık sorunu olusmazsa cnn. Ben mama verdim ama 1 ayda 400 gr almıştı o sebeple..günde ortalama 25-30 gr almalı başta. Mama anında kg yapıyor sisiriyor. O yüzden hemen mama diyorlar dr lar. Ben bir ay aglamasina uykusuzluga katlandim. Sonradan çocuk dr una gittim ve sutumu sagdirip baktık 1 çorba kasigi ancak var. Dr yetmez bu deyince, aptaamil tavsiye etti.her emzirmenin üstüne beslenme hortumlariyla verdim mamayi yani yine biberon vermedim. İncecik hortumu göğüs ucuma koyuyordum .O emdikcd mama içiyordu. Kizim mamasini içip ilk uyuduğu zaman öyle bir ağladım ki ben neden yetemedim diye. Ve her mamada aynı vicdan azabinı yaşadım... Böyle boyle 5.5 ay gecti .Kizim kendiliğinden mamayi bıraktı. Totalde 4.5 ay mama vermiş oldum. 23.5 aya kadar da şükür emdi. Çok olmadı sutum hiç ama yetti demek hamdolsun

Kizlar ben oda yapmadiqim icin belkide cabuk bitti :) bide besikle puset araba vs bu problemlerim yoktu hali hazirda vardi zaten :):) siz bastan oda dizayn ediyosunuzya oyuzden ince ayrinti istiyo alisveris :):)
Valla sen benim hazir degil hic birseyim dedin dedin herkesden önce hafta olarak hazir ettin gibi geldi bana :)

Valla sen benim hazir degil hic birseyim dedin dedin herkesden önce hafta olarak hazir ettin gibi geldi bana :)
Canim nebiliyim bende bitirmeyenlere sasiriyorum :):)) sonucta elimizde listemiz war alinacak seyler belli sabah 11 de ciktim oqlen 3 bucukta bitirdim hepsini :):):) tabi bide 4 kisiydik belkide ondan cabuk bitti :)::))

purpleworld canim bebisin cok tatli olmus. Resmen dogmus bebekler gibi :) Yanaklari da tam isirmalik... Benim minigin yanaklari da böyle insallah dogunca inmez de bol bol öperiz koca yanaklarini
Evet ya inmesin kuzucuklarımızın yanakları ben çok severim böyle tombik yanaklı bebekleri :) acaba bu hallerine benzeyecekler mi şuan en çok onu merak ediyorum :)

Kizlar kimse cevap yazmadi. Ben hastane cantasini hazirliyorum ama su dr. Brown biberonlarin emzik ucu büyük gibi. Yeni dogan bebeklerde emzik ucu ayrimi var mi? Ayrica emzik ucu mu almam gerek? bazi sitelerde öyle birseyler yazmislar...

Yani ben e bebekten alırken ordakiler yenidogan icin dediler.hiç ayrı emzik ucundan bahsetmedi kimse.bir de hastaneden biberon yerine kasıkla vermek daha iyiymiş biberona alısmasın diye... yanıma alıyorum ama kullanmayız umarım:)

Z zmrk Mutella kizlar cok sagolun mama konusunda yazdiklariniz icin. Iyi ki sormusum yoksa ben ilk gün sütüm gelmezse verirdim kesin. o zaman mecburiyet disinda asla ilk gün vermeyecegim mama, anne sütü konusunda diretecegim.
Z zmrk canim seni de tebrik ederim ilk aylar mama verip sonra emzirebilenini hic duymamistim. Demek ki hemen pes etmemek gerek emzirme konusunda..

Google'dan 'Tomris'in emzirme notları' yazıp aratır mısın? Çok daha müthiş bilgilere erişeceksin.

Evet ya inmesin kuzucuklarımızın yanakları ben çok severim böyle tombik yanaklı bebekleri :) acaba bu hallerine benzeyecekler mi şuan en çok onu merak ediyorum :)
7 aylık ultrasonla aynı diyorlar genelde ama doğduktan sonra çok değişiyor
Benim Bebeğim de koca yanaklı görünüyor inşallah öyle kalır çok tatlılar hepsi maşallah

Aynen canim hastaneler biberon falan onerniyolar ilk basta :) mesela benim qittiqim hastane sut qelmezse siringayla veriyolar mamayi :)

''Bebeğin meme emmek için kullandığı teknik ile biberon emmek için kullandığı teknik farklıdır.
Bebek memeyi tam anlamıyla ‘sağar’. Meme başının etrafındaki kahverengi bölgenin içinde (memenin halesi) süt kesecikleri vardır. Bebek dili ile bu bölgeyi arkadan öne doğru sıkıştırarak boşaltır, yani resmen sağar. Bebekler doğduklarında refleks olarak emmeyi bilirler. Ancak sütü en verimli nasıl sağacaklarını anne memesini eme eme öğrenirler. Anne için de bir öğrenme süreci söz konusudur; bebeğin açlık işaretleri, doygunluk işaretleri gibi şeyleri öğrenir. Bu karşılıklı öğrenme süreci yaklaşık 6-8 hafta en yoğundur, yani en azından bebeğin kırkı çıkana kadar.

Örneğin 2-3 aylık bir bebek artık en verimli nasıl süt içeceğini öğrenmiştir. Anne memesini güzelce kavrar. Başta önce hızlı hızlı emer, sonra bekler sütün gelmesi için, çünkü başta hızlı hızlı emdiğinde yoğun süt gelişini tetikleyeceğini öğrenmiştir. Buna süt akım refleksi denir. Süt gelince hızlı hızlı içer. Sonra da yavaş yavaş emerek ve bir kaç emmede bir yutarak sondaki yağlı sütün tadını çıkarır. Süt onun istediğinden daha erken biterse memeyi bir alıp bir bırakmaya başlar, tekrar bir süt akım refleksi tetikleyebilmek için.

Biberonla emmek ise çok kolay öğrenilir. Öyle zorla sağılacak bir şey değildir, emer ve süt gelir. Başta ve sonda aynı miktarda ve aynı tatta süt gelir. Biberon alan bir bebeğin annenin memesini sağmayı öğrenmesi daha zordur. Bebek biberon ve emzikle ne kadar erken tanışırsa, memeyi kavrama ve emme becerileri o kadar yavaş gelişir, hatta gelişmeyebilir. Bu nedenle verimli süt alamayabilir. O zaman da süt azalır, çünkü meme ne kadar iyi boşalırsa ve ne kadar sık emzirilirse, o kadar süt yapar. Süt azalınca siz de daha çok mama vermek zorunda kalırsınız. Yine aynı kısır döngüye girilir. Ayrıca, biberon alan bebek memeyi doğru kavramayı öğrenemediğinden meme başında acı, ağrı ve yaralar oluşabilir ki bu da annenin emzirme için daha az istekli olmasına, dolayısıyla emzirme aralarının uzamasına sebep olabilir. Ayrıca acı ve ağrı sütü azaltan bir faktördür.''

https://bebekyapimbakimonarim.kadinlarkulubu.com/2013/02/tomrisin-emzirme-notlar-2-doktor-mama.html

Link çalışmıyor gençler, 'Tomris'in emzirme notları-2'

''Mama anne sütünden daha yavaş sindirilir.
Anne sütü yarım saat içinde mideyi terk edip bağırsaklara geçer. Mama ise kelimenin tam anlamıyla löp diye oturur mideye! (blog yazmayı şimdiden sevmeye başladım!) Mamanın mideden bağırsaklara geçişi iki saati bulabilir. Bu da mama alan bebeğin daha geç acıkmasına sebep olur. Daha geç acıkan bebek, bir sonraki emzirmeyi normalden (yani olması gerekenden) daha geç isteyecektir. Memeler de “Demek bebek verdiğim sütle doyuyor, o zaman daha az süt üreteyim” diyecek, yani duruma adapte olup daha az süt üretmeye başlayacaktır. Siz de bebek doymadığı için daha çok mama vermeye başlayacaksınız. Bu bir kısır döngü olarak devam eder ve bir gün bakmışsınız ki artık sadece mama veriyorsunuz, meme kurumuş.

Önemli bir not: Bebeğin daha geç acıkması daha iyi beslendiği anlamına gelmez. Aksine, daha kötü beslendiği anlamına gelir, çünkü yenidoğan döneminde henüz yeni çalışmaya başlamış barsakların bebeğin ihtiyacı olan besinleri sindirip emebilmesi için bebeğin sık beslenmesi gerekir. Ayrıca anne sütünün besleyicilik değeri, her açıdan mamaya göre çok çok çok çok daha yüksektir.''

'Tomris'in emzirme notları-2'

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…