- 29 Mayıs 2013
- 3.071
- 5.346
- 358
Sagol canim :) Bu arada dr Brown alirken dikkat et benimkiler plastik hic düsünmemistim alirken cam mi plastik mi diye bugün idrak ettim ben :)Demi bende oyle dusundum canim her ihtimale karsi bitane bulunsun dedim duruma qore ihtiyac olursa alirim.Zaten cam olmasi ilk tercihimdi hosumada qitti emzikte zaten avent yani 0-6 ay aldim problem olmaz umarim. :):):) sende iyi yapmissin bitirmekle walla masaAllah :)
Canım çok tatlı, maşallah :)Eki Görüntüle 2019305 Biz de kontrolden geldik 2600 gr 47 cm olmuşuz ilk nst mize de girdik sancı çıkmadı :) 2 hafta sonraya randevu verdi ve çatı muayenesi yapacağını söyledi doktorum bu da bizim minnakımız :)
Insallah hepimizin gelir de gerek kalmaz böyle seylere ama ben cevremden soyle duydum bircok kisinin bebegi cantalarina biberon ve mama koymadiklarindan bir süre ac kalip sarilik olmus. Ilk gün emmede sorun yasanirsa ve bebek ac kalirsa sanirim sarilik riski artiyor ama tabii kesin bilmiyorum cevreden duduklarim.
kızlar ben memorial ve kadıköy şifa ile görüştüm. burdan temin ediyoruz ama ücretli dediler. ne olur ne olmaz bulunmasında fayda var gibi geldi bana. ama hangisi konusunda ben de hiç düşünmedim tecrübeli anneler bi el atıverin :)Sen mama aldın mı peki canım. Benim hiç araştırmadığım hazırlıksız olduğum bir konu mama. Aklıma takıldı şimdi, hangi mama iyidir acaba. Hastane için alsak mı bir tane?
Bebek memeyi emerken tam anlamıyla sağıyor ve bunu emerek öğreniyor. Biberon anne memesi kadar zahmetli değil, çekiyor ve geliyor. Dolayısıyla bir süre sonra memeyle uğraşmayı gereksiz görüyor bebek. Şöyle düşün, bebeğin zihni tertemiz bir sayfa, ilk tecrübesi ne olursa onu hiç unutmuyor. İlerde emme sorunları ortaya çıkabiliyor. Ayrıca emzirmek sadece bebeğin doyması anlamına gelmiyor, anne-bebek arasında bi bağ da oluşturuyor. Bu yüzden bebeğin memeyi reddediyor olması hem anneyi hem de bebeyi olumsuz etkiliyor. Özeti bu yani. Ben bu yüzden ne emzik ne de biberon almadım. Zayıf anıma denk gelirse veririm düşüncesiyle. İnşallah sütümüz olur da mamaya gerek duymayız. Bebek de ememiyor olursa sağıp kaşıkla ya da şırıngayla veriyorlar ki biberona alışıp memeyi reddetmesin. Ha reddederse de memeye geri dönüş imkansız değil. Emzirme kampıyla, ten temasıyla kesilen süt bile geri gelebiliyor.
Aaa ciddimisin canim eee deqistirme imkanin yokmu ? Ben aventinkini qordum iste aldim elime plastik olunca qeri biraktim demekki dikkat etmk qerekiyo :):) olsun marka o sonucta plastikte olsa problem cikacaqini sanmiyorum takma kafana deqisme imkanim varsa deqistirirsin :)Sagol canim :) Bu arada dr Brown alirken dikkat et benimkiler plastik hic düsünmemistim alirken cam mi plastik mi diye bugün idrak ettim ben :)
Hastaneni önce ara sor canim bu konuda benimki veriyormus mamasini. Eger emerse sonrasinda hic gerek olmayacagi icin ben almadim. Emmezse de aptamilin yeni doganlar icin özel mamasi varmis...Sen mama aldın mı peki canım. Benim hiç araştırmadığım hazırlıksız olduğum bir konu mama. Aklıma takıldı şimdi, hangi mama iyidir acaba. Hastane için alsak mı bir tane?
Saqol canim :) walla seni dinledim civile qittim qercekten cok uyqun indirimli urunler vardi coqu ihtiyaci ordan aldim ciktimHayırlı olsun bebeğinin kıyafetleri saglklaguzel günlerde olsun insallah
Alirken ev tasiyorduk hic vaktim yok diye netten vermistim siparis artik degistirme sansim kalmadi. Neyse artik ben bununla idare edecegim ama online siparis ile alirsan özellikle malzemesine bak. Ben hic düsünemedim :SAaa ciddimisin canim eee deqistirme imkanin yokmu ? Ben aventinkini qordum iste aldim elime plastik olunca qeri biraktim demekki dikkat etmk qerekiyo :):) olsun marka o sonucta plastikte olsa problem cikacaqini sanmiyorum takma kafana deqisme imkanim varsa deqistirirsin :)
Tamam canım Aptamil marka olarak aklımda bulunsun, öyle bir ihtiyaç olursa yine hastaneye danışıp alırız hemen. İnşallah gerek olmaz.Hastaneni önce ara sor canim bu konuda benimki veriyormus mamasini. Eger emerse sonrasinda hic gerek olmayacagi icin ben almadim. Emmezse de aptamilin yeni doganlar icin özel mamasi varmis...
Bende mama biberon koyacaktım hastane bişey demedi gerçi getir diye ama arkadaş gerekirse karşıda market eczanevar alırsın dedi sma mama ve dr browns biberon normalde marketlerde vs yok hastanenin yanındaki eczanede vardı geçen gördüm almayı düşünmüyorum gerekirse eşim gider alır çok dert değil bence öyle yapabilirsin sütün gelirse hemen boşa almış olacaksınInsallah hepimizin gelir de gerek kalmaz böyle seylere ama ben cevremden soyle duydum bircok kisinin bebegi cantalarina biberon ve mama koymadiklarindan bir süre ac kalip sarilik olmus. Ilk gün emmede sorun yasanirsa ve bebek ac kalirsa sanirim sarilik riski artiyor ama tabii kesin bilmiyorum cevreden duduklarim.
Gerçekten iyi orası canm. Herseyde var orda al çık tek tek uğraşmak beni de boğuyor. Hayırlı günlerde olsun yeniden... Ben gidemedim başka yerden bir iki birşey aldım. o ayrı mesele bu hafta sonu içimde kalmicak amaSaqol canim :) walla seni dinledim civile qittim qercekten cok uyqun indirimli urunler vardi coqu ihtiyaci ordan aldim ciktim
Bu bebekler de ne kadar bedavaciKızlar zaten cama anne sutundeki faydalı vitaminler yapışıyor. Genelde plastik kullanılıyor. Birde sutu 3-4 gün sonra gelen herkesin bebeğinin sarilik olması gerekirdi. Benim 3. Gün geldi ve kan testine bile ihtiyaç duyulmayan çok hafif bir sarilik geçirdi. Sonrada kendiliğinden geçti. Süt çok az olmasına rağmen sonraalasinda da sarilik olmadı şükür .bunda da gerek kalkmaz umarım. Mama konusu biraz tercih meselesi ama bence de ciddi boyutta sarilik yoksa verilmemeli. Onun tadına alisip anne sutu istemeyen bebeklerde olabiliyor. Bir arkadaşım sutu olmasına rağmen bu sebepten emziremedi.
Mutella sagol canim aciklaman icin Öyleyse ben de biberon ve emzik baslangicta kullanmayim. Sonra doktor ne önerirse o sekilde devam ederiz..
Canim aldim coktan. En kötü ek gidaya gecince kullanir.Bende mama biberon koyacaktım hastane bişey demedi gerçi getir diye ama arkadaş gerekirse karşıda market eczanevar alırsın dedi sma mama ve dr browns biberon normalde marketlerde vs yok hastanenin yanındaki eczanede vardı geçen gördüm almayı düşünmüyorum gerekirse eşim gider alır çok dert değil bence öyle yapabilirsin sütün gelirse hemen boşa almış olacaksın
Sma demişti geçen birisi netten baktım doktorlar da bunu önermiş geneldekızlar ben memorial ve kadıköy şifa ile görüştüm. burdan temin ediyoruz ama ücretli dediler. ne olur ne olmaz bulunmasında fayda var gibi geldi bana. ama hangisi konusunda ben de hiç düşünmedim tecrübeli anneler bi el atıverin :)
@Mutlu Mercimek benden daha detaylı yazmış tam olarak bu evet :)))
Bak işte yarım imam dinden yarım doktor candan edermiş, ben de tarifi aklımda yarım tutunca bayağı hırpalandım dün, barbunya ve havuçları da hırpaladım. Bir daha ki sefere bari öyle yapayım :)barbunyayı ben kavurup koymuyorum ama buzluğa. domates, biber, varsa havuç ve barbunya hepsini çiğden poşetleyip koyuyorum. pişireceğim zaman soğanı kavurup buzluktan çıkardığım barbunyayı direk koyup düdüklüde pişiriyorum.
bazı yemekleri de (nohut, kuru fasulye, et sote, patates) pişmiş halde koyuyorum bir tek ısıtmak kalıyor. ama onlar çok uzun süre durmaz sanırım çiğden konanlar gibi, acil durumlar için süper oluyor ama :)
Son dakikada alırsa biberonu nasıl temizlenecek? Ben de mama gerekirse dışarıdan alınır diye düşündüm ama biberonun temizlenmesi gerek o yüzden erkenden aldım.Bende mama biberon koyacaktım hastane bişey demedi gerçi getir diye ama arkadaş gerekirse karşıda market eczanevar alırsın dedi sma mama ve dr browns biberon normalde marketlerde vs yok hastanenin yanındaki eczanede vardı geçen gördüm almayı düşünmüyorum gerekirse eşim gider alır çok dert değil bence öyle yapabilirsin sütün gelirse hemen boşa almış olacaksın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?