2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Sagol canim :) Bu arada dr Brown alirken dikkat et benimkiler plastik hic düsünmemistim alirken cam mi plastik mi diye bugün idrak ettim ben :)

Sen mama aldın mı peki canım. Benim hiç araştırmadığım hazırlıksız olduğum bir konu mama. Aklıma takıldı şimdi, hangi mama iyidir acaba. Hastane için alsak mı bir tane?
kızlar ben memorial ve kadıköy şifa ile görüştüm. burdan temin ediyoruz ama ücretli dediler. ne olur ne olmaz bulunmasında fayda var gibi geldi bana. ama hangisi konusunda ben de hiç düşünmedim tecrübeli anneler bi el atıverin :)

@Mutlu Mercimek benden daha detaylı yazmış tam olarak bu evet :)))

Sagol canim :) Bu arada dr Brown alirken dikkat et benimkiler plastik hic düsünmemistim alirken cam mi plastik mi diye bugün idrak ettim ben :)
Aaa ciddimisin canim eee deqistirme imkanin yokmu ? Ben aventinkini qordum iste aldim elime plastik olunca qeri biraktim demekki dikkat etmk qerekiyo :):) olsun marka o sonucta plastikte olsa problem cikacaqini sanmiyorum takma kafana deqisme imkanim varsa deqistirirsin :)

Sen mama aldın mı peki canım. Benim hiç araştırmadığım hazırlıksız olduğum bir konu mama. Aklıma takıldı şimdi, hangi mama iyidir acaba. Hastane için alsak mı bir tane?
Hastaneni önce ara sor canim bu konuda benimki veriyormus mamasini. Eger emerse sonrasinda hic gerek olmayacagi icin ben almadim. Emmezse de aptamilin yeni doganlar icin özel mamasi varmis...

Kizlar ben oda yapmadiqim icin belkide cabuk bitti :) bide besikle puset araba vs bu problemlerim yoktu hali hazirda vardi zaten :):) siz bastan oda dizayn ediyosunuzya oyuzden ince ayrinti istiyo alisveris :):)

Alirken ev tasiyorduk hic vaktim yok diye netten vermistim siparis artik degistirme sansim kalmadi. Neyse artik ben bununla idare edecegim ama online siparis ile alirsan özellikle malzemesine bak. Ben hic düsünemedim :S

Hastaneni önce ara sor canim bu konuda benimki veriyormus mamasini. Eger emerse sonrasinda hic gerek olmayacagi icin ben almadim. Emmezse de aptamilin yeni doganlar icin özel mamasi varmis...
Tamam canım Aptamil marka olarak aklımda bulunsun, öyle bir ihtiyaç olursa yine hastaneye danışıp alırız hemen. İnşallah gerek olmaz.

Kızlar zaten cama anne sutundeki faydalı vitaminler yapışıyor. Genelde plastik kullanılıyor. Birde sutu 3-4 gün sonra gelen herkesin bebeğinin sarilik olması gerekirdi. Benim 3. Gün geldi ve kan testine bile ihtiyaç duyulmayan çok hafif bir sarilik geçirdi. Sonrada kendiliğinden geçti. Süt çok az olmasına rağmen sonraalasinda da sarilik olmadı şükür .bunda da gerek kalkmaz umarım. Mama konusu biraz tercih meselesi ama bence de ciddi boyutta sarilik yoksa verilmemeli. Onun tadına alisip anne sutu istemeyen bebeklerde olabiliyor. Bir arkadaşım sutu olmasına rağmen bu sebepten emziremedi.

Bende mama biberon koyacaktım hastane bişey demedi gerçi getir diye ama arkadaş gerekirse karşıda market eczanevar alırsın dedi sma mama ve dr browns biberon normalde marketlerde vs yok hastanenin yanındaki eczanede vardı geçen gördüm almayı düşünmüyorum gerekirse eşim gider alır çok dert değil bence öyle yapabilirsin sütün gelirse hemen boşa almış olacaksın

Saqol canim :) walla seni dinledim civile qittim qercekten cok uyqun indirimli urunler vardi coqu ihtiyaci ordan aldim ciktim
Gerçekten iyi orası canm. Herseyde var orda al çık tek tek uğraşmak beni de boğuyor. Hayırlı günlerde olsun yeniden... Ben gidemedim başka yerden bir iki birşey aldım. o ayrı mesele bu hafta sonu içimde kalmicak ama

Bu bebekler de ne kadar bedavaci Biberondan emmenin rahatligina alisirsa anneyi emmiyor, mamaya alisinca bakti tadi cok güzel yine emmiyor :) Insallah sütümüz hemen gelir de böyle seylere hic gerek olmaz... Ben de cevremden duyduklarim üzerinden gidiyorum demek ki hemen mama vermemek gerek.

Mutella sagol canim aciklaman icin Öyleyse ben de biberon ve emzik baslangicta kullanmayim. Sonra doktor ne önerirse o sekilde devam ederiz..

Doktor ne önerirse önersin lütfen emzir. Her fırsatta, emzir, saat başı emzir, ağlarsa emzir, hatta Tomris'in bi sözü var, 'Gak meme guk meme' diye. Emdikçe sütün çoğalacak emdikçe alışacak o da. Mama çözüm değil. Tercih olmasın nolur. Mecburi durumlarda da anne sütüne en yakın olan Formül mama var onu verirler ama inşallah mecburi durumlar olmaz. Mecburi dediğim de anne ameliyat olur, sürekli kullanmak zorunda olduğu ilaçlar vardır vs. Yoksa anne-bebek arasındaki o kablosuz bağlantı sayesinde süt olur, olmalı, olacak... Bebek hasta olduğunda bile muhteviyatı değişen bir mucize bu anne sütü. Bu mucizeden bebeklerimizi mahrum etmeyelim.

Canim aldim coktan. En kötü ek gidaya gecince kullanir.

Hastanelere yakın eczane illa oluyor kızlar,. Dr gelir bakar evet sarilik var mama ver derse hangisini tavsiye ederse oyle verin. Bosa mama almayın bence. Genelde zaten hastaneden çıkarken hafif kg kaybı oluyor. Dr lar bunu gozlemleyerek Mama ver yada verme diyor. Oda genelde 1 hafta 15 günden sonra oluyor.

Sma demişti geçen birisi netten baktım doktorlar da bunu önermiş genelde

Bak işte yarım imam dinden yarım doktor candan edermiş, ben de tarifi aklımda yarım tutunca bayağı hırpalandım dün, barbunya ve havuçları da hırpaladım. Bir daha ki sefere bari öyle yapayım :)
Son dakikada alırsa biberonu nasıl temizlenecek? Ben de mama gerekirse dışarıdan alınır diye düşündüm ama biberonun temizlenmesi gerek o yüzden erkenden aldım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…