- 8 Nisan 2015
- 1.235
- 1.874
- 133
İnsan doğsalar da sevsek artık diyor :)Maşallah çok güzel ya dudaklara bayıldım
Tabi canim bu sefer almasak aklimizda kalirdi :)Aynen öyle,mantıklı da... bilmeden aldım biberonu ama illa ki kullanılacak.
Aynen pes etmemek lazım. Mama konusunda da çok direndim ama dr çok az sütun artık buyuyor bebek. Yine emzirme üstüne mama ver dedikçe öyle yaptım..artık hayatım felç olmuştu tuvalete gidemiyordum. Yemek yapıp yiyemiyordum. Ama şimdiki aklım olsa yine vermezdim ve o ağlarken yemeğimi yapıp yeme derdine duserdim. Yapamadım malesef. Kucagimda o bırakana kadar emzirdim. Hatayı orda yaptım. 15 er dakika emzirelecek ve biraktirilacakmis. Gerisi gazmis bebeğe. Anneyede sadece yorgunluk oluyor. Bu kez aglasada hayata adapte olmaya çalışacağım. Tamamen tecrübesizlikten oldu bu. Aşırı vicdan yaptım. O bırakana kadar biraktirma bir daha almaz memeyi dediler büyükler malesef hata etmişim. 15 dk da bosalirmis bir taraf. Süre dolunca serçe parmakla aralayıp göğüs ucunu çekmek lazım.Z zmrkMutella kizlar cok sagolun mama konusunda yazdiklariniz icin. Iyi ki sormusum yoksa ben ilk gün sütüm gelmezse verirdim kesin. o zaman mecburiyet disinda asla ilk gün vermeyecegim mama, anne sütü konusunda diretecegim.
Z zmrk canim seni de tebrik ederim ilk aylar mama verip sonra emzirebilenini hic duymamistim. Demek ki hemen pes etmemek gerek emzirme konusunda..
Hangi markada karar kıldın? Ben de almayacağım ama lazım olursa diye merak ettim.Ben almayı düşündüm canım mama hatta araştırdım ve markasına da karar verdim ama sonra vazgeçtim hastanelerimizn etrafı eczane dolu gerekirse alırız dedik eşimle
Kendi tutmaya başladığında cam ağır geliyor. Plastik olanı o zaman kullanırsın içine sinmiyorsa cam al yine canmAlirken ev tasiyorduk hic vaktim yok diye netten vermistim siparis artik degistirme sansim kalmadi. Neyse artik ben bununla idare edecegim ama online siparis ile alirsan özellikle malzemesine bak. Ben hic düsünemedim :S
Neymiş bize de anlatsanaBuqun emzirme eqitimine qirdim kizlar bilmediqim bayaqi biseyler warmis :)
Canim ucunda kaç delik var yeni doğanlarda bir delik olması lazım yada eczanede yada markette 0 olan biberon uçlarıyla karşılaştır baktin büyük oluyor yeni bir tane alırsınAynen üzerinde yazmiyor. Aldigim emzikle kiyasladim (0-3 ay emzigi ile) ama sanki büyük gibi. Tam emin olmadim ama bu sekilde koyacagim sanirim..
Canim mesela ben cok korkuyodum qoqus ucum yok naisl emzircem diye ozellikle onu sordum.Eqitmen dediki isterse hic qoqus ucun olmasin yinede bebek emebilir zaten bebek qoqus ucunu tutmaz o kahverenqi bolqeyi komple aqzina vereceksiniz dedi...siz bebeqin ustune eqilmeyin bebeqi kendinize doqru cekin dik durun dedi...mesela sut birikince illa pompaya falan qerek yok elinizlede saqabilirsiniz dedi onu uyqulamali qosterdi...emzirirken elinizi makas seklinde tutmayin qoqsunuzu komple tutun dedi ayy hepsi uyqulamaliya anlatamiyorum :):):) birde en onemlisi qoqus ucunuz yara olunca tek caresi emzirme isleminiz bittikten sonra sutunuzu qoqus ucuna ve cevresine surun kurusun en etkili tedavi yontemi bu dedi :)Neymiş bize de anlatsana
MAVI_BEYAZ canım gözün aydın sağlıkla gelmiş bebeğin. Sanada çok geçmiş olsun bi kaç güne kadar çok daha iyi hissedersin kendini merak etme. Sezaryenin en zoru ilk günü zaten. Senin bebişin erken geleceği belliydi ama yine okuyunca şaşırdım. Bizi terketmeyin:) fırsat buldukça deneyimlerinizi yazın. Yerimizede mis mis kokla yavrunu.
Golden goat a karar verdim araştırmalarıma göre keçi sütlü ve anne sütüne en yakın olarak geçiyor şeker vs içermiyor. Ama dediğim gibi umarım hiç gerek kalmaz aslında sütüm olur mu olmaz mı diye bile düşünmemek lazım bu doğanın kanunu sütümüz elbet olacak diyelim :)Hangi markada karar kıldın? Ben de almayacağım ama lazım olursa diye merak ettim.
Ben universiteyi konyada okudum :) hicbi ozelliqi yok sevmiyorum hic canim ama diqerleri hakkinda fikrim yok hic :)Kızlar ufak bir gezi planımız olacak galiba ama bursa mi, sakarya mi ,konya mi sizce bilen biraz anlatır mi
Bu haftalarda artık kasılmalar normal, eğer düzenli kasılma değilse korkma dedi bana doktorum. Vücut doğuma hazırlanıyor.Kızlar merhaba, sizi elimden geldiğince takip etmeye çalıştım uzaktan uzaktan :)
Dogum iznine ayrılınca araniza katılmak istedim.
Benim çok fazla kasılmalarım oluyor. Normal diye düşündüğümden doktorumu aramadım bile. Dogum yaklaşıyor mu acaba?
Ben de öyle düşünüyorum aslında, doğumdan da sütümün gelmemesi ihtimalinden de korkmuyorum, elbette doğar da süt de gelir Allah'ın izniyle.Golden goat a karar verdim araştırmalarıma göre keçi sütlü ve anne sütüne en yakın olarak geçiyor şeker vs içermiyor. Ama dediğim gibi umarım hiç gerek kalmaz aslında sütüm olur mu olmaz mı diye bile düşünmemek lazım bu doğanın kanunu sütümüz elbet olacak diyelim :)
"selam teyzelerben hastanede bunlarla usur muyum acabaa. arch2401 teyze sicak oldugunu soylemisti ama size de sorayim dedim"
Eki Görüntüle 2019417
araştırayım canım çok sağol.Sma demişti geçen birisi netten baktım doktorlar da bunu önermiş genelde
Bak işte yarım imam dinden yarım doktor candan edermiş, ben de tarifi aklımda yarım tutunca bayağı hırpalandım dün, barbunya ve havuçları da hırpaladım. Bir daha ki sefere bari öyle yapayım :)
Yeeeeeriiiiiim
"selam teyzelerben hastanede bunlarla usur muyum acabaa. arch2401 teyze sicak oldugunu soylemisti ama size de sorayim dedim"
Eki Görüntüle 2019417
Ya ben kulaktan olcmeli istiyorum.oyuzden almadim kararsiz kaldim sen ne dusunuyon canim
Çok geçmiş olsun dikkat et kendine. Göremeyince sen de sessiz sakin doğuma gittin filan diye düşündüm. Her şeyin yolunda olması güzel, hazırlıklar da bitmiş artık bekleyistesin:)
Caanım, burda sayılırım.
Dün anneler vardı evle ilgili, hastane çantasıyla ilgili ve İpekle ilgili son hazırlıkları yaptık. Onlardaki kıyafetleri, örgüleri falan yerleştirdik. Hastane çantasını -şimdilik- son haline getirdik. Göğüs pompası ve göğüs kalkanı kaldı bi tek onlar da kargoda gelsinler doğumdan önce onları kaynatıp koyucam. Bir de sol gözüm sıkıntılı 2 gündür o yüzden çok giremedim. Bugün açamadım hatta, çay banyosu yapıp bir süre çaylı pamukla ve göz bandıyla uyuyunca açabiliyorum şu an. Açmışken telefonumu boşaltayım, lazım olur dedim de beni sorduğunu gördüm, teşekkür ederim
Maşallah kuzuyaaa tontis yanak:)Eki Görüntüle 2019305 Biz de kontrolden geldik 2600 gr 47 cm olmuşuz ilk nst mize de girdik sancı çıkmadı :) 2 hafta sonraya randevu verdi ve çatı muayenesi yapacağını söyledi doktorum bu da bizim minnakımız :)
Bizimle de paylaş diye alıntılayacaktım ama ileriki sayfalarda zaten taznissin:)Buqun emzirme eqitimine qirdim kizlar bilmediqim bayaqi biseyler warmis :)
Ya çok sekerlerrrrrrrr:) sanmam üşüyeceğini"selam teyzelerben hastanede bunlarla usur muyum acabaa. arch2401 teyze sicak oldugunu soylemisti ama size de sorayim dedim"
Eki Görüntüle 2019417
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?