- 8 Nisan 2015
- 1.235
- 1.874
- 133
Eşinle eşim iyi anlaşır gibime geldi birdenValla ben de yavaşım hala duruyor bazı şeyler:)) Bi de ihtiyaçları geçtim ben tuttum doğumda dagitilacak magnet siparişi verdim:))) Eşim sağ olsun ne alalım desem onu eczaneden getiririm diyip duruyor:)) hala elzem şeyleri toplayamadık bir araya luzumsuzlarla uğraşıyorum:)) geçen bebek tarağı dedim ne yapacağız onu diyor. Kapitalizmin oyunları filan diyor:))))) allahım yaaa
Bu aydan bahsediyosun demi cnm.. ay ne az kalmışEn geç 27 si diyor doktor.. sonrası riskliymiş. Sezeryana kesin karar verirsem 20 si dedi hatta ama direniyorum henüz :))))
Seni baştan beri takip eden doktorun dediklerine bak sen cnm sinirini bozma bu ne böyle permutasyon kombinasyon gibi olasılık hesabı yapmış. Seni devamlı gören bilen doktorun ne derse ona inan benceTansiyona dikkat et canım. Yükselmemesi gerek. Özellikle küçük tansiyonun 9 ve üstü olası önerilmiyor dedi dr bana.
Ben bu aralar haftada bir gidiyorum. Ama arada ikinci bir dr a gittim o yüzden 4 günde bir gibi oldu 2 haftadır.
Yeni gittiğim doktor(8aydıe beni takip eden değil) bebek 2 hafta geride ama geçen haftaya göre 1 hafta normal büyümüş dedi. Yani geç döllenme olabilir ama ilk aylardaki değerlerinizi görmeden birşey diyemem, bu durumda doğum için verilecek tarih değişir. Önemli bir durum. Şimdi bebek küçük ise ve sizin dediğiniz gibi 35+5 ise temmuz sonu almak lazım. Ama geç döllenme ise ağustos ortasını beklemeli. Fakat normal ise tarihiniz bebek küçük ise ağustos ortasını bekletsek anne karnında kaybedebiliriz bebeği dedi.
Ay sinirim bozuldu
3 takım, müslin ve biberon koy bence. Bere eldiven ve çorap unutma.Gece gece ütü yapıp bebeğin çantasını hazırladım 15 tane bez iki takım hastane çıkışı ağız bezi hastane çıkışlarının battaniyelerinin hariç bir tane de ince kundak battaniye koydum çorap koydum iki tane ıslak mendil almadım.daha alicam sizce iki takım yetermi ekstra bir takım daha koysammi birde muslin koysammi eksik olarak aklınıza gelen varmı
Hahaha o zaman hiç tanışmasınlar birbirlerinden güç alırlar filan :)))Eşinle eşim iyi anlaşır gibime geldi birden
Canım benim Allah sabır versin çok üzüldümselam. aley. kızlar canım babami kaybettim birkacgun oldu.. Hâlâ rüyada gibiyim noldunu anlamaya çalışıyorum. kalabalık tan insan rüyada saniyo kendini. rabbimin verdiğine isyan edilmiyor. kimse böyle büyük acilar yasamasin insallah. dogumscilarim hergün var ama acile gitmekten bıktım. hicbirsey hazir degildi mecburiyetten onlari tamamliyorum. herkes saglikla meleklerini kucağına alsin.
Bunların bedeni ne canım ben geçen baktım hep 1-3 ay yazıyor gözüme büyük geldi doğduğunda büyük olur gibi e bir ay sonrada Eylül olucak hava serinler diye almadim"selam teyzelerben hastanede bunlarla usur muyum acabaa. arch2401 teyze sicak oldugunu soylemisti ama size de sorayim dedim"
Eki Görüntüle 2019417
Ayyy ben bunu nasıl atlamışım yaaa tüh hemen almalıyım bu pankartlardanhee en meşhuru da siyah beyaz süt şişeli olan :)) sen şu yazılı panodan aldın mı mesela en büyük eksiklerden biri bu bence
Ya ben burun aspiratörünü ateş ölçeri falan ayrı alacağım için bundan almadım onlar gereksiz oldu bu sette benim için. Ama güzel tabi.Canim ben söyle set almistim.Icinde herseyi var tirnak makasi, ates ölceri, taragi, burun aspiratörü vs. Ayri ayri almaya ugrasmaktansa bana cok mantikli gelmisti. Ben babyjem aldim ama cok marka var bebek bakim seti yazinca cikiyor.
Eki Görüntüle 2019447
yaa üzüldüm canım kötü olmuş. ama bide şöyle düşün daha büyük sorunlar yaşamaması için şuan bu tedavinin uygulanması gerek. hem zaten kendi doktorun da söylemiş dozun düşük olduğunu. zaten risk yaratacak bi durum olsa çocuk için ağır olacağını asıl tedaviyi uygulayacak doktor da belirtirdi diye düşünüyorum. üzülme annesi ayşecik iyi olacak herşey yolunda gidecekTam tahmin ettiğim gibi berbat bi gün geçirdik hanımlar.. zaten diş hastanesine girer girmez ağlamaya başladı, muayeneyi bile zor yaptı doktor. Gece beslenmesinin uzun sürmesi, bu zamana kadar biberonla uyuması vs dişlerde biberon çürüğü denen çürüklere sebep olmuş.. plak oluşumu sandığımız ve birdenbire ortaya çıkan tabakalarda aslında çürüme başlangıcıymış... ciddi bi sorun var ağızda yani ve 3 saat kadar sürecekmiş yapacakları işlem... tabi doktor durmasının imkansız olduğunu ve anestezi yapmaları gerektiğini söyledi... müthiş canım sıkıldı ve kendime çok kızdım... herşeyine bu kadar titizlenirken gece beslenmesini bu kadar uzatmamam lazımdı... sizin de aklınızda olsun,, dikkat edin( genel anestezi için test yapılması gerekti, onun için de Acıbadem hastanesine gidip kan verdik,, tabi orada da ayrı bi öfkelendi... mahvolduk... çok zor sakinleşti... arada perşembe tekrar gitmeyelim o tarafa diye Duru'yu da görmeye gittik,, 3250 olmuş kilosu, herşey yolunda dedi doktor ama ona bile doğrudüzgün sevinemedim.. genel sağlık durumunu etkiler dedi çocuk doktorumuz da diş doktorumuz da, yoksa hayatta izin vermem uyutarak işlem yapmalarına ama sağlığını riske atamıyorum... çok canım sıkkın... kendi de farkında,, durup durup sarıldı kuzum... üzüntüden egzamam atak yaptı, yüzüm kulaklarımın arkası saç diplerim heryerim kabuk bağlamaya başladı... şimdi hemen bu gece biberonu kesiyoruz, bi şekilde bardakla içmeye alışıcak sütünü.. ve arkasından su içip en az bi saat sonra uyuyacakmış. Anne sütünde de formül mamada da inek sütünde de şeker olduğu için gece beslemelerinden sonra muhakkak su verilmesi gerekiyormuş dişler çıktıktan sonra... tabi yapının da önemi var ama yine de size de üstüne basa basa yazayım dedim... kadın doğum doktorumuza bile sorduk tekrar tekrar... 3 doktor da bu dozdaki genel anestezinin çok düşük olduğunu, sıkıntı yaşanmayacağını söylüyor ama tabi anne yüreği için o 100 binde 1 ihtimal bile çok korkunç... pazartesi gününe randevulaştık ama o güne kadar zaman nasıl geçer, hele ki o içerideyken ben 3 saat boyunca nasıl dayanırım hiç bilmiyorum... dişe cerrahi bi operasyon yapılmayacak,, sadece dolgu ama anestezi çok çok korkutuyor beni... bize şans dileyin lütfen,, dua ederken aklınıza gelirsek çok mutlu olurum
kısa kollu olanlar 1 aya kadar. kolsuz olanlar 3aya kadar yazıyordu canım. bebeğin iri mi minyon mu doğacağını bilmediğimiz için mecburen böyle aldım.Bunların bedeni ne canım ben geçen baktım hep 1-3 ay yazıyor gözüme büyük geldi doğduğunda büyük olur gibi e bir ay sonrada Eylül olucak hava serinler diye almadim
Ayyy ben bunu nasıl atlamışım yaaa tüh hemen almalıyım bu pankartlardan
Gayet güzel anlattın canladırdım ben :) teşekkürlerCanim mesela ben cok korkuyodum qoqus ucum yok naisl emzircem diye ozellikle onu sordum.Eqitmen dediki isterse hic qoqus ucun olmasin yinede bebek emebilir zaten bebek qoqus ucunu tutmaz o kahverenqi bolqeyi komple aqzina vereceksiniz dedi...siz bebeqin ustune eqilmeyin bebeqi kendinize doqru cekin dik durun dedi...mesela sut birikince illa pompaya falan qerek yok elinizlede saqabilirsiniz dedi onu uyqulamali qosterdi...emzirirken elinizi makas seklinde tutmayin qoqsunuzu komple tutun dedi ayy hepsi uyqulamaliya anlatamiyorum :):):) birde en onemlisi qoqus ucunuz yara olunca tek caresi emzirme isleminiz bittikten sonra sutunuzu qoqus ucuna ve cevresine surun kurusun en etkili tedavi yontemi bu dedi :)
Canım hastanelerde klimalar açık olur en azından koridordakiler ya da çalışanların odasındakiler.öyle olunca çok sıcak olmaz odanız da.yine de sen uzunlardan da al.bizim komşu bi kaç gün oldu Doğum yapalı kafasında beresi eldiveni uzun kollular var üzerinde.ki burada hava felaket .mersin"selam teyzelerben hastanede bunlarla usur muyum acabaa. arch2401 teyze sicak oldugunu soylemisti ama size de sorayim dedim"
Eki Görüntüle 2019417
Canım çok geçmiş olsun. Anestezi konusundaki korkunu anlıyorum ama güzel düşün kan alirlarken bile her zaman risk vardır bu da gelip geçecek. Bu arada Duru bebeğe de Maşallah diyelimTam tahmin ettiğim gibi berbat bi gün geçirdik hanımlar.. zaten diş hastanesine girer girmez ağlamaya başladı, muayeneyi bile zor yaptı doktor. Gece beslenmesinin uzun sürmesi, bu zamana kadar biberonla uyuması vs dişlerde biberon çürüğü denen çürüklere sebep olmuş.. plak oluşumu sandığımız ve birdenbire ortaya çıkan tabakalarda aslında çürüme başlangıcıymış... ciddi bi sorun var ağızda yani ve 3 saat kadar sürecekmiş yapacakları işlem... tabi doktor durmasının imkansız olduğunu ve anestezi yapmaları gerektiğini söyledi... müthiş canım sıkıldı ve kendime çok kızdım... herşeyine bu kadar titizlenirken gece beslenmesini bu kadar uzatmamam lazımdı... sizin de aklınızda olsun,, dikkat edin( genel anestezi için test yapılması gerekti, onun için de Acıbadem hastanesine gidip kan verdik,, tabi orada da ayrı bi öfkelendi... mahvolduk... çok zor sakinleşti... arada perşembe tekrar gitmeyelim o tarafa diye Duru'yu da görmeye gittik,, 3250 olmuş kilosu, herşey yolunda dedi doktor ama ona bile doğrudüzgün sevinemedim.. genel sağlık durumunu etkiler dedi çocuk doktorumuz da diş doktorumuz da, yoksa hayatta izin vermem uyutarak işlem yapmalarına ama sağlığını riske atamıyorum... çok canım sıkkın... kendi de farkında,, durup durup sarıldı kuzum... üzüntüden egzamam atak yaptı, yüzüm kulaklarımın arkası saç diplerim heryerim kabuk bağlamaya başladı... şimdi hemen bu gece biberonu kesiyoruz, bi şekilde bardakla içmeye alışıcak sütünü.. ve arkasından su içip en az bi saat sonra uyuyacakmış. Anne sütünde de formül mamada da inek sütünde de şeker olduğu için gece beslemelerinden sonra muhakkak su verilmesi gerekiyormuş dişler çıktıktan sonra... tabi yapının da önemi var ama yine de size de üstüne basa basa yazayım dedim... kadın doğum doktorumuza bile sorduk tekrar tekrar... 3 doktor da bu dozdaki genel anestezinin çok düşük olduğunu, sıkıntı yaşanmayacağını söylüyor ama tabi anne yüreği için o 100 binde 1 ihtimal bile çok korkunç... pazartesi gününe randevulaştık ama o güne kadar zaman nasıl geçer, hele ki o içerideyken ben 3 saat boyunca nasıl dayanırım hiç bilmiyorum... dişe cerrahi bi operasyon yapılmayacak,, sadece dolgu ama anestezi çok çok korkutuyor beni... bize şans dileyin lütfen,, dua ederken aklınıza gelirsek çok mutlu olurum
Saol cnm,, dediğin gibi riskler hep var malesef.. bunun için de antibiyotik kadar olası yan etkisi var denmiş hep... doktora da o içerdeyken sürekli haberdar edersiniz değil mi dedim, içerideki makineler doksan yaşında bi adamı on sene daha yaşatabilecek makineler, orası en güvende olduğu yer dedi... Allah korusun... bundan sonra azami dikkat edicem. Ki ettiğimizi düşünüyodum... ama gece beslenmesinin bu kadar etkili olabileceğini gözardı etmemem lazımdı... tamamen benim hatam..Canım çok geçmiş olsun. Anestezi konusundaki korkunu anlıyorum ama güzel düşün kan alirlarken bile her zaman risk vardır bu da gelip geçecek. Bu arada Duru bebeğe de Maşallah diyelim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?