Kızlar ufak bir gezi planımız olacak galiba ama bursa mi, sakarya mi ,konya mi sizce bilen biraz anlatır mi
Muslin battaniye diosunuz herhalde,dün jokerden aldım 30 tl gayette güzel,mothercare de de varmıs ama ordaki fiyata bakmadım.2li 170 tl nedir yaa cok pahalıjokere bakıcam bi gittiğimde orda vardır diye tahmin ediyorum. şimdi internetten 20 liralık şeye 6 lira kargo ödeyemicemya bide instagramda ve jokerin internet sitesinde gördüm, fahiş fiyatlara satılan müslinler var (2lisi 170 tl) bunların ne özelliği var biri bana açıklasın nolur :))
Ay daha dün böyle tulumlar ben de aldım üşümiyeceklerine inanıyorum o yüzden :) hastanenin belki sabit bi ısısı olur ondan tam emin değilim ama evlerimizde üşümeyecekleri kesin gibi
sagol canim uzun koydum zaten. ama ben bebegi cok kat kat giydirme taraftari degilim. bide erkek bebekler daha cok sicagi sevmiyor diyorlar. yine de yasayip gorucez :)drucilla canm aldıkların çok güzel sağlıklı günlerde olsun insallah. Ama bence hastane ortamında usuyebilir. Uzun kollu takım. Altına askılı citcitli alsan.iki üç tane. Hadi yedek diye de bi tane bundan koysan daha iyi olur gibime geldi canm. Yinede sen bilirsin. Ama ben olsam kisalari evde giydirmek üzere hazirlardim
canim hastanelerde oda sicakligini kendin ayarliyorsun zaten. klimayi acip acmamak senin tasarrufunda. ama ben bebek ortama alisana kadar giysin diye uzun koydum zaten :) 10 gun oncesine kadar bebegi kalin montla disari cikaran da vardi haziran ortasindaCanım hastanelerde klimalar açık olur en azından koridordakiler ya da çalışanların odasındakiler.öyle olunca çok sıcak olmaz odanız da.yine de sen uzunlardan da al.bizim komşu bi kaç gün oldu Doğum yapalı kafasında beresi eldiveni uzun kollular var üzerinde.ki burada hava felaket .mersin
kendiliginden atmasi super bir de onu biraktirmakla ugrasmayacaksin. kendine de bu kadar yuklenme canim. insallah cabucak atlaticak ayse bu donemiİnşallah cnm,, hayırlısıyla atlatalım da bundan sonra çok daha fazla dikkat edicem.. az önce biberonunu çöpe attı kendisi bu arada,, çocuk nefret etti resmen :)
yani sacmalik derecesinde pahali :))Muslin battaniye diosunuz herhalde,dün jokerden aldım 30 tl gayette güzel,mothercare de de varmıs ama ordaki fiyata bakmadım.2li 170 tl nedir yaa cok pahalı
Gaz olabilir mi canım? Ben de bi ay önce karnımda ağrıyla gittim doktora gazdanmış. Karnımın ortasında bi sancı vardı.Bizde yürüyüşe çıktık şimdi yürürken bile giriyor arada inşallah karpuzdandır ya çok yedim zaten ona da dikkat edeyim karpuz yüzünden doğurmayalım da :)
Bizde yürüyüşe çıktık şimdi yürürken bile giriyor arada inşallah karpuzdandır ya çok yedim zaten ona da dikkat edeyim karpuz yüzünden doğurmayalım da :)
Benim arkadaşım tam beklediği günde ssvd yaptı dr erken alalım vs demedi hiç hatta o gün sancılar nst de görünmedi dr acele etme doğurmak için fln dedi yani gününü geçirmeye bile niyetliydi erken almaya gerek var mı gerçekten ya arkadaşta hiç sorun da çıkmadı
Hem de nasıl :) diyorum ya tırnağı kırılsa içi acıyor insanın zaten... bi de kız çocuğu, naif,, sarılıyor öpüyor, fazlaca duygusallaşıyor böyle durumlarda... sanki ben hastaymışım gibi davrandı saatlerce,, içim eridi :)Yok canım iyimserlikten değil yanı cidden anestezi olan çok çocuk var. Dozu da az olacak zaten dediğine göre. Rahat olmaya çalış. Seni anlıyorum ama tabi insanın içi gidiyor .
İnşallah cnm,, çok saol :)yani simdi hastanede hem anneyi hem bebegi dusunerek onlari usutmeyecek duzeyde tutuyorlardir ortam sicakligini diye dusunuyorum. bide baksana her doktor oda sicakligi max 23-23 olsun diyor(bu sicakta evlerde nasil becereceksek onu). evet bebek ortama alisana kadar uzun giysin ama ortama alistiktan sonra kisa ile usumez diye dusunmekteyim. usurse kolayi var. kat kat giydirip cocugu huzursuz etmenin anlami yok.
sagol canim uzun koydum zaten. ama ben bebegi cok kat kat giydirme taraftari degilim. bide erkek bebekler daha cok sicagi sevmiyor diyorlar. yine de yasayip gorucez :)
canim hastanelerde oda sicakligini kendin ayarliyorsun zaten. klimayi acip acmamak senin tasarrufunda. ama ben bebek ortama alisana kadar giysin diye uzun koydum zaten :) 10 gun oncesine kadar bebegi kalin montla disari cikaran da vardi haziran ortasindasanirim gozlemleyip bebege gore hareket edicez :)
kendiliginden atmasi super bir de onu biraktirmakla ugrasmayacaksin. kendine de bu kadar yuklenme canim. insallah cabucak atlaticak ayse bu donemi
Amin cnm,, çok saol, inşallah kolay atlatırız :) Duru için de epey uğraştı doktor göreyim diye ama yüzünü inatla eliyle kapadı bu sefer,, en sonunda "onun istediği olsun madem" deyip pes etti adam :) ama bol yanaklı bi velet daha geliyor evimize, o kesin :) Allah hepsine uzun ömür versin inşallah...Canım çok geçmiş olsun allah şifa versin ayşeye inşallah atlatacaksınız hayırlısı ile .. duru kızında çok büyimüş maşallah onada hayırlısı ile katısın aranıza sağlıkla inşallah
kızlar duphalac kullanan varmı hala aranizda ...cok kötüyüm ..kabizligim artti hic bişey fayda etmiyor...surup icsem duzelir belki...evde var kızıma kullanmistik
Saol cnm, inşallah :) siz nasılsınız?? bebiş nasıl?çok geçmiş olsun bu kadar kendini suçlayıp üzme karnındskı kuzucuguda düşün lütfen , inşallsh herşey güzel geçer
Sürekli değil ama ara ara giriyor şimdi kesildi bakalım olmaz inşallah yineGaz olabilir mi canım? Ben de bi ay önce karnımda ağrıyla gittim doktora gazdanmış. Karnımın ortasında bi sancı vardı.
Doğsa erken değil aslında o yönden düşünmüyorum tabi vaktini beklesin ama bana erken hazır değilim onu farkettim az önce bide sular yoktu bunalıma girdim birkaç saat suda bekleyecem doğumu su olmayınca planım bozuldu :)Amannn amaaann agzını hayıra aç :)
Karpuzdandır,gecer gecer... az daha sabretsinler... ne kaldı sunun surasında..
Gerçi Ayşe de sancı vs olmadı demiştin o yönden sıkıntı olabilir tabi beklemekCnm benim ilk kız hiç inmedi,, hiç kasılma sancı vs yoktu... bunda da 27 sinde hala hiç hareket olmazsa suni sancı vs ile doğum yaptırmak istemiyorlar anladığım kadarıyla.. yani o tarihte hala normal doğmuyorsa zaten zor doğum olacak gibi,, üstüne bir de ilki sezeryan olunca o kadar macera bana da fazla gelir :) çünkü dikişler uzun ve zorlu sancılara dayanamayıp yırtılırsa ciddi bir iç kanama olabiliyormuş... kızım var,, bebek var,,, kendim için korkmuyorum ama yoğun bakıma kadar varan bi riske girip onları en ihtiyaçları olan zamanda annelerinden mahrum bırakma ihtimalini alamam sanırım :)
canim 1 haftadır kan ilacini biraktim...kabizlik cok fena bu sefer...biraz once en dusuk dozda duphalac aldım...eşim eczaneye sormuş...dusuk dozda kullansin sonra artirsin demiş...soracagim bir doktorumda yok...Cnm demirden mi acaba? Bi iki gün almasan? Duphalac hamilelikte alınabiliyor diye biliyorum ama ben içmedim hiç, fayda ediyo mu bu boyuttayken bilmiyorum
Tam tahmin ettiğim gibi berbat bi gün geçirdik hanımlar.. zaten diş hastanesine girer girmez ağlamaya başladı, muayeneyi bile zor yaptı doktor. Gece beslenmesinin uzun sürmesi, bu zamana kadar biberonla uyuması vs dişlerde biberon çürüğü denen çürüklere sebep olmuş.. plak oluşumu sandığımız ve birdenbire ortaya çıkan tabakalarda aslında çürüme başlangıcıymış... ciddi bi sorun var ağızda yani ve 3 saat kadar sürecekmiş yapacakları işlem... tabi doktor durmasının imkansız olduğunu ve anestezi yapmaları gerektiğini söyledi... müthiş canım sıkıldı ve kendime çok kızdım... herşeyine bu kadar titizlenirken gece beslenmesini bu kadar uzatmamam lazımdı... sizin de aklınızda olsun,, dikkat edin( genel anestezi için test yapılması gerekti, onun için de Acıbadem hastanesine gidip kan verdik,, tabi orada da ayrı bi öfkelendi... mahvolduk... çok zor sakinleşti... arada perşembe tekrar gitmeyelim o tarafa diye Duru'yu da görmeye gittik,, 3250 olmuş kilosu, herşey yolunda dedi doktor ama ona bile doğrudüzgün sevinemedim.. genel sağlık durumunu etkiler dedi çocuk doktorumuz da diş doktorumuz da, yoksa hayatta izin vermem uyutarak işlem yapmalarına ama sağlığını riske atamıyorum... çok canım sıkkın... kendi de farkında,, durup durup sarıldı kuzum... üzüntüden egzamam atak yaptı, yüzüm kulaklarımın arkası saç diplerim heryerim kabuk bağlamaya başladı... şimdi hemen bu gece biberonu kesiyoruz, bi şekilde bardakla içmeye alışıcak sütünü.. ve arkasından su içip en az bi saat sonra uyuyacakmış. Anne sütünde de formül mamada da inek sütünde de şeker olduğu için gece beslemelerinden sonra muhakkak su verilmesi gerekiyormuş dişler çıktıktan sonra... tabi yapının da önemi var ama yine de size de üstüne basa basa yazayım dedim... kadın doğum doktorumuza bile sorduk tekrar tekrar... 3 doktor da bu dozdaki genel anestezinin çok düşük olduğunu, sıkıntı yaşanmayacağını söylüyor ama tabi anne yüreği için o 100 binde 1 ihtimal bile çok korkunç... pazartesi gününe randevulaştık ama o güne kadar zaman nasıl geçer, hele ki o içerideyken ben 3 saat boyunca nasıl dayanırım hiç bilmiyorum... dişe cerrahi bi operasyon yapılmayacak,, sadece dolgu ama anestezi çok çok korkutuyor beni... bize şans dileyin lütfen,, dua ederken aklınıza gelirsek çok mutlu olurum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?