- 17 Haziran 2016
- 3.779
- 4.547
- 53
- 33
Canim benim kiz karpz yeyince cildiriyoKızlar ya bugün bişey var bende birkaç saattir acayip hareketli bebek şimdi de aralıklı sancı oluyor şişti karnım bayağı sertleşti karpuz çok yedim ondan mı acaba dedim ama sancı bu sanki bilmiyorum da sizcene ki bu
:))))Doğsa erken değil aslında o yönden düşünmüyorum tabi vaktini beklesin ama bana erken hazır değilim onu farkettim az önce bide sular yoktu bunalıma girdim birkaç saat suda bekleyecem doğumu su olmayınca planım bozuldu :)
Ne güzelNapiyosunuz kizlarbuqun umreden qelen bi ablayi ziyarete qittim bana bebeqin aqzina surmem icin peygamber efendimizin diktiqi agactan hurma qetirmis okadar sevindimki anlatamam
canim kizinada cok gecmis olsunn...gorumcemin kizininda 4 diş i birden çürümüş onuda anestezi yaparak tedavi ettiler şükür bir şey olmadi...ama ışte anne yüreği onu baygin görmeye dayanamıyorsun...ama sagligi için başka yontem yok malesef...ayıkken mümkün degil durmuyorlar...Saol cnm, inşallah :) siz nasılsınız?? bebiş nasıl?
Aaa canim onu ilk defa duydum dur bnde oyle yapim saqolNe güzelbana da kayınvalidem getirdi buzlukta tutuyorum hurmayı. Planlı doğum olursa geceden zemzemin içine hurmayı koyuyoruz sabaha içinde dağılmış oluyor zaten ağzına damlatıyoruz hastanede.
Ya kıyamam ona ben. Ben bile üzüldüm valla. Inşallah iyi gider her şey.Hem de nasıl :) diyorum ya tırnağı kırılsa içi acıyor insanın zaten... bi de kız çocuğu, naif,, sarılıyor öpüyor, fazlaca duygusallaşıyor böyle durumlarda... sanki ben hastaymışım gibi davrandı saatlerce,, içim eridi :)
Sancıyı bana belden kasıklara iner diye tarif etmişti doktor. Bi takip et bakalımSürekli değil ama ara ara giriyor şimdi kesildi bakalım olmaz inşallah yine
Gecmis olsn cnm zor ama 3 saat dirması mumkun degil canını sıkma ins koly atlatrsnzTam tahmin ettiğim gibi berbat bi gün geçirdik hanımlar.. zaten diş hastanesine girer girmez ağlamaya başladı, muayeneyi bile zor yaptı doktor. Gece beslenmesinin uzun sürmesi, bu zamana kadar biberonla uyuması vs dişlerde biberon çürüğü denen çürüklere sebep olmuş.. plak oluşumu sandığımız ve birdenbire ortaya çıkan tabakalarda aslında çürüme başlangıcıymış... ciddi bi sorun var ağızda yani ve 3 saat kadar sürecekmiş yapacakları işlem... tabi doktor durmasının imkansız olduğunu ve anestezi yapmaları gerektiğini söyledi... müthiş canım sıkıldı ve kendime çok kızdım... herşeyine bu kadar titizlenirken gece beslenmesini bu kadar uzatmamam lazımdı... sizin de aklınızda olsun,, dikkat edin( genel anestezi için test yapılması gerekti, onun için de Acıbadem hastanesine gidip kan verdik,, tabi orada da ayrı bi öfkelendi... mahvolduk... çok zor sakinleşti... arada perşembe tekrar gitmeyelim o tarafa diye Duru'yu da görmeye gittik,, 3250 olmuş kilosu, herşey yolunda dedi doktor ama ona bile doğrudüzgün sevinemedim.. genel sağlık durumunu etkiler dedi çocuk doktorumuz da diş doktorumuz da, yoksa hayatta izin vermem uyutarak işlem yapmalarına ama sağlığını riske atamıyorum... çok canım sıkkın... kendi de farkında,, durup durup sarıldı kuzum... üzüntüden egzamam atak yaptı, yüzüm kulaklarımın arkası saç diplerim heryerim kabuk bağlamaya başladı... şimdi hemen bu gece biberonu kesiyoruz, bi şekilde bardakla içmeye alışıcak sütünü.. ve arkasından su içip en az bi saat sonra uyuyacakmış. Anne sütünde de formül mamada da inek sütünde de şeker olduğu için gece beslemelerinden sonra muhakkak su verilmesi gerekiyormuş dişler çıktıktan sonra... tabi yapının da önemi var ama yine de size de üstüne basa basa yazayım dedim... kadın doğum doktorumuza bile sorduk tekrar tekrar... 3 doktor da bu dozdaki genel anestezinin çok düşük olduğunu, sıkıntı yaşanmayacağını söylüyor ama tabi anne yüreği için o 100 binde 1 ihtimal bile çok korkunç... pazartesi gününe randevulaştık ama o güne kadar zaman nasıl geçer, hele ki o içerideyken ben 3 saat boyunca nasıl dayanırım hiç bilmiyorum... dişe cerrahi bi operasyon yapılmayacak,, sadece dolgu ama anestezi çok çok korkutuyor beni... bize şans dileyin lütfen,, dua ederken aklınıza gelirsek çok mutlu olurum
Doğum sonrası yorumlarını esirgeme bizden :)Evet cnm :) bitti gitti resmen :)
Tam tahmin ettiğim gibi berbat bi gün geçirdik hanımlar.. zaten diş hastanesine girer girmez ağlamaya başladı, muayeneyi bile zor yaptı doktor. Gece beslenmesinin uzun sürmesi, bu zamana kadar biberonla uyuması vs dişlerde biberon çürüğü denen çürüklere sebep olmuş.. plak oluşumu sandığımız ve birdenbire ortaya çıkan tabakalarda aslında çürüme başlangıcıymış... ciddi bi sorun var ağızda yani ve 3 saat kadar sürecekmiş yapacakları işlem... tabi doktor durmasının imkansız olduğunu ve anestezi yapmaları gerektiğini söyledi... müthiş canım sıkıldı ve kendime çok kızdım... herşeyine bu kadar titizlenirken gece beslenmesini bu kadar uzatmamam lazımdı... sizin de aklınızda olsun,, dikkat edin( genel anestezi için test yapılması gerekti, onun için de Acıbadem hastanesine gidip kan verdik,, tabi orada da ayrı bi öfkelendi... mahvolduk... çok zor sakinleşti... arada perşembe tekrar gitmeyelim o tarafa diye Duru'yu da görmeye gittik,, 3250 olmuş kilosu, herşey yolunda dedi doktor ama ona bile doğrudüzgün sevinemedim.. genel sağlık durumunu etkiler dedi çocuk doktorumuz da diş doktorumuz da, yoksa hayatta izin vermem uyutarak işlem yapmalarına ama sağlığını riske atamıyorum... çok canım sıkkın... kendi de farkında,, durup durup sarıldı kuzum... üzüntüden egzamam atak yaptı, yüzüm kulaklarımın arkası saç diplerim heryerim kabuk bağlamaya başladı... şimdi hemen bu gece biberonu kesiyoruz, bi şekilde bardakla içmeye alışıcak sütünü.. ve arkasından su içip en az bi saat sonra uyuyacakmış. Anne sütünde de formül mamada da inek sütünde de şeker olduğu için gece beslemelerinden sonra muhakkak su verilmesi gerekiyormuş dişler çıktıktan sonra... tabi yapının da önemi var ama yine de size de üstüne basa basa yazayım dedim... kadın doğum doktorumuza bile sorduk tekrar tekrar... 3 doktor da bu dozdaki genel anestezinin çok düşük olduğunu, sıkıntı yaşanmayacağını söylüyor ama tabi anne yüreği için o 100 binde 1 ihtimal bile çok korkunç... pazartesi gününe randevulaştık ama o güne kadar zaman nasıl geçer, hele ki o içerideyken ben 3 saat boyunca nasıl dayanırım hiç bilmiyorum... dişe cerrahi bi operasyon yapılmayacak,, sadece dolgu ama anestezi çok çok korkutuyor beni... bize şans dileyin lütfen,, dua ederken aklınıza gelirsek çok mutlu olurum
Tam tahmin ettiğim gibi berbat bi gün geçirdik hanımlar.. zaten diş hastanesine girer girmez ağlamaya başladı, muayeneyi bile zor yaptı doktor. Gece beslenmesinin uzun sürmesi, bu zamana kadar biberonla uyuması vs dişlerde biberon çürüğü denen çürüklere sebep olmuş.. plak oluşumu sandığımız ve birdenbire ortaya çıkan tabakalarda aslında çürüme başlangıcıymış... ciddi bi sorun var ağızda yani ve 3 saat kadar sürecekmiş yapacakları işlem... tabi doktor durmasının imkansız olduğunu ve anestezi yapmaları gerektiğini söyledi... müthiş canım sıkıldı ve kendime çok kızdım... herşeyine bu kadar titizlenirken gece beslenmesini bu kadar uzatmamam lazımdı... sizin de aklınızda olsun,, dikkat edin( genel anestezi için test yapılması gerekti, onun için de Acıbadem hastanesine gidip kan verdik,, tabi orada da ayrı bi öfkelendi... mahvolduk... çok zor sakinleşti... arada perşembe tekrar gitmeyelim o tarafa diye Duru'yu da görmeye gittik,, 3250 olmuş kilosu, herşey yolunda dedi doktor ama ona bile doğrudüzgün sevinemedim.. genel sağlık durumunu etkiler dedi çocuk doktorumuz da diş doktorumuz da, yoksa hayatta izin vermem uyutarak işlem yapmalarına ama sağlığını riske atamıyorum... çok canım sıkkın... kendi de farkında,, durup durup sarıldı kuzum... üzüntüden egzamam atak yaptı, yüzüm kulaklarımın arkası saç diplerim heryerim kabuk bağlamaya başladı... şimdi hemen bu gece biberonu kesiyoruz, bi şekilde bardakla içmeye alışıcak sütünü.. ve arkasından su içip en az bi saat sonra uyuyacakmış. Anne sütünde de formül mamada da inek sütünde de şeker olduğu için gece beslemelerinden sonra muhakkak su verilmesi gerekiyormuş dişler çıktıktan sonra... tabi yapının da önemi var ama yine de size de üstüne basa basa yazayım dedim... kadın doğum doktorumuza bile sorduk tekrar tekrar... 3 doktor da bu dozdaki genel anestezinin çok düşük olduğunu, sıkıntı yaşanmayacağını söylüyor ama tabi anne yüreği için o 100 binde 1 ihtimal bile çok korkunç... pazartesi gününe randevulaştık ama o güne kadar zaman nasıl geçer, hele ki o içerideyken ben 3 saat boyunca nasıl dayanırım hiç bilmiyorum... dişe cerrahi bi operasyon yapılmayacak,, sadece dolgu ama anestezi çok çok korkutuyor beni... bize şans dileyin lütfen,, dua ederken aklınıza gelirsek çok mutlu olurum
İyiyiz canım şükürler olsun.. bugün taburcu olduk. Emmesi de iyi kuzumun. Herşey yolunda gidiyor. Darısı hepinizin başına miadında miadında :))) özlemişim bevek kokusunu:)MAVI_BEYAZ canım nasılsınız eve çıkmışsınızdır heralde artık? bebiş nasıl, emmesi falan?
Gözün aydın canım. Her şeyin yolunda olmasına sevindim. Sağlıklı mutlu bir ömür yaşayın ailece hep birlikte :)İyiyiz canım şükürler olsun.. bugün taburcu olduk. Emmesi de iyi kuzumun. Herşey yolunda gidiyor. Darısı hepinizin başına miadında miadında :))) özlemişim bevek kokusunu:)
İyiyiz canım şükürler olsun.. bugün taburcu olduk. Emmesi de iyi kuzumun. Herşey yolunda gidiyor. Darısı hepinizin başına miadında miadında :))) özlemişim bevek kokusunu:)
Merak etme simdiki doktorlar ekipmanlar gercekten cok iyi zaten cok dusuk doz verirler benim kizim tam 1 ay once kbb ameliyati oldu geniz eti alindi kulaklari balonla acildi ve bademcikleri kucuktuldu biz de 1.5 saat bekledik oncesinde sedatif gibi bise verdiler bi surup ameliyathaneye inene kadar sarhos gibiydi hic bise belli etmedim ama tam girerken gozunden iki damla yas geldi anladi bence o bana yetti zaten o kadar cok stres yapmistimki bi gun once sancidan doktora kostum sonra akillandim dedim ki sen anasin:) karnindakinin de bunun da sen ayakta durmazsan onlar da duramaz cok kotu bir 1 hafta gecirdik ama bitti cok sukur o yuzden metanetli olmaya calis eminimki cok cok dusuk bi dozdur zaten hepsi gecicekG gunesli gunler Saol cnm,,, dediğin gibi süt dişleri olduğu için ona çok takılmıyorum. En yakın arkadaşımla konuştum şimdi, biberon değil ama emzik emiyor hala oğlu; ön iki düş çürük diyor o da3 yaşını geçti oğlan,, demek ki süre uzadıkça bu son kaçınılmaz.. çünkü biz diş fırçalamaya da çok erken başladık... ama fayda etmedi demek.. beni korkutan anestezi.. yoksa şimdi kullanılan malzemeler vs zaten bizim zamanımızdan bile çok daha gelişmiş... Sağlıkla uyansın da başka bişey istemiyorum
Çok geçmiş olsun size de cnmMerak etme simdiki doktorlar ekipmanlar gercekten cok iyi zaten cok dusuk doz verirler benim kizim tam 1 ay once kbb ameliyati oldu geniz eti alindi kulaklari balonla acildi ve bademcikleri kucuktuldu biz de 1.5 saat bekledik oncesinde sedatif gibi bise verdiler bi surup ameliyathaneye inene kadar sarhos gibiydi hic bise belli etmedim ama tam girerken gozunden iki damla yas geldi anladi bence o bana yetti zaten o kadar cok stres yapmistimki bi gun once sancidan doktora kostum sonra akillandim dedim ki sen anasin:) karnindakinin de bunun da sen ayakta durmazsan onlar da duramaz cok kotu bir 1 hafta gecirdik ama bitti cok sukur o yuzden metanetli olmaya calis eminimki cok cok dusuk bi dozdur zaten hepsi gecicek
Maşallah cnm :) bol bol kokla gerçekten,, boynuna gömül bizim için de :)İyiyiz canım şükürler olsun.. bugün taburcu olduk. Emmesi de iyi kuzumun. Herşey yolunda gidiyor. Darısı hepinizin başına miadında miadında :))) özlemişim bevek kokusunu:)
Ben kısa kısa giydirmeyi planlamıştım ama oda klimasız durunca çok sıcak olduğu için mecbur klimayı açtık. Ben 26 27 derece yapıyodum doktorum kontrole geldiğimde bu oda çok sıcak daralır bu çocuk odayı soğutun dedi hatta hemen talimat verdi hemşireye 23 e düşürdüler klimanın sıcaklığını. Üstüne battaniye atma uyusada dedi. Sen bir kat giyiyorsan bir fazlası ona yeter dedi. Yani bir iç zıbın üstüne uzun kollu pijama ve uzun alt giydirdik hep. Kızçem kısa kollu bırakınca donuyo direk buz gibi oluyo. Her bebek farklı sanırım sen ikisine de hazırlıklı ol :)oyy miss missss :) amin insallah canim. klasik sorumu sana da sorayim; hastane ve evde nasil giydirdin minnosu bu sicaklarda? :)
hazirlaniyoruz da bakalim bizim velet napicak merak ediyorum :) umarim anasina benzeyip sicak seven bi bebek olmaz :)) sagol canim bilgiler icin.Ben kısa kısa giydirmeyi planlamıştım ama oda klimasız durunca çok sıcak olduğu için mecbur klimayı açtık. Ben 26 27 derece yapıyodum doktorum kontrole geldiğimde bu oda çok sıcak daralır bu çocuk odayı soğutun dedi hatta hemen talimat verdi hemşireye 23 e düşürdüler klimanın sıcaklığını. Üstüne battaniye atma uyusada dedi. Sen bir kat giyiyorsan bir fazlası ona yeter dedi. Yani bir iç zıbın üstüne uzun kollu pijama ve uzun alt giydirdik hep. Kızçem kısa kollu bırakınca donuyo direk buz gibi oluyo. Her bebek farklı sanırım sen ikisine de hazırlıklı ol :)
Gömülüyorum tabiii ama ailesinden gizli sigara içen ergen gibi :)) yoksa oğlan fena oluyo :) hastanede yanımızda kaldı korktuğum gibi bi kıskançlık vs hissetmedim ama kuma gibi bebekle aramıza girmeye çalışıyo :) bebeğin sepetini kendi yatağına doğru çekiyo burda Durucak diye :) anne sana bişey anlatıcam diyo ama yanına oturmam lazım diyo gösterdiği yerde kardeşi oluyo genelde :)) böyle masum masum kıskanıyo bende tetiklememek için sevmiyorum yanında. Oğlum soğuk nevaledir normalde bize bile zor sarılır. Uzaktan sever yani, bugün eve geldiğimizde babaannesi geldi koşarak boynuna atladı babannemmmm diye kadında şok oldu:) beni sevin diye haykıtirıyo bu çocukça yollarlaMaşallah cnm :) bol bol kokla gerçekten,, boynuna gömül bizim için de :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?