ben oğlum için süt sağıp duruyorum .oğluşumunda küvezde bakımına devam edılıyor, yoğun bakıma girip onu görmeyi iple çekiyorum .Saol cnm, inşallah :) siz nasılsınız?? bebiş nasıl?
gözünüz aydın Can'ım evde daha rahat edersiniz artıkİyiyiz canım şükürler olsun.. bugün taburcu olduk. Emmesi de iyi kuzumun. Herşey yolunda gidiyor. Darısı hepinizin başına miadında miadında :))) özlemişim bevek kokusunu:)
aynen katılıyorum suyum geldiği halde normal olucak diye hem kendımı hem doktoru ikna etmek elimdeydi ve nitekim normalde dünyaya geldi oğluşum ,Bu arada normal Doğum yapacak arkadaşlara tavsiyelerim var. İlk doğumumda hastaneye sabah 6 da yattım 9:30 da koluma serumu bağladılar verdiler suni sancıyı taktılar nst yi çok zorlandım. Çünkü yatakta sancı çekmek kadar zor bişey Yok. Bu sefer gittiğimde 4 dk da bir kasılmam vardı açılmam 1cm di. Dr dedi ki erken gelmişsin seni odaya alıcam takıl orda kendi sancınla müdahale etmicem. Hızlandırmak için hiç bişey yapmadı ve İnan'ın çok rahat atlattım sancıları. Topa oturttular gez oturma dediler en önemlisi eşimi de yanıma aldım. Her sancıda eğilip derin bir nefes alıp daha uzun bir nefes verdim ve annemle eşim belime güçlü şekilde masaj yaptılar. Gıkım çıkmadan 4cm açılmam oldu saatlerce sancı çekmeme rağmen hiç modumuz düşmedi. Sancı aralarında 3 dakkamız var napalım diye espriler yaptık sancı gelince eşim benimle dans eder misiniz diye dansa kaldırıyordu sallanıyorduk güle oynaya atlattık diyebilirim sanırım normal Doğumun seyrini dr Doğuma bakışı ve kişinin kendi belirliyo. İlkinde ben bağırırım aga beni ilgilendirmez diye diye gitmiştim nitekim hep bağırdım. Bunda nefes egzersizlerine çok iyi çalıştım hiç gık demeden doğuranlar var bende bağırmıcam suni sancı istemicem ve gücümün tamamını Doğuma harcıcam ve eğlenicem diye gittim nitekim öyle oldu. Modunuzu iyi ayarlayın ve doğumunuzu planlamayı dr bırakmayın derim. Hangisi en iyisi ise onu talep edin bu hakkınız.
. O Can'ım benım hiç bişey hazır degıldı , ben hastanede yatarken evde temizlendi, çantada hazırlandı , alınacaklarda alındı , ben bile şaşırdımben de baktim gecen gun süslere,her seyim hazirmis gibi:)))
daha arabasi ve yanimizda yatiracagimiz besigi yok:)
kalkan yok
atlet yok
terlik yok
yedek gecelik yok
pompa yok
yok oglu yok
taragimiz var ama
Kullan canm. Ben arada kullaniyorum gebelkkte ve emzirmede kullanılıyor. İhmal etme Allah korusun ilerlemesin insallahkızlar duphalac kullanan varmı hala aranizda ...cok kötüyüm ..kabizligim artti hic bişey fayda etmiyor...surup icsem duzelir belki...evde var kızıma kullanmistik
Ne kadar güzel canm. Benimde bir yakınım zemzem ve hurma getirdi sağolsun. Bebeğin ağzına ilk onları surecegiz insallahNapiyosunuz kizlarbuqun umreden qelen bi ablayi ziyarete qittim bana bebeqin aqzina surmem icin peygamber efendimizin diktiqi agactan hurma qetirmis okadar sevindimki anlatamam
Canm çok geçmiş olsun.. çeken bilir çok kötü olunuyor. Demir ilacı aksine benim bağırsakları calistiriyo. Gyno ferro sanol kullaniyorum. Gece uyumadan önce alıyorum. Genelde. Karbonhidratlı şeyleri hemen kes canm. Kabak salatalık yoğurt cerez tuket.bol su.zeytinyağı ic. İnsallah rahatlarsincanim 1 haftadır kan ilacini biraktim...kabizlik cok fena bu sefer...biraz once en dusuk dozda duphalac aldım...eşim eczaneye sormuş...dusuk dozda kullansin sonra artirsin demiş...soracagim bir doktorumda yok...
Eger genel bir kaşınma problemi yoksa çatlama öncesi kaşınır diyorlar. Bir de eğer sürekli oluyorsa test yaptırmakta fayda var riskli olabiliyormuş.Kızlar karnımın kaşıntısından duramıyorum uykuya dalamıyorum bebek yağı falan sürdüm hiç bana mısın demiyo normal mi bu ya
Belli bir nedeni var mı yoksa sadece keyfin mi yok?Günaydııın
Modum inanılmaz düşük bugün. Çok can sıkıcıyım
Belli bir nedeni var mı yoksa sadece keyfin mi yok?
Buqun bende oyleyimGünaydııın
Modum inanılmaz düşük bugün. Çok can sıkıcıyım
Artık tarih iyice yaklaştı ya, sendeki bekleyiş iyice zorlaştı. Gerçekten kafanı takacak, canını sıkacak bir şey değil de işte insan tüm hazırlıklar bitip bekleme aşamasına gelince böyle sabırsızca huysuzlanabiliyormuş. Biraz daha sabret, az kaldı zaten. Taş çatlasa 20-25 gün, o da en fazla he, o kadar yok bile muhtemelen :)
Ya bilemiyorum, gece her saat başı boş boş uyanmaktan sıkıldım. 'Kızıma uyansam artık ya' diye diye keyfimi kaçırdım. Her uyandığımda boş yatağına bakıp 'şimdi seninle ilgilenmek isterdim' dedim. Sanırım sabırsızlıkYarın da kontrol+muayene var. Canım isteyince kendimi mutsuz etmek için çok sebep buluyorum ya...
Senin hormonlardan mı oldu evhamlı hatun, sıkma canını hiç. Bak her şeyini aldın kızının, şimdi onun eşyalarını yıkayıp evi mis gibi bebek kokutacaksın ve geçecek senin de ağlamaların. Çok ağlayacak gibi olursan seni güldürecek veya neşelendirecek şeyler aç izle. Keyfini kaçırdığına değmez, üzme minnak kızını da :)Buqun bende oyleyimqee durduk yerde bisuru aqladim sebebi yok esim noldu diyo sicaktan bunaldim keyfim yok sorma bana bisey dedim
Çok saol evet kesinlikle şimdiden düşünmek zorundayız, zor günler bekliyo bizi ama geçicek hepsi geçiyo biliyosunÇok geçmiş olsun size de cnmben de korkuyorum o sırada herhangi bi sancı vs olmasından... çok kötü bi zamanlama gibi geliyo ama bunda da bi hayır vardır elbet... daha şimdiden ikisini birden düşünmek zorundayız, ne zor değil mi? Kimbilir doğduktan sonra nasıl olacak...
Çok geçmiş olsun.. dediğin gibi sen ayakta dur ki onlarda durabilsinMerak etme simdiki doktorlar ekipmanlar gercekten cok iyi zaten cok dusuk doz verirler benim kizim tam 1 ay once kbb ameliyati oldu geniz eti alindi kulaklari balonla acildi ve bademcikleri kucuktuldu biz de 1.5 saat bekledik oncesinde sedatif gibi bise verdiler bi surup ameliyathaneye inene kadar sarhos gibiydi hic bise belli etmedim ama tam girerken gozunden iki damla yas geldi anladi bence o bana yetti zaten o kadar cok stres yapmistimki bi gun once sancidan doktora kostum sonra akillandim dedim ki sen anasin:) karnindakinin de bunun da sen ayakta durmazsan onlar da duramaz cok kotu bir 1 hafta gecirdik ama bitti cok sukur o yuzden metanetli olmaya calis eminimki cok cok dusuk bi dozdur zaten hepsi gecicek
Evet uyuyo kuzum. Sıksık emzirmem gerekiyor sarılık sınırda olduğu için. Egzersiz olarak 4 saniye nefes al 8 sn ver uyguladım saniyeyi ayarlamaya çalışırken dikkatim güzel dağıldı:) sonra doktorum da nefeslerini güzel kontrol et dedi derin bir nefes al karnına doldur yavsşça ver falan anlatırken evet 4 sn alıyorum 8sn veriyorum dedim abartma o kadar saniyelere takılma bağırmadan gücünü harcamadan güzelce nefes al ver yeter dedi:))) sonra öyle yaptım. Kesik kesik nefes yorar sakince alıp vermek müthiş rahatlatıyor.ben de normal istiyorum. daha cuma gunu konustuk bu konuyu doktorumla. suni sanci verip de dogumu hizlandirma fikrine sicak bakmiyor. hatta sancilari belli bi duzeye kadar mumkun oldugunca evde/hastane disinda atlatma taraftari. o yuzden kendisine guvenim tam bu konuda. insallah kolay dogumlarimiz olur hepimizin.
nefes egzersizlerin nasildi peki?
bu arada bebis napiyor uyuyor mu :)
ben oğlum için süt sağıp duruyorum .oğluşumunda küvezde bakımına devam edılıyor, yoğun bakıma girip onu görmeyi iple çekiyorum .
gözünüz aydın Can'ım evde daha rahat edersiniz artık
aynen katılıyorum suyum geldiği halde normal olucak diye hem kendımı hem doktoru ikna etmek elimdeydi ve nitekim normalde dünyaya geldi oğluşum ,
Teşekkürler canım şimdilik sorun yok bakalım doğunca neler olucak biraz küçük anne modundayiz :)) yanlız şimdiden ona bişey olucak diye ödu patlıyor buda benim gözlerimin dolma sebebiİlk doğumum normaldi canım bundan 100 kat kolay olmuştu. Şansım yaver gitmedi diyelim. doğum hikayemi anlatıcam toparlayınca ama baştan söyliyeyim bana özel bi durumdu bu ve binde bir görülür üstünüze alınmayın. Güzel düşünün güzel olsun. Benim gibi durduk yere Ya strese girip kakasını yaparsa suyuna ya oğlumdaki gibi boynuna kordon dolanırsa diye diye kötüyü çağırıp hepsini birden yaşamayın(((
Oğlum 4 buçuk yaşında. Sanırım kıskanmanın yaşla Alakası yok ve önemli Olan verdiği tepki ve anne babanın ona geri bildirimi, eşime tembihledim zaten oğlum zor bi dönemden geçiyo bin haklı da olsan şu ara idare ediceksin sabrını 1000le çarpacaksın öyle de yapıyoruz. İnşaAllah en kolay şekilde atlatıcaz ama senin kız olmuş artık kıskansa da başa çıkması kolay olacaktır merak etme.
saol canım:)Çok geçmiş olsun.. dediğin gibi sen ayakta dur ki onlarda durabilsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?