Sadece Karnım kaşınıyo ve acayip çatlak oluştu geceleri olduğunda da çaldıracak derece de kaşınıyorum , yarın kontrolüm var artık o zaman söylerim 1 gün daha kaşınmaya devamEger genel bir kaşınma problemi yoksa çatlama öncesi kaşınır diyorlar. Bir de eğer sürekli oluyorsa test yaptırmakta fayda var riskli olabiliyormuş.
Bu arada normal Doğum yapacak arkadaşlara tavsiyelerim var. İlk doğumumda hastaneye sabah 6 da yattım 9:30 da koluma serumu bağladılar verdiler suni sancıyı taktılar nst yi çok zorlandım. Çünkü yatakta sancı çekmek kadar zor bişey Yok. Bu sefer gittiğimde 4 dk da bir kasılmam vardı açılmam 1cm di. Dr dedi ki erken gelmişsin seni odaya alıcam takıl orda kendi sancınla müdahale etmicem. Hızlandırmak için hiç bişey yapmadı ve İnan'ın çok rahat atlattım sancıları. Topa oturttular gez oturma dediler en önemlisi eşimi de yanıma aldım. Her sancıda eğilip derin bir nefes alıp daha uzun bir nefes verdim ve annemle eşim belime güçlü şekilde masaj yaptılar. Gıkım çıkmadan 4cm açılmam oldu saatlerce sancı çekmeme rağmen hiç modumuz düşmedi. Sancı aralarında 3 dakkamız var napalım diye espriler yaptık sancı gelince eşim benimle dans eder misiniz diye dansa kaldırıyordu sallanıyorduk güle oynaya atlattık diyebilirim sanırım normal Doğumun seyrini dr Doğuma bakışı ve kişinin kendi belirliyo. İlkinde ben bağırırım aga beni ilgilendirmez diye diye gitmiştim nitekim hep bağırdım. Bunda nefes egzersizlerine çok iyi çalıştım hiç gık demeden doğuranlar var bende bağırmıcam suni sancı istemicem ve gücümün tamamını Doğuma harcıcam ve eğlenicem diye gittim nitekim öyle oldu. Modunuzu iyi ayarlayın ve doğumunuzu planlamayı dr bırakmayın derim. Hangisi en iyisi ise onu talep edin bu hakkınız.
hic bişey yiyemiyorum korkudan...kizimdada dogum sancisindan cok basurdan cektim...düzeldi derken yine bu hamilelikte daha kötü döndü... tuvalet sorunu cok fena allah kimseye yasatmasin...sagol canimCanm çok geçmiş olsun.. çeken bilir çok kötü olunuyor. Demir ilacı aksine benim bağırsakları calistiriyo. Gyno ferro sanol kullaniyorum. Gece uyumadan önce alıyorum. Genelde. Karbonhidratlı şeyleri hemen kes canm. Kabak salatalık yoğurt cerez tuket.bol su.zeytinyağı ic. İnsallah rahatlarsin
Ben iki aydır dolgusuz gezdim iki hafta ağrıdan duramadım geçen içini biraz temizledi dr dolgu koydu iyi şimdi çok şükür ağrı Yok doktorumdan kanal için yazı aldım gerek kalmadı ama tekrar olursa kanal yapılacak sanırım bi zararı olmaz dedi doktorumKızlar yemek yerken ağzımdaki dolgu kırıldı baya büyük parçası düştü ama ağrım yok şükür. Doktora danıştım yaptırabilirsin bi sakıncası yok dedi ama anestezi bebeğe geçer zarar verir diye yaptırmak istemedim. İlerde ağrımaya başlarsa verebileceğiniz tavsiyeniz varmı
Ne güzel cevaplar vermişsin çat çat :)) geçen bizde kayonvalidemlerle piknikteydik aşırı sıcaktan bunaldım eve gidip duş alacağım dedim espri yapıyım diye bebeği de yıkayım oda serinlesin dedim. Şakama bile bi anda karşı geldi çocuğu düşürürsün elinden ben yıkarım sen yapma dedi :) çocuk daha karnımda yani doğmamış bebeğin banyosuna laf etti şok oldum :)) çokta severim kendisini ama hamilelikten dolayı alınganım zaten bu çocuk konusunda beni beğenmemesine alındım bişey de diyemedimBak devamını da anlatayım ziyaretçilerimiz gelip ayy çok serin bu oda hasta edeceksin çocuğu dediler :)))) hee evet ona uğraşıyoruz aç bide biliyo musun bilerek aç bırakıyorum sen anlamadan itiraf edeyim dedim dedim :))) ki bunu yapan 1 sene önce Doğum yapmış bu laflardan sıkılmış kuzenim :) annemin bana kızım belini düzgün tut düşüreceksin çocuğu demesi ise zirveydi :)
Benim dr git yaptır zararı olmaz dedi ama diş doktoru kanal yapacaksam doğum sonrasını bekle kullandığım aletler bebeğe zarar verir diye korkuttu gözümüBen iki aydır dolgusuz gezdim iki hafta ağrıdan duramadım geçen içini biraz temizledi dr dolgu koydu iyi şimdi çok şükür ağrı Yok doktorumdan kanal için yazı aldım gerek kalmadı ama tekrar olursa kanal yapılacak sanırım bi zararı olmaz dedi doktorum
canım bende çektim hemoroid açısı sancısı çok fena seni anlıyorum kabizligini hemen iyilestirmen lazım sabahları aç karnına kayısı hurma ye faydası oluyor kuru beslenmeyi kes ben artık dayanamayıp doktoru aradım krem ve fitil verdi öyle duzeldim yuruyemeyecek hale gelmiştim cunkihic bişey yiyemiyorum korkudan...kizimdada dogum sancisindan cok basurdan cektim...düzeldi derken yine bu hamilelikte daha kötü döndü... tuvalet sorunu cok fena allah kimseye yasatmasin...sagol canim
aynen canım yürüyüş esnasında bacaklara da kan pompalandığı için dolaşım düzgün olduğundan yürüme iyi geliyor şişmelere. ben de oturunca özellikle anında şişiyor. bol bol yürümemi tavsiye etti doktorumGünaydın benim gibi evde oturdukca şişen varmieger gün içinde dolastiysam kısa yürüyüşler yaptıysam çok iyiyim ama dün bütün gün oturdum dinlenicem dedim ayaklarım ve ellerim odun gibi oldu ve huzursuz uyudum sanırım bana haraket iyi geliyor kizimdada 7 ay çalıştım.hicbir sıkıntım yoktu izne çıkınca şişmeler huzursuzluklar başladı bir daha bütün gün oturmam hayatta
Evet cnm,, gerçekten çok çabuk geçiyo... Allah izin verirse 3-4 sene sıkıntımız var.. sonra ikinciler de kendilerini epey kurtarmış olur... tabi o zaman da başka dertler başlıcak ama canları sağolsun da gerisi kolay...Çok saol evet kesinlikle şimdiden düşünmek zorundayız, zor günler bekliyo bizi ama geçicek hepsi geçiyo biliyosun
Yememezlik yapma canm. Sebze tuket kayısı falan. Bamya da bağırsak claistirir seversen eğer ama ihmal etme lütfen genel cerraha gidebilirsin. O daha iyi teşhis tanı koyar.hic bişey yiyemiyorum korkudan...kizimdada dogum sancisindan cok basurdan cektim...düzeldi derken yine bu hamilelikte daha kötü döndü... tuvalet sorunu cok fena allah kimseye yasatmasin...sagol canim
Günaydınlar benimde ilk gebeliğim 35. Haftamdayım dün yürüyüş yapalım diye çıktık hiç olmazdı karnımın alt bölgesinde bi ağırlık hissettim sanırım hareket ettikçe bebek aşağı mı yerleşiyo nedir. Sende de oluyor mu hiçGünaydin arkadaslar nasilsiniz ?
Zaman cabuk geciyor ilk gebeliğim oldugu için heyecanlıyım bıgün 34 haftalık olduk ama çok sık kasılmalarım oluyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?