- 17 Haziran 2016
- 3.779
- 4.547
- 53
- 33
Cahillik baska hicbisey deil...!!!! Kusura bakmasinlar ben bebeqi ewime qetiririm qormek isteyen qelir qorurO ne demek ya bebek doğunca yanına mı alacakmış varmı öyle dünya. Annesi babası var bu çocuğun kendi evinde kalır elbet niye babanesinde kalacakmışkibende tuhaf oldum bu fikre
Yok canim yok ben 100 kere soylediysem az koyma qerek yok ben sevmem oyle seyleri cocuqun duzenini bozamam vs...ama hala ayni konu yapmicam zaten asla oyle biseyde yinede hala ayni meseleyi acmalarina qicik oluyorum...!Offf yaaa ben sinirleniyorum resmen böyle şeyleri duyunca bence canım hiç üstüne düşme çocukların yeri annesinin yanıdır de geç. Hatta onu bile demesen olur. Zamanı gelince de bırakmazsın zaten
ahahaha sıkıntı nelere kadirHadi karın çevremizi ölçelim :)
Ben ölçtüm 100 çıktı
hee hee de geç boşver onun için can sıktığına değer mi, hele ki eşin de senin tarafındaykenEsim benle ayni fikirde bana karsi cikamaz zaten biliyo bu konuda cok net olduqumu ama soylemesin ya durup durup ayni mesele aciliyo birkere yok denilince anlar bi insan wallahi sinir bozmaktan baska isleri yok
Bir daha dediğinde saçma bir söz söylemiş gibi "anne bir kere ya yatacak ya yatmayacak, ona masraf yapana kadar ihtiyacı olacak bir şeyi alın daha iyi" de. O her seferinde söylüyorsa sen de her seferinde saçma bir fikir olduğunu belirt.Kaynanam hala kendi ewine besik koyma konusunda israrci dun yine soyledi hayir yani benimi cildirtmak istiyo anlamiyorum
Perwoll ve Persil kullanıyorum ben. Woolite da denedim ama çok beğenmedim.Evet oda mantıklı peki sıvı deterjanda hangi markayı önerirsin bende bi deneyim
105 çıktı, şüşko muyum neyim :)Hadi karın çevremizi ölçelim :)
Ben ölçtüm 100 çıktı
nereye taşınıyorsunuz? şuan ben o durumdayım işte. evlilik sebebiyle geldim istanbula. burda bikaç arkadaşım var ama ya çocukları var ya da çalışıyorlar görüşemiyoruz. 3 yıldır bu durumdayım. bebek ya iyi gelecek ya daha fena bunalıcam iki olasılık var merakla bekliyorum :))
Daha güzel degıl mi cnm
Bir haftada toparlanrsın annen yanındayken sonra rahat raht bebise bakarsın karısacak laf soylecek kimse olma esınin izni yokmi ben bir tek esim olsun istyrm o dönemde ilk lahusalıkta oyle istedim annem bile olsa o dönem hassas alıngan bazen cocugu bile kıskanyrz anneligimze bile laf soyluyorlar bakma konusunda esim bu sene izin kullanmadı 10 gün veriyorlar bir on gün kendi izninden kullansa tammdr benim düsüncem bu bnce takılma kimse olmamasına
Eşimin kendi işi. Aslında daha rahat gibi görünüyor ama inan daha sıkıntılı bi durum. Elemanlarda var ama olmuyor gitmesi gerek. Üstelik çok sık şehir dışına çıkıyor. O elinden geleni yapar biliyorum ama seyahat programı çok var onun için onu saymıyorum. Ben bir haftya daha iyi hissederim tabii kendimi ama sezaryende süre biraz uzayabiliyor. Yanımda hiç kimse yok. Evde zaten bir oğlum var onunla ilgilenem gerek. Bebekle ilgilenmem gerek. Yemek temizlik vs ev beni bekler. Hepsini geçtim eşimin sülalesi çok geniş ve hastanede başlarla gelmeye sağolsunlar. İlk doğumumdan biliyorum 2 ay aralıksız misafir ağırladık evde. O durumda beni çok geriyor. Nasıl yetişicemki hepsine. Bi yardımcı bulmam gerek. Daha zaman var bakalım inşllh çıkar birisi.Canım bir haftada toparlanmazmisin
Bir daha dediğinde saçma bir söz söylemiş gibi "anne bir kere ya yatacak ya yatmayacak, ona masraf yapana kadar ihtiyacı olacak bir şeyi alın daha iyi" de. O her seferinde söylüyorsa sen de her seferinde saçma bir fikir olduğunu belirt.
Perwoll ve Persil kullanıyorum ben. Woolite da denedim ama çok beğenmedim.
105 çıktı, şüşko muyum neyim :)
Bizimki tam çorba aslinda biz de istanbuldayiz. Soyleki Uzun yıllardır halkalı bolgesindeyim ben. Isım de burdaydi uzun süre, sonra evlendim ve eşim tuzlada çalışıyor. Bi süre göztepede oturduk ben halkaliya o tuzlaya gidip gelmeye devam ettik. Ama ben mahvoldum işim de yoğundu. Orda da kimse yok diye kalkıp benim işime yakın bölgeye taşındık. Yakında ailem, çocukluk arkadaşlarım. Vs vs var. Dedik bir süre de hani burdan eşim tuzlaya gider gelir o arada da marmaray projesi biter hani halkalı gebze arası 100 dk oluyomuş ya 2015 de olacaktı guyaaaa. Olur dedik, bebek olunca annenin işi yakın olsun dedik, yakinimizda yardimci olacak birileri olsun dedik falan filan.. Fakaattt evdeki hesap çarşıya uymadı. O bebek bi türlü olmadı. Denemeler vs ler derken zaman geçti hızla. En sonunda 10 yıldır çalıştığım şirketten ayrıldım. Onun iki ayrı firmasında çalışmıştım bu süreçte ama bu hamleyi yapmalıydık. Sonra şükür ki kısmetimize ikiz gelince zaten bir süre çalışmak rafa kalkti mecbur olarak. Eşim de bu kadar beklediğimiz bebekleri ben yollarda sürünüp onları görmeden geçiremem taşınmalıyız tuzlaya diyince tamam dedim. Şimdi güya aynı şehir ama şehrin bir ucundan bir ucu.... ha ben burdan kalkıp edirneye gitmişim ha tuzlaya gitmişim orda da kimse yok bakalım ne olacak. Şimdi burda mesela biri ariyor yakındayım seni göreyim evdeysen diyor gel gel diyorum. Yada birini arıyorum çok daraldım gözünü sevim ya gel, ya dışarda bi kahve içelim diyorum hop anında planlar. Bunların hepsi bitti he bide eşime kalsa bebeklerin 40 ı çıkınca taşınıyoruz rüyada yaşıyor garibim yaiki kırklı bebekle nereye tasiniyoz acaba??
Senin için cidden zor olacak ama eşin de haklı bu şehrin trafiği yolu insanı tüketiyor. Akşam eve geldiğinde çocuklara ve sana ilgi göstermeye dermanı kalmaz adamın. İşe yakın olsun da birlikte çıkarsınız eve daha erken döndüğü ve evden daha geç çıktığı için, bir bakarsın hava bile kararmadan gelmiş, ne güzel. İlk zamanlar alışmak zor olur tabi ama iki bebekle de daha hızlı geçer zaman :)Bizimki tam çorba aslinda biz de istanbuldayiz. Soyleki Uzun yıllardır halkalı bolgesindeyim ben. Isım de burdaydi uzun süre, sonra evlendim ve eşim tuzlada çalışıyor. Bi süre göztepede oturduk ben halkaliya o tuzlaya gidip gelmeye devam ettik. Ama ben mahvoldum işim de yoğundu. Orda da kimse yok diye kalkıp benim işime yakın bölgeye taşındık. Yakında ailem, çocukluk arkadaşlarım. Vs vs var. Dedik bir süre de hani burdan eşim tuzlaya gider gelir o arada da marmaray projesi biter hani halkalı gebze arası 100 dk oluyomuş ya 2015 de olacaktı guyaaaa. Olur dedik, bebek olunca annenin işi yakın olsun dedik, yakinimizda yardimci olacak birileri olsun dedik falan filan.. Fakaattt evdeki hesap çarşıya uymadı. O bebek bi türlü olmadı. Denemeler vs ler derken zaman geçti hızla. En sonunda 10 yıldır çalıştığım şirketten ayrıldım. Onun iki ayrı firmasında çalışmıştım bu süreçte ama bu hamleyi yapmalıydık. Sonra şükür ki kısmetimize ikiz gelince zaten bir süre çalışmak rafa kalkti mecbur olarak. Eşim de bu kadar beklediğimiz bebekleri ben yollarda sürünüp onları görmeden geçiremem taşınmalıyız tuzlaya diyince tamam dedim. Şimdi güya aynı şehir ama şehrin bir ucundan bir ucu.... ha ben burdan kalkıp edirneye gitmişim ha tuzlaya gitmişim orda da kimse yok bakalım ne olacak. Şimdi burda mesela biri ariyor yakındayım seni göreyim evdeysen diyor gel gel diyorum. Yada birini arıyorum çok daraldım gözünü sevim ya gel, ya dışarda bi kahve içelim diyorum hop anında planlar. Bunların hepsi bitti he bide eşime kalsa bebeklerin 40 ı çıkınca taşınıyoruz rüyada yaşıyor garibim yaiki kırklı bebekle nereye tasiniyoz acaba??
Bir de gelen gidenle mi ilgileneceksin, iki çocuğun var ve ameliyatlısın, evini biraz toparlarsın gelen de ikram edeceğin şeyleri kendi getirsin bir zahmet, getirmezse de bir pastaneden kuru pasta al çayla ikram et, giderken de bulaşıkları makineye dizip gitsinler. Kendini hiç sıkma, yeni doğum yapmış kadının evine gidip, yayılıp oturulmaz. Sen ne sıkıntı yapıyorsun.Eşimin kendi işi. Aslında daha rahat gibi görünüyor ama inan daha sıkıntılı bi durum. Elemanlarda var ama olmuyor gitmesi gerek. Üstelik çok sık şehir dışına çıkıyor. O elinden geleni yapar biliyorum ama seyahat programı çok var onun için onu saymıyorum. Ben bir haftya daha iyi hissederim tabii kendimi ama sezaryende süre biraz uzayabiliyor. Yanımda hiç kimse yok. Evde zaten bir oğlum var onunla ilgilenem gerek. Bebekle ilgilenmem gerek. Yemek temizlik vs ev beni bekler. Hepsini geçtim eşimin sülalesi çok geniş ve hastanede başlarla gelmeye sağolsunlar. İlk doğumumdan biliyorum 2 ay aralıksız misafir ağırladık evde. O durumda beni çok geriyor. Nasıl yetişicemki hepsine. Bi yardımcı bulmam gerek. Daha zaman var bakalım inşllh çıkar birisi.
erkekler ve hallederiz yaparız kafaları işte :)) hakikaten şehrin bi ucundan diğer ucuna. şehir değiştirmiş gibi. neyse canım belli olmaz kolay çevre edinebilen biriysen belki komşu vs ile kapatırsın arayı :) istanbul'da yaşam zor malesef. mesafeler mahvediyor insanı. hayırlısı olsun canım hakkınızda. her şeyde vardır bir hayır. belki böylesi çocukların için daha iyi olacaktır öyle düşün :))
Acayip derecede paraqozler nasil bunu alacaklar aklim almiyo ben oyle bisey desem varya eminim para yok derler duqunumde az cekmedim onalrdan...artik takmak isteniyorum kafaya ciddi anlamda skldim bi soz soyleyip kalplerini kiracam bu qidisle resmen zorluyolar insani herseyde benden once konusuyolar benim cocuqum hakkinda...tam bi sacmalik...!Gretchen Grundler e katılıyorum Evininhatunu hatta onlar öyle dedikleri anda sen ihtiyacı olan bir şeyi alın derken hedef de belirt onun yerine bebeğe şu çok lazim yazık yanı o parayı vereceksek ona verelim de. Böylece algıda hedef de şaşırtmış olursun
Ben Drucilla'yla aynı haftayım, ikimiz de şüşkoyuz ama ben ondan daha şüşkoyumdrucilla Gretchen Grundler Sensitivewitch
Aynen kızlar sıkıntıdan neye saracağımı şaşırdım
İyi iyi aynı civarlarda seyrediyor demek ki sensitiv bacımın ikiz olduğundan o haftada o normal bence de, drucilla bacımla greçın bacım benle aynı haftalar sanırım diy mi?
Senin için cidden zor olacak ama eşin de haklı bu şehrin trafiği yolu insanı tüketiyor. Akşam eve geldiğinde çocuklara ve sana ilgi göstermeye dermanı kalmaz adamın. İşe yakın olsun da birlikte çıkarsınız eve daha erken döndüğü ve evden daha geç çıktığı için, bir bakarsın hava bile kararmadan gelmiş, ne güzel. İlk zamanlar alışmak zor olur tabi ama iki bebekle de daha hızlı geçer zaman :)
Bir de gelen gidenle mi ilgileneceksin, iki çocuğun var ve ameliyatlısın, evini biraz toparlarsın gelen de ikram edeceğin şeyleri kendi getirsin bir zahmet, getirmezse de bir pastaneden kuru pasta al çayla ikram et, giderken de bulaşıkları makineye dizip gitsinler. Kendini hiç sıkma, yeni doğum yapmış kadının evine gidip, yayılıp oturulmaz. Sen ne sıkıntı yapıyorsun.
O zaman boşuna masraf üzerinden git, belki kıyamazlar madem elleri sıkı. Başka bir şey almazlar belki ama eve beşik de koymamış olurlar :)Acayip derecede paraqozler nasil bunu alacaklar aklim almiyo ben oyle bisey desem varya eminim para yok derler duqunumde az cekmedim onalrdan...artik takmak isteniyorum kafaya ciddi anlamda skldim bi soz soyleyip kalplerini kiracam bu qidisle resmen zorluyolar insani herseyde benden once konusuyolar benim cocuqum hakkinda...tam bi sacmalik...!
Tabi canım, o yollarda helak oluyor insan, günün yarısı yolda geçiyor. Ben de eşim için üzülüyorum, yollarda helak oluyor diye. Zamanla orada da çevre edinirsin eğer istiyorsan, insan alışıyor zamanla her şeylere ya,huzur olsun yeter.Aynen öyle canım ben de öyle düşünüyorum akşam altıda evde oh mis şimdi dokuzlari buluyor çok üzülüyorum ona da yol berbat bisi ya istanbulda çekilecek dert değil gerçekten. Kendim de cektim ikibucuk yil biliyorum o yuzden. Ve dediğin gibi bebelerden fırsat kalmaz zaten sıkılmaya... alışılır heralde insan nelere alışıyor hayatta bunlar devede kulak kalıyor yeri geliyor..
Bende çamaşırları kısa programa atıp ilaci fazla koyunca oyle olmuştu. Sonra tekrsr 1 saatlik uzun programda yikamistim ilacta koymamistim hepsinin uzerindeki ilac gecmisti canimKızlar doğumla ilgili değil ama bi sorum olacak. Çamaşır makinesinde koyu renklileri yıkattığımda üstlerinde beyaz beyaz lekeler oluyor. Deterjanı iyice temizleyemiyor. Henüz 1 yıl oldu makineyi alalı. Servisi çağırdım deterjandan kaynaklı dedi. Ne yapmam lazım çırp çırp geçmiyoda dalga dalga kalıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?